SENSUURI ISKI TAAS

nasse-setä

Eilisen päivän aikana palstalta on kadonnut lukuisia ketjuja, mukaan lukien sivulle 2 siirtynyt laajin, useita kymmeniä puheenvuoroja (mm. kolme-neljä omaani) sisältänyt ketju.

Saman kohtalon koki pari-kolme kuukautta sitten käyty saman aiheinen keskustelu.

Sääli sananvapautta - sillä sitä täällä ei näillä näkymin ole. Olen muutaman vuoden aikana kirjoittanut (eri nimimerkillä) yli 2000 asiakommenttia lähinnä lakipalstoille, enkä mitään tähän verrattavaa mielipiteenvapauteen puuttumista ole muualla Suomi24:ssä näinä vuosina todennut. (Kuitenkin kielenkäyttö esimerkiksi Poliisi-palstalla on usein varsin rivoa, aivan toista luokkaa kuin täällä nyt sensuroiduissa keskusteluissa.)

Sensorit puukottavat selkään eivätkä iskujaan perustele. Silti uskallan toivoa, että sheriffimme Mirzulainen selvittäisi ylläpidolta ja kertoisi palstalaisilleen konkreettisin esimerkein valaistuna, mikä nyt poistetuissa keskusteluissa on aikaansaanut sen, että ylläpidon taholta näin jyrkkiin sananvapauden vastaisiin toimiin on toistuvasti katsottu olevan aihetta ryhtyä.

11

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syynä eivät olleet sinun

      kirjoituksesi, jos ne asiallisia olivat. Sensijaan niissä ketjuissa oli lukuisia asiattomia viestejä, jotka sisälsivät rivoa kielenkäyttöä ja jopa uhkailuja. Sellaiset viestit eivät kuulu keskustelualueelle, missä on tarkoitus keskustella koirista. Sellaiset viestit eivät sovi yhdellekään keskustelualueelle.

      Kyllä kritiikkiä saa esittää ja pitääkin, mutta tulee muistaa käytöstavat ja siisti kielenkäyttö. Asian saa sanottua niin monella tavalla. Se, että joka kolmas sana on kirosana ja joka toinen viesti pelkkää haistattelua ja tapa-itsesi-vi*un-huo*a-tasoista jankutusta ei ole millään muotoa hedelmällistä keskustelua ja vaikka sananvapautta itsekin kannatan, niin tuollaisilla vuiesteillä ei ole keskustelupalstalla mitään käyttöä. Sellaiset ala-asteikäisten kommentit eivät kuulu keskustelupalstalle ja on vaan hyvä, että ne poistetaan. Lukeehan tätä myös siivosti käyttäytyvät ihmiset, joiden mielestä ei ole asiallista eikä hedelmällistä keskustella huutaen ja voimasanoja käyttäen.

      • Mirzulainen

        Nimenomaan näin. Ja tämän lisäksi jos keskustelun aloitusviesti on ollut rivo ja sen poistaa, niin poistuu koko keskustelu. Samoin käy jos vastausketjusta poistaa viestin, niin loput poistuvat.


    • on lapsi

      Sefu on vielä lapsi. Se ei pysty hahmottamaan edes mistä on kyse ja voi pahoin jos pikku mussukoista sanotaan suoraan mitä ne oikeasti ovat. Juuri tuon mentaliteetin hedelmä on kaikkien nähtävänä. Suomi on nyt täynnä massivisia ja erittäin vaarallisia taistelukoiria ja rotikoita. Se on eritäin vastuuton kehityssuunta. Vastuuttomuuteen on syyllistynyt myös Kennelliitto idealisoidessaan taistelukoiria. Väittää, että ne ihania lussukoita ja tyhmyydessään unohtavat mitä tapahtuu kun taisteluvietti räjähtää esiin. Se on menoa silloin.

      • Mirzulainen

        "Sefu on vielä lapsi. Se ei pysty hahmottamaan edes mistä on kyse ja voi pahoin jos pikku mussukoista sanotaan suoraan mitä ne oikeasti ovat. Juuri tuon mentaliteetin hedelmä on kaikkien nähtävänä."

        Asia ei mene aivan näin. Osa poistuneista tai "kadonneista" viesteistä ei ole minun poistamiani, vaan ylläpidon poistamia.

        Minä yleensä poistan sellaisen viestin joka on ilmiannettu, ja senkin vain jos se on vastoin palstan sääntöjä tms. Jos poistan viestin, poistan sen sääntöjen vastaisuuden tai muun vastaavanlaisen syyn takia, en siksi että josko se minua ottaisi päähän tai joku mollaa rotikkaa (mikä on kirjoittajan oma mielipide).


    • .....

      Sen vuoksi on varmaankin sensuroitu, koska täällä ei enää kritisoitu rotikoita vaan myös omistajia!
      Saa kyllä antaa palautetta koirista, mutta jos ruvetaan jo uhkailemaan aseella niin koiria kuin ihmisiä ja huorittelemaan, niin saa mielestäni poistaa tälläiset keskustelut.
      Tämän palstan alkuperäinen tarkoitus on, että rotikan omistajat saavat kysellä neuvoja ongelmiinsa, että voisivat kouluttaa koirastansa paremman. mutta te koiranvihaajat ette tätä tajua.

      • Lontoon_trendit

        Edelleenkään en ole minkään koiran tai ihmisen vihaaja. Olen täysi-ikäinen ja täysi järkinen, koulutettu ja hyvin eläinrakas. Silti palstan sheriffi on poistanut kaikki rotikoihin liittyvät kirjoitukseni. En ole kironnut, tai rikkonut sääntöjä, ja olen pysynyt aiheessa. Miksi kaikki kirjoitukseni on poistettu palstsalta? Saako tänne kirjoittaa vain sheriffin omat tuttavat? Miksi sheriffi kieltää kaiken keskustelun (myös rakentavan) tuosta aiheesta? Kenelle on siitä hyötyä? Miksi sama aihe on sallittu muualla Suomi24:n palstoilla, ja on jopa suosituimpien kärjessä?


    • catch'ya

      On provoillut ja esittänyt hyvinkin "fiksuja" väitköksiä ja syytöksiä ja mielipiteitä todellakin muilla palstoilla. Jossa hänelle nauretaan.

      Juu, ja rotikat ja muut suojelusrotuiset koirat luvanvaraisiks!

      • nasse-setä

        Olisitpa väitettäsi jollain esimerkillä tukenut - mutta ei, tyypilliseen rottweileristiseen tyyliin. Mutta jos näin olisikin, niin nauru pidentää ikää - toisin kuin ajatuksenvapautta rajoittava sensuuri.


      • Juuhpa
        nasse-setä kirjoitti:

        Olisitpa väitettäsi jollain esimerkillä tukenut - mutta ei, tyypilliseen rottweileristiseen tyyliin. Mutta jos näin olisikin, niin nauru pidentää ikää - toisin kuin ajatuksenvapautta rajoittava sensuuri.

        En itseasiassa omista rotikka. Omistan koviskoiran, eli kääpiöpinserin.
        Miten mun mieleen vaan on tullut että esmes. sinkku-palstalla tai tuolla parisuhdeosaastoilla jakelet vähän vähemmän fiksuja neuvoja? Tai sitten olen sekoittanu sinut johonki toiseen nimimerkkiin, joka on samanlainen.. Sekin voi olla.


      • nasse-setä
        Juuhpa kirjoitti:

        En itseasiassa omista rotikka. Omistan koviskoiran, eli kääpiöpinserin.
        Miten mun mieleen vaan on tullut että esmes. sinkku-palstalla tai tuolla parisuhdeosaastoilla jakelet vähän vähemmän fiksuja neuvoja? Tai sitten olen sekoittanu sinut johonki toiseen nimimerkkiin, joka on samanlainen.. Sekin voi olla.

        Ajauduit sivuraiteelle, sillä ei kai sillä ole merkitystä, jakelenko jossain muualla neuvoja. Mutta voin sinua valistaa, että kiinnostukseni kohdistuu lakia sivuaville palstoille (toki eri nimmarilla), kuten jo aikaisemmin mainitsin. Muuallakin voi nasse-setiä olla, eihän po. nimmari ole rekisteröity.

        Koirista olen kiinnostunut, sillä olen kiltin snautseripojan tyytyväinen isäntä. Siksi poikkean väliin tännekin.


    • Mirzulainen

      Huomasin tämän keskustelun ja päätin sitten vastata.

      Melkolailla juttu on yleensä niin, että ylläpito kerkiää poistaa ilmiannettuja viestejä nopeammin kuin minä, joka tarkoittaa sitä että minua ei voi "syyllistää" kaikkien viestien katoamiseen.

      "Silti uskallan toivoa, että sheriffimme Mirzulainen selvittäisi ylläpidolta ja kertoisi palstalaisilleen konkreettisin esimerkein valaistuna, mikä nyt poistetuissa keskusteluissa on aikaansaanut sen, että ylläpidon taholta näin jyrkkiin sananvapauden vastaisiin toimiin on toistuvasti katsottu olevan aihetta ryhtyä."

      - Tähän on vaikea sanoa mitään varsinkaan tällä hetkellä, koska melko moni viesti on poistunut ylläpidon toimesta, ei minun. Esimerkiksi tältä palstalta "kadonneista" murto-osa on minun poistamiani. En osaa sanoa millä perusteella ylläpito viestejä poistaa, mutta itse poistan viestin jos se rikkoo palstan sääntöjä tms. tai jos joku henkilö pyytää poistamaan jonkin viestin (tosin näistä tapauksistakaan kaikki eivät poistu, yleensä poistan henkilön itse kirjoittamia viestejä).

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe