Kuala Lumpur

Mii**

Hei!
Olisi tarkoitus syksyllä lähteä vaihtoon Kuala Lumpuriin, ja haluasin kysellä kokemuksia/neuvoja siellä käyneiltä, ja asuneilta.
Eli kämpästä ensinnäkin, mitä kautta helpoin löytää, hinta-taso jne..? Toiseksi yleisestä hinta-tasosta? Ilmeisesti aika halpaa siellä on, mutta kuinka halpaa, paljonko esim.ruokailu,vaatteet,liikkuminen jne.. maksaa?
Sitten onko jotain mitä suosittelette siellä ollessa tekemään? Hienoja nähtävyyksiä, shoppailupaikkoja jne..?
Englannilla ilmeisesti pärjää ihan hyvin, mutta kuinka sujuvaa paikallisten englanti on? Ja onko kaupunki kuinka turvallinen paikka, uskaltaako illalla ulkona liikkua?
Tässä olisi muutamina asioita kysyttävänä. Tietenkin kaikki muukin info on tervetullutta. Ja kiitos jo etukäteen, jos jollain on tietoa, ja ehtii vastailla!!

6

3676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaapo Hokkanen

      Moi!

      Kämpästä en osaa sanoa mitään, tuon pari viikkoa minkä siellä keväällä olin asuin viiden tähden hotellissa Petronastornien ja Menaratornin välissä. Maksoi n. 100 €/yö, mutta se oli sitten viiden tähden hotelli...

      Hintataso keskustassa on mm. vaatteiden hinnat paikalliseen tasoon nähden korkeat, Petronastornien ostoskeskuksessa ei paljoa Suomen hinnoista jää. Mutta tavarakin on sitten aitoa, toisin kuin syrjemmällä.

      Kadulla pikkukojusta syömällä selviää muutamalla eurolla, ja hienommissa ravintoloissa ateriaan menee hyvinkin liki 100 €.
      Keskimäärin syöminen on hieman halvempaa kuin Suomessa.

      Liikkuminen on halpaa, vaikka sitten taksilla. Ruuhka-aikoihin eivät suostu mittarin mukaan ajamaan, mutta kyllä se silti kävelemisen voittaa. Monorail ja muut julkiset liikennevälineet ovat hyvin halpoja, eurolla menee niin pitkälle kuin viitsii mennä.

      Mitä siellä nyt sitten tekisi?
      Käy katsomassa vaikkapa satamaa, vaikka se onkin 70 km:n päässä.
      Ja jos vain pääset niin käy vaikka katsomassa Protonin autotehdasta, keksi tikusta asiaa että pääset vierailulle, samoin siis kuin tuonne satamaankin.

      Petronas- ja Menaratornit tietysti kannattaa käydä katsomassa. Menaraan ei tarvitse ennakolta varautua, pääsee jonottamatta yleensä, ja näköalat ovat huikeat, itse asiassa paljon paremmat kuin Petronakselta.

      Petronakselle on näköalatasanteelle vain muistaakseni 600 lippua per päivä jaossa, ja lippujen jako alkaa klo 09:00 siellä alakerrassa. Sinne on yleensä enemmän menijöitä kuin on lippuja tarjolla. Valkoihoisena turistina lipun saa helposti, mutta paikalla pitää kuitenkin olla!

      Batu-luola parikymmentä kilometriä KLstä pohjoiseen on markkinamentaliteetista huolimatta käymisen arvoinen!

      Ja KLn yöelämä on melko eksoottinen kokemus!
      Ainakin kun en ollut siellä formulakisan aikoihin niin huomasi kyllä että miten turistia arvostetaan, ovet aukenivat aina selälleen eikä jonossa tarvinnut viettää aikaa, palvelu pelasi erinomaisesti.
      Ainakin miehenä, kaksimetrisenä ja satakiloisena, sai yölläkin (kuin myös päivällä) kaupungilla liikkua siinä mielessä rauhallisin mielin ettei mitää ongelmia ollut. Katsoin kyllä jo ennakolta että minne kannattaa mennä yöllä patsastelemaan.
      Keskusta ainakin on turvallista aluetta.

      Englannilla pärjää KLssä, ja ylättävän hyvin muuallakin, mutta aivan aukotonta ei kielitaito siellä ole. Mutta kyllä asiat yleensä selviävät vaikkei ihan kaikkia sanoja ymmärräkään, puolin ja toisin...

      Ja käy vaikkapa vain ihmettelemässä linja-autoasemalla lipunmyyntiä jos et vaikka minnekään matkustaisikaan.
      Siellä näkee millaista vapaa kilpailu asiakkaista on...

      KL on eksoottinen kokemus ainakin länsimaiseen elämänmenoon tottuneelle.

      Paljon muutakin siellä on nähtävänä, pitäisi selailla papereita että muistaisi enemmän...

      Jos olet siellä pidempään niin käy katselemassa lähimaitakin, Singaporea ja Indonesiaa (ainakin!) sekä Thaimaata.
      Eksoottisia kokemuksia löytyy kaikista!

      Kateeksi käy Sinua!

    • kaapo puhuu vähän mutta asiaa.
      jos tohon jotain lisäis, niin täältäpäin kun ovat koulukkaat sinne vaihtoon menheet, niin mulla jonniinlainen muistikuva olis että neljänhengen kimppakämppä keskustassa maksais kuudestasadasta ekestä ylöspäin. jos kymmenekilsaa ottaa etäisyyttä, niin hinta putois suunnile puoleen. kandee vaan kahtoo että sattuis julkisten kulkuvälinetten reitile. koetas vaikka hakee sanoilla "condo for rent kuala lumpur", niin luulis jotain löytyvän. no tuonmie taisin kirijottaa vain peittääkseni täyvellisen tietämättömyyteni asiasta.

      Lähiseudulla kantsii noiden kaapon tarjousten lisäksi käyvä ainaski gentin highlandsila, vaikkei varsinainen peluri oliskhaan ja jos luonto kiinnostaa, nii kuala selangor on ihan lähelä, vähin kauvempana cameron highlands ja muutamanpäivän tutustumismatka ihan viidakkoon taman negarassa vois olla kiva.

      pera

    • Malesia = yes

      Olen Malesiassa. Olin yli kuukauden Kuala Lumpurissa ja muutama tunti sitten tulin Tanah Rataan.
      Hyvä valinta! Voin kehua vilpittomin mielin KL:a. Puhuvat hyvin englantia. Maassa on kolme kansallisuutta ja vain puolet ovat maleita. Kiinalaisia on yli kolmannes ja intialaisia on yli 10%. Jopa intialaiset puhuvat englantia keskenään vaikka suurin osa heistä on tamileja. Eli valtauskonto on islam, mutta mikään tiukkapipoinen maa tämä ei ole. Tällä ei tuijoteta ulkolaisia, koska he ovat tottuneet kansallisuuksiin. Esim alkoholia saa helposti eikä ole kallistakaan. Maa on halpa. Niin halpa, että juuri valmistuneen tilaston mukaan yksi halvimmista kaupungeista on KL. Myos hiljattain luin, etta halvimmat maat turisteille ovat jarjestyksessa: Indonesia, Malesia, Bahrain, Thaimaa. Tämä maa on siis halvempi kuin Thaimaa. Ja mikä miellyttävintä täällä turisti maksaa aina saman hinnan kuin malesialainen, päinvastoin kuin Thaimaassa. Ja täällä hinnat on aina merkitty, päinvastoin kuin Thaimaassa. En voi sietää sitä kun hinnasta pitää kinastella! Silti tässä maassa on vaurautta enemmän kuin Thaimaassa, koska Malesiassa on oljyä. Ja sen huomaa siisteydessä. Tiet on yhtä hyviä kuin kotona. Matkustus on halpaa ja helppoa, koska bensa on halpaa. Uskaltaa liikkua keskellä yotä kaduilla KL:ssa. (En vanno miten on ulkolaisten naisten kanssa). Hyvin turvallista kyllä on. Radiosta kuuluu koko ajan englantia. Useita englanninkielisiä sanomalehtiä. Tämä on ihan suosikki maa. Mikään ei ole tyolästä täällä. Kaikki toimii tosi hyvin.
      Hintoja:
      shotsit, pitkät housut 25 - 30 R = 5 - 6 e.
      Kengät 6 e
      Bussi KL - Cameron Highlands 23 R = 5 e.
      Vegetaarinen ruoka 5 R = 1 e.
      McDonalds ateria 2 e.

    • mii*

      Olisin vielä tarvinnut tietoa rokotuksista. Osaako joku sanoa, mitkä rokotteet kannattaa ottaa?

      • ei piikkejä

        Ei kannata ottaa mitään rokotteita! Ei kaupungissa voi saada tauteja. Ja ruuan suhteen voit olla huoletta. Kolmen vuoden kokemuksella sanon, että kaakkois-Aasia on turvallinen. Syo kaikkea - don't worry be happy.


      • niistä nuista matkailijan rokotuksista, samonkun koko suomilaisen rokotusohjelman viisauvesta voihaan olla juurikin kahtamieltä, mutta son jo vähin toinen tarina.
        onhanse niin, ku "ei piikkejä" sannoo. etsie kaupungisa mithään senkummempaa rokotusta tarvitte, komitä täälä kotonakhaan. ihan hyä saitti kassella virallisia suosituksia on:

        http://www.rokote.fi/matkaajanrokoteopas/index.html

        muttako sie kait kuiten aijot sielä vähin pitemphään oleilla ja ehkä reissailla vähin laajemmalaki, niin mie en pitäs pöhölönä jos tuon hepatiitin yhistelmärokotteen ottais. ja tieten jäykkäkouristus kannattas pittää voimasa ihan täälä kotonaki.
        tuon dengue-rokotteen suoja taitaa olla enämpikin psyykkistä laatua ja malaria-esto taas on kovasti yksilöllinen. tekkeepii monele niin ilikiän olon että saattaa lääke olla pahempi ko tauti. eikä mishäännimesä ole tarpeellinen ko josaki viidakkoalueila. ovat sitäpaitti täälä suomesa tautisen hintasia. jos josaki semmosela aluheela meinaat visiteerata, niin varmhaan vishainta on kävästä josaki paikallisela klinikala kysäsemäsä mitämieltä het on. saat parhaan vastauksen ja etullisimmat lääkheet sieltä. mutta käväse silti kysäsemäsä uskonvahavistusta vaikka omalta terveyen hoitajaltas ennen lähtyä.

        pera


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe