Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Häkistä

pois

Ostettiin pari päivää sit undulaatti pariskunta. Eläinkaupan myyjä sanoi, että niiden tulisi olla häkissä pari viikkoa ennen kuin päästää ne lentämään vapaana, jotta ne osaisivan tulla takaisin häkkiin. Onko se sit ihan ok? Tuntuu todella hurjalta pitää lintuja kaks viikkoa suljetussa häkissä.

2

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Kyllä undut hyvin vielä pari viikkoa tilapäisesti häkkiin kokonaan suljettuna pärjää (olettaen että häkki kuitenkin täyttää edes sen suositellun minimikoon, mikä vastaa noin 70 x 50 cm kokoista pohjaa, jostain akuankan kokoisista kuljetuskopeista ei nyt puhuta). Vastaavaa häkkikomennustahan voi satunnaisesti tulla esim omistajan lomareissun aikana jos hoitaja ei ehdi/osaa lennättää lintuja eli kannattaa siksikin huolehtia siitä että häkissäkin on tilaa edes pieneen siipen ojenteluun pyrähtäessä orrelta toiselle.

      Toisaalta ihan noin kauan ei kyllä sen totuttamisen kannalta välttämättä tarvitse häkittää. Viikkokin yleensä jo riittää sen verran kotiutumaan ja toipumaan muuttostressistä, että voi sitä lennättelyäkin aloitella. Alussa häkkiin palaaminen joka tapauksessa on usein vähän hankalaa ja vaatii linnulta opettelua ja/tai omistajalta vähän paimentelua ihan riippumatta siitä onko tirppa ollut häkkiin suljettuna päivän vai kuukauden ennen ensimmäistä lennätystä.

    • lentämään

      Meillä undut lähtivät heti seuraavana aamupäivänä itse ulos häkistä kun häkin ovet olivat auki. Ovat hyvin tarkkaavaisia ja taitavia lentäjiä. Toiset ovat arempia mutta yhtä lailla uteliaita.Meillä osasivat myös takaisin kotiin lenneltyään ja tutkittuaan ympäristöään tarpeeksi. Tärkeää on rauha ja se että ensilento tapahtuu niiden ehdoilla.Houkutellakin saa hellästi.Siitä se riemu ja räksätys sitten alkaakin! Meidän undut kotiutu nopeasti ja lentelivät ensin yhdessä huoneessa ja jo viikon kuluttua koko asunnossa ja nauttivat siitä päivittäin monen tunnin ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe