Pyöräily Saarenmaalla?

Jurpsukka

Mistä voisi hakea hyvien pyöräreittien kuvauksia Saaremaa/Hiidenmaa-alueelta? Ja muuta tietoa sekä kokemuksia myös mielellään otetaan vastaan (majoitusvaihtoehdot, polkupyörän kuljettaminen Suomesta ym.) ?

3

5634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvästä valinnasta

      Olin kesällä 2002 viikon verran Saarenmaalla. Vuokrasin pyörän pyöräliikkeestä Kuressaaressa. Hintaa en muista mutta edullista kuitenkin. Saarihan ei ole kovin iso, pyörälläkin sen ajaa parissa päivässä päästä päähän. Olin suunnitellut etukäteen reitin mutta se muuttui, päätinkin pysytellä pois hiekkateiltä. Minulta jäikin sitten paljon näkemättä, sen korjasin pari vuotta sitten kun kävin autolla Hiienmaalla ja Saarenmalla. En näköjään vastaa tässä kysymyksiisi mutta suosittelen toteuttamaan aikomasi jutun. Omat kokemukseni Virosta ja näiltä saarilta omat pelkästään myönteisiä. Liikenne saarilla on kohtuullisen hiljaista, autoilijat huomioivat polkupyöräilijät, siellä on turvallista liikkua. Kesällä 2006 oli Hiienmaalla aika paljon tietöitä meneillään, en tiedä mistä tulevan kesän työt voisi tarkistaa. En kattonut mitä edellisen vastauksen linkeissä on mutta voisin suositella käymään ainakin Kuressaaressa (linna ym), Säären majakalla, Muhun saarella (Koguvan museokylä ym), Anglan tuulimyllyalue. Hiienmaalla Kassarin kylä kuten edelläkin mainittiin, Köpun majakka, Kärdlan kaupunki jne. Hitsi, nyt kun muistelen aikaisempia reissuja, alkaa mieli tehdä lähteä taas sinne päin. Bussilla Haapsaluun, sieltä pyörä, lautalla Hiienmaalle, pari kolme päivää siellä, lautalla Saarenmaalle, muutama päivä siellä, Muhun saarelle, lautalla mantereelle, jollain keinolla Haapsaluun, pyörän palautus, taidanpa alkaa kehittelemään matkaa. Hyvää pyöräilymatkaa teille, uskon että olette tyytyväisiä, tulette varmasti ihastumaan paikkoihin ja ihmisiin.

    • lainkaan

      Olimme auton kanssa pari vuotta siten saarenmaalla. siellä on aivan valtava pöly joka tulee kalkkivestä. aivan kaikki tienpientareet ovat harmaat, valtava pölypilvi seuraa autoja. aivan varmasti olette aivan yltä päältä harmaan kalkkipölyn peitossa heti välittömästi. en todellakaan suosittele! tiet eivät ole rannalla koska on perinteisesti suojauduttu kovalta viimalta ja lumelta, siis merta ei eds näy!

    • Kaisai

      Taidan olla myöhässä vastaukseni kanssa,mutta koska vasta huomasin kysymyksesi...
      Olen ystäväni kanssa pyöräillyt 2 ed.kesänä Saarenmaalla, ensin itäpuolen ja sitten länsipuolen. Itä oli meistä parempi. Oma pyörä on busseissa ongelma, ystävälläni on ollut oma pyörä mukana ja kaksi kertaa olemme joutuneet taistelemaan hänen pyöränsä bussiin. Minä vuokrasin molemmilla kerroilla pyörän Kuressaaresta Bivarixista bussiaseman vierestä. Parasta matkoilla oli Muhun saaren Koguvan kylä, siellä yövyimme Jaagu talussa. Majapaikat etsin Internetin kautta ja varasin sähköpostitse.

      Tänä kesänä elokuussa menemme Hiidenmaalle. Matkasuunnitelmat ovat vasta tekeillä. Ajamme vain 40 - 50 km nykyään päivässä,ikää meillä jo 67 ja 78 v!

      Hauskaa pyöräilyä tv. Kaisa

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe