En arvannut....

laumiksenkaveri

..törmääväni näin negatiivisiin asenteisiin toivoessani laumanvartijat palstaa ylläpidolta. Toivoin mukavaa keskustelua näiden ihanien koirien tiimoilta, mutta täällä vaan mietitään voiko koira tappaa suden tai miksi kukaan hankkii laumanvartijaa.
Laumanvartija saattaa väärissä käsissä olla hyvinkin hankala ja jopa vaarallinen, mutta minusta kyllä koirasta kuin koirasta saa väärissä käsissä "tappajaärisijäremuhaukkujahäirikkökoiran" jos vaan haluaa. Suurin osa laumiksen hankkijoista tietää kyllä, että ovat suuremman haasteen edessä kuin seurakoiran hankkineet, mutta päättäväisellä ja oikealla asenteella saa jääräpäästäkin mitä parhaimman kaverin. Valitettavasti sekaan mahtuu myös niitä, jotka eivät koiraansa viitsi kouluttaa. Enemmän näitä kouluttamattomia ja kurittomia löytyy kyllä sieltä seurakoira puolelta.
Laumanvartija on ihana, luotettava ja TURVALLINEN koira, kunhan se on oikein kasvatettu. Parempaa ja uskollisempaa ystävää tuskin edes ihmisistä löytää :)

5

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieltä kanssasi

      10 pistettä :o)

    • susirajan takaa

      Pieni kasvattamaton seurakoirakin voi saada pienillä hampaillaan pahaa jälkeä aikaan. Kaikki koirat täytyy kasvattaa sosiaalisiksi.

      Suuri laumanvartijakoira, jota pidetään sen rotuominaisuuksille luonnottomissa oloissa (keskellä ihmisasutusta ilman työtä) voi tappaa ihmisen.

      Minä olen "syyllistynyt" tällä palstalla nostamaan esiin sen tosiasian, että laumanvartijakoirille ei Suomesta löydy niitä olosuhteita ja sitä työtä, mihin rodut on kehitetty. Eikö tämä ole tärkeä puheenaihe? Pitääkö tämä puheenaihe sensuroida? Negatiiviset asenteet laumanvartijakoiria kohtaan johtuvat siitä, että:

      a) Suomesta ei yksinkertaisesti löydy montaakaan sellaista asuinpaikkaa, jossa laumanvartijakoira voisi olla kuten sen rodulleen ominaisesti tulisi saada olla (keskellä ei mitään ja eläinlaumaa suojaten). Te omistajat nostatte näiden rotujen puolustukseksi ja erinomaisuuden osoitukseksi niiden alkukantaisuuden, mutta tässä kohtaa asia sotii koirianne vastaan. Alkukantaiset koirat ovat juuri alkukantaisuudestaan johtuen rajoittuneempia alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa kuin esim. paimenkoirat.

      b) Sisältään hyvin turvattomat ihmiset mieltyvät laumanvartijakoiriin niiden vaarallisuuden takia. Se, että joku pelkää koiraa, nostaa omistajan itsetuntoa. Tälläkin palstalla kysellään, että "pärjääkö koira sudelle tai pitille" eli mitä vaarallisempi, sitä parempi.

      Suomen ainoa eläinsuojelun kokopäivätyöläinen Heidi Leyser on lehtihaastattelussa sanonut, että laumanvartijakoirista on tullut uusi ongelmakoirien ryhmä. Pitäisikö hänen sanomisensa unohtaa tai sensuroida?

      • köppi

        mutta massapostittaminen on kiellettyä :P
        Mukavaa keskustelua kivoista koirista on mukavampi käydä, kuin lukea samaa jankkausta samasta aiheesta.


      • kaukkari laumanvartijakoira.

        Joka hankittiin sen jälkeen kun ilves hyökkäsi kahden metrin päästä asuinrakennuksesta koiriemme kimppuun. Koirat selvisivät, luojan kiitos, eläinlääkäri käynnillä. Meillä on yli 200 lammasta ja alueella on susia, ilveksiä ja karhuja. Myös supit jahtaavat pikku karitsoja öisin. Kun kaukkari pääsi pentuvaiheestaan (vaikka pentuhan se on vieläkin) niin petoeläinten suuhun ei ole mennyt yhtään lammasta tai karitsaa!

        Kaukkari täyttää ensi syksynä 2 vuotta, mutta on jyhkeä ja voimakas koira. Erittäin hyvä luonteinen ja tottelevainen, koska on pennusta asti koulutettu. Emäntä on tämän koiran tärkein henkilö perheessä ja vieraitten miesten on turha yrittää emäntää lähestyä, siitä kaukkari pitää huolen. Kaukkari suojelee kaikki, jotka se laskee perheeseen eli laumaansa kuuluvaksi.

        Myös se että kaukkaria ei lahjota herkuilla ja jos kaukkari ei jostain henkilöstä pidä niin se ei sitten pidä koskaan (vaistoaa myös omien henkilöiden tunteet vieraita kohtaan.)

        Koira on uskollinen perheelleen ja pärjää kahden muun erirotuisen koiran kanssa hyvin, pennusta pitäen olleet yhdessä.

        Sinä sanot, ettei laumanvartijalle eli kaukkarille ole töitä, mutta jos asuisit keskellä ei mitään ja metsät ympäröi joka suunnasta, niin mikä sen turvallisempaa on kuin kaukkari.


      • älytöntä

        Tää ihminen kopioi tätä samaa viestiään yhteen sun toiseenkin keskustelunaiheeseen..

        Eikö sulla tosiaan oo muuta tekemistä ku yrittää päteä jonkun jyväjemmmarin haastattelun turvin, ja yrittää kylvää eripuraa näillekin palstoille..?

        Täällä pitäis keskustella rakkaudesta koiriin, eikä purkaa omaa pahaa oloaan...

        Ota yhteys lähimpään psykiatriin, ja anna ihmisten keskustella ilosin mielin ilman noita iänikuisia kotkotuksiasi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe