Tarttuuko aurinko

Anonyymi

Moni sanoo, että on aika pilvisiä päiviä, mutta silti ovat tosi ruskeita tullessaan kotiin. Kärähtääkö Thaimaassa pilviselläkin säällä, jos ei ole suojakertoimia?

10 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • että kärähtää.Suojakertoimia vaan nahkaan oli pilvistä tai aurinkoista.Yleensä turistit Thaimaassa makoilevat aurinkovarjojen alla ja ovat siltikin hyvin päivettyneitä.Varjon allakin palaa ilman aurinkovoiteita.On muuten itsellä henk.koht. kokemusta.

 • Naisihmisen täällä Helsingissä. Hän väitti ihan tosissaan ,ettei ole koskaan kuullutkaan aurinkoöljyistä ,auringonsuojarasvoista ,kertoimista numero 40 niveasta yms. aineista.Kyllä pitää ihmisen olla tyhmä , ja väitti asuneensa Thaimaassa yli 20 v. Sehän kuuluu yleissivistykseen ,niin kuin näillä palstoilla neuvotaan hyvinkin tarkasti, kuten : Eka päivinä no. 40 ,sitten 20 , ja sen jälkeen aamulla varhain no. 15 ja sitä reilusti. niin ,äläkä osta rasvoja mistään tavarataloista, vaan apteekista ja erikoisliikkeistä ,siellä ne ovat hyviä ja hintavia. Varaa aineisiin n. 150 €.

 • Itse en ole koskaan käyttänyt mitään suojakerroinrasvoja.
  Kerran kyllä olen palanut tyhmyyttäni koska olin niin kännissä.
  Aurinkoa kohtuudella. On tosi typerää maata aurinkopatjalla thaikuissa. Oli sitten minkälaisissa rasvoissa tahansa.
  Johan siinä pääkin pehmenee.
  Voi kävellä rantaviivaa 15 min tonne ja takaisin sekä max 15 min vesiskooteriajelua/ pvä.
  Varjojen alla muu aika. Vettä ja viskiä paljon. Siinä se.
  Illalla suihkun jälkeen aftersunia.
  Takaisin tulette parin viikon loman jälkeen sikaruskeina..Hauskaa lomaa.

  sanailee 27 x Pattiksella....

 • varovasti. Huomaat parin päivän jälkeen illalla kun meet suihkuun värin ja tuntuuko iho aralta. Suojat ihmisestä riippuen. Mä laitan nenän varteen ja olkapäille aina, muuten oon pärjänny aika vähällä. Yhtenä päivänä kun palat niin muutama päivä tarvii paeta aurinkoa, eipä oo kivaa. Ota vaikka suojakerrointa 30-50 yksi purkki lähtiessä ja se kuuluisa maalaisjärki,niin hyvin pärjäät. Jos loppuu, marssi johonkin kauppaan ja osta lisää. Toi Capo Stupido halus nähtävästi saada vaan paljon kirjoituksia juttunsa jatkoksi. Täys pelle (150e suojiin ???).

  • Kun ostin Hakaniemen Elannosta v,-90 .Purkin aurinkorasvaa kun halvalla sain no.8 .Ja sitä on vieläkin ,vaikka olen tehnyt n.10 reilunpituista matkaa aurinkoisiin maihin .Enkä ole polttanut itseäni enkä ketään muitakaan .Miksiköhän ?Joutais heittää ne jämät veks,lienee vanhentunut .Muuten liika auringonotto vanhentaa ihoa.Siks minäkään en näytä päivääkään yli seitenkymppiseltä,vaikka olen vasta 50v. Se on ssssssssspulico =puliukko.

 • Lähdimme eka aamuna kävelylle ja unohdimme voiteet...Naama oli muutaman päivän lähes kirkuvan punainen.Kannattaa olla varovainen ja läträtä voiteita liikaa kuin liian vähän.

 • Peräkkäisinä vuosina ollaan oltu Brasseissa ja Thaimaassa, käytän apteekista saatavia Ladival & Louis Widmerin rasvoja,ja pidän huolen aina etten pala. kolmessa viikossa ei thaimaassa "pilvessä" saanut lähellekkään sitä määrää rusketusta kuin brasialiassa 2 viikossa.

  • Saman havainnon tein myös, Brasseissa aurinko tarttui paremmin ... mutta silti Thaimaassakin ruskettuu ihan hyvin. Mies päätti viimeisenä lomapäivänä että "hänhän ei enää rasvoja laittele kahden viikon loman jälkeen" ja kun oli niin pilvistäkin ... no, illalla oli sitten kuin keitetty rapu :)

 • Pilvisellä säällä aurinkovarjon alla ruskettuu. Kunnon suojavoiteet on silti oltava. Muuten palaa. Mulla oli suojakerrroin 20. Yhtenä päivänä unohdin laittaa. Sitten olikin punakka ja arka iho muutaman päivän.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.