Aloitan työt Hesburgerissa. Ennakkoluuloja on vaikka muille jakaa, mutta erityisesti pelottaa se mieletön kiire. En taatusti opi hampurilaisten reseptejä muutamassa päivässä niin että voisin tehdä niitä reippaalla tahdilla. Voisitteko kirjoittaa tänne (tai lähettää sähköpostilla [email protected] ) eri hampurilaisten reseptejä/ohjeita, jotta voisin vähän silmäillä jo etukäteen? Olisin erittäin kiitollinen.
Toinen juttu sitten noista työvuoroista, kun en ole koskaan ollut työvuorolistojen kanssa tekemisissä. Voin siis toivoa itselleni tiettyjä työvuoroja ja toivoa, milloin minulla ei olisi työvuoroja? Kuinka hyvin näitä toiveita saa toteutumaan? Jos työsopimukseni on min. 10 h/3 vk, niin saanko kuitenkin halutessani esimerkiksi yli 25 h/1 vk?
Kyseessä on pieni drive-in-paikka. Millä tavalla siellä on erilaista työskennellä, kuin varsinaisessa ravintolassa?
Hesburger-apua pikaisesti
8
7408
Vastaukset
- +++++
Olin itse Hesessä v.2000-2001, joten osa asioista on saattanut jo muuttua ja varmaan toimipaikoittainkin on jotain eroja, mutta tässä nyt jotain kuitenkin. Kerron vain omista kokemuksistani, jos jollain on erilaisia kokemuksia (kuten varmasti onkin)niin kertokoon ihmeessä.
Aloitin itse kassalta, perehdytys kesti noin viisi minuuttia ja sitten vaan myymään. Kassaohjelma oli tuolloin vielä ikivanha, MS Dos -pohjainen, mutta sinänsä erittäin looginen kuten pian sai huomata. Nykyään on uusi, helppokäytöisen olonen kassaohjelma käytössä (oon vakoillu sivusta ja lähdin itse asiassa firmasta about niihin aikoihin kun sen eka versio otettiin käyttöön) ja jos osaat käyttää kännykkää tai tietokonetta(ilmeisesti osaat;D ) niin takaan että opit sen nopeasti.
Ekat n. kolme vuoroa paiston puolella tehtiin toisen, kokeneemman parina. Reseptiikka näytetään paperilla heti työsuhteen alussa, ja kunkin tuotteen sisällön jne oppii ihan parhaiten tekemällä. ei kannata stressata, reseptiikassakin on tietty selkeä logiikkansa, eli täytteillä on aina tietty keskinäinen järjestys jossa ne lisätään. Muistan edelleen perussäännön: esim juustoburgeriin tulee pohja, sinappi, ketsuppi, sipuli, kurkku, juusto, pihvi, majo, kansi. tavallinen hamppari muuten ihan sama paitsi juusto veke. Mahdollinen salaatti aina kurkun ja majon päälle, ja tällöin myös pihvi hyppää ylöspäin sen salaatin päälle. Majoneesin määrä ja paikka riipuu siitä, onko kyseisessä tuotteessa salaattia vai ei: yksi turaus majoa salaatin alle ja toinen sitten siihen pihvin päälle. Kertsiin tuli muistaakseni pohja, ketsuppi, sipuli, kurkku, paprikamajo, salaatti, juusto, pihvi, välikäntty, toinen pihvi, kurkkumajo, kansi. Majot saattoi olla toisin päin.
Mutta siis pointti on että ei kannata jännittää reseptejä, ne oppii kyllä.
Alussa varmaan tuntuu ettei osaa, ehdi eikä pysty, mutta kaikilla on ollu alussa se sama fiilis. Teet vaan parhaasi ja olet reippaalla mielellä, niin alkaa sujua ennen pitkää.
Alussa annetaan usein tosi vähän tunteja, just tyyliin kaks vuoroa viikossa tms, mutta jos ja kun osoittaudut reippaaksi ja kehityskykyiseksi niin tuntimäärät lisääntyvät aika nopeasti. Työvuoroista on kaikilla asiallisesti toimivilla ravintola-alan työpaikoilla toivelista, johon työntekijällä on oikeus ja velvollisuuskin merkitä erityisesti toivomansa vapaapäivät. Toiveiden käsittelyssä kuuluu olla tasapuolinen, eli uuttakaan työntekijää ei saa "sortaa" olemalla antamatta mahdollisuutta työvuorotoiveisiin. Olen itse ollut useissa erityyppisissä ravintoloissa töissä ja niissä kaikissa toiveet on otettu eritäin hyvin huomioon. Tietenkään kukaan ei aina saa kaikkia toiveitaan läpi, ja periaatteessa mitä enemmän erikoistoiveita on, sitä useampi niistä jää toteutumatta.
Ja varmin tapa joutua epäsuosioon on kieltäytyä milloin mihinkin syyhyn vedoten perjantain ja lauantain (ilta)vuoroista, kahmia tuplapalkallisia sunnuntaivuoroja sitäkin enemmän, ja tulla niihin vielä kaiken lisäksi väsyneenä ja darrassa.
Onnea matkaan ja kerro kuinka alkaa sujua!
-ex-hesentäti- - ...
Noi edellisen viestin hampparin maustojärjestykset oli pikkasen pielessä, oikeita en viiti tänne kirjottaa.. mut pian ne oppii. Saat varmasti reseptiikan paperilla ekana työpäivänäsi niin voit niistä sit opetella. Muuten edellisessä oli ihan asiaa.
- pielessä
ei nyt näköjää iha pieles ole. majot vaa vääripäin ja väärä huomio siitä majon määrästä jos saalaattiaki tulee.(sama onko salaattia vai ei)
Muutoin iha oikeita asioita.
Toi perehdytys piti paikkasa, 5min perehdytys:):) - ex-hese
pielessä kirjoitti:
ei nyt näköjää iha pieles ole. majot vaa vääripäin ja väärä huomio siitä majon määrästä jos saalaattiaki tulee.(sama onko salaattia vai ei)
Muutoin iha oikeita asioita.
Toi perehdytys piti paikkasa, 5min perehdytys:):)Noita burgerin maustoreseptejä tosiaan ei oikeestaan ton tarkemmin (eikä varsinkaan määriä) saa kertoa. Sua sitoo vaitiolovelvollisuus, kun oot Hesessä töissä -ja sen jälkeenkin. Sama mäkkärissäkin.Eli et mee levittelee hesen toimintatapoja/reseptimääriä/yms kaikelle maailmalle.
Mut ei se niin vaikeeta oo loppujen lopuks se maustaminen. Mä sain reseptit kotiin ja sanottiin, että viikko aikaa opetella. :) Mut siis se oli puoli vitsinä, toki en kaikkia osannut, eikä siitä rangaistu. Ja sitä lunttilappua kyl saa pitää siin mauston vieres sillon ku harjottelee keittiöö.
Muista myös, että nuo vuorotoiveet on aina TOIVEITA, vaikka ne aika hyvin toteutetaankin. Jos monet asiat askarruttaa, suosittelisin melkeen menee juttelee ihan ravintolapäällikön kanssa näistä asioista... - löpö.......
ex-hese kirjoitti:
Noita burgerin maustoreseptejä tosiaan ei oikeestaan ton tarkemmin (eikä varsinkaan määriä) saa kertoa. Sua sitoo vaitiolovelvollisuus, kun oot Hesessä töissä -ja sen jälkeenkin. Sama mäkkärissäkin.Eli et mee levittelee hesen toimintatapoja/reseptimääriä/yms kaikelle maailmalle.
Mut ei se niin vaikeeta oo loppujen lopuks se maustaminen. Mä sain reseptit kotiin ja sanottiin, että viikko aikaa opetella. :) Mut siis se oli puoli vitsinä, toki en kaikkia osannut, eikä siitä rangaistu. Ja sitä lunttilappua kyl saa pitää siin mauston vieres sillon ku harjottelee keittiöö.
Muista myös, että nuo vuorotoiveet on aina TOIVEITA, vaikka ne aika hyvin toteutetaankin. Jos monet asiat askarruttaa, suosittelisin melkeen menee juttelee ihan ravintolapäällikön kanssa näistä asioista...ja vai että kotiin. Vaikka olisikin ollut vitsi, niin varmaan opettelit himassa... he he . no hese tarvitsee juuri sinunlaisia duunareita, ilman palkkaa himassa, kunhan vp on tyytyväinen. Ja tauotkin varmaan jätit pitämättä ja et saanut jp päiviä....
- Anonyymi
Tämä on vain esimerkki jos minulla on käteisenä 5euroa ja bonus hese sovelluksessa 2.70 voinko maksaa se erikseen jos ei ole 2.70 käteisenä ja tarvin 7.70
- Anonyymi
Kyllä voit.
- Anonyymi
Burgerit on varsin simppeliä mekanistista kasaa ja pinoa tuotteita. Jotkut paistoajat ja kellotukset on sitä insider tietoa, mitä tulee opetella. Tuotteen kun asiakas ostaa näkee periaatteessa kasausjärjestykset. Eri ketjujen tuotteet ovat melko klooneja keskenänsä. Majoneeseissa on sitä kirjoa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä7410839Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on13510232- 257981
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776424Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.425330- 714951
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1364253Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai184163Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas263877Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1313534