polvileikkaus

pelottaa..

eli polvilumpio meni sijoiltaa ja eturistisiteet/sivuristisiteet meni poikki, leikkaus edessä. kertokaa kokemuksia et kauanko toipuminen kestää ja et kauanko pitää lojuta kotona jotta pääsee taas takaisin sorvinäären. kotona vasta pariviikkoo ja seinät alkaa jo kaatuu päällensä... kiitti vastauksistanne etukäteen...

39

15721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ninnuli81

      täällä. Mulla meni joulukuussa lasketellessa kans samalla tavalla vasen polvi. Magneettikuvassa näkyi osittainen eturistisiteen repeämä, sisäsivusiteen yläosa poikki, sisemmässä nivelkierukassa repeämä samoin nivelkapselissa. Ensin pidin viisi viikkoa ortoosia ja olin aika lailla liikkumiskiellossa. Sen jälkeen luovuin tästä robocop häkkyrästä ja aloin opettelemaan kävelyä ilman keppejä sekä palauttamaan liikelaajuutta fysioterapeutin johdolla. Tätä puoliksi köntsäämistä jatkui vielä noin kolme viikkoa jolloin vasta alkoi liikerata polvessa palautua. Seuraavaksi aloitettiin kuntosaliharjoittelu jotta lihasvoimaa saatiin palautettua vammautuneeseen jalkaan. Kärsin siis noin 50% reisilihasvoiman katoamisesta. Salilla olen nyt ravannut ja kotona polkenut kuntopyörää kuukauden verran ja eturistisiteen leikkaus on varattu 27.3. Leikkauksen piti kyllä olla jo 7.3. mutta kirurgi sairastui ja leikkaus siirtyi. Eli olen tästä rikkinäisestä polvesta kärsinyt jo yli kolme kuukautta. Se on ollut todella rankkaa sekä henkisesti, taloudellisesti että fyysisesti. Seinät kaatuu aika ajoin päälle kotona kun ei pääse töihin.
      Täytyy toivoa että leikkauksen jälkeen kuntoutus sujuu hyvin ettei pitene sen takia tämä prosessi enää. Mutta sen sanon että pääkoppa tulee olemaan kovilla varsinkin jos olet aikaisemmin elänyt aktiivista elämää. Tsemppiä, kyllä sitä valoa näkyy joskus siellä tunnelin päässä

      • pelottaa..

        Huh,huh...Hikeä pukkaa, kun lueskelee näitä kaameita kokemuksia. itselläni tää tapahtui töissä joten menee vakuutuksen piikkiin. itse olen aina ollut sellainen jokapaikan höylä. paikallaan en ole ollut juuri hetkeäkään. en kylläkään mikään liikunnan ihmelapsi, mutta jospa se tästä lähtis sit kehittymään. muksut on sentään jo 7 ja 8v, joten heistä on ollut paljon apua sekä henkisesti & fyysisesti. Toivottavasti sinun leikkaus menee ok ja toipuminen nopeasti. HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA KAUKILLE TASAPUOLISESTI!!


    • Pelottaa helvetisti

      Polvileikkaus päiväkirja

      Rikoin taas jouluna polven jääkiekossa. Viimeksi kierukka hajosi 25 vuotta sitten A-juniori ikäisenä. Silloin en uskaltanut mennä pahamaineiseen leikkauseen. Tuohon aikaan kierukka yksinkertaisesti poistettiin. Nyt sitten hienot magneettikuvat kertoivat, että sekä ulompi, että sisempi kierukka rikki. Lääkäri sanoi, että kuntoon saadaan eikä jääkiekkoa tarvitse lopettaa. Lääkärin ennuste lupasi hyvää. Hienoa, uskoin lääkäriä.

      Sitten leikkaukseen. Pyysin hoitajalta vain pienen esilääkityksen, koska halusin seurata leikkausta skarpisti. No, ensin selkäpuudutus nousi suuhun asti ja olo oli paskamainen. Kyselin onko hoitajalla varmasti happea, koska pallealihakset eivät enään toimineet. Pienellä esilääkityksellä puutumisen pistely oli aika inhottava kokemus, joka ikävä kyllä taisi jäädä johonkin muistiin.

      Leikkaus alkoi ja katselin, kun kierukkaa napsittiin pienemmäksi ja pienmmäksi. Lopuksi Orton hoitajat iloisesti kertoivat, että nyt kierukat on poistettu, eikä sinulla sitten ole iskunvaimennusta enään. Kyselin epätietoisena ennusteeni perään. Kukaan ei vastannut.

      Kysyin lääkäriltä leikkausen jälkeen, että nyt kun suurin osa kierukoista poistettiin, niin miten voin enään välttää nivelkuluman. Lääkäri vasta, että toisilla se kuluu toisilla ei. Aha.

      Sitten reippaana kotiin. Kipulääkkeet jäi saamattomuutta hakematta ja kipu öisin sekä päivisin oli helvettiä. Kipuja oli vaikka minkälaisia ja monet niistä yhtäkkisiä ja toiset loogisempia. Ilmeisesti nivelsiteet oli venytetty, koska jalkaa ei tohtinut taivuttaa mihinkään suuntaan. Tyyny polvien välissä pelastaa muuten paljon. Mietin, että mistä mikin kipu johtui ja uskoin keksiväni kaikkiin jonkun syyn. Painajaiset muuten liittyivät enimmäkseen amputaatioihin.

      Kainalosauvojen käyttö ja kuumeilu jostain syystä teki muistakin nivelistä kipeitä. pelkäsin, että en pääse kohta enää portaita ylös laisinkaan. Pohjelihasten avulla homma kuitenkin onnistui.

      Viikon päästä piti päästä normaalisti kävelemään ja se ihme kyllä onnistui. Tosin iltapäivisin jomotus saattoi yhtäkkiä tuntua luun murtumiselta polven päällä. (Olen katkonut hurjassa nuoruudessa monia luita, joista peukalo oli muuten kipein ja kallonmurtuma vähiten kivulias).

      Nyt on kymmenes päivä menossa. Lievä kuume nousee edelleen äkisti iltaisin ja joskus päivisinkin. Sitä seuraa vahva päänsärky näköhäiriöineen. Kävellessä polvi on kivuton, mutta sen sijaan kipu säteilee koko oikealle puolelle kehoa, varpaista hampaisiin asti. Sen lisäksi varpaita pistelee samalla tapaa, kun leikkauspöydällä. Bonuksena selkäpuudutuksen pistokohtaa pakottaa.

      Kyllä mies kestää pienet säryt, mutta heikko ennuste alkaa ahistamaan. Tutkin nettiä ja sieltähän se löytyi. 10 vuotta ilman kierukkaa ja nivelkuluma on valmis. Nykyään kierukkaa ei poisteta vaan mielummin kiinnitetään takaisin.

      Miksi helvetissä se lääkäri poisti tervettä kudosta? Polvi oli ennen ollut pehmusteiden päällä vaikka pehmusteet olivatkin pienet palaset. Siis 25 vuotta sitten hajonnut kierukka oli palasina. Nyt sitä ei enään ole.

      Olin ennen leikkausta menestynyt kaikessa, työelämässä, perhe-elämässä, seurapiireissä ja urheilussa. Juuri nyt en pysty millään keskittymään mihinkään kunnolla. Katselin äskettäin vanhaa kuvaa missä pöllytän alppilunta helikopterin juuri poistuttua paikalta. Lisäsin kuvateksin: Hieno päivä elämässä.

      • ottanut yhteyttä

        lääkäriin leikkauksen jälkeen?Tuo kuumeilu ja kova kipu tuntuu oudolta.Itseltäni korjattiin kierukkaa ja pystyin heti kävelemään ilman mitään kipuja.Puudutus myös tehtiin niin että puudutettiin vaan se jalka mitä operoitiin,ei jäänyt mitään ikävää oloa siitä.
        Toisessa leikkauksessa uusittiin eturistiside.Se tehtiin nukutuksessa,lääkäri sanoi,että joudutaan tekemään laajempi puudutus,että voi tuntua ikävältä.
        Tässä tapauksessa olin 3kk sairaslomalla,mutta jos ei tee fyysistä työtä ,paluu onnistuu varmaan aikaisemminkin.
        Mutta ei ollut kuumeiluja,eikä kovia kipujakaan alkupäivien jälkeen.


      • Pelottaa vieläkin
        ottanut yhteyttä kirjoitti:

        lääkäriin leikkauksen jälkeen?Tuo kuumeilu ja kova kipu tuntuu oudolta.Itseltäni korjattiin kierukkaa ja pystyin heti kävelemään ilman mitään kipuja.Puudutus myös tehtiin niin että puudutettiin vaan se jalka mitä operoitiin,ei jäänyt mitään ikävää oloa siitä.
        Toisessa leikkauksessa uusittiin eturistiside.Se tehtiin nukutuksessa,lääkäri sanoi,että joudutaan tekemään laajempi puudutus,että voi tuntua ikävältä.
        Tässä tapauksessa olin 3kk sairaslomalla,mutta jos ei tee fyysistä työtä ,paluu onnistuu varmaan aikaisemminkin.
        Mutta ei ollut kuumeiluja,eikä kovia kipujakaan alkupäivien jälkeen.

        Kuinka paljon sulla poistettiin kierukkaa? Miten olet pärjäillyt sillä? Koska tuo operaatio tehtiin ja pelkäätkö tulevaisuudessa nivelkulumaa? Minkä ikäinen olet? Onkohan mulla väärät tiedot tuosta nivelkuluman riskistä?

        "Osittainen kierukan poisto antaa hyvän ennusteen 10-15 vuoden ajalle. Polvi kestää kovaakin rasitusta."

        "40 vuodessa kierukan (koko)poiston jälkeen polvi on kypsä". Kuinka kauan mahtaa osapoistopolvi kestää?


    • pitkä ja kivinen tie

      Moi!
      Niin itselläni meni 3kuukautta sitten salibandy turnauksessa(polvilumpio paikoiltaan--->) eturistiside poikki, joka repäisi samalla mukaansa osan sisemmästä nivelkierukasta. Nyt vihdoin vajaan kuukauden päästä leikkaus tulossa yksityisellä(kirjoitukset siirsivät leikkausta myöhemmäs). Ortopedi sanoi, että koska myös kierukka on hajalla on kepeillä käveltävä ensimmäiset kolme viikkoa ILMAN, että leikatulle jallalle lasketana yhtää painoa ja siitäkin eteenpäin vain vähän kerrallaan(eli kun sinulla on myös sivuristiside poikki niin keppien kanssa joutuu taplata normaalia kauemman[normaalisti vajaa pari viikkoa]). Kamalinta on se, että kolme ensimmäistä kuukautta ovat polven paranemisen kannalta kriittisintä aikaa, sillä eturistiside siirteet(jotka tehdään reiden jänteistä) vaativat ainakin sen 3 kuukautta kiinnittyäkseen edes jotenkuten ja siksi kontaktilajeihin(plus ratsastukseen) ei saa sekaantua ennen kuin 6kuukauden päästä leikkauksesta, jos polvi tuntuu luotettavalta. Tuo sivuristisiteesi pitäisi ehtiä korjaantua sinä aikana, kun eturistisiteetkin korjautuvat, eli menee samoilla kivuilla ja samoilla jumpilla kuntoon. Olen tosiaan ollut nyt 3 kuukautta kotona Ilman liikuntaa, sillä puntit ovat mahdoton ajatus, koska niskat menevät jumiin ja yo-kirjoitusten stressi kaatuu jo muutenkin niskaan(---> migreeniputki). TÄmä on yhtä henkistä kidutusta, koska ei ikinä pääse liikkumaan eikä lenkille, hyvä kun pihalle seisomaan..Tuntuu kuin olisi täynnä tosi turhauttavaa energiaa.. Mutta eturistisiteen kuntouttaminen on pitkällinen prosessi, jossa jo heti leikkauksen jälkeen tärkeää on jumpata polvea ojentamalla, jotta liikerata saataisiin takaisin ja noudattaa huolellisesti fysioterapeutin ohjeita, sillä muuten polvi ei välttämättä saavuta koskaan entisen veroista kuntoan. Se piti vielä sanoa, että sairasloma on juhlavat 3kk jota lääkäri sitte joko pidentää tai lyhentää, edistyksestä riippuen, mutta on tärkeää että kuuntelee ammattilaisen mielipidettä, sillä siitä on kiinni millainen polvi sinulla on koko lopun ikääsi. Toisaalta ainakin minusta on hienoa päästä leikkaukseen, sillä sittenpähän on ainakin kerrassaan touhua jumpata ja kuntouttaa jalkaa-parempaa se ainakin on kuin tämä ällöttävä löhöily tilanteen palkottamana-. Leikkauksestahan se paraneminen voi vasta alkaa! Itse odotan innolla että pääsen jälleen urheilemaan ja erityistä innostusta herättää vesijuoksu, joka on ihanteellinen liikuntamuoto aika piakkoin leikkauksen jälkeen(lääkärin tai fysioterapeutin luvalla tietenkn)ja ehkäisee liiallista reisilihaksen surkastumista oivallisesti. Minulle ainakin yksityisellä ortopedi sanoin, että puudutuksessa ei pitäisi olla mitään ongelmia, ja leikkaus kestää vain pari tuntia ja jo illalla pääsee kotiin, tietenkin kipulääkkeitä kannattaa syödä(Jos muuten ei popsi lääkkeitä mielellään, niin nyt on viimein sen aika, kun niitä Todella tarvitaan luvan kanssa). Että jos nyt sitten jaksaa leikkauksen jälkeen keskittyä intensiivisesti polven paranemiseen ja kuntouttamiseen nii tuloksena voi olla entistä ehompi polvi ja ehkä myös entistä sisukkaampi ihminen!! Tietenkin tässä menee TODELLA paljon rahaa sivu suun, kun itsellänikin olisi ollu mahdollista mennä vihdoinkin reiluksi puoleksi vuodeksi töihin, mutta nyt on vain asennuttava toisin ja ajateltava PALJON pidemmälle, sillä polvea tarvitsee myös myöhempinä työvuosina. Tsemppiä leikkaukseen ja kuntoutukseen! Itse ainakin otan koko leikkauksen pelkkänä haasteena, ja kyllä ne ortopedit asiansa osaavat!

      • Ninnuli81

        sulla kokonaan poikki vai minkäasteinen repeämä sulla on? Mulla on II-luokan ruptuura molemmissa siteissä.
        Missä sut leikataan jos saa kysyä? Yksit/Julkinen?


      • pitkä ja kivinen tie(Sara)
        Ninnuli81 kirjoitti:

        sulla kokonaan poikki vai minkäasteinen repeämä sulla on? Mulla on II-luokan ruptuura molemmissa siteissä.
        Missä sut leikataan jos saa kysyä? Yksit/Julkinen?

        No en tiedä mitään lääketieteellistä termiä, mutta täysin poikki on. Eli siksi tehdään sisäreiden kahdesta jänteestä uusi eturistiside, joka laitetaan paikalleen sulavan tangon ja ruuvin avulla ja iha tähystyksellä onnistuu. Leikkaus tapahtuu yksityisellä, koska julkisella minun vammalleni vain naurettiin ja sanottiin että ei siinä mikään ole kun et kerta ole Kilpaurheilija(Ja sitten kun olisivat uskoneet niin olisi joutunut odottaa ultraa ja magneettiin kuukauden, plus leikkausjonot ja erikoislääkärille pääsykään ei ole yleisellä niin helppoa). Operaatio maksaa noin 6000euroa. Ja vakuutus koululiikuntaliitolla(jonka turnauksessa tapahtui vahinko) korvaa tyyliin jonkun 1000e verran koska se on kattosumma.. ja kela korvaa jotain 300-400 euroa, että kyllä se kallista on, mutta kunhan saa toimivan polven niin loistavaa(ei tervettä polvea voi hinnoitella, koska se on korvaamaton jo mielenterveydellekin). Oma lääkärini Seinäjoen Kirurgikeskuksella on todella mukava ja ammattitaitoinen, hän kärsivällisesti näytti kaikki kuvat polvesta, että mikä on menny ja kuinka ja miten leikkaus toimitetaan sekä kuinka leikkausen jälkeen menetellään. Voin sanoa että rahalla saa, palvelua nimittäin :D Ilomielin kyllä luovutan polveni tämän ortopedin käsiin, uskon että tulee entistä ehompi! Sinulla oli tulossa leikkaus (ellen ole kovin väärässä)? Onko se julkisella puolella vai missä? Jos vain olisi päässyt julkiselle niin kyllä olisin minäkin mennyt, mutta ei sitä ikuisesti jaksa odottaa, kun nuo yo-kirjoitukset muutenkin siirsivät koko leikkausta(julkisella olisi sitten menny kirjotukset ja polven kuvauksetki päällekkäin niin en edes jaksanut).. Niin siitä vielä että yksityisellä olen nauttinut siitä että samana päivänä ku nsoitti niin illalla pääsi ortopedin vastaan otolle. Kun hän ensimmäistä kertaa koitti polveani hän vain totesi että pitää ottaa MRi kuvat niin nähdään mitä muuta kun eturistiside on poikki. Siinä vaikeessa loksahti leuka auki, koska juuri yleisellä lääkäri ilmoitti että enintään pikku venähdys ja polvi vähän näreissään. No toisin oli ja nyt ollaan voiton puolella leikkaus on 10.4.08 niin, että ehdin kirjoitukset tehdä loppuun ja vähän palautua niin sitten pääsee leikkaukseen. Näitä järjestelyjä ei yleisellä puolella olisi varmaan niin vain voitu tehdä. Kun on jaksanut nämä neljä kuukautta tapella rikkinäisellä polvella, niin kyllä on ihan uutta puhtia varmasti kuntouttaa korjattua polvea :D Muuten jos sinulla on repeämä, en vain tiedä tuosta termistä minkälainen. Niin kyllähän niistä voi vielä rakentaa uudet, niin ettei tarvitse ottaa jänteitä reidestä. Mutta en sitten tiedä missä se raja kulkee. Tiedätkö sinä kuinka sinun leikkauksesi suoritetaan, siis Rakennetaanko riekalaista vai tehdäänkö ihan uudet? Tsemppiä polven kanssa!


      • Ninnuli81
        pitkä ja kivinen tie(Sara) kirjoitti:

        No en tiedä mitään lääketieteellistä termiä, mutta täysin poikki on. Eli siksi tehdään sisäreiden kahdesta jänteestä uusi eturistiside, joka laitetaan paikalleen sulavan tangon ja ruuvin avulla ja iha tähystyksellä onnistuu. Leikkaus tapahtuu yksityisellä, koska julkisella minun vammalleni vain naurettiin ja sanottiin että ei siinä mikään ole kun et kerta ole Kilpaurheilija(Ja sitten kun olisivat uskoneet niin olisi joutunut odottaa ultraa ja magneettiin kuukauden, plus leikkausjonot ja erikoislääkärille pääsykään ei ole yleisellä niin helppoa). Operaatio maksaa noin 6000euroa. Ja vakuutus koululiikuntaliitolla(jonka turnauksessa tapahtui vahinko) korvaa tyyliin jonkun 1000e verran koska se on kattosumma.. ja kela korvaa jotain 300-400 euroa, että kyllä se kallista on, mutta kunhan saa toimivan polven niin loistavaa(ei tervettä polvea voi hinnoitella, koska se on korvaamaton jo mielenterveydellekin). Oma lääkärini Seinäjoen Kirurgikeskuksella on todella mukava ja ammattitaitoinen, hän kärsivällisesti näytti kaikki kuvat polvesta, että mikä on menny ja kuinka ja miten leikkaus toimitetaan sekä kuinka leikkausen jälkeen menetellään. Voin sanoa että rahalla saa, palvelua nimittäin :D Ilomielin kyllä luovutan polveni tämän ortopedin käsiin, uskon että tulee entistä ehompi! Sinulla oli tulossa leikkaus (ellen ole kovin väärässä)? Onko se julkisella puolella vai missä? Jos vain olisi päässyt julkiselle niin kyllä olisin minäkin mennyt, mutta ei sitä ikuisesti jaksa odottaa, kun nuo yo-kirjoitukset muutenkin siirsivät koko leikkausta(julkisella olisi sitten menny kirjotukset ja polven kuvauksetki päällekkäin niin en edes jaksanut).. Niin siitä vielä että yksityisellä olen nauttinut siitä että samana päivänä ku nsoitti niin illalla pääsi ortopedin vastaan otolle. Kun hän ensimmäistä kertaa koitti polveani hän vain totesi että pitää ottaa MRi kuvat niin nähdään mitä muuta kun eturistiside on poikki. Siinä vaikeessa loksahti leuka auki, koska juuri yleisellä lääkäri ilmoitti että enintään pikku venähdys ja polvi vähän näreissään. No toisin oli ja nyt ollaan voiton puolella leikkaus on 10.4.08 niin, että ehdin kirjoitukset tehdä loppuun ja vähän palautua niin sitten pääsee leikkaukseen. Näitä järjestelyjä ei yleisellä puolella olisi varmaan niin vain voitu tehdä. Kun on jaksanut nämä neljä kuukautta tapella rikkinäisellä polvella, niin kyllä on ihan uutta puhtia varmasti kuntouttaa korjattua polvea :D Muuten jos sinulla on repeämä, en vain tiedä tuosta termistä minkälainen. Niin kyllähän niistä voi vielä rakentaa uudet, niin ettei tarvitse ottaa jänteitä reidestä. Mutta en sitten tiedä missä se raja kulkee. Tiedätkö sinä kuinka sinun leikkauksesi suoritetaan, siis Rakennetaanko riekalaista vai tehdäänkö ihan uudet? Tsemppiä polven kanssa!

        miten tarkalleen rakennetaan mutta ortopedi puhui hamstrig siirteestä viime käynnillä. Mulla luki tosiaan mri lausunnossa vain että acl rupturoitunut, alaosa näkyy ehjänä, runsasta ödemaa tibiofibulaarinivelessä,femurissa mediaalisesti pieni ödeemaalue, mediaalimeniskin takasarvessa diffuusia signaalilisää ja ruptuuraa,rustot ehyet, mediaalisesti pieni plica, mcl poikki yläosastaan.Kaikki ei näy ihan selvästi kuvissa koska polvessani oli niin paljon nestettä/verta kuvaushetkellä. Mutta polvi on kuitenkin sen verran löysä että korjaamattomana en voisi palata mihinkään entisiin harrastuksiin ja jos uudella ristisiteellä voin palata ratsastuksen ja laskettelun pariin niin miksei. Minun kohdallani vakuutus onneksi korvaa koko hela hoidon ja Hämeenlinnan mehiläisessä operaatio suoritetaan. Operaatioon on noin viikko ja nyt alkaa jännittämään. Tosin kerkesin tuon jännitys vaiheen käymään jo kerran läpi kun leikkauksen piti olla jo 7.3. mutta kirurgin sairastumisen myötä siirtyi 27.3.
        Oletko muuten treenannut reisilihastasi odotellessasi leikkausta? Mehiläisen fysioterapian asiakkuuteen onneksi kuuluu se etu että saa alennusta kuntosalikorteista ja maksuista joten olen sitä käyttänyt tehokkaasti hyödykseni jotta toipuminen operaatiosta olisi mahdollisimman sujuvaa.


      • min vaa
        Ninnuli81 kirjoitti:

        miten tarkalleen rakennetaan mutta ortopedi puhui hamstrig siirteestä viime käynnillä. Mulla luki tosiaan mri lausunnossa vain että acl rupturoitunut, alaosa näkyy ehjänä, runsasta ödemaa tibiofibulaarinivelessä,femurissa mediaalisesti pieni ödeemaalue, mediaalimeniskin takasarvessa diffuusia signaalilisää ja ruptuuraa,rustot ehyet, mediaalisesti pieni plica, mcl poikki yläosastaan.Kaikki ei näy ihan selvästi kuvissa koska polvessani oli niin paljon nestettä/verta kuvaushetkellä. Mutta polvi on kuitenkin sen verran löysä että korjaamattomana en voisi palata mihinkään entisiin harrastuksiin ja jos uudella ristisiteellä voin palata ratsastuksen ja laskettelun pariin niin miksei. Minun kohdallani vakuutus onneksi korvaa koko hela hoidon ja Hämeenlinnan mehiläisessä operaatio suoritetaan. Operaatioon on noin viikko ja nyt alkaa jännittämään. Tosin kerkesin tuon jännitys vaiheen käymään jo kerran läpi kun leikkauksen piti olla jo 7.3. mutta kirurgin sairastumisen myötä siirtyi 27.3.
        Oletko muuten treenannut reisilihastasi odotellessasi leikkausta? Mehiläisen fysioterapian asiakkuuteen onneksi kuuluu se etu että saa alennusta kuntosalikorteista ja maksuista joten olen sitä käyttänyt tehokkaasti hyödykseni jotta toipuminen operaatiosta olisi mahdollisimman sujuvaa.

        heips! kerroit et menet hämeenlinnaan mehiläiseen. kuka Lekuri sul on. Mulla on Jouni selkämaa. jos sama niin mitä mieltä oot hänest?


      • Ninnuli81
        min vaa kirjoitti:

        heips! kerroit et menet hämeenlinnaan mehiläiseen. kuka Lekuri sul on. Mulla on Jouni selkämaa. jos sama niin mitä mieltä oot hänest?

        Selkämaa minullakin on. En oikein ole saanut hänestä selvää kun olen tavannut hänet vain kaksi kertaa. Polveani on näet katsellut ortopedi jos toinenkin mm. ville puukka (terveystalo Oulu, Martti Lakovaara Oys, J. Ristiniemi Oys...) Alku hoidon sain Oulussa/Kuusamossa ja tulin sitten Hämeenlinnaan hoitamaan homman loppuun.
        Ootko fyssarilla käynyt Mehiläisessä? Mä oon käynyt Suomalaisen Villellä. Hän on oikein mukava tyyppi.
        Mutta Selkämaasta vielä sen verran että ainakin hän on nopea liikkeissään ja ei ehkä olen niin perusteellinen mitä tulee kysymyksiin vastaamiseen. Mutta on kuulemma tehnyt useita acl-leikkauksia ja mehiläisen sairaaloilla on aikalailla yhteneväinen leikkauskäytäntö acl:n kohdalla. Hänen lisäkseen leikkauksessa on mukana Hannu Westenius. Eli 2kirurgia hoitelee mun polven kuntoon.


      • Sara
        Ninnuli81 kirjoitti:

        miten tarkalleen rakennetaan mutta ortopedi puhui hamstrig siirteestä viime käynnillä. Mulla luki tosiaan mri lausunnossa vain että acl rupturoitunut, alaosa näkyy ehjänä, runsasta ödemaa tibiofibulaarinivelessä,femurissa mediaalisesti pieni ödeemaalue, mediaalimeniskin takasarvessa diffuusia signaalilisää ja ruptuuraa,rustot ehyet, mediaalisesti pieni plica, mcl poikki yläosastaan.Kaikki ei näy ihan selvästi kuvissa koska polvessani oli niin paljon nestettä/verta kuvaushetkellä. Mutta polvi on kuitenkin sen verran löysä että korjaamattomana en voisi palata mihinkään entisiin harrastuksiin ja jos uudella ristisiteellä voin palata ratsastuksen ja laskettelun pariin niin miksei. Minun kohdallani vakuutus onneksi korvaa koko hela hoidon ja Hämeenlinnan mehiläisessä operaatio suoritetaan. Operaatioon on noin viikko ja nyt alkaa jännittämään. Tosin kerkesin tuon jännitys vaiheen käymään jo kerran läpi kun leikkauksen piti olla jo 7.3. mutta kirurgin sairastumisen myötä siirtyi 27.3.
        Oletko muuten treenannut reisilihastasi odotellessasi leikkausta? Mehiläisen fysioterapian asiakkuuteen onneksi kuuluu se etu että saa alennusta kuntosalikorteista ja maksuista joten olen sitä käyttänyt tehokkaasti hyödykseni jotta toipuminen operaatiosta olisi mahdollisimman sujuvaa.

        suuresti, miksei Suomen koululiikuntaliitolla ole tuon parempaa vakuutusta, jos se ei nyt suostu enempää korvata niin kai pitää omaan vakuutukseen laittaa(vaikka tapaturma sattui vieläpä koulu ajalla(lukiossa) ja KLL:n turnauksessa, mutta paska järjestelmä, minkä sille voi). Eikö lääkärisi site suomentanut noita ihme termejä, minulle lääkäri selitti ensin kaiken ´lääkärikiellellä ja sitten niin, että tavallinen tallaajakin ymmärsi :D Niin no itselläni on tuo eturistiside täysin Poikki niin kuntosalilla käyminen on mahdotonta, sillä polvi muljahtelee sivuille sekä taaksepäin aivan holtittomasti. Kun polvi kerran muljahtaa niin koko päivänä ei pystyy tuskin yhtään painoa laskemaan koko jalalle, koska se on iha lerppu lopun päivää(ja se sattuu, eikä tee edes hyvää rustolle)! Eli olen vain koukistellut ja ojennellut, kun milään painoilla iha turha kuvitellakaan, ja pelkkä kävely(pakolliset koulussa ja kotona) rasittavat polvea niin paljon että yöt ovat tuskaa. Fysioterapeutilla en ole vielä käynyt, leikkauksen jälkee tietenkin. No kuntosali, jonne olisi edullisempaaa on tuolla 50km päässä Seinäjoella, joten tyydyn käymään vain oman kuntani salilla(leikkauksen jälkeen) mikä ei maksa kuin 2 euroa opiskelijalta ja on ihan kattava. Tosi harmittavaa kun ei ole mitään keinoa pitää reisilihasta voimissaan, mutta on sitten vain työskenneltävä leikkauksen jälkeen ahkerasti, kun saa sen uuden eturistisiteen tukemaan jalan liikettä. Joo minäkin olen itkien melkein käyny katsomassa 2 hevosta joita ennen tapaturmaa päivittäin kävin reenaamassa(yksityinen), mutta nyt hyvä kun pääsee aina silloin tällöin vähän silittämään ja raukoilla ei edes ole ketään, joka aktiivisesti niitä liikuttaisi(omistaja pääsee vain satunnaisesti). Aivan pahaa teki sanoa että reilu 6 kuukautta menee ennenkun voin turvallisesti hevosen selkään kiivetä ja vielä ratsastaakin. Itse jouduin myös hylätä salibandyn, juoksun, hiihdon, nyrkkeilyn ja tuon ratsastuksen, eikä ole mihinkään lajiin palaamista 6 kuukauteen leikkauksen jälkeen, mutta tietenkin punttisalilla voi sitten käydä vesijuoksun ohella. Tänäänkin taas sellainen päivä että polvi muljahti aamulla kävellessä autolle ja nyt koko ajan lonksuu ja uhkaa muljahtaa uudelleen, todella hienoa oli kirjoitussaliin astella ku jokatoisella askeleella teki mieli kirkua kivusta. Niin tapaturman jälkeen mikään yleisen lääkäri(ennen kuin menin yksityiselle puolelle) ei puhunutkaan fysioterapiasta ja itseä vain kauhistutti kun ei jalkaa läheskään suoraksi saanut, oma hieroja(/jäsenkorjaaja) palautti polveeni liikeradan, oli ihan ihmeellistä saada jalka suoraksi. Terveyskeskuksessa käskettiin vain astua paremmin jalanpäälle, että ei saa arastella(mikä sitten olisi voinut aiheuttaa lisää vahinkoa). Ja yleisellä ortopedi oletti että fysioterapeutti palautti jalkaan liikeradan laajuuden, mutta menihän se näinkin. EI niitä yleisen puolen lääkäreitä silloin aluksi(kun sielä ekan viikon ramppasin) kiinnostanu, kun oli MUKA vain venähdys(ilmiselvä).. No ei onneksi tullut mitään jälkiseuraksia siitäkään virheestä. Minulle yksityisellä ortopedi juuri viime torstaina kertoi, että ehdottomasti polvi tulee kuntoon ja pääsee palaamaan entisiin harrastuksiin, vaikka aikaa se vie. Hyvä puoli on se, että koska rakkaat harrastukset odottaa sielä tunnelin päässä niin tulee tehtyä paljon töitä polven paranemisen eteen toimii hyvinä kannustimina. Onneksi minulla on nyt koko kevät ja kesä aikaa kuntouttaa vain polvea, ennen kuin pitää muuttaa opiskelemaan minne nyt ikinä päädynkin. Paljon onnea leikkaukseen!!!! Ja jos ehdit siinä toipuessasi käydä täälä kertomassa kuinka etenee niin olisi tosi hienoa, niin voi sitten verrata omiin tuleviin kokemuksiin, ja muutenkin kiinnostaa millasia kivut on ja kaikki mahdolliset yksityiskohdat :D


      • Ninnuli81
        Sara kirjoitti:

        suuresti, miksei Suomen koululiikuntaliitolla ole tuon parempaa vakuutusta, jos se ei nyt suostu enempää korvata niin kai pitää omaan vakuutukseen laittaa(vaikka tapaturma sattui vieläpä koulu ajalla(lukiossa) ja KLL:n turnauksessa, mutta paska järjestelmä, minkä sille voi). Eikö lääkärisi site suomentanut noita ihme termejä, minulle lääkäri selitti ensin kaiken ´lääkärikiellellä ja sitten niin, että tavallinen tallaajakin ymmärsi :D Niin no itselläni on tuo eturistiside täysin Poikki niin kuntosalilla käyminen on mahdotonta, sillä polvi muljahtelee sivuille sekä taaksepäin aivan holtittomasti. Kun polvi kerran muljahtaa niin koko päivänä ei pystyy tuskin yhtään painoa laskemaan koko jalalle, koska se on iha lerppu lopun päivää(ja se sattuu, eikä tee edes hyvää rustolle)! Eli olen vain koukistellut ja ojennellut, kun milään painoilla iha turha kuvitellakaan, ja pelkkä kävely(pakolliset koulussa ja kotona) rasittavat polvea niin paljon että yöt ovat tuskaa. Fysioterapeutilla en ole vielä käynyt, leikkauksen jälkee tietenkin. No kuntosali, jonne olisi edullisempaaa on tuolla 50km päässä Seinäjoella, joten tyydyn käymään vain oman kuntani salilla(leikkauksen jälkeen) mikä ei maksa kuin 2 euroa opiskelijalta ja on ihan kattava. Tosi harmittavaa kun ei ole mitään keinoa pitää reisilihasta voimissaan, mutta on sitten vain työskenneltävä leikkauksen jälkeen ahkerasti, kun saa sen uuden eturistisiteen tukemaan jalan liikettä. Joo minäkin olen itkien melkein käyny katsomassa 2 hevosta joita ennen tapaturmaa päivittäin kävin reenaamassa(yksityinen), mutta nyt hyvä kun pääsee aina silloin tällöin vähän silittämään ja raukoilla ei edes ole ketään, joka aktiivisesti niitä liikuttaisi(omistaja pääsee vain satunnaisesti). Aivan pahaa teki sanoa että reilu 6 kuukautta menee ennenkun voin turvallisesti hevosen selkään kiivetä ja vielä ratsastaakin. Itse jouduin myös hylätä salibandyn, juoksun, hiihdon, nyrkkeilyn ja tuon ratsastuksen, eikä ole mihinkään lajiin palaamista 6 kuukauteen leikkauksen jälkeen, mutta tietenkin punttisalilla voi sitten käydä vesijuoksun ohella. Tänäänkin taas sellainen päivä että polvi muljahti aamulla kävellessä autolle ja nyt koko ajan lonksuu ja uhkaa muljahtaa uudelleen, todella hienoa oli kirjoitussaliin astella ku jokatoisella askeleella teki mieli kirkua kivusta. Niin tapaturman jälkeen mikään yleisen lääkäri(ennen kuin menin yksityiselle puolelle) ei puhunutkaan fysioterapiasta ja itseä vain kauhistutti kun ei jalkaa läheskään suoraksi saanut, oma hieroja(/jäsenkorjaaja) palautti polveeni liikeradan, oli ihan ihmeellistä saada jalka suoraksi. Terveyskeskuksessa käskettiin vain astua paremmin jalanpäälle, että ei saa arastella(mikä sitten olisi voinut aiheuttaa lisää vahinkoa). Ja yleisellä ortopedi oletti että fysioterapeutti palautti jalkaan liikeradan laajuuden, mutta menihän se näinkin. EI niitä yleisen puolen lääkäreitä silloin aluksi(kun sielä ekan viikon ramppasin) kiinnostanu, kun oli MUKA vain venähdys(ilmiselvä).. No ei onneksi tullut mitään jälkiseuraksia siitäkään virheestä. Minulle yksityisellä ortopedi juuri viime torstaina kertoi, että ehdottomasti polvi tulee kuntoon ja pääsee palaamaan entisiin harrastuksiin, vaikka aikaa se vie. Hyvä puoli on se, että koska rakkaat harrastukset odottaa sielä tunnelin päässä niin tulee tehtyä paljon töitä polven paranemisen eteen toimii hyvinä kannustimina. Onneksi minulla on nyt koko kevät ja kesä aikaa kuntouttaa vain polvea, ennen kuin pitää muuttaa opiskelemaan minne nyt ikinä päädynkin. Paljon onnea leikkaukseen!!!! Ja jos ehdit siinä toipuessasi käydä täälä kertomassa kuinka etenee niin olisi tosi hienoa, niin voi sitten verrata omiin tuleviin kokemuksiin, ja muutenkin kiinnostaa millasia kivut on ja kaikki mahdolliset yksityiskohdat :D

        olen saanut itse etsiä tietoa aiheesta, hoitoni kun on ollut vähän rikkonaista usean eri ortopedin johdosta.
        Ja tosiaan terveyskeskuksessa onnettomuuden jälkeen kipsasivat tuon mun jalan kun siellä oli muka murtumia lumpiossa ja sääriluussa. Ortopedi ei nähnyt murtumia rtg kuvissa ja kipsi lensi roskiin ja ortoosi tilalle. Että tälläisen arvion minä sain julkisella puolella kun menin sinne rikkonaista polveani näyttämään. Onneksi en heitä uskonut koska polveni olisi saattanut arpeutua jäykäksi ja se olisi ollut entinen polvi sitten.


      • Sara
        Ninnuli81 kirjoitti:

        olen saanut itse etsiä tietoa aiheesta, hoitoni kun on ollut vähän rikkonaista usean eri ortopedin johdosta.
        Ja tosiaan terveyskeskuksessa onnettomuuden jälkeen kipsasivat tuon mun jalan kun siellä oli muka murtumia lumpiossa ja sääriluussa. Ortopedi ei nähnyt murtumia rtg kuvissa ja kipsi lensi roskiin ja ortoosi tilalle. Että tälläisen arvion minä sain julkisella puolella kun menin sinne rikkonaista polveani näyttämään. Onneksi en heitä uskonut koska polveni olisi saattanut arpeutua jäykäksi ja se olisi ollut entinen polvi sitten.

        paksua touhua jo kyllä!! Se on niin kamalaa että kun yleisellä puolella on nii kova rahapula että se voi vaan aiheutua niiden vahingoksi sitten kun ei ole varaa kuvata kunnolla mitään. Toisaalta tosi tosi surullista, että niiden diagnooseihin ei voi luottaa. Ja sekin vielä että ultraan ja magneettikuviin on todella vaikeaa päästä tai se kestää ja kestää. Sitten pitää mennä yksityiselle ja sielä taas tulee noita vakuutus kysymyksiä, että miksi et vaan menny yleisellä leikkaukseen niin ei maksais niin paljo. Siinä voi vaan olla suu auki, että jaa miksiköhän en menny, ku ne ei edes kahtakertaa kattonu polvee vaa kysy että ootko KILPAurheilija ja sitte vaa kepit kainaloo ja kotii "venähdyksen" kanssa.. Ja sun tapauksessa vielä kipsi polveen johon pitäis liikkuvuus palautta.. Hmm. Eipä ole Suomessakaan asiat ihan kunnossa.


      • Ninnuli81
        Sara kirjoitti:

        paksua touhua jo kyllä!! Se on niin kamalaa että kun yleisellä puolella on nii kova rahapula että se voi vaan aiheutua niiden vahingoksi sitten kun ei ole varaa kuvata kunnolla mitään. Toisaalta tosi tosi surullista, että niiden diagnooseihin ei voi luottaa. Ja sekin vielä että ultraan ja magneettikuviin on todella vaikeaa päästä tai se kestää ja kestää. Sitten pitää mennä yksityiselle ja sielä taas tulee noita vakuutus kysymyksiä, että miksi et vaan menny yleisellä leikkaukseen niin ei maksais niin paljo. Siinä voi vaan olla suu auki, että jaa miksiköhän en menny, ku ne ei edes kahtakertaa kattonu polvee vaa kysy että ootko KILPAurheilija ja sitte vaa kepit kainaloo ja kotii "venähdyksen" kanssa.. Ja sun tapauksessa vielä kipsi polveen johon pitäis liikkuvuus palautta.. Hmm. Eipä ole Suomessakaan asiat ihan kunnossa.

        ainakin hirvee vääntö vakuutusyhtiön kanssa. Vahinkoilmoitusta tehdessäni kysyin virkailijalta että minne lääkäriasemalle voin suunnistaa hoitoa saamaan ja vastaus olis silloin (16.1.) Mehiläinen. Erinäisten puheluiden ja todistusläjän jälkeen sain maksusitoutumuksen mutta silloin virkailija ilmoitti että maksusitoumus on myönnetty Suomen terveystaloon ja kun asian ristiriitaisuutta siinä puhelimessa ihmettelin vastasi virkailija siihen että mehiläisen ja pohjolan yhteistyösopimus on päättynyt 31.12.2007. Olin vaan että wtf kun pari kuukautta aiemmin olin saanut erilaista tietoa ja olin jo mehiläisessä saanut hoitoa ja leikkauskin oli sinne varattu. Lopulta suostuivat pitkin hampain myöntämään virheensä ja sain maksusitoumuksen sinne mihin operaatio aika oli varattu. Täytyy sanoa että jos tästä kaikesta selviän yhtenä kappaleena sekä henkisesti että fyysisesti niin ihme on. Koville on ottanut tämä makaaminen kun aiemmin elin hyvin aktiivista elämää ja tein 60h/vko töitä. Mutta laittelen sulle kokemuksia tulemaan ens viikolla leikkauksen jälkeen, jos siitä selviän hengissä. Jaksamista!


      • Sara
        Ninnuli81 kirjoitti:

        ainakin hirvee vääntö vakuutusyhtiön kanssa. Vahinkoilmoitusta tehdessäni kysyin virkailijalta että minne lääkäriasemalle voin suunnistaa hoitoa saamaan ja vastaus olis silloin (16.1.) Mehiläinen. Erinäisten puheluiden ja todistusläjän jälkeen sain maksusitoutumuksen mutta silloin virkailija ilmoitti että maksusitoumus on myönnetty Suomen terveystaloon ja kun asian ristiriitaisuutta siinä puhelimessa ihmettelin vastasi virkailija siihen että mehiläisen ja pohjolan yhteistyösopimus on päättynyt 31.12.2007. Olin vaan että wtf kun pari kuukautta aiemmin olin saanut erilaista tietoa ja olin jo mehiläisessä saanut hoitoa ja leikkauskin oli sinne varattu. Lopulta suostuivat pitkin hampain myöntämään virheensä ja sain maksusitoumuksen sinne mihin operaatio aika oli varattu. Täytyy sanoa että jos tästä kaikesta selviän yhtenä kappaleena sekä henkisesti että fyysisesti niin ihme on. Koville on ottanut tämä makaaminen kun aiemmin elin hyvin aktiivista elämää ja tein 60h/vko töitä. Mutta laittelen sulle kokemuksia tulemaan ens viikolla leikkauksen jälkeen, jos siitä selviän hengissä. Jaksamista!

        selviät, koska jos sulle käy hyvin nii ei mullakaan ole mtn hätää :D innolla odottelen tilanne tiedotusta! Onnea leikkaukseen!!


      • Ninnuli81
        Sara kirjoitti:

        selviät, koska jos sulle käy hyvin nii ei mullakaan ole mtn hätää :D innolla odottelen tilanne tiedotusta! Onnea leikkaukseen!!

        Joo leikkaus oli eilen ja oli ortopedin mukaan hankala mutta onnistui. Polveni oli melkein lasten kokoa sisältä ja oikeiden porakanavien teko tuotti hankaluuksia. Leikkaus tehtiin spinaalipuudutuksessa ja olin siis järjissäni leikkauspöydällä yhteensä 3,5h. Karua oli kun porailtiin luuta mutta tähystysosiota katsoin mielenkiinnolla monitorista. Olo oli leikkauksen jälkeen hyvä osastolla mitä nyt puutuneisuus jalassa loppui vasta tänä iltana. Jalka on levossa kivuton mutta kävellessä siirteen ottokohtaan sekä verityhjiömansetista jääneisiin rakkoihin ja haavoihin sattuu. Lääkkeeksi sain arcoxia, panacodia, oxynormia ja fragminia veritulpan estoon. Itselleni oxynorm aiheutti pahoinvointia mutta panacod on ihan hyvä ja toimiva lääke.Nukkuminen on hankalaa kun ei ole tottunut selällään nukkumaan, jotenkin pystyy vasemmalla kyljellä olemaan hetken mutta toisinpäin ei onnistu. Nukuinko viime yönä ehkä 4h plus tänään päivällä noin 5h. ei ole tosiaan mikään huviretki tämä.. koskas se sun operaatio oli?


      • Sara.89
        Ninnuli81 kirjoitti:

        Joo leikkaus oli eilen ja oli ortopedin mukaan hankala mutta onnistui. Polveni oli melkein lasten kokoa sisältä ja oikeiden porakanavien teko tuotti hankaluuksia. Leikkaus tehtiin spinaalipuudutuksessa ja olin siis järjissäni leikkauspöydällä yhteensä 3,5h. Karua oli kun porailtiin luuta mutta tähystysosiota katsoin mielenkiinnolla monitorista. Olo oli leikkauksen jälkeen hyvä osastolla mitä nyt puutuneisuus jalassa loppui vasta tänä iltana. Jalka on levossa kivuton mutta kävellessä siirteen ottokohtaan sekä verityhjiömansetista jääneisiin rakkoihin ja haavoihin sattuu. Lääkkeeksi sain arcoxia, panacodia, oxynormia ja fragminia veritulpan estoon. Itselleni oxynorm aiheutti pahoinvointia mutta panacod on ihan hyvä ja toimiva lääke.Nukkuminen on hankalaa kun ei ole tottunut selällään nukkumaan, jotenkin pystyy vasemmalla kyljellä olemaan hetken mutta toisinpäin ei onnistu. Nukuinko viime yönä ehkä 4h plus tänään päivällä noin 5h. ei ole tosiaan mikään huviretki tämä.. koskas se sun operaatio oli?

        on oma nimimerkki, niin tunnistaa kuka kirjottaa.
        Hyi kamalan kuulosta, nyt alkaa jännittää että entä jos oma leikkaus ei onnistukaan. Mutta tosi hienoa että sun leikkaus onnistui kuitenkin hankaluuksien jälkee. Mun operaatio on 10.4 eli ensiviikon torstaina.. Kuinka sinulle annettiin nuo ohjeet että koska saa alkaa kävellä ilman sauvoja ja minkälaisia jumppa ohjeita(ojenteletko jalkaa siis)? Minulle lääkäri alustavasti sanoi että ensimmäisinä 3 viikkona ei saa jalalle varata grammaakaan painoa ja siitäkin lähin vain 15kg jne.. Että olis kiva tietää onko eroja. No taitaa itsellänikin jäädä unet vähille, kun kyljillä ja mahalla aina nukun, tuskin koskaan selällä(ehkä kerran aivosähkökäyrä tutkimuksissa, yön valvotuksen jälkeen ehkä 20 minuuttia :D). Olis kiva kuulla mitä fysioterapeutti antaa sinulle ohjeita ja semmosta että kuinka toipuminen edistyy. Aijotko luvan saatuasi harrastaa vesijuoksua(vai uskallatko vielä edes ajatella sellaista)? Kiitos kuulumisista, jos vain jaksat ja ehdis niin kuulisin mielelläni aina silloin tällöin tilanne tiedotteita :P


      • Ninnuli81
        Sara.89 kirjoitti:

        on oma nimimerkki, niin tunnistaa kuka kirjottaa.
        Hyi kamalan kuulosta, nyt alkaa jännittää että entä jos oma leikkaus ei onnistukaan. Mutta tosi hienoa että sun leikkaus onnistui kuitenkin hankaluuksien jälkee. Mun operaatio on 10.4 eli ensiviikon torstaina.. Kuinka sinulle annettiin nuo ohjeet että koska saa alkaa kävellä ilman sauvoja ja minkälaisia jumppa ohjeita(ojenteletko jalkaa siis)? Minulle lääkäri alustavasti sanoi että ensimmäisinä 3 viikkona ei saa jalalle varata grammaakaan painoa ja siitäkin lähin vain 15kg jne.. Että olis kiva tietää onko eroja. No taitaa itsellänikin jäädä unet vähille, kun kyljillä ja mahalla aina nukun, tuskin koskaan selällä(ehkä kerran aivosähkökäyrä tutkimuksissa, yön valvotuksen jälkeen ehkä 20 minuuttia :D). Olis kiva kuulla mitä fysioterapeutti antaa sinulle ohjeita ja semmosta että kuinka toipuminen edistyy. Aijotko luvan saatuasi harrastaa vesijuoksua(vai uskallatko vielä edes ajatella sellaista)? Kiitos kuulumisista, jos vain jaksat ja ehdis niin kuulisin mielelläni aina silloin tällöin tilanne tiedotteita :P

        Mä sain sellaiset ohjeet että kivun sallimissa rajoissa jalalle saa varata keppien kaa noin 3vko. Ei varsinaista koukistusrajoitusta mutta pyrkimys on saada 90asteen koukistus kahdessa viikossa. No se ei tuota ongelmia koska taipuu jo suorilta sen verran. Ojennus täytyisi saada mahdollisimman pian sujumaan ettei arpeudu jäykäksi. Mutta tässä vaiheessa ei saa väkisin ojentaa eli teen sen mitä lihaksella pystyy ja loppuojennusta hieman autan tuolla terveellä jalalla. Mäkin pelkäsin aluksi ton nukkumisen puolesta mutta kyllä nuo vahvat kipulääkkeet pitää huolen ainakin mulla että uni tulee ja on tosi syvää, mutta huono puoli on se että lyhytkestoisella kipulääkkeellä uni ei kestä yhtäjaksoisesti kuin ehkä 4h. Nukkumisasennoista sen verran että aika normaalisti pystyy nukkumaan paitsi tuon leikatun jalan puoleisella kyljellä ei pysty kunnolla/kauaa olemaan koska mulla on viisi johtopiikin aiheuttamaa haavaa tuossa reidessä jotka on aika kipeitä. Tosiaan kolme päivää olin täysin sisätiloissa ja aika lailla sängyssä, maanantaina kaveri raahasi mut kaupunkiin mutten jaksanut olla siellä kauaa ja taisin olla vähän panacod höyryissäkin vielä silloin. Tänään tein uroteon ja jaksoin kävellä prisman läpi siten ettei lihakset kertaakaan krampanneet. Mutta kyllä se kai siitä. Mä sain sieltä sairaalasta mukaan sellaisen IceBand systeemin ja neljä kylmäpakkausta, se on tosi kätevä kun sen saa viriteltyä tohon polveen tarranauhoilla ja siinä on kaksi lokeroa johon voi ne kylmä pakkaukset laittaa kummallekkin puolelle ja aina vaihtaa kun edelliset sulaa. Tänään kävin fyssarilla ekaa kertaa ja se sanoi että ei näytä ollenkaan pahalta että homma voi edistyäkin ihan kivasti. Jalka on kyllä vielä ihan mustelmilla, hehkuu kaikkia sateenkaarenvärejä puolesta reidestä nilkkaan saakka. Oli aika jännä kokemus avata kahden päivän päästä siteet ja nähdä koko komeus (lue, laho puhelintolppa) sitä se lähinnä tällä hetkellä muistuttaa tuo jalka. Vesijuoksusta en tiiä katotaan kun päästään siihen vaiheeseen asti.. Tulipas tosi selkeetä tekstiä..


      • Sara.89
        Ninnuli81 kirjoitti:

        Mä sain sellaiset ohjeet että kivun sallimissa rajoissa jalalle saa varata keppien kaa noin 3vko. Ei varsinaista koukistusrajoitusta mutta pyrkimys on saada 90asteen koukistus kahdessa viikossa. No se ei tuota ongelmia koska taipuu jo suorilta sen verran. Ojennus täytyisi saada mahdollisimman pian sujumaan ettei arpeudu jäykäksi. Mutta tässä vaiheessa ei saa väkisin ojentaa eli teen sen mitä lihaksella pystyy ja loppuojennusta hieman autan tuolla terveellä jalalla. Mäkin pelkäsin aluksi ton nukkumisen puolesta mutta kyllä nuo vahvat kipulääkkeet pitää huolen ainakin mulla että uni tulee ja on tosi syvää, mutta huono puoli on se että lyhytkestoisella kipulääkkeellä uni ei kestä yhtäjaksoisesti kuin ehkä 4h. Nukkumisasennoista sen verran että aika normaalisti pystyy nukkumaan paitsi tuon leikatun jalan puoleisella kyljellä ei pysty kunnolla/kauaa olemaan koska mulla on viisi johtopiikin aiheuttamaa haavaa tuossa reidessä jotka on aika kipeitä. Tosiaan kolme päivää olin täysin sisätiloissa ja aika lailla sängyssä, maanantaina kaveri raahasi mut kaupunkiin mutten jaksanut olla siellä kauaa ja taisin olla vähän panacod höyryissäkin vielä silloin. Tänään tein uroteon ja jaksoin kävellä prisman läpi siten ettei lihakset kertaakaan krampanneet. Mutta kyllä se kai siitä. Mä sain sieltä sairaalasta mukaan sellaisen IceBand systeemin ja neljä kylmäpakkausta, se on tosi kätevä kun sen saa viriteltyä tohon polveen tarranauhoilla ja siinä on kaksi lokeroa johon voi ne kylmä pakkaukset laittaa kummallekkin puolelle ja aina vaihtaa kun edelliset sulaa. Tänään kävin fyssarilla ekaa kertaa ja se sanoi että ei näytä ollenkaan pahalta että homma voi edistyäkin ihan kivasti. Jalka on kyllä vielä ihan mustelmilla, hehkuu kaikkia sateenkaarenvärejä puolesta reidestä nilkkaan saakka. Oli aika jännä kokemus avata kahden päivän päästä siteet ja nähdä koko komeus (lue, laho puhelintolppa) sitä se lähinnä tällä hetkellä muistuttaa tuo jalka. Vesijuoksusta en tiiä katotaan kun päästään siihen vaiheeseen asti.. Tulipas tosi selkeetä tekstiä..

        kuinka tuo jalka sitten paranee kun nyt ei enää salli yhtään jumpaamista, vaan menee paikoiltaan vaikka ei ojentaisi edes täysin vaan sillä lailla pamahtaa polvi antaen liikaa taaksepäin periksi, ja kyllä sattuu. Aijon kyllä siltikin hieman jumpata että reisilihas pysyisi edes jonkinlaisessa kunnossa, onneksi edes liikunta tausta on vähän puolella.. Onneksi tietää että "lahosta puhelintolpasta" kuoriutuu vielä nätti uus jalka jossakin vaiheessa, ettei sentään tarvitse "kaataa" :D On hienoa että leikkauksen jälkeen voi kuntouttaa korjattua polvea, eikä suinkaan enää työskennellä täysin rikkinäisen polven kimpussa. Nyt pelkän kävelyn aiheuttamat kivut ovat sitä luokkaa, että toivottavasti leikkauksesta aiheutuvat kivut ovat sitte vain positiivisen lieviä odotuksiin nähden. Tsemppiä polven kuntoutukseen, pian kuitenkin jo juokset sen prisman läpi ja tuo vaihe on pelkkä muisto -toivotaan ainakin niin!


      • Ninnuli81
        Sara.89 kirjoitti:

        kuinka tuo jalka sitten paranee kun nyt ei enää salli yhtään jumpaamista, vaan menee paikoiltaan vaikka ei ojentaisi edes täysin vaan sillä lailla pamahtaa polvi antaen liikaa taaksepäin periksi, ja kyllä sattuu. Aijon kyllä siltikin hieman jumpata että reisilihas pysyisi edes jonkinlaisessa kunnossa, onneksi edes liikunta tausta on vähän puolella.. Onneksi tietää että "lahosta puhelintolpasta" kuoriutuu vielä nätti uus jalka jossakin vaiheessa, ettei sentään tarvitse "kaataa" :D On hienoa että leikkauksen jälkeen voi kuntouttaa korjattua polvea, eikä suinkaan enää työskennellä täysin rikkinäisen polven kimpussa. Nyt pelkän kävelyn aiheuttamat kivut ovat sitä luokkaa, että toivottavasti leikkauksesta aiheutuvat kivut ovat sitte vain positiivisen lieviä odotuksiin nähden. Tsemppiä polven kuntoutukseen, pian kuitenkin jo juokset sen prisman läpi ja tuo vaihe on pelkkä muisto -toivotaan ainakin niin!

        Se täytyy kai vaan aatella positiivisesti että kyllä se aurinko paistaa risukasaankin... Ja tässä kropassa taitaa arvetkin olla vaan kaunistukseksi..hah... Lääkkeet tekee leikkauksen jälkeisestä elämästä vähän kauniimman... nimim. juuri otin panacodin ja sen vaikutusta odotellessa... Kai se kohta alkaa vaikuttaa niin nukahtaa sitten kivasti.. Sen käytön aikana näkee kyllä vaan ihan sairaita unia tai siis niissä sekoittuu ihan ihme asiayhteydet keskenään tai niin mulla ainakin tänään päivällä kävi. Mutta palataan asiaan vaikka kun olet itse läpikäynyt saman niin voidaan vertailla kokemuksia. Voit laittaa vaikka mailiakin [email protected]


      • Ninnuli81
        Sara.89 kirjoitti:

        kuinka tuo jalka sitten paranee kun nyt ei enää salli yhtään jumpaamista, vaan menee paikoiltaan vaikka ei ojentaisi edes täysin vaan sillä lailla pamahtaa polvi antaen liikaa taaksepäin periksi, ja kyllä sattuu. Aijon kyllä siltikin hieman jumpata että reisilihas pysyisi edes jonkinlaisessa kunnossa, onneksi edes liikunta tausta on vähän puolella.. Onneksi tietää että "lahosta puhelintolpasta" kuoriutuu vielä nätti uus jalka jossakin vaiheessa, ettei sentään tarvitse "kaataa" :D On hienoa että leikkauksen jälkeen voi kuntouttaa korjattua polvea, eikä suinkaan enää työskennellä täysin rikkinäisen polven kimpussa. Nyt pelkän kävelyn aiheuttamat kivut ovat sitä luokkaa, että toivottavasti leikkauksesta aiheutuvat kivut ovat sitte vain positiivisen lieviä odotuksiin nähden. Tsemppiä polven kuntoutukseen, pian kuitenkin jo juokset sen prisman läpi ja tuo vaihe on pelkkä muisto -toivotaan ainakin niin!

        Joko jännittää leikkaus? Kannattaa varata löysät vaatteet ja kengät kun menet sairaalaan. Itselläni hyvä kun kenkä mahtui jalkaan kotiinlähtiessä kun jalka oli reidestä jalkaterään saakka sidottu. Ja kannattaa varata kaikkea tarpeellista yöpöydälle ettei tarvitse pariin päivään liikkua kovin kauas sängystä ellei sulla ole apujoukkoja kotona. Mutta laitahan jotain kuulumisia kun selviät leikkauksestas.


      • Sara.89
        Ninnuli81 kirjoitti:

        Joko jännittää leikkaus? Kannattaa varata löysät vaatteet ja kengät kun menet sairaalaan. Itselläni hyvä kun kenkä mahtui jalkaan kotiinlähtiessä kun jalka oli reidestä jalkaterään saakka sidottu. Ja kannattaa varata kaikkea tarpeellista yöpöydälle ettei tarvitse pariin päivään liikkua kovin kauas sängystä ellei sulla ole apujoukkoja kotona. Mutta laitahan jotain kuulumisia kun selviät leikkauksestas.

        jännittää. Onneksi oon ollu kassalla töissä(kun äiti omistaa kaupan nii on ollu mahollista joustaa tosi paljon) tässä viime päivät aina pari tuntia aamusta, niin ei ole ehtinyt ajatella sen tarkemmin koko leikkausta. Mutta kun tänään hain sauvat lainaamosta niin sitten se todellisuus vasta iski.
        Toisaalta oon tosi ilonen, että ei oo tullu flunssaa tai mahatautia, kun joka toisella asiakkaalla on ollu jompikumpi niin oon ollu oikeen neuroottinen desinfioimaan käsia(plus syöny extra määrän vitamiineja ja muita ihme tuotteita..)Nimittäin en olisi kestänyt, jos leikkaus olisi siirtynyt päivääkään eteenpäin(nyt on tismalleen neljä kuukautta tapaturmasta).
        Pitää yrittää löytää jotkut löysät vaatteet ja vieläpä helposti puettavat, nyt tuntuu vaan että liikkumattomuuden jälkeen kaikki vaatteet on yhtä tiukkoja :D Toisaalta tosi helpottavaa, että nyt pääsee sinne ja jos vielä onnistuu niin tosi hieno juttu, nii pääsee kuntoutumaan ja muutenki jatkamaan elämää.
        Näin viime yönä unta, että lääkäri kielsi leikkauksen jälkeen taivuttamasta jalkaa mihinkään suuntaan, sillä uhalla että jos taivutan niin koko uus eturistiside menee taas poikki enkä voi enää koskaan kävellä kunnolla, ei kyllä ollu omiaan rauhottamaan mieltä :D
        Leikkaus mulle tehdään joskus 12 jälkeen huomenna eli joskus illalla tai seuraavana aamuna voisin sulle laittaa sähköpostia, miten koko juttu meni -sait mut vähän paniikkiin, sillä että sun leikkauksessa oli ollu hankaluuksia, siihen asti luulin, että polvitähystykset on melko "simppeleitä". Kiitos viime hetken vinkeistä!!(apureja on tasan 2 tiellä olevaa kääpiösnautseria, eli pitääpä vähän järjestellä tavaroita) :D


      • Ninnuli81
        Sara.89 kirjoitti:

        jännittää. Onneksi oon ollu kassalla töissä(kun äiti omistaa kaupan nii on ollu mahollista joustaa tosi paljon) tässä viime päivät aina pari tuntia aamusta, niin ei ole ehtinyt ajatella sen tarkemmin koko leikkausta. Mutta kun tänään hain sauvat lainaamosta niin sitten se todellisuus vasta iski.
        Toisaalta oon tosi ilonen, että ei oo tullu flunssaa tai mahatautia, kun joka toisella asiakkaalla on ollu jompikumpi niin oon ollu oikeen neuroottinen desinfioimaan käsia(plus syöny extra määrän vitamiineja ja muita ihme tuotteita..)Nimittäin en olisi kestänyt, jos leikkaus olisi siirtynyt päivääkään eteenpäin(nyt on tismalleen neljä kuukautta tapaturmasta).
        Pitää yrittää löytää jotkut löysät vaatteet ja vieläpä helposti puettavat, nyt tuntuu vaan että liikkumattomuuden jälkeen kaikki vaatteet on yhtä tiukkoja :D Toisaalta tosi helpottavaa, että nyt pääsee sinne ja jos vielä onnistuu niin tosi hieno juttu, nii pääsee kuntoutumaan ja muutenki jatkamaan elämää.
        Näin viime yönä unta, että lääkäri kielsi leikkauksen jälkeen taivuttamasta jalkaa mihinkään suuntaan, sillä uhalla että jos taivutan niin koko uus eturistiside menee taas poikki enkä voi enää koskaan kävellä kunnolla, ei kyllä ollu omiaan rauhottamaan mieltä :D
        Leikkaus mulle tehdään joskus 12 jälkeen huomenna eli joskus illalla tai seuraavana aamuna voisin sulle laittaa sähköpostia, miten koko juttu meni -sait mut vähän paniikkiin, sillä että sun leikkauksessa oli ollu hankaluuksia, siihen asti luulin, että polvitähystykset on melko "simppeleitä". Kiitos viime hetken vinkeistä!!(apureja on tasan 2 tiellä olevaa kääpiösnautseria, eli pitääpä vähän järjestellä tavaroita) :D

        se menee. Ei se tarkota että jos mulla oli ongelmia että niitä kaikilla olis. Mä olin vaan rakenteellisesti haastava tapaus.. pienet nivelet ja lyhyt ihminen ja synnynnäinen rakennevika polvissa.
        Varaa myös kaikki ylimääräiset tyynyt ja peitot sänkyyn ja rakenna niistä sellainen ramppi jonka päällä voit jalkaa pitää kohoasennossa. Mulla meni pari päivää täysin jalka kattoo kohti. Mutta kerro sit heti miten meni.


    • j----

      Mulla katkesi eturisti- ja sivuside ja kierukka mäsänä. Auton puskuri kolhasi polveen ja lensin muutaman metrin. Ensimmäisen lääkärin mukaan polvilumpio oli murtunu ja sain kainolokepit. No polvi petti 3 kertaa pahast alta ja yleisillä paikoilla tietenkin. Seuraava lääkäri sitten sano että on jotain muutakin menny ja antoi jalkaan sen robocopin ja sen kanssa sitten kuukauden odottelin magettikuvausta. No sitte selvisi nuo todelliset vaivat. Leikkauspäivänä lääkäri nukutti ja tähysti jo polvea ku tuli joku kiireellinen leikkaus ja mun leikkaus keskeytettiin. Siitä sitte ku heräilin niin olin vähän ihmeissäni. No ensi viikolla uudestaan. Kysyin että pitääkö tästäkin maksaa ku se homma keskeytettiin, niin sanoivat et kyllä koska tehtiinhän siihen jo tähystys. Mulla ei ole vakuutusta, mut kelasta saa jotain. Mut kyllä ton as.lainan kanssa on kohta helisemässä jos vasta 2-3 kk päästä pääsee töihin. Jalan kuntoutusohjeet ovat vaihdelleet kun ei ollu heti tiedossa jotta mikä sielt on hajonnu.

      • Daigle

        Pitääpä iteki avautua hitusen:

        Eli tuossa syyskuun 2007 puolivälissä jalkapalloa pelatessa tulin puskutilanteesta alas ja samantien napsahti vasen polvi. Ei mitään hajua mikä tuli, mutta kipu oli tuskallinen eikä jalka pitänyt pätkääkään. Aloin pelkäämään todella, koska mulla on ollu kierukan kanssa ongelmia jo kymmenisen vuotta kyseisessä polvessa.

        Nooh siitä sitten sairaalaan. Lekuri lähetti eka kerralla suorilta kotia sanoen perään, että "katsele pari viikkoa, jos tuo turvotus lakkaa ja tule sitten uudestaan". No mitä vielä, eihän se mihkään siitä muuttunu ja seuraavalla kerralla napattiin röntgeni. Sitten seuraavalla kerralla MRI ja todettiin, että eturistiside on täysin revenny ja leikkaus on edessä. Tämän tietoon saamiseen meni tosiaan siis reilu kuukausi :(

        Noh, sittenhä meillä oli ikimukava Tehyn lakkouhka päällä joten leikkausaikoja ei anneltu eikä edes mihinkään jonoon suostuttu laittamaan. Siinä sitten pällistelin ja sovittiin, että hoidan polven leikkauskuntoon siltä varalta, että leikkaus saadaan aikaan.

        Itselle tämän teki hieman hankalaksi se, että olin jo aiemmin päättänyt lähteväni vaihtoon tammikuussa joten ilmoitin asiasta lääkärille, joka kertoi katsovansa leikkausajan ASAP. Needless to say, tätä ei tapahtunut ja tuossa marras-joulukuussa sain tietää, että leikkausaika menee huhtikuulle. Joten vastasin ottavani leikkauksen sitten mieluummin vaihdon jälkeen (paluu kesäkuun viimeinen päivä).

        Nooh eilen sitten sain tietää, että leikkaus on sovittu 4.8. joten sitä odotellessa. Olisin mielellään ottanu leikkauksen heti heinäkuussa paluun jälkeen, mutta ilmeisesti kirurgit on tällöin lomalla sairaalasta, joten se siitä sitten. Mutta jääpähän kuukauden verran aikaa sitte ottaa vielä ilo irti :)
        Hommasta tekee hieman helpomman se, että mulla on polvi stabiloitunu melko hyvin tässä ajan mittaan ootellessa. Kävely alkoi onnistua noin 3vko loukkaantumisen jälkeen. Normaali kävely onnistui sitten noin 1,5kk jälkeen. Pieniä juoksuaskeleitaki on tullu otettua ku pitäny raitiovaunu saada kiinni täällä (Bratislava) :)
        Mutta siis mitään äkkinäisiä liikkeitä tai muuten urheilua en ole alkanut harrastaan, koska jos kävelykyky täällä menee niin sitte olen kusessa. Puhumattakaan siitä kui paljo se hajottais. Eli mieluummin oottelen kiltisti kunnes takas Suomeen palailen. Sitte ois tarkotus oleskella heinäkuu vanhempien luona ennen muuttoa elokuussa. Tosin en omaan kämppään mene heti kyllä asumaan ennenku jalka antaa myöten arkielämän asioista selviämisen. Koulun alkuki lienee siirtyy sairasloman pituudesta riippuen.

        Eli odotus on kyllä ollu todella raskasta. Katsella ku muut pelailee, hyppii, riehuu ja ite kattelee vaa vierestä. Aatella, että ku loukkaantuminen tapahtu syyskuussa ja leikkaus on 11kk myöhemmin... 1,5 vuotta ennenku voi alkaa urheilla taas. Kuulostaaki jo iha kamalalta. Ja tuo toipumisaika... Nooh, urheilukesä 2009! :P


    • Iso-Ranttila

      Olen olut Jouni Seljämaan potilaan varvasleikkauksessa ja kaikki on sujunut hyvin on soittanut kun olen ollut huolissanut varvas hommista.

    • böö555

      mulla olis ehkä leikkaus edessä tässä lähiaikoina ja kyseessä polven leikkaus. Sanokaa jos on kokemusta pitääkö sairaalaan jäädä yöksi leikkauksen jälkeen, koska sitä en halua.

    • Jenny 68

      olin reilu viikko sitten polven tähystyksessä joka tehtiin kevyessä narkoosissa. Polvesta poistettiin tulehtunutta hoffan rasvaa ja rustopintoja höylättiin ja huuhdeltiin. kolme päivää oli kivutonta. sitten alkoi yöllä kivut ja säryt. oikeen missään asennossa ei ole hyvä olla ja kun asentoo vaihtaa särky senkun yltyy..
      Onkohan tuollanen ihan normaalia ja kauan tuollaset yölliset tuskatilat kestää yleensä?? jalalla voi kyllä kävellä ja varata paitsi portaissa ei alas tulo onnistu..
      Mitähän voisi tehdä paranemisen edistämiseksi muuta ku kylmägeeliä ja särkylääkkeitä.. voisikohan jo kuntopyörää hieman polkea tms? puuduttaa paikallansa olo kun olen hyvin liikunnallinen

      • Jenny68

        Nin. ei mun ainakaan tarvinnut jäädä yöksi sairaalaan... kotiin pääsee jos kotona on joku aikuinen ihminen "vahtimassa" ekana yönä


    • AllHopeIs

      itsellä on polvet leikattu jo kolme kertaa, Oikea kaksi kertaa ja nyt ekaa kertaa vasen runsas kk sitten. Molemmista polvista menee lumpiot pois paikaltaan tuhoten kaiken.

      Oikeaa on kaksi kertaa koitettu korjata, mutta molemmilla kerroilla kun on urheiluun saanut palata on polvi kestänyt noin kuukauden kunnes paukahtanut uudestaan. Nykyään polven tuomio on se, että se on leikkauskelvoton, koska riski uudessa leikkauksessa kipujen lisääntymiselle on liian suuri.

      Vasen polvi leikattiin nyt ekaa kertaa ja oon kaikkeni koittanut tehdä, että parantuminen onnistuisi ajallaan ja huhtikuun lopussa pääsisin töihin.

      Oikeasta polvesta on tosiaan kiristetty eturistisidettä muistaakseni. Kun tämä ei toiminu ja huomattiin ristisiteen menneen poikki otettii jänteestä varaosa. Kaiken tämänkään jälkeen oikea polvi ei tullut kuntoon ja nyt on todettu että mitään ei ole enää tehtävissä.

      Vasempaan tosin tehtiin nyt ensimmäistä kertaa ristisiteen korjausleikkaus ja varaosa otettiin jänteestä. Saa nähä mitä tällä kertaa tapahtuu.

    • Jenny68

      Miten pitkiä aikoja olette joutuneet käyttämään särkylääkkeitä noiden polvi operaatioiden jälkeen? riippuu varmaan siitä mitä on tehty.. itse joudun vieläkin syömään särkylääkkeitä vaikka leikkauksesta on kohta 5viikkoa. voin kyllä kävellä ilman kyynärsauvoja... mutta polvi on arka ja särkynen

    • sahora

      Hei!
      Minulta leikattiin jo 2007 toisesta päästä irronnut eturistiside ja muuta vauriota ei silloin ollut, siis ei kulumia, eikä kierukkavaurioita. No kävipä niin, että lääkäri laittoi väärät ruuvi, koska ei talosta löytyny oikeita ruuveja, eikä niitä löytynyt huudon kanssakaan. Lisäksi tämä tohtori pakotti hoitajan poraamaan, hoitaja yritti kieltäytyä, mutta lääkäri haukkui ja uhkasi hoitajan uran tuhoamisella ja kaiken lisäksi napsauttipa kivasti hermon poikki. Myöhemmin, kun kävin valittamassa polvesta leikanneelle lääkärille, hän hetti minut ulos sanoen, ettei sinua vaivaa muu kun TURVOTUS ja ei suostunut enään keskustelemaan kanssani. Lopulta, kun polveni petti alta, muut lääkärit vasta alkoiva uskoa, ettei polveni ole kunnossa. Polveani yritettiin korjata, mutta lääkäri sanoi jo ennen leikkausta, ettei se ei enään tule kuntoon. Polveen oli tullut pahat kulumat, kun olin kävellyt paskalla polvella ja eturistiside oli tosi huonokuntoinen, sekä porakanavan paikaa oli väärä, kun myös ruuvitkin. Polveeni tehtiin rustopaikkaus ja uusi eturistiside, mutta kuntoon sitä ei enään saada. Hemovika aiheuttaa jatkuvan kivun, jalkani ei sietä pienintäkään tärähdystä, sääreni kosketusta esim. jo peitto, patja ja housun puntti on liian kivulliaita. Lisäksi isovarpaani ei liiku ollenkaan ja jos liikun pitempää (esim. uin viisikymmentä metriä), niin jalkani on sitä mieltä, "että nyt riittää, minä en enään liiku". Ja siihen jään! Kyse ei ole jaksamisesta, vaan jalkani ei liiku! Hermolääkäri sanoi tämän johtuvan hermokivusta. Hermovika, jonka lääkäri on aiheuttanut, estää myös tekonivelen laiton. Nyt olen tapellut potilasvahinkovakuutuksen kanssa, joka ei haluaisi korvata juuri mitään. Perustelu on, että minulla on perussairaus. ??? Nyt mietitään asianajajien kanssa mitä tehdään. Minä en pysty enään esim. tekemään työtäni, ja pvv mielestä minulle ei ole aiheutunut minkäänlaista ansion menetystä. entäs kaikki muut menot? Ja arvatkaapa tuleeko kukaan lääkäri sinua puolustamaan? No jääköön vastaamatta, mutta sanonta "Eihän korppi korpin silmää noki" sanoo varmaan vastauksen. Minultä voisi tulla vastaus ärräpäiden kera. Ja kyseinen lääkäri leikkaa aina vaan Kouvolan seudulla, mutta Kotkasta on saanut huhujen mukaan lähtöpassit.
      Tälläiset ovat minulla kokemukset yhdestä yksityisestä lääkäriasemasta Kouvolanseudulta!
      Ottakaa ihmeessä puudutus leikkauksen aikan, niin kuulette mitä leikkauksen aikana tapahtuu!
      Jos sinulle on tapahtunut Hoitovirhe, Olemme pienellä porukalla perustaneet vartaistukiryhmän Kymenlaakson alueelle! Saat meihin yhteyden [email protected] kautta

    • Ujo ruusu.

      Vuonna -05 laitettiin tekonivel polveeni,- kaikki sujui tosi hyvin, mutta 2012
      toisenpolven leikkauksesa spinaalipuudutus menikin jo leikattuun jalkaan joka
      on vielä nyt 1,5 vuotta siitä , tunnoton reidestä ja polven alaosa on kuin kovan
      kireän saappaanvarren ympäroimä. Onkohan toivoa palautumisesta ??
      Vakuutuskin epää korvauksen, Ujuttavat tapahtuman oman selän viaksi.
      Mikä neuvoksi,muuten olen vielä elämänhaluinen, vaikka jalka ei toimi.
      Raahaan jalkaani, enkä pysty pyöräilemään, enkä autoilemaan. Kaatuilenkin, kuitenkin pahemmin loukkaantumatta. Mikä neuvoksi ...

    • 22233455890

      Ittellä meni meniculusmanius ulommainen nivelkierukka.se meni jalkapallossa niinkuin useimmiten potkupallosta menee joku jalasta tuusan nuuskaksi.siinä kesti niin kauan parantua ja toipua leikkauksen jälkeen kesti puoli vuotta!!!!!!!!!!fysioterapiatkin jälkiruuaksi ei kiva! No onneksi ei ristiside. Siinä kestää kauemmin eikä se tahdo ikinä olla entinen.

    • Anonyymi

      keskustelut ville puukka, mitäm meionasit, sanomalla sinun riitta pitää hommata, sellainen ja sellainen polvi, teitkö netilläsi valvonta piha kamera peruutusta ruojantie niovala, apteekkin edusta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe