pari kysymystä

tietoa vailla

jos tilaan macbook pro mallin apple storesta, niin siinä saa sitten valita niitä lisähommia mielin määrin. kannattaako siitä 2 gigan lisämuistista maksaa todellakin 360€? saako lisämuistia macbook-ja macbook pro malleihin ostettua esim. tietokonetarvikeliikkeistä halvemmalla?

ja toinen askarruttava kysymys on tuo applecare protection plan (app) onko tuo takuun- ja puhelintuen laajennus 3 vuoteen kannattava hintaan 449€? saako sitä ostettua jostain tietokonetarvikeliikkeestä halvemmalla? ja onko tuo puhelintuki ainoastaan englanninkielinen vai voiko sinne asioida suomeksi?

5

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rrr

      Muistia saa ja voi ostaa kotimaisista kaupoista, sekä tilaamalla ulkomaisista nettiliikkeistä halvemmalla, kuin koneen tilauksen yhteydessä.

      Ottamatta kantaa siihen, onko se laajennus sinänsä kannattavaa, niin olen antanut itseni lukea eri keskusteluista, että tuon app:n voipi ostaa myöhemminkin ensimmäisen takuuvuoden aikana, ei siis pitäisi olla pakko ottaa sitä laajennusta heti konetta tilatessa.

      • Muistin laajennus 4 gigaan maksaa itse tehtynä tällä hetkellä noin 80 euroa (verkkokauppa.com). Sopiva 2x2 gigan satsi on esim. Kingston KTA-MB667K2/4G.

        Kuluttajansuojalain virhevastuupykälä ja laaja kotivakuutus (tai esinevakuutus) yhdessä turvaavat kuluttajaostajan tietokoneen varsin hyvin ilman Apple Careakin. Palvelu AC:ssa on suomenkielistä. AC:sta saa aika reilun opiskelija/opettaja-alennuksen (n. 80 €).


      • Tuukka...
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Muistin laajennus 4 gigaan maksaa itse tehtynä tällä hetkellä noin 80 euroa (verkkokauppa.com). Sopiva 2x2 gigan satsi on esim. Kingston KTA-MB667K2/4G.

        Kuluttajansuojalain virhevastuupykälä ja laaja kotivakuutus (tai esinevakuutus) yhdessä turvaavat kuluttajaostajan tietokoneen varsin hyvin ilman Apple Careakin. Palvelu AC:ssa on suomenkielistä. AC:sta saa aika reilun opiskelija/opettaja-alennuksen (n. 80 €).

        Kaveri muistipäivityksellä sai Mac Bookin rikki, eikä se mennyt takuuseen, kun teki päivityksen itse eikä valtuutetussa huollossa.


      • Tuukka... kirjoitti:

        Kaveri muistipäivityksellä sai Mac Bookin rikki, eikä se mennyt takuuseen, kun teki päivityksen itse eikä valtuutetussa huollossa.

        tietenkään mitään, kun päivittää. Saa MacBookiin kovalevynkin vaihtaa ja takuu säilyy, mutta ehto on että paikkoja ei särjetä.

        Jos ei noudata ohjeita, voi tietysti rikkoa mitä vain. Mutta kyllä on uskomattoman kömpelö se sun kaveri, tytötkin noita muisteja vaihtelee ihan sujuvasti. Vaikea on edes kuvitella kuinka kaveri on hölmöillyt. Oikeastaan olisi valaisevaa tietää mitä se teki (väärin), kun homma ei todellakaan ole vaikea.


    • 1stMacFinn

      Muisti kannattaa ehdottomasti ostaa jostain muualta, se on nykyään tosi halpaa. Itse ostan muistit www.crucial.com/eu nettikaupasta.

      AppleCare maksaa tosiaan paljon, jenkeissä paljon halvempi, valitettavasti. Mulla on 2,5 vuotta vanhassa Powerbookissa AppleCare ja seuraavaan Macbook Prohoni se tulee myös, hinnastaan huolimatta. Työkoneesta kun on kysymys.

      AppleCaren tuki on suomenkielistä ja ystävällistä. Se pitää ostaa ennenkuin vuoden takuu menee umpeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      35
      2319
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1579
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1505
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      129
      1329
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1199
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      934
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      880
    8. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      301
      854
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      825
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      71
      761
    Aihe