ÄLÄ OTA KÄÄPIÖHAMSTERIA

Thule

Hei,
Äekää ihmeessä ottako pikkuhamsteria, jos ette tarkalleen tiedä, mitä olette hankkimassa.
Yöt se mennä vilistää ja päivällä sen saa tökkiä hereille. Eihän unisena ole kiva leikkiä. Sen sijaan, jos olet yöihminen, niin siinäpä kiva kaveri.
Jos kotisi ei ole kovin iso ja et ole tottunut nukkumaan rapinassa, unohda hamsteri kokonaan. Sitäpaitsi ne voivat olla melkoisia "purupaketteja", joten varo näppejäsi. Seuraeläin se ei varsinaisesti ole.
Itse palautin eläinkauppaan tänään kääpiöt, kun tuli todella tehtyä paha moka. Tosin eläinkauppa kertoi aluksi, miten kivoja ne ovat päivällä eivätkä ne pure. Sitten ne otettiin kuitenkin kaupassa haavilla kiinni pureman estämiseksi.

t. thule

21

1423

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Yöt se mennä vilistää ja päivällä sen saa tökkiä hereille. Eihän unisena ole kiva leikkiä."

   Hamsua ei missään nimessä saa herättää päivällä! Sen on annettava levätä rauhassa ja herätä silloin kun se itse haluaa.

   • kit

    Kannattas ottaa ensin selvää eläimen käyttäytymisestä ennen kun menee semmosen hankkimaan! Jos ostaja vaivautuu lukemaan edes yhden hamsterikirjan, hän tietää hamstereiden olevan yöeläimiä, jotka todellakin nukkuvat päivät... Pureminen taas on niin yksilöllistä...


   • Kermakakku
    kit kirjoitti:

    Kannattas ottaa ensin selvää eläimen käyttäytymisestä ennen kun menee semmosen hankkimaan! Jos ostaja vaivautuu lukemaan edes yhden hamsterikirjan, hän tietää hamstereiden olevan yöeläimiä, jotka todellakin nukkuvat päivät... Pureminen taas on niin yksilöllistä...

    Ja hamsterikirjoissa oleva tieto on niin väärää soopaa että huhhuh. Väitetään, että hamsu elää viisi vuotta. Voit pestä hamsun. Kaikkea soopaa! oikeaa tietoa löytyy http://www.hamsteriyhdistys.net tai http://www.hamsteri.info


   • kääpiöfani
    Kermakakku kirjoitti:

    Ja hamsterikirjoissa oleva tieto on niin väärää soopaa että huhhuh. Väitetään, että hamsu elää viisi vuotta. Voit pestä hamsun. Kaikkea soopaa! oikeaa tietoa löytyy http://www.hamsteriyhdistys.net tai http://www.hamsteri.info

    Minun kämpsyni on päivisin monta kertaa hereillä,se ei ole purrut minua muuta kuin ensimmäisinä päivinä kun se pelkäsi ihmisiä,se on todella seurallinen ja kolinaan olen tottunut jota kuuluu öisin kun se jouksee juoksupyörässä :)


   • kit
    Kermakakku kirjoitti:

    Ja hamsterikirjoissa oleva tieto on niin väärää soopaa että huhhuh. Väitetään, että hamsu elää viisi vuotta. Voit pestä hamsun. Kaikkea soopaa! oikeaa tietoa löytyy http://www.hamsteriyhdistys.net tai http://www.hamsteri.info

    No voihan niissä olla virheitäki, mutta ainaki sen verran hamsterikirjoista selviää et ne on yöeläimiä...

    Olipa miten hyvänsä, ennen eläimen hankkimista tulisi kuitenki ottaa selvää kyseisestä lajista!


  • Teppo

   siihen kolinaan tottuu kyllä.. ja ne on päivisinkin hereillä ainakin mun käpsyt on..ja ne ei pure kun ne on totuttanut ensin ihmisiin.. ja kannataisi kyllä ensin tosiaankin lukee niistä tietoo ja harkita tarkkaan ennen kun ostaa..

  • Sari

   Oletkin saanut monenlaisia vastauksia kirjoitukseesi, mm. hyviä neuvoja siitä mistä löydät tietoa hamstereista. Hienoa.

   Hamsterit ovat todellakin pääsääntöisesti yöeläimiä. Jos nukkuvan hamsterin tökkii jatkuvasti hereille, pikkuhamsteri saattaa stressaantua siitä paljonkin, joten sen pitää antaa nukkua silloin kun nukuttaa - eikai minkään eläimen alituinen tökkiminen hereille ole kovinkaan suotavaa? Jonkin verran käsittääkseni eroja kuitenkin löytyy - kääpiöt valvovat enemmän päivällä kuin isommat lajitoverinsa.

   Hamsterit eivät ole aivan äänettömiä eläimiä, purujen kanssa peuhaamisesta lähtee ääntä, samoin ne osaavat ihan äännellä (naksutella yms.). Joskus ne aiheuttavat tahattomasti ääniä kuten syödessään saattavat kolisutta ruokakuppia tai juodessaan juomapulloa. Se on tottumuskysymys. Melkein koko ikäni olen asunut kerrostalossa ja kerrostalon ääniin verrattuna hamsteri on hyvin hiljainen.

   Hamsterin pureminenkin on ihan yksilöllistä, mitä enemmän poikasta on käsitelty, sitä kesympi siitä tietysti on tullut. Omat syyrikseni ovat aina olleet hirmu kilttejä, koskaan eivät ole minua purreet, on kokemusta sekä kasvattajalta hankitusta eläimestä sekä eläinkaupasta hankitusta. Mutta kuten sanottu, väkisin herätetty lemmikki saattaa stressaantua ja pureminen saattaa johtua jopa siitä että kesken parhaiden unien joku herättää ja tökkii sormella.

   On harmi että sait näin huonoja kokemuksia hienoista pikkueläimistä. Hamsteri on todella oiva lemmikki sellaiselle, joka haluaa peuhata päivät, esim. on töissä/koulussa/harrastuksissa ja tulee vasta illalla kotiin ja sitten on aikaa olla lemmikin kanssa. Pienellä hamsterilla on hyvin vilkas elämä jos vain siihen tarjoaa hvyät puitteet.

   Teit kuitenkin ihan oikein palauttaessasi lemmikit takaisin eläinkauppaan, kuin että olisit jättänyt ne kotiin etkä olisi uskaltanut koskea niihin tai halunnut tehdä tuttavuutta niiden kanssa. Toivottavasti muistit antaa palautetta myyjille, että eläimiä ei ole selvästikään käsitelty riittävästi jos ne kerran alituisesti pureskelevat ihmistä.

   Hyvää kesää ja toivottavasti tulet jatkossa saamaan myönteisempiä kokemuksia ihanista pikku ystävistämme!

   • Thule

    Annoin myyjälle palautetta, sillä mielestäni esiten kaikki asiaankuuluvat kysymykset ko. eläimistä ennen ostopäätöstä. Valitettavasti oikeat vastaukset tulivat vasta palautettuani pikku söpöliinit. Toivottavasti ne saavat ansaitsemansa hyvän ja rakastavan kodin. Mutta edelleen sanoisin, että vastuuntunnottomia myyjiää ovat ne, jotka eivät kerro niiden todellisia luonteenpiirteitä. Ei kauppaa rahan vuoksi. t. thule ja hyvää kesää


  • Oletkos vähän tyhmä?

   Miten sä voit olla tommonen!?! Mulla on itelläni ollut talvikko eli kääppäri hamsu jo vuoden ja se ei ole ikinä purru ketään! Ei edes poikasena. Tutullanikin on sellainen ja sekään ei pure yhtään. Ehkei se mikä sinulla oli,ollutkaan mikään hyvin kasvatettu? Miettisit asiaa joskus tarkemmin...Ekoina öinä se meteli onkin kamala,mutta en itse edes huomannut sitä enää parin päivän päästä.Ensinnäkin sen pitää antaa päivisin nukkua eikä vaan "tökkiä hereille". Saa sekin nukkua! Ne siellä eläinkaupassa olivat oikeassa et sinä...! Ottakaa kantaa! P.s Hamsteri puree vain tuntiessaan olonsa uhatuksi!

   • tidi.. joo on se vähän tyhmä

    mulla on kääpiöhamsteri talvikko ja se nukkuu ja valvoo vähän kerrallaan niin et se valvoo päivällä aika paljo.. ja totta kai se puree jos sitä ei koskaan pidä sylissä eikä kohtele hyvin! mun on purru kerran kun se oli vasta poikanen mut kun sitä pitää välillä sylissä ja sillee ni se ei pure enää ollenkaan! ei ole olemassakaan lemmikkiä mitä ei kannattaisi missään nimessä ottaa!


  • mul on ollu..

   puhut nyt kokemuksesta, mut nii mäki. mul oli kax pikkusta söpöö hamsuu..
   ne todellaki liikkuu öisin, niiku pitääkii. mut se rapina häiritsi vaa alux, siihe tottu. ja kyl ne päiväl liikku välillä, mut pitää niittenki nukkuu!
   Mun hamsut ei ees purru, ne vaa nakers miu kynsiä, jotka on pitkät. se todellaki riippuu ihan elukoista, ei kaikki oo samanlaisia!!

  • OiLi83

   No oliskohan ehkä "hieman" kannattanut ottaa selvää hamstereista, ennen kuin sellasia menee hankkimaan?? Just sitte tulee tämmösiä täysin asiattomia ja harhaanjohtavia juttuja ties minne, koska ihmiset ei vaivaudu ottamaan selvää asioista. Ensinnäkään, hamsteria EI herätellä päivällä!! Js koska se on yöeläin, se tottakai on hereillä yöllä. Jos et kestä sitä pientä rapinaa mitä hamsteri aiheuttaa, niin unohda ne ja hanki vaikka joku pehmonalle.
   Ottaa ihan oikeasti päähän kun otetaan eläimiä hetken mielijohteesta ottamatta selvää niiden tavoista, ja sitten hankkiudutaan niistä eroon kun "ne ei olleetkaan äänettömiä, hajuttomia ja muutenkin huomaamattomia" >:I

   -kahdentoista syyrialaisen, kolmen campbellin (KÄÄPIÖHAMSTEERITA!!) ja viiden talvikon (KÄÄPIÖHAMSTEREITA!!onnellinen omistaja/kasvattaja-

  • ...

   Luulin kyllä kaikkien jo tietävän sekä syyrialaisten -ja kääpiöhamstereiden olevan yöeläimiä.Ei yleensäkään kannata ottaa mitään eläintä ilman tietoa.Kääpiösi tulivat luultavasti vihaisiksi juuri siksi, että niitä "on saanut päivällä tökkiä hereille," kyllähän siitä itsekin stressaantuisi.Kärsivällisyydellä,osaamisella ja rauhallisella käyttäytymisellä hamstereista saa varsin kesyjä lemmikkejä.Hamsterit eivät ole kuitenkaan varsinaisia seuraeläimiä välttämättä, kyllä ne viihtyvät sylissä ja kädessä jonkin aikaa, mutta uteliaina eläiminä eivät ne jaksa kokoaikaa olla kanniskeltavana, vaan haluavat tutkiskella paikkoja.

  • Harlekiini

   Oma pikku kääppärini oli aluksi peloissaan ja puri ensimmäiset käsittely-viikot. Nyt se on asettunut ja on oikeun suloinen ja lutunen herrasmies!
   ÄLÄ tuomitse kaikkia kääppäreitä oman mokasi takia! Ties vaikka itse olisit niitä jotenkin kaltoin kohdellut. Tai sitten ne olivat peloissaan. Etkö muka itse olisi jouduttuasi suljettuun tilaan jättiläisen kaappaamana?

   • Thule

    MILTÄ TODELLA TUNTUU OLLA PIENESSÄ HIKISESSÄ KÄMPÄSSÄ SUURIEN "HIRVIÖIDEN" MIELLYTETTÄVÄNÄ.


  • Kääppäri Forever!

   Mun mielestä kääppärit on parhaat.ystävillisemmät,rauhallisemmat...ja muuta semmosta!
   Mä en ikinä ottais mitäää muuta hamsuu kun kääppärin!
   Kääppäri Forever!

  • rokkihamsuh

   luuletko että eläinkaupasta ostetus hamsut on heti kesyjä ja tulee käteen.. osta kasvattajalta niin ei pure (välttämättä)

  • Kääppärit♥

   HALOO! Vois oikeesti vähä miettii et yhen päivän kokemuksest tulee tänne kertoo-.-
   Ne pitää totuttaa eka kotiinsa ainakin yhen päivän ja sit vasta kun se/ne on tottunu uuteen kotiin, niin voi antaa niiden haistella kättä ja vaikka hieman kokeilla pitää sylissä. Muuten,Jos ne oli Roborovskeja nii ne ei ihan heti totu käteen, jotkut voi tottuakkin:) Mut aika törkeetä tulla tänne sanomaan kääppäreistä tollast ja joo melu on ehkä ENSIMMÄISINÄ ÖINÄ inhottavaa, mut siihen tottuu ja aamulla/päivällä EI saa mennä tökkimään hamsua hereille! Sillon se ei ainakaan totu-.-
   Juuups...

  • Ei varmasti

   Älä selitä -.- mulla on kääpiohamsuja kaksi tyttöä ja ei ne kyl ole mitään "purupaketteja" ole ja on ollut ennen yksi poikakin ei sekään ollut kauhu vaan se oli söpö hamsu se saatoi vähäsen nykästä jos sitä ärsytti kunnolla.

   • Kääppärit♥

    Niimp, että turha tänne tulla hölöttää jtn tollast...


  • Anonyymi

   Joo mä sain eilen eli 16/4/2021 kun täytin yhdeksän niin äidiltä synttärilahjana sen talvikon joo kiitti tiedosta et niitä ei saa herätellä ite oon yrittänyt herättää mut turhaa mei on kolme kerroksinen häkki niin paljon tilaa joo ja turva paikkoi on mut tästä lähtien herättelen vaan yhen kerran päiväs tai en ollenkaan sen hamsun nimi on suklaa hippu ja purrut kaks kertaa ku oon leikkinyt sen kanssa ku otin kädelle oon lukenut todella paljon kuten hamsteripäiväkirjoi ja tieto kirjoi mut mitä väriä niitä on mulla sillä on raita keskellä se on harmaan ja ruskean sekoitus ja sit siinä häkissä on semmonen putki missä se on aina 😍🥰

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   149
   4166
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   264
   2734
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2261
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1923
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1191
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1115
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1098
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   970
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   870
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   814
  Aihe