Ettei totuus unohtuisi

Turo--Inkeri

Taalla tuntuu olevan niin apukoulutasoiset perustiedot motogp:sta, etta kerrataanpa hieman...

Valentino Rossin siirtyminen Hondalta Yamahalle vuoden 2003 lopussa, ja mestaruuden voittaminen silla ensimmaisena vuonna (eli 2004) on ainakin talla 2000-luvulla taysin vertaansa vailla oleva suoritus.

Joka on toista mielta, kannattaa kayda kaivamassa esim. motogp.com-sivustolta loytyvat tilastot, joista nakee selvasti, missa mentiin Yamahalla v.2003 ja v.2004.

Erityisesti taman "Rossilla-on-aina-ollut-paras-kalusto" seurakunnan jasenten kannattaa tutkailla noita tilastoja tarkkaan.

Jos haluatte valttamatta pistaa jonkin mestaruuden erityisen paljon kaluston piikkiin, itse vaittaisin, etta Casey Stonerilla oli v.2007 aika pirun hyvin pullat uunissa siina suhteessa. Ducati ei "poikinut" radalle yhtaan kertaa, renkaat eivat riekaloituneet ennen aikojaan, edes bensa ei tainnut loppua kuin tallitoverilta yhden kerran. En tarkoita ottaa mitaan pois Stonerilta, han hoiti kylla hommansa hienosti.

Silti kannattaa pitaa asiat hieman "mittakaavassa"; Rossin loikkaus Yamahalle, ja mestaruuden ottaminen myos silla oli viela pirusti kovempi temppu.

Janna kylla nahda, mita talla kaudella tulee tapahtumaan.

4

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hondisti

      Sulla ei ole näköjään mitään hajua siitä millainen organisaatio on Rossin takana ja siirtyy Rossin mukana tallista toiseen. Vaikka Rossi ajaisi missä tallissa tahansa tekee Rossin ammattitiimi duunia ainoastaan Rossin kaluston eteen.


      "itse vaittaisin, etta Casey Stonerilla oli v.2007 aika pirun hyvin pullat uunissa siina"

      No just joo. Tätähän hoosiannaa sä oot hokenu ku Helluntailaiset mannalappuja.

      Muut kun ajaa Rossista ohi niin niillä on aina paaaaaaaljoooon parempi kalusto kuin Rossilla ja Rossilla taas huonompi kaulusto kuin muilla yhteensä.

      No huuhhuh, on sulla aina samat virret vaikka kanttori vaihtuisikin.

      • Turo--Inkeri

        kun pitaa yrittaa trollata?

        Rossi vaihtoi merkkia, voittajapyorasta (RCV oli silloin taysin ylivoimainen, JA muuten suurimmalta osin juuri Rossin kehitystyon tuloksena, han oli Hondan #1 kuljettaja) 'haviajapyoraan' (Yamahalla ei nelitahtisten aikana oltu paasty oikeastaan juuri minnekaan, pari palkintopallisijaa oli siihen asti paras suoritus.

        Maailmanmestaruus ekana vuonna Yamahalla oli kovin suoritus, mita kukaan on esittanyt tassa lajissa ainakaan 10 vuoteen.

        Ei ne sinunkaan perustiedot taida kovin kummoisella tasolla olla!


      • ei mitään logiiggaa sun jut...
        Turo--Inkeri kirjoitti:

        kun pitaa yrittaa trollata?

        Rossi vaihtoi merkkia, voittajapyorasta (RCV oli silloin taysin ylivoimainen, JA muuten suurimmalta osin juuri Rossin kehitystyon tuloksena, han oli Hondan #1 kuljettaja) 'haviajapyoraan' (Yamahalla ei nelitahtisten aikana oltu paasty oikeastaan juuri minnekaan, pari palkintopallisijaa oli siihen asti paras suoritus.

        Maailmanmestaruus ekana vuonna Yamahalla oli kovin suoritus, mita kukaan on esittanyt tassa lajissa ainakaan 10 vuoteen.

        Ei ne sinunkaan perustiedot taida kovin kummoisella tasolla olla!

        "juuri Rossin kehitystyon tuloksena,"

        Tässä juuri myönnät, että Rossin tiimi on ollut täysin suvereeni kunkkuluokssa ja sen seurauksena on Rossilla ollut paras kaulusto AINA.
        Aina Ducatin tuloon asti sillä Ducati on ainoa tehdas jolla on täysin oma tiimi kehittelemässä pyörää alusta loppuun.

        Oli miten oli nyt ei Rossin taidot enää riitä kärjen vauhtiin ja tämä asia on tosi.

        Jos luet nuo viestisi niin sinäkin saatat huomata, ettei niissä ole logiigan häivääkään, joten siinä valossa tuo ainainen jankkauksesi trollaamisista on vähintäinkin säälittävä.

        MotoGP kaudesta on tulossa mielenkiintoisin sitten vuosikymmenniin kun muillakin kuin Rossilla on kunnon kalusto allaan.


    • Turo--Inkeri

      Kuluvan vuosituhannen maailmanmestarit isossa luokassa (500cc / MotoGP):

      2000
      Kenny Roberts Jr (Suzuki)
      Pyora tavallaan 'altavastaaja', mutta Kenny Jr ajoi hyvan, tasaisen kauden ja otti yllatyspokaalin. Miinuspuolina puolustavan mestarin Crivillen heikot esitykset, ja Kennyn vahainen maara osakilpailujen voittoja (muistaakseni 3 tai 4 kpl). Rossikin haastoi Kennyn, mutta vasta loppukaudesta, alkukausi meni totutellessa 500cc pyorien vikuriin luonteeseen (joka muuten oli aivan muuta kuin nama nykyiset tietokoneohjatut harvelit!)

      2001
      Valentino Rossi (Honda 500cc)
      Rossin ensimmainen isossa luokassa, NastroAzzurro-'satelliittiteamissa', jonka NSR kuitenkin oli kaytannossa tehdaspyora.

      2002
      V.Rossi (Honda 990cc)
      Nelitahtiset osoittautuivat kaksitahtareita nopeammiksi melkein heti, vaikka niiden kehitystyo oli vasta alussa. Rossille selkea mestaruus, vaikka kauden 4 viimeista kisaa RCV:lla ajanut Barros ajoikin ilmiomaisesti, ja perati voitti Rossin pisteissa noissa 4:ssa osakilpailussa.

      2003
      V.Rossi (Honda 990cc)
      Rossin taysin murskaava ylivoima teki kaudesta osin tylsaa katsottavaa. Phillip Islandin kisassa Rossille langetettiin 10 sekunnin aikasakko keltaisen lipun aikana ohittamisesta, jolloin mies tekaisi muutaman kierroksen aikana 15 sekunnin kaulan kaikkiin muihin. Koko muulla ajajajoukolla ei ollut mestaruuden suhteen mitaan sanan sijaa, piste-ero kakkoseksi tulleeseen oli jotain 100-150 pisteen luokkaa.

      2004
      V.Rossi (Yamaha 990cc)
      Uusia haasteita hakemaan lahtenyt Rossi voitti ensimmaisen osakilpailunsa Yamahalla, ja vielapa makealla tavalla, paihittamalla pahimman kilpakumppaninsa Max Biaggin viimeisella kierroksella. Vaikka alkukaudesta olikin monia vaikeuksia, monien yllatykseksi Rossi kuitenkin ajoi (vielapa melko selkeaan) mestaruuteen ensimmaisena vuonnaan Yamahalla. Rossin ja hanen taustatiiminsa hyva tyoskentely talvikaudella 2003-2004 teki miltei mahdottomasta mahdollisen, ja Yamaha sai vastinetta Rossiin sijoittamilleen miljoonille; lahes 20 vuotta kaipaamansa ison luokan maailmanmestaruuden.

      2005
      V.Rossi (Yamaha 990cc)
      "Rossi-show" oli jalleen kaynnissa, tuloksena mestaruus, ja jalleen kerran melkoisella piste-erolla seuraavaan.

      2006
      Nicky Hayden (Honda 990cc)
      Hayden ajoi hieman samantyyppisen kauden kuin maanmiehensa Roberts Jr 6 vuotta aiemmin; aina tasaisesti pistesijoilla maaliin, eika montaa osakilpailuvoittoa. Johti monenlaisista rengas- ja moottorivaikeuksista karsinytta Rossia pisteissa jo yli 50 pisteella Laguna Secan osakilpailun jalkeen, mutta menetti etumatkansa ennen viimeista osakilpailua. Rossin yllattava kaatuminen kisassa kuitenkin varmisti kruunun siirtymisen Haydenille.

      2007
      Casey Stoner (Ducati 800cc)
      Heti ensimmaisessa osakilpailussa valkeni, etta Ducatin 800cc-pyorassa on kymmenisen prosenttia enemman huipputehoa kuin kenellakaan muulla. Qatarin paasuoralla muilla ei ollut asiaa edes paasta Stonerin imuun, ohi paasemisesta puhumattakaan. Myos Bridgestonen renkaat saivat 800cc vaihdoksen jalkeen yllattavan yliotteen Michelinista, joiden suoritustaso 'ailahteli' aivan liikaan kisasta toiseen. Yamahaan nahden kuin vastakohtana, loistavan ammattimaisesti kisasta toiseen toimineen taustatiiminsa kanssa Stoner hoiti homman lopulta aika selkealla marginaalilla. Rossin, Yamahan ja Michelinien vaikeudet jatkuivat, huonon kauden kruunauksena moottoririkko kauden viimeisessa osakilpailussa.

      --------------------------------

      Suosittelen lampimasti, etta tutkitte ensin hieman tuota listaa, ennen kuin alatte julistaa, etta Rossin aika on ohi, Rossilla on aina ollut paras pyora, paras taustatiimi, tai milloin mitakin taytta hevonp___aa.

      On typeraa kayda vaittelemaan asioista, jos ei teilla ole edes perustietoja olemassa siita, mita tassa lajissa on tapahtunut sanotaanko yli 2 vuotta sitten!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe