koira tykkäisi leivästä

sopiiko antaa?

Meidän 3 kk:n ikäinen poitsu tykkäisi kaikenlaisesta leivästä (ei mitään ranskanpullaa vaan ruisleipää ja täysjyväleipää) niin pehmeänä kuin kovana käppyränä. Sopiiko antaa miten usein, ja mitää hyvää/huonoa leipä tekee koiralle?

16

16840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirakoemusta

      Puurot ja tummat leivät ovat koiralle terveellisiä kuten myös ihmiselle. Kuivata ylijäänyttä leipää ilmavasti niin eivät homehdu ja koira saa hampaille töitä, varsinkin pentu.Voit hyvillä mielin antaa koirallesi ruisleipää. Minulla on ollut tapana antaa koirilleni ns. herkkupa ja kiitospaloina kuivattuja ruisleipä palasia.

      • Anonyymi

        Enemmänkin huvittavaa, että puuro ja tummat täysleivät ovat nykypäivän ihmisille ihmetyksen aihe :D

        Kuitu auttaa ainakin vatsantoimintaan yms, sekä hyviä hiilareita jotta jaksaa kokopäivän.


    • tumma leipä voi saada mahan

      sekaisin,mutta jos kestää niin kyllä voi antaa pari siivua päivässä varsinkin kuivuneita.

    • dgfjd

      Jos koirasi tykkää syödä leipää niin mikäs siinä.
      Pitää vain olla tietoinen siiteä tuleeko koiralle ripu leivän syönnistä. Meidän oma koira tykkäsi syödä leipää pienenpänä ja tykäisi vieläkin jos vain antaisi. Nimittäin koiramme herkistyi viljalle eikä sen vuoki voi syädä leipää.:)

      • Anonyymi

        Se että koira tykkää jostain ei todellakaan tarkoita sitä, että se välttämättä saisi sitä syödä. Oletko kuullut esim. haimatulehduksesta? Tuttavan koira sai sellaisen juuri vaaleasta leivästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se että koira tykkää jostain ei todellakaan tarkoita sitä, että se välttämättä saisi sitä syödä. Oletko kuullut esim. haimatulehduksesta? Tuttavan koira sai sellaisen juuri vaaleasta leivästä.

        Puhuttiin ruisleivästä, ei vaaleasta. Ruisleipä on koiralle hyväksi, hampaille myös hyvää hommaa, varsinkin kuivatettu. Ruisleipä voi antaa koiralle enintään ripulia, mutta sitäkin vain joillekin yksilöille. Ei siitä haimatulehdusta voi saada, eikä mitään muutakaan joka voisi koiran terveyttä uhata.


    • vehnäallergia.

      Meilläkin annettiin ennen koirille kuivattua ruisleipää, mutta alkoivat hiukan rapsutella itseään, joten syy lieni vehnän.
      Kauppojen ruisleivissä on myös vehnäjauhoja, mutta jos leivot itse ja kuivatat, niin saat varman tiedon myös siittä, mitä koiirasi syö.

    • ei mitään haittaa

      Meidän on syönyt kuivattua ruisleipää ja välillä vaaleaakin jo 10 vuotta, eikä mitään haittaa ole ollut. Anna vaan leipää vaikka makupaloina jos siitä tykkää eikä vatsa mene sekaisin.

    • leipää

      Jos vatsa kestää, niin anna pois. Meillä koirat ovat syöneet ikänsä leipää. Kaikenlaista ja kuivattuna korppuna. Mieluista nakerreltavaa ja tekee hampaille hyvää

      • makupalana

        ihan superhyvä kevyt herkku :) meilä syötettiin kahdelle ajokoiralleni ruisleipää ruoan yhteydessä. No kappas hyvin meni puoli vuotta ja molemmille puhkesi vehnäallergia (ilmeni rapsutuksina ja karvanlähtönä) Toivotaan ettei sinun haukkusi sairastu! Mikähän sen allergian laukaisee?


      • ruisleipää
        makupalana kirjoitti:

        ihan superhyvä kevyt herkku :) meilä syötettiin kahdelle ajokoiralleni ruisleipää ruoan yhteydessä. No kappas hyvin meni puoli vuotta ja molemmille puhkesi vehnäallergia (ilmeni rapsutuksina ja karvanlähtönä) Toivotaan ettei sinun haukkusi sairastu! Mikähän sen allergian laukaisee?

        Meidän koiruli saa joka aamu joko tummaa täysjyvärukiista näkkileipää tai vehnätöntä, hiivatonta ja suolatonta ruisleipää.
        Tykkää kovasti, hampaat saa työtä, kun rouskuttelee näkkäriä, vatsa pysyy hyvänä ja kakka kiinteänä.


    • Anonyymi

      Mä annoin meijän koirille just näkkärii, mutta en tiedä onko se hyväksi niille? Voiko joku kertoa?

    • Anonyymi

      Tiedoksi teille idiooteille, että eläimilleei saa antaa kuivaa leipää missään muodossa. Esim sorsien ruokkiminen kuivilla leipäpaloilla johtaa siihen että ne hotkivat leipää mahan täydeltä ja vatsaan päästyään leipä kostuu ja laajenee. Johtaa pahoinvointiin, mutta omapahan on asianne. Ei tarttis niitä koiria kuitenkaan rääkätä typeryydellänne. Koira-ajokortti olisi ihan hyvä, koska onhan teistä iso osa ihan pihalla tästäkin asiasta

      • Anonyymi

        Totta, lisäksi monet koirat oireilee vehnästä ihollaan ja korvillaan.Viljat,ei ole koiranruokaa ,mutta köyhät syöttää sitä silti.


      • Anonyymi

        Eipä sulle oo tullu mieleen et sorsa vetää vattan täytee koira minkä antaa... 🤣 🤣 🤣 Valot päälle taas


      • Anonyymi

        Niinhän ne kuivat nappulatkin turpoavat mahassa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe