koira tykkäisi leivästä

sopiiko antaa?

Meidän 3 kk:n ikäinen poitsu tykkäisi kaikenlaisesta leivästä (ei mitään ranskanpullaa vaan ruisleipää ja täysjyväleipää) niin pehmeänä kuin kovana käppyränä. Sopiiko antaa miten usein, ja mitää hyvää/huonoa leipä tekee koiralle?

16

17846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirakoemusta

      Puurot ja tummat leivät ovat koiralle terveellisiä kuten myös ihmiselle. Kuivata ylijäänyttä leipää ilmavasti niin eivät homehdu ja koira saa hampaille töitä, varsinkin pentu.Voit hyvillä mielin antaa koirallesi ruisleipää. Minulla on ollut tapana antaa koirilleni ns. herkkupa ja kiitospaloina kuivattuja ruisleipä palasia.

      • Anonyymi

        Enemmänkin huvittavaa, että puuro ja tummat täysleivät ovat nykypäivän ihmisille ihmetyksen aihe :D

        Kuitu auttaa ainakin vatsantoimintaan yms, sekä hyviä hiilareita jotta jaksaa kokopäivän.


    • tumma leipä voi saada mahan

      sekaisin,mutta jos kestää niin kyllä voi antaa pari siivua päivässä varsinkin kuivuneita.

    • dgfjd

      Jos koirasi tykkää syödä leipää niin mikäs siinä.
      Pitää vain olla tietoinen siiteä tuleeko koiralle ripu leivän syönnistä. Meidän oma koira tykkäsi syödä leipää pienenpänä ja tykäisi vieläkin jos vain antaisi. Nimittäin koiramme herkistyi viljalle eikä sen vuoki voi syädä leipää.:)

      • Anonyymi

        Se että koira tykkää jostain ei todellakaan tarkoita sitä, että se välttämättä saisi sitä syödä. Oletko kuullut esim. haimatulehduksesta? Tuttavan koira sai sellaisen juuri vaaleasta leivästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se että koira tykkää jostain ei todellakaan tarkoita sitä, että se välttämättä saisi sitä syödä. Oletko kuullut esim. haimatulehduksesta? Tuttavan koira sai sellaisen juuri vaaleasta leivästä.

        Puhuttiin ruisleivästä, ei vaaleasta. Ruisleipä on koiralle hyväksi, hampaille myös hyvää hommaa, varsinkin kuivatettu. Ruisleipä voi antaa koiralle enintään ripulia, mutta sitäkin vain joillekin yksilöille. Ei siitä haimatulehdusta voi saada, eikä mitään muutakaan joka voisi koiran terveyttä uhata.


    • vehnäallergia.

      Meilläkin annettiin ennen koirille kuivattua ruisleipää, mutta alkoivat hiukan rapsutella itseään, joten syy lieni vehnän.
      Kauppojen ruisleivissä on myös vehnäjauhoja, mutta jos leivot itse ja kuivatat, niin saat varman tiedon myös siittä, mitä koiirasi syö.

    • ei mitään haittaa

      Meidän on syönyt kuivattua ruisleipää ja välillä vaaleaakin jo 10 vuotta, eikä mitään haittaa ole ollut. Anna vaan leipää vaikka makupaloina jos siitä tykkää eikä vatsa mene sekaisin.

    • leipää

      Jos vatsa kestää, niin anna pois. Meillä koirat ovat syöneet ikänsä leipää. Kaikenlaista ja kuivattuna korppuna. Mieluista nakerreltavaa ja tekee hampaille hyvää

      • makupalana

        ihan superhyvä kevyt herkku :) meilä syötettiin kahdelle ajokoiralleni ruisleipää ruoan yhteydessä. No kappas hyvin meni puoli vuotta ja molemmille puhkesi vehnäallergia (ilmeni rapsutuksina ja karvanlähtönä) Toivotaan ettei sinun haukkusi sairastu! Mikähän sen allergian laukaisee?


      • ruisleipää
        makupalana kirjoitti:

        ihan superhyvä kevyt herkku :) meilä syötettiin kahdelle ajokoiralleni ruisleipää ruoan yhteydessä. No kappas hyvin meni puoli vuotta ja molemmille puhkesi vehnäallergia (ilmeni rapsutuksina ja karvanlähtönä) Toivotaan ettei sinun haukkusi sairastu! Mikähän sen allergian laukaisee?

        Meidän koiruli saa joka aamu joko tummaa täysjyvärukiista näkkileipää tai vehnätöntä, hiivatonta ja suolatonta ruisleipää.
        Tykkää kovasti, hampaat saa työtä, kun rouskuttelee näkkäriä, vatsa pysyy hyvänä ja kakka kiinteänä.


    • Anonyymi

      Mä annoin meijän koirille just näkkärii, mutta en tiedä onko se hyväksi niille? Voiko joku kertoa?

    • Anonyymi

      Tiedoksi teille idiooteille, että eläimilleei saa antaa kuivaa leipää missään muodossa. Esim sorsien ruokkiminen kuivilla leipäpaloilla johtaa siihen että ne hotkivat leipää mahan täydeltä ja vatsaan päästyään leipä kostuu ja laajenee. Johtaa pahoinvointiin, mutta omapahan on asianne. Ei tarttis niitä koiria kuitenkaan rääkätä typeryydellänne. Koira-ajokortti olisi ihan hyvä, koska onhan teistä iso osa ihan pihalla tästäkin asiasta

      • Anonyymi

        Totta, lisäksi monet koirat oireilee vehnästä ihollaan ja korvillaan.Viljat,ei ole koiranruokaa ,mutta köyhät syöttää sitä silti.


      • Anonyymi

        Eipä sulle oo tullu mieleen et sorsa vetää vattan täytee koira minkä antaa... 🤣 🤣 🤣 Valot päälle taas


      • Anonyymi

        Niinhän ne kuivat nappulatkin turpoavat mahassa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe