Juupas eipäs...

ihme vehtuuta...

Miulla ei ole mitään pakkoa "päästä" naimisiin, mutta mielellään yhteisen sukunimen perheelle hankkisin ja suhteemme virallistaisin. Myös avomieheni on sanonut, että hän haluaa naimisiin, koska se tuntuu oikealta vaihtoehdolta. Eli haluamme molemmat avioon, ilmeisesti, kai. Siitä huolimatta kun pitäisi jotain asialle tehdä, esimerkiksi keskustella siitä miten kyseinen tapahtuma toimitetaan, niin mies alkaa heitellä kapuloita rattaisiin ja epäröidä.

Olen todellakin hämmentynyt. Minulle olisi ok, jos emme menisi naimisiin avioliiton tarpeettomuuden tai jonkun periaatepäätöksen vuoksi, mutta koska mies on jo aiemmin ilmaissut, että hänestä niin kuuluu tehdä, ja nyt sitten jarrutteleekin, niin kieltämättä mieleen tulee että MIKSI. Ja kas kun tuohon kysymykseen ei ole mahdollista saada vastausta.

Ikää miehellä on kolmenkymmenen ja yhteisiä vuosiakin on kasassa jo vaikka kuinka. Asunto on ostettu ja mies on ilmaissut halukkuutensa hankkia muksuja kunhan olemme molemmat työelämässä. Mikä siis nyt yhtäkkiä mietityttää avioitumisessa...?

Kyse ei ole rahasta eikä häistä, mulle sopii minkälaiset juhlat tai juhlattomuudet tahansa ja avioehdon voin allekirjoittaa jos on tarvis, ja mies tietää nämä.

6

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkup.

      Pitääpä vielä lisätä... itse voisin vastata tuohon viestiini, jos se olisi jonkun muun kirjoittama, että jos ette edes tuosta asiasta saa keskustelemalla selvyyttä niin harkitkaahan vielä. Koska minusta asioista pitää voida puhua. Ja hullua tässä onkin, että kaikesta muusta maan ja taivaan välillä voimme keskustella ja olemme oppineet keskustelemaan vaikeistakin asioista toisen tyylin huomioiden, mutta tämä nyt on jotenkin sellainen ettei vastausta kuulu...

    • tuttua on

      Sama juttu täällä. Yhdessä ollaan oltu kohta viisi vuotta ja kihloissakin kaksi. Kaikesta muusta voidaan keskustella paitsi naimisiinmenosta ja lasten hankinnasta. Olenkin sitä mieltä että olen hänelle harjoituskappale. Mielestäni näinkin monen vuoden yhdessäolon jälkeen kyllä jo tietää, haluaako juuri tämän ihmisen kanssa elää vai ei.

      • niin..

        avioliitosta ei voi keskustella? Olettehan te siitä pakostikin keskustelleet silloin, kun lupasitte mennä naimisiin.


      • samma här!

        Me oltu yhdessä 7vuotta, 5vuotta kihloissa, ja kaksi lastakin jo siunaantunut. Mutta ei, naimisiin ei olla menty. Kovasti "leikillään" puhellaan kaikkea naimisiin menosta, mutta siihen se aina jää. Oman kantani asiaan olen selväksi tehnyt, mutta avokki tuntuu jotenkin pelkäävän että se on sitten lopullista... Niinkuin se ei nyt jo olisi kun on talo ja lapset, ainut mikä tulisi avioliitossa muutos niin ottaisin hänen sukunimen ja jos hänelle huonosti kävisi niin taloudellista apua (tarkoitan etten lasten kanssa ihan puille paljaille jäisi)... Anoppi painostaa avioitumiseen juuri tämän takia.

        En tiedä, tätä tää on. Ehkäpä sitä sitten joskus pääsee alttarille astelemaan rakkaansa kanssa!=)


    • annukki

      Voin sanoa omasta puolestani, että on hyvin tuttua se, ettei juuri noista tärkeimmistä asioista puhuminen avomiehen kanssa ole mistään helpoimmasta päästä. On vaikeaa ottaa avioliittoa puheeksi, sillä on aina olemassa se mahdollisuus, että kumppani kokee sen painostuksena, vaikka haluaisi tyynesti vain kysyä mielipiteitä asiasta. Ja mahdollista on sekin, että vastaus simppeleihin kysymyksiin järkyttää suhdetta pahasti... Ei se ole yksinkertaista!

      Oikein paljon tsemppiä!!! =)

      • täälläkin päin

        jep, yhessä ollaan oltu 6 vuotta, ostettu edellisvuonna yhteinen asunto jne. avokki kokee lapsen ajankohtaiseksi muutaman vuoden sisällä, ja myös sanoo haluavansa naimisiin KUN AIKA ON OIKEA jne jne. emme ole kihloissa. jos olette kihloissa, olen sitä mieltä, että toisen osapuolen on täytynyt tietää että kyseessä on avioliittolupaus? tiedän silti monia pareja, joilla on lapsia ja ovat kihloissa, mutta ovat tavallaan jäneet junnaamaan siihen tilanteeseen.

        luulen että avioliitto pelottaa kun katsoo tilastoista erolukuja, toisella saattaa asia mietityttää taloudellisesti, ja kolmas saattaa yksinkertaisesti jännittää tilannetta järjettömästi, varsinkin jos ei pidä keskipisteenä olemisesta tai tilaisuuksien muodollisuudesta ylipäätään. kyllä lapsen hankkiminen ja yhteisen lainan ottaminen ovat jo niin suuria askelia, että luulisi ennen niiden ottamista toisen tietävän mitä tulevaisuudelta haluaa. joillain voi vaikuttaa myös se, jos omat vanhemmat eivät ole enää yhdessä...

        toivottavasti joskus päästään kaikki toteuttamaan häähaaveet... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe