Kesäkuussa Pariisiin 1 vko

Nimetön

Kesäkuussa olisi tarkoitus käydä viikko Pariisissa. Vinkkejä kaivattaisiin nähtävyyksistä keskustasta ja ympäristöstä, siis muistakin kuin niistä perinteisistä Louvre, Eiffel, Versailles, Notre Dame, joissa niissäkin varmaan käydään
Kirppareita ja puistoja ja hautausmaita shoppailua on myös ohjelmassa, mutta niistä olenkin jo lukenut vinkkejä aika paljon, tosin lisävinkit ei ole koskaan pahitteiksi
Asterix park:ia voisi harkita, onko kellään kokemuksia, mukana tyttö 10v
Majoitus ja junat on aika hyvin jo selvillä

Matti Matkaaja

2

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Louvre

      Museopassilla pääsee lyhyempien jonojen kautta, joten se kannattaa, vaikka ei hirveästi museoissa kävisikään. Yksi näistä valmiiksi lipun ostaneiden jonoista on pohjoispuolen porttikäytävässä. Surkea ruoka, mutta museopassilla voi käväistä syömässä vaikka puiston alla olevassa kauppakeskuksessa ja palata takaisin.

      Eiffel

      Eri hintaiset liput eri kerroksiin. Ainoa keino ohittaa jonot ollee ravintolassa käynti kakkos kerroksessa. Ei halpaa lystiä ja pöytävaraus tehtävä hyvissä ajoin.

      Versailles

      Junalla näppärästi Pariisista. Yksi työkaveri, joka heitti muutamankuukauden keikan lähistölle, kehui Versaillesin puistoa hvyäksi lenkkimaastoksi! Sama juttu kuin Louvressa, eli valmiiksi lipun omaavat pääsevät lyhyemmän jonon kautta. Voittaa parhaimmillaa toista tuntia.

      Notre Dame

      Kirkon kellotorneihin pääsee kierrokselle. Hyvät näköalat. Sisäänkäynti kirkon edestä katsotaessa vasemmalla puolella. Kirkon edessä, aukion alla, on Turun Aboa Vetuksen tapainen museo, jossa on kaivettu esiin vanhaa Pariisia.

      Parc de la Villette

      Monen muun asian ohessa Heurekaa vastaava tiedekeskus. Hyvin ranskalainen näkökulma asiaan ja huomaa, että muutkin lentävät avaruudessa kuin Amerikkalaiset. Lapset viihtyvät ja itsekkin saattaa oppia uutta.

      Bateaux Mouches

      http://www.bateaux-mouches.fr/

      tai jokin sen kilpailijoista. Illallisristeily Seinellä. Tämä on kaiketi suurin yrittäjä alalla, ei kallein eikä hienoin. Pikkutakki/puku ja solmio pakattava mukaan tai ostettava paikan päältä. Pari kertaa olen ollut ja pitänyt hintansa väärttinä.

      Madeleinenaukion herkkukaupat

      Madeleinen aukiolla on vierekkäin kaksi kuuluisaa herkkukauppaa. Itse pidän ehkä Hediard'ista enemmän ja Fouchon oli remontissa viime kesänä. Eivät ole edes tolkuttoman kalliita ostaa vaikkapa kuuluisia Hediard'in hilloja tuliaisiksi.

      La Défense

      Uusi kaupallinen keskusta jossa hyvä näköala riemukaarelta. Myös vanhan Napoleonin rakennuttaman riemukaaren laelta on hyvä näköala.

      Kaupungissa on tolkuttomasti nähtävää ja ostettavaa - vaikka pelkillä ikkunaostoksilla. Joten kannattaa rakentaa tolkullinen ohjelma. Matkatoimistot ja hotellit jakavat ilmaislippuja Printemps'n muotinäytöksiin. Itse en ole käynyt :-) mutta naisväki on pitänyt uhratun ajan väärtteinä.

      Michelinin punainen Pariisikirja on hyvä ostos, vaikka budjetti ei riittäisikään tähtiravintoloihin. Siinä on ollut muutaman vuoden uusi "halpaa ja hyvää" kategoria. Samoin vihreä matkaopas on yksi parhaista. Jälkimmäistä saa myös englanniksi.

      Hyvää matkaa.

    • sivuja:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe