Miksi Thaimaahan, kun on Sharm?

Nimetön

Kokemuksia 26.2.-11.3.08 Egyptistä ja Sharmista

Lentomatka sujui kuin Aurinkorannikolle konsanaan, alle viisi tuntia.Ihmetyttää, että porukat haluaa reissata Kaukoitään 12 tuntia ( myöhästymiset), kun tarjolla on takuuvarmaa Egyptin aurinkoa ja lämpöä näin helposti. Lämpötila 25-30, viimeksi satanut n. neljä vuotta sitten.
YLEISILME
Lentoasema ihan uusi. Viisumi-ja passimuodollisuudet mutkattomat. Lyhyt matka hotelleihin. Maasto on karua mutta hotellien alueet kuin keitaassa.Ruokakaupoista saa kaiken tarvittavan.Muut kaupat ja apteekit aivan ok.Siisti yleisilme.
MEIDÄN HOTELLI
Kiroseiz Three Korners oli kiva kokemus/Finnmatkat, oppaat olivat ammattitaitoisia. Hotellin porukka oli ystävällistä, matkalaukut roudattiin huoneeseen etc. Altaat olivat puhtaat, yksi oli lämmitety. Pyyhkeet sai panttikorttia vastaan. Hotellilla on kaksi omaa uimarantaa hotellin bussikuljetuksen päässä(n.15 min),pyyhepantti toimii niilläkin. Kiroseiz beachilla on hauska palvelu: voit vuokrata päiväksi mökin käyttöösi hotellin respasta, hinta 20 €. Tällä rannalla on muuten fantastinen lounasravintola (kts. all included).
RUOKAILU
Huomattiin, että englantilaiset viihtyivät hyvin hotellin alueella. Syykin selvisi, porukalla oli ranteessa all included-panta, jolla sai lounaan ja päivällisen juomineen sekä baareista drinksuja ja bisseä oman tahdinmukaan... Ostimme parina päivänä itsekin tämän all included-pannan ja yllätyimme, kun biitsilläkin sama panta wörkki.
Useimpina päivinä lähdimme liikkeelle paikallisen ruuan houkuttelemana. Tankkasimme joka aamu ensin hotellin mahtavasta aamiaispöydästä, mikä kuului huoneen hintaan. Lounaan tai päivällisen söimme sitten Naama Bayssa tai Old Marketissa. Siellä oli hyviä sapuskoja etenkin Old Marketin Sinai Starissa. Tuttu opasti, että viinit ja oluet haetaan naapurissa sijaitsevasta marketista, koska ravintolalla ei ole alkoholitarjoilua. Naama Bayssa kävelykadun ihan alussa oikealla on falafel-baari, josta saa maittavia falafel-pitaleipiä törkeän halvalla: 2 €/7kpl . Ne on HYVIÄ.
Pari paikkaa Naama Bayssa: Hard Rock Cafe ja Aboy el Sid (egyptiläistä sapuskaa).

Vertailun vuoksi voit myös syödä hienossa James Bond-leffoja muistuttavassa Hyatt-hotellissa.
Tässä hotellissa mm. valtiovieraat yöpyvät. Pöytä on varattava etukäteen.
Jos haluat nähdä Naama Bayn lahden yläterassilta, kannattaa tilata pöytä Hyatt-hotellin Thai-ravintolasta. Illan menu juomineen n. 150 euroa/ 3 henkeä.

Hygienia

Jos pelkää vatsatautia, niin kannattaa jo Suomesta ottaa mukaan antiseptisiä käsipyyhkeitä(tai Savetteja tms.) ja pullo apteekista ostettavaa antiseptista käsigeeliä. Käsiä kannattaa muutenkin pestä aina kun on siihen tilaisuus.

Paikallismatkailu

Hotellin edessä on oma taksi. Tarkista ennen lähtöä hinta. Ensinnäkin: Egyptin punta ja hinta. Jollain saattaa olla houkutus sanoa halpa hinta, mutta perillä valuutta muuttuu Englannin punnaksi.

Kadulta saa sinivalkoisen taksin. Hinta Naama Bayhin on jotain 10-15 puntaa, mutta kuski tarjoaa aina 20 puntaa vähintään. Sano, että odotan seuraavaa, niin hinta putoaa.
Jallajalla-pikkubussia en kokeillut. Tämän seutuliikennevälineen matka maksaa punnan. Kiinnostava kokeilu, jos haluaa hikoilla äijien keskellä. Bussi pysähtyy joka paikassa, missä heilautat kättäsi. Reitti kulkee koko Sharm El Sheikin lävitse.


Rahasta yleensä

Vaihdoin kolme kertaa valuuttaa hotellin pankissa. Vitosen ja punnan seteleitä oli vaikea saada. Nekin, mitkä sain, olivat tuhruisia ja ikäloppuja. Kaupungilla olisi kuitenkin tosi hyvä olla näitä ”hiluja”. Muutenkin, koko ajan oli oltava tarkkana rahan arvon suhteen. Tein itselleni yksinkertaisen taulukon rahan kurssista. Pikkulaskin kun unohtui kotiin.

Tipit

Suomessa en ole tottunut antamaan tippejä kovin usein, kun se on jo tuossa laskun loppusummassa mukana. Sharmissa ymmärsin, että tipit ovat iso osa paikallisten tienistiä ja annoin mm. siivoojille kesken matkankin pikku muistamisia. Se ei ollut paljon pois meikäläiseltä, mutta hieno lisä hyvin hommansa hoitaneille Hanillle ja Amirille.

Tinkiminen

En tykkää hommasta, mutta tein kuitenkin, kuten tuttuni opasti. Katso, mitä haluat. Arvioi hinta, minkä olisit valmis maksamaan. Kysy paras hinta ensin paikasta, mistä mahdollisesti haluat ostaa. Tee vertailu toisessa paikassa. Tingi siellä kovasti, jotta pääset lähelle omaa tavoitetasoasi, mutta älä päätä. Mene kolmanteen paikkaan ja anna sikatarjous, jolla ostat, jos se onnistuu. Jos ei onnistu, mene ensimmäiseen ja ilmoita, millä tehdään. Jos ei onnistu, mene toiseen ja maksa tinkimisen jälkeen sovittu hinta. Älä anna vaihtaa tuotetta halvempaan. Katso, että pakettiin menee sopimanne tuote. Älä ala tinkiä, jos et halua ostaa tuotetta. Muista, että jos sanot hinnan, jolla suostut ostamaan tuotteen olet velvollinen sen myös ostamaan. Ole siis tarkkana. Kokemuksesta voin sanoa, että tämä tinkimisoperaatio onnistuu hyvin myös Suomessa. Käytä vapaasti !!

Retket

Me ollaan reissattu Espanjaan parinkymmenen vuoden ajan. Siellä tehtiin opastettuja retkiä ihan paikallistuntemuksen vuoksi. Oli sitten helppo omin päin laajentaa reviiriä. Sharmissa päätimme tehdä samoin. Kehotan kokeilemaan esim. seuraavia
- snorklaus joko venereissuna tai bussireissuna rannalle
- beduiinileiri illalla (kameliajelu, ateriointi leirillä, tähtitaivaan ihailu selällään maaten)
- Kiipeäminen keskellä yötä Mooseksen vuorelle, auringonnousun ihaileminen huipulla
- lento Kairoon, pyramidit, sfinksit, moskeijat, upea basaarialue
- Naama Bayn rantakadulla on leppoisa ja mukava tunnelma.

Alkoholi

Meillä oli harhaluulo, että Sharmista ei saisi ostaa alkoholijuomia. Tietoon tuli korjaus hyvin pian. Ensinnäkin tuontijuomia sai paikallisesta Tax Free shopista max. 48 tuntia tulon jälkeen. Passi mukaan. Hinnat n. laivahinnat.
Paikallisista viinakaupoista voi ostaa paikallisia viinejä, oluita ja tisleitä. Hyvä punaviini oli Marques ? ja olut Stella. Täälläkin pitää tinkiä.
Ja kuten edellä, niin ravintolaan voi yleensä viedä omat juomat, jos listalla ei ole. Hyvä kysyä ensin tarjoilijalta.


Turvallisuus
Sharmissa on paljon poliiseja (myös siviilipukuisia). Tästä varmaan johtui, että ilmapiiri päivällä ja illalla on turvallisempi kuin Costa del Solilla. Yöelämästä ei ollut kokemusta.

Kenelle sopii

Kaikille
Me kaksi lähes kuusikymppistä mietimme, onko tämä paikka sovelias lapsillemme ja heidän perheilleen. Tulimme siihen tulokseen, että sopii.
Huomioita:
Lasten allas
Lämmitetty allas on hyvä juttu, kellukkeet tarvitaan lapsille
Apteekista saa tarvittaessa purkkiruokaa ja vaippoja lapsille.
Ohjelmaa hotellilta ja kyliltä löytyy kaikille ikäluokille
Hotellin alue tuntuu turvalliselta
All included antaa mahdollisuuden lapsiperheiden tarpeille.
Paikka on n 7 km päässä Naama Baysta, joten taksia tms pitää käyttää, jos haluaa ”ihmisten ilmoille”
Negatiivista tottumattomille: Lentomelu

9

3359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos!

      Sharmissa ei olla käyty, juttelin Suomessa asuvan egyptiläissyntyisen ravintoloitsijan kanssa, hänen mielestään Sharm on paras lomapaikka, on itsekin vienyt perheensä ja lapsensa sinne lomalle.

    • seitsemäs lähtö sharmiin

      Todella mukava matkakertomus,mutta pieni oikaisu matkaan naama bayhin.Teimme aamuisin kävelyretken rantakadulle johon oli hotellilta noin 20 minutin matka siinai casinon vierestä.olemme yli kuusvitosia eikä kävelyvauhti ole tappavaa.

    • kysymykseesi

      joka kyseenalaisti Thaimaan matkailukohteena verrattuna Egyptin johonkin junttilaan (Sharm jokin..)
      Ensinnäkin kiitän Sinua hienosta kertomuksestasi. Tälläisia kokisi lukevansa enemmänkin.
      Joudun vastaamaan nimimerkkini velvoittamana eikä kirjoituksesi arvostelu ole millään muotoa henkilökohtaista.
      Lämpötiloista sen verran että thaikuissa se on yleensä 30-35 astetta päivällä sekä 25-30 yöllä. Uima-altaita ei tarvitse lämmittää. Kaikissa vähänkin paremmissa hotelleissa on lasten altaat liukumäkineen eikä kellukkeita tarvita. Meriveden lämpötila on ympäri vuoden 27-28 astetta.
      Lentomatka on tosi pieni osa lomaa ja muutama lisälentotunti ei tunnu missään kun paratiisi odottaa.
      Olen ollut Kairossa 2 x. Kulttuuripläjäykset ovat isot, muutoin maa on suuri perseenreikä.Kairon paskaisuus, meluisuus, huijaavat taksit ym ympärillä pyörivät tontut vituttavat tosi paljon. Hermot menevät paskahyypiöiden kanssa tapellessa. Bangkokissa on tietenkin samoja ongelmia mutta arviolta 70 % lievempinä.LisäksiEgyptissä ei voi koskea mihinkään hirvittävien ruikkupaskayrjötautien pelossa jotka todellakin ovat rajuja. Seteleitä kannattaa käsitellä ainoastaan pinseteillä. Lisäksi kannattaa muistaa että me valkoiset olemme arabien suurimpia vihollisia. Mitä köyhempi arabi sen suurempi viha. Kokit ovat köyhiä ja sylkevät siellä ruokiimme. Tosi on. Tilaisuuden saatuaan räjäyttävät meidät taivaan tuuliin..Saman tietysti kokee aivan etelä- thaimaassa jossa on muslimeja. Onneksi thaipoliisit pitävät ne aika hyvin kurissa ja ampuvat säälittä ketä vähänkin jostain epäilevät. Oikeudenkäyntejä ei tarvita. Pääasia on turistien turvallisuus. Mutta ei sinne tarvitse mennä.
      Nythän kylläkin kehut jotain syrjäistä hotellia jossain hiekkaerämaassa. Bussikuljetus ihmisten ilmoille 15 min.? Järkevää? Samantien voi lomailla Pohjoisnavalla tai keskellä Saharaa jos rauhaa lomaltaan odottaa.
      Viestistäsi selvisi ettet hotellissasi viihtynyt vaan olit koko ajan menemässä jonnekin missä on menoa. Suosittelen sinulle seuraavaksi lomakohteeksi Pattayaa. Siellä olet tasan keskellä menopaikkoja. Sen jälkeen tiedät mitä puhut ja voit verrata niitä asiantuntevasti omakohtaisiin kokemuksiisi nojautuen.

      Höpötellään kun olet siellä käynyt!, sanailee 27 x Pattayalla...

      • Jallah

        Niin, alkuperäinen tosiaan kirjoitti Sharm el Sheikhistä - ei Kairosta. Ovat kaksi täysin eri paikkaa, kaikin tavoin. Ihan niinkuin itsekin myönsit että myös Thaimaassa on erilaisia paikkoja joissa erilainen kulttuuri ja asenne länsimaisiin ihmisiin.

        Ja joillekin se lentomatkan pituus on tosi oleellinen asia, joko ihan mukavuussyistä tai esim. terveydellisistä. Sitä ei voi väheksyä.

        Muutenhan jokainen saa onneksi länsimaisessa systeemissä matkustaa lomallaan minne haluaa, ja henkilökohtaisesti toivotan kaikille halukkaille oikein mukavaa lomaa Thaimaassa, tai Egyptissä, tai Virossa tai missä kukin haluaa lomailla.


      • naama bay

        suosittelen sinuakin avartamaan näkemystäsi,ja käymään sharm el sheikhissä,siitä ei voi edes puhua samana päivänä kairon kanssa. sharm el sheikhissä on puhdasta,ruoka erittäin hyvää,punainen meri on aivan loistava,ihmiset erittäin ystävällisiä ja lapsi rakkaita,perheet erityis asemassa. menen heti takaisin kun mahdollista. tottakai saa olla oma mielipide mutta kairo ja sharmi ei ole sama paikka..


    • paikka ehkä

      sinulle varmaankin,minä kyllä pyyhkäsen pidemmälle on turvallisempi olo!

    • d44h

      aika moni haluu mennä ihan thaimaaseen, eikä mihinkään Egyptiin!
      mitä se sua ees liikuttaa, jos moni menee thaimaasee? parempi ja kalliimpi paikka.
      en ees jaksanu lukee tota sun blaa-blaa juttuas. et sori vaan, mut otsikko kerto kaiken!

      • kjhgf

        Missä se on se Thaimaase? Onko se samankaltainen paikka kuin Ahvenanmaase tai Keminmaase tai...?


      • d44h!
        kjhgf kirjoitti:

        Missä se on se Thaimaase? Onko se samankaltainen paikka kuin Ahvenanmaase tai Keminmaase tai...?

        ooks OK?
        tai siis miten hyvi tajuut suamee??!!
        puhuks sä aina esim: aina kaikki menee thaimaahan, kun on hiihtoloma. ?!?!?
        aika moni tajuu, ja sanoo et menee thaimaasee


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe