Mitkä sitten ovat

kaason tehtävät?

Seurannut sivusta pitkään näitä keskusteluja ja käynyt pohtimaan,että mitkä ne kaason tehtävät ovat häissä ja niiden suunnittelussa/toteutuksessa?
Moni naputtaa kun joutunut järjestämään polttarit tai osallistumaan koristeiden tekoon sekä hääohjelman suunnitteluun...niin miksiköhän niitä kaasoja oikein otetaan...juuri näistä syistä,ei morsiamelta voi odottaa,että hän kerkeäisi tekemään kaiken itse.
Kaason ja bestmanin tehtävä on auttaa morsiusparia toteuttamaan onnistuneet häät,eikä vain nauttia muiden vieraiden ohessa ilmaisesta tarjoilusta ja kampaamokäynneistä.
Suomessa ihmiset ovat ilmeisesti niin laiskoja,sekä kateellisia naimisiin meneville,että pienikin työ häiden eteen on ylivoimaisen rasittavaa.Sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa ei ole mitenkään ihmeellistä,vaikka kaaso järjestäisi käytännössä häät lähes kokonaan itse morsiammen kanssa käytyjen palaverien pohjalta...Suomessa pienet askareet eivät todellakaan ole mitään orjuuttamista vaan osa kaasojen tehtävää.
Ilmeisesti nämä palstalla inisevät kaasot eivät tiedä,ettei kaasona oleminen tarkoita samaa kuin häävieras vaan että siihen sisältyy oikeasti suhteellisen paljon pieniä hommia eli kannattaa miettiä,mihin lähtee mukaan ennen kuin tulee tänne ruikuttamaan!!!

10

1945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta kommentoinpa kuitenkin

      "ei morsiamelta voi odottaa,että hän kerkeäisi tekemään kaiken itse. "

      Niin, ei niin.
      Siksi morsiamella onkin sulhanen, joka hänen kanssaan häät järjestää.

      Kaaso ei ole orjatyövoimaa - polttareiden organisointi ja suunnitteluapua juu, lisäksi juhlapäivänä henkinen tuki. Mutta muu on ekstraa, ei pakollista - toiset kaasot haluaa osallistua, toiset ei. Askartelutalkoot eivät kyllä minun mielestäni kuulu itsestäänselvyytenä tähän kuvioon.

      terveisin rouva, omat häät miehensä kanssa järjestänyt, neljä kaason pestiä ja yksi "seremoniamestaruus" takana

    • niinpä tietysti...

      Kaason tehtävä oli ennen (perinne tulee keskiajalta saakka) olla PUKIJA eli hän auttoi morsianta pukeutumaan ja huolehti morsiamen hyvinvoinnista hääpäivän aikana. Tämä on uutta keksintöä, että kaasolta vaaditaan jos jonkinlaista hommaa. Epäilen että kaason tehtävät tulevat jatkossakin lisääntymään sitä mukaa kun häät tulevat entistä monimutkaisimmiksi, kun keksitään lisää (kaupallisia) hörsellyksiä ja yksityiskohtia, jotka on ihan pakollisia, jos meinaa pitää säälliset häät. Ihmettelen, että kuka kohta enää suostuu kaasoksi, kun häneltä VAADITAAN melkein yhtä paljon osallistumista kuin hääparilta itseltään. Polttarit ovat ulkolainen (kaiketi saksalainen) perinne, joka ei yleensä ole edes onnistunut tai hauska kaduilla palloiluineen ja nolauksineen. Morsiussauna on suomalainen perinne, se on kaunis ja yleensä paljon vähätöisempi tapahtuma. Jotkut parit odottavat jopa, että kaaso osallistuu hääkutsujen suunnitteluun, vaikka luulisi että niiden juuri olisi hyvä olla parin itsensä näköiset:O Samoin on minusta liian raskas homma kaason suunnitella hääohjelma. Hyvänen aika sentään, kai hääpari itse tietää parhaiten minkälaista ohjelmaa haluaa ja he tuntevat myös vieraat, jotka sitä ohjelmaa sitten seuraavat!

      Sinä olet itse miehesi kanssa vastuussa häistäsi eli pidä tehdä suurempia häitä kuin pystyy hoitamaan. Ei ole kenenkään velvollisuus passata teitä tai laittaa omaa aikaansa tai omia rahojaan likoon teidän vuoksenne, ei todellakaan! Ei ole kohtuullista laittaa muita ihmisiä raatamaan sillä perusteella, että sinun pitää saada häät kaikilla hilavitkutuksilla, koska naimisiin meno onnistuu ihan hyvin ilman niitäkin. Oleellisimman asian pitäisi olla naimisiinmeno ja siinä sivussa voi nautiskella juhlatunnelmasta. Jos juhla kaatuu siihen, ettei ole jaksettu askarrella 200 vaaleanpunaista hääkarkkinyyttiä, niin aika teiniltä tuntuu:O Tehtäviä kannattaa jakaa mahdollisimman suurelle joukolle, jos haluaa pitää työläät häät. Siskot, äidit, mummit ja kummit auttavat varmaan mielellään.

      Enkä kyllä menisi ottamaan oppia amerikkalaisista häistä, enkä varsinkaan morsiamista:D

      P.s. Olen itse onnellisesti naimisissa, joten en ole katkera.

    • taidat

      sekoittaa kaason ja palkatun hääjärjestäjän. Kaaso on morsiamen ystävätär, joka on apuna ja tukena hääjärjestelyissä. Sinä tarkoitat kirjoituksessasi palkattua hääjärjestäjää, jonka morsian/morsiuspari palkkaa järjestämään häät. Voit toki palkata kaason järjestämään hääsi, mutta muista silloin myös reilu budjetti. Kaaso on aina vieraana häissä, palkatut ihmiset ovatkin asia erikseen.

    • kenkä puristaa

      Heh, oletko ihan vakavissasi?

      "ei morsiamelta voi odottaa,että hän kerkeäisi tekemään kaiken itse"

      Eipä. Ja kuten jo vastattu, vaihtoehdoissa löytyy: järjestää niin pienet häät, että pärjää itse, pistää sulhasenkin duunaamaan tai palkkaa jonkun tekemään sen oikein työnä.

      "Suomessa ihmiset ovat ilmeisesti niin laiskoja,sekä kateellisia naimisiin meneville,että pienikin työ häiden eteen on ylivoimaisen rasittavaa"

      Höö? Isoin työ häiden eteen kuuluu aina morsiusparille itselleen, Suomessa ainakin. Tai sitten palkatulle työvoimalle. Mutta itse asiassa monesti ongelma tuntuu olevan siinä, että morsiamet ja kaasot eivät tiedä, mitä toinen "pestistä" ajattelee. Eli mitä morsio odottaa kaason tekevän ja mihin kaasolla on mahdollisuus, kun omaakin elämää pitäisi ehti elämään. Jos ei muuten, niin vaikka siksi, että voisi tavata jonkun, jonka käsipuolessa pääsisi astelemaan alttarille, ettei kateus veisi kaloja vedestä...

      "Suomessa pienet askareet"

      Et kuitenkaan maininnut, mikä on mielestäsi pientä. Oletko varma, että se on sitä myös kaason mielestä?

      "ettei kaasona oleminen tarkoita samaa kuin häävieras"

      Höpöhöpö. Eikös kaasoksi valita morsiamen paras ystävä? Eikö hän silloin ole itsestäänselvä vieras morsiamen elämän suurena päivänä? Vai parasko ystävä on palkattoman duunarin asemassa, jotta kaukaisemmilla olisi kivaa ja morsian saisi sädehtiä?

      "kannattaa miettiä,mihin lähtee mukaan ennen kuin tulee tänne ruikuttamaan!!!"

      Mikä sinut on noin katkeroittanut?

    • voiko olla totta?

      "ei morsiamelta voi odottaa,että hän kerkeäisi tekemään kaiken itse"

      WHAT??! Eikä kaasolta voi olettaa, että hän tekee sinun työsi sinun häissäsi!

      Sääliksi käy sinun kaasoasi. Ole kiitollinen siitä, että kaasosi (jos sinulla sellainen on) ylipäänsä on lupautunut olemaan tukenasi ja tekemään yhtään mitää sinun häidesi takia. Kaiken pitäisi olla ihan ekstraa, mitä hän sinun puolestasi tekee.

      Miten ihmiset voivat olla noin kiittämättömiä ja itsekeskeisiä? Kyseessä on sinun ja miehesi juhla, jonka järjestämisestä te yhdessä vastaatte ja jos teillä on joku, jonka kanssa saatte jakaa asioita edes vähän, niin olkaa kiitollisia.

    • Puhukaa ja sopikaa etukäteen

      Ei ole olemassa mitään lakikirjaan kirjattuja kaason tehtäviä. Yksi morsian odottaa kaasolta yhtä ja toinen toista - ja yksi kaaso voi ajatella kaasouteensa liittyvän yhtä ja toinen toista. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että morsian kertoo jo silloin, kun hän kaasoksi jota kuta pyytää, että mitä hän toivoo kaason tekevän ja mihin tämän osallistuvan. Silloin kaaso voi kieltäytyä tehtävästä, mikäli hän ajattelee, ettei osaa, ehdi, jaksa, viitsi tms. kaikkea toivottua toteuttaa. Näin ei tule pettymyksiä kummalekaan jälkikäteen.

    • Yhdysvalloissa yleistä

      Ja nimenomaan mainitsemissasi Yhdysvalloissa on yleistä, että siellä palkataan hääsuunnittelija, wedding planner, hoitamaan mainitsemiasi asioita. Hääsuunnittelijat ovat suosittu ja kallispalkkainen ammattikunta. Mahtaakohan Suomessa olla sellaisia?

    • tuntuusille

      Ikävä kyllä tuntuu sille että nykyään lähes poikkeuksetta kaasot ovat pettyneet koska heidät on otettu töihin palkatta, ja itse "parhaan kaverin" hääjuhlista ei ole jäänyt mikään juhlafiilis.... Minut kutsuttiin kaasoksi ystäväni häihin, mutta kun kuulin että "työtehtäviini" kuuluisi myös lasien tiskausta yms niin kieltäydyin "kunniasta".
      Tuskin meistä naisista, niin naiduista kun naimattomistakaan kukaan näitä pahalla tai katkeruuttaan kirjoittaa, mutta muistakaa hyvät naiset ja herrat: Työ työnä ja juhla juhlana. Miettikää kumpaan kastiin se paras ystävä kuuluu.

      Pari kesää sitten olin myös ystäväni häissä vieraana ja minulla oli kivaa. Kun katsoin kaasoja jotka olivat kuuleman mukaan tehnyt töitä hienojen polttareiden- ja häiden suhteen, he näyttivät väsyneiltä ja hieman stressaantuneille kun aikataulu oli tiukka ja tarkkaan suunniteltu. Ei käynyt kateeksi.

      Jos joskus naimisiin pääsen, otan kaasoksi parhaan ystäväni joka on kanssani juhlimassa, työt hoitakoot ne kelle siitä maksetaan...
      Tsemppiä kaasot!!!

      • ???

        sillä alkuperäisen roolinsa mukaisesti kaaso on morsiamen pukija hääpäivänä. Eikä siis mitään muuta. Milloin kaasosta on tullut hääkoristeiden askartelija, ohjelman (hui kammotus) suunnittelija, juontaja jne jne. Mitähän jos otettaaisiin tässä koohkaamisessa reilusti muutama askel taaksepäin, morsian hoitakoon häidensä suunnittelun ja jätetään kaasolle vain avustajan rooli suurena juhlapäivänä.


    • näppärää

      olen oman siskoni kaaso. välit on avoimet ja sanoin heti että oon kahdet polttarit järjestänyt eikä siihen enää intoa. sisko hommasi TOISEN kaason ihan mielellään. hommat on nyt JAETTU niin, että minä teen käsityöpuolet ja toinen kaaso polttarit. toimii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe