www hotellit...................

www.........................

jos omalla koneella on tehnyt kotisivut, niin miten se konkreettisesti tapahtuu, että ne saa toimitettua johonkin web hotellin tarjoajan palvelimeen ja sitä kautta yleiseen tietoisuuteen www - sivuiksi?

3

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laiton kysmyksesi
      • yksinkertaista vastausta......

        esim. Laita kovalevy (jossa nettisivut on) kirjekuoreen ja lähetä se web hotelliin, tai vie tiedostot muistitikussa web hotellin tarjoajalle tai ne lähetetään omalta tietokoneelta web hotellin tarjoaman palveluun. Ei kai sitä täydy 600 000 sivua käydä läpi?


      • Höpö.
        yksinkertaista vastausta...... kirjoitti:

        esim. Laita kovalevy (jossa nettisivut on) kirjekuoreen ja lähetä se web hotelliin, tai vie tiedostot muistitikussa web hotellin tarjoajalle tai ne lähetetään omalta tietokoneelta web hotellin tarjoaman palveluun. Ei kai sitä täydy 600 000 sivua käydä läpi?

        Edellinen kertoi, että kysymykseen tuli vastauksena 600 000 sivua, mutta ystävällisesti poimi sinulle YHDEN jossa on vastaus kysymykseesi. Onko sen yhden linkin klikkaaminen ylivoimaisen vaikeaa, vai ymmärrätkö vastauksen ainoastaan mikäli sen kirjoittaa tähän tekstiruutuun?

        Kysymys:
        »jos omalla koneella on tehnyt kotisivut, niin miten se konkreettisesti tapahtuu, että ne saa toimitettua johonkin web hotellin tarjoajan palvelimeen ja sitä kautta yleiseen tietoisuuteen www - sivuiksi?»

        Vastaus:

        »
        Kotisivut nettiin FTP:llä

        Kun olet saanut jostain kotisivutilaa, pitää kotisivut siirtää vielä palvelimelle, jotta ne näkyisivät kaikelle maailmalle. Kotikoneeltasi kukaan muu kuin sinä itse ei näe sivujasi. Mutta miten sivut siirretään palvelimeen? Vastaus tähän on FTP.

        FTP-ohjelman avulla voit siirtää omalta koneeltasi tiedostoja sille palvelimelle, josta olet kotisivutilaa hankkinut. Kotisivutilan tarjoaja antaa sinulle heidän FTP-palvelimensa osoitteen (esim. ftp.mbnet.fi) ja tunnukset sekä salasanat palvelimelle.

        Yleensä kotisivutilan tarjoajilla on myös nettiselaimella toimiva ns. File Manager eli Tiedostojen hallinta -ohjelma, joka toimii siis nettiselaimella. File Managerin avulla voi myös ladata tiedostoja palvelimelle, mutta tämä on usein erittäin hidas tapa. FTP-ohjelmalla tiedostojen siirto on huomattavasti nopeampaa, joten sitä kannattaa käyttää. Jotkut ilmaista sivutilaa tarjoavat palvelimet eivät välttämättä edes tue FTP-tiedostojensiirtoa, jolloin nettiselaimella tapahtuva tiedostojen siirto on ainoa vaihtoehto. Lähes kaikki varteenotettavat sivutilan tarjoajat kuitenkin tukevat FTP:llä tapahtuvaa tiedostojen siirtoa.
        FTP-ohjelman käyttö: FileZilla

        Nettisivujen päivitys FTP-ohjelman avulla on melko simppeliä. Ensin pitää kuitenkin ladata ja asentaa omalle koneelle FTP-ohjelma. FTP-ohjelmia on monia - osa maksullisia, osa ilmaisia. Suosittu ilmainen FTP-ohjelma on esimerkiksi FileZilla, jonka käyttöön keskitytään näissä ohjeissa.

        Eli ensin lataat ja asennat FileZillan. Kun olet käynnistänyt ohjelman, tee seuraavaa:
        Klikkaa valikosta File...Site Manager.
        Eteesi aukeaa nyt ikkuna. Klikkaa ikkunan vasemmasta alakulmasta New Site ja anna sivullesi nimi (esim. Omat kotisivut).
        Laita sivusi Host-kenttään kotisivutilan tarjoajasi antama ftp-osoite (esim. ftp.mbnet.fi).
        Anna Port-kentässä olla arvo 21 ja Servertype-kentässä FTP.
        Laita Logontype-kenttään arvo Normal.
        Laita User-kentän arvoksi kotisivutilan tarjoajasi antama FTP-tunnuksesi ja Password-kenttään tunnusta vastaava salasanasi.
        Paina lopuksi Connect-painiketta ja FTP-ohjelman pitäisi ottaa yhteys palvelimeen.

        Alla on esitetty kuvitteellinen esimerkki Matti Meikäläisen FTP-ohjelman tiedoista. Hänellä on kotisivut MBnetissä osoitteessa http://koti.mbnet.fi/mattimeikalainen/. Hänen MBnetin tunnuksensa on siis mattimeikalainen ja hänen MBnetin salasanansa on qwerty. MBnetin ohjeissa kerrotaan, että heidän FTP-palvelimensa osoite on ftp.mbnet.fi. Niinpä Matti laittaa seuraavat tiedot FileZillan Site Manageriin, jotka näkyvät alla esitetyssä kuvassa.

        Kun yhteys palvelimeen on muodostettu, näet ohjelman vasemmalla puolella omalla koneellasi olevat tiedostot ja oikealla puolella palvelimella olevat tiedostot. Voit siirtää tiedostoja palvelimelle valitsemalla haluamasi tiedosto vasemmanpuoleisesta ikkunasta ja klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä tiedoston päällä ja valitsemalla valikosta Upload. Voit myös maalata useampia tiedostoja ja kansioita kerralla, jolloin voit siirtää useita tiedostoja kerralla.

        Palvelimelta voi ladata kotikoneelle tiedostoja valitsemalla haluttu tiedosto oikeanpuoleisesta ikkunasta ja painamalla hiiren oikeaa näppäintä tiedoston päällä ja valitsemalla auenneesta valikosta Download. Tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeuksien muuttamisesta FileZillalla löytyy ohjeita PHP-ohjelmointi -sivulta.

        Se, mihin kansioon palvelimella kotisivusi tiedostot pitää siirtää, riippuu hieman kotisivutilan tarjoajasta. Kaikki palvelimella olevat tiedostot eivät suinkaan näy aina kaikille. Palvelimella voi olla kansio, jossa voit pitää omia yksityisiä tiedostoja ja sitten kansio, johon voit laittaa nettisivusi. Ilmaista sivutilaa tarjoavissa palveluissa kotisivut pitää siirtää yleensä kotihakemistosi juureen. Maksullisissa web-hotelleissa taas sivut pitää siirtää yleensä kotihakemistosi kansioon public_html tai www. Asia selviää kyllä kysymällä kotisivutilan tarjoajalta elleivät he sitä ole selkeästi ilmoittaneet.

        Kotisivusi etusivu pitää olla yleensä tiedostonimeltään index.html, index.htm, tai index.php. Tiedostonimi riippuu hieman palvelimesta ja siitä, oletko käyttänyt sivussasi jotain edistyneempiä www-tekniikoita kuten esimerkiksi PHP:tä. Kun kotisivusi juurihakemistossa on tällainen index-alkuinen tiedosto, kävijät pääsevät sivuillesi suoraan osoitteella http://kotisivusi.net/, eikä perään tarvitse kirjoittaa enää tiedoston nimeä.

        Maksullisissa FTP-ohjelmissa on joskus ns. synkronointitoiminto, jonka avulla kotisivun päivittäminen on entistä helpompaa. Kun ftp-ohjelma synkronoi kotisivusi, se tarkistaa automaattisesti muutaman napin painalluksella, mitkä koneellasi olevat tiedostot ovat uudempia kuin itse palvelimella olevat. Synkronointitoiminto siis siirtää vain ne tiedostot palvelimelle, joita on muuteltu tai jotka eivät ole palvelimella. Hyvä ftp-ohjelma (tosin maksullinen), jossa on synkronointitoiminto, on esim. FTP Voyager.»


        Itse lukisin tuon kyllä mieluummin joltain nettisivulta, jossa on jopa asiaan liittyvä kuvitus:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      451
      2229
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      225
      1991
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1562
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1301
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      148
      1267
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      49
      1170
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      65
      1060
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1044
    Aihe