Itseluottamus huono???

Cocceri-Riku

Hei auttakaa. Minulla on vajaa 5 kk uroscocceri. Se on usein ärhäkkä ja murisee ja riekkuu lahkeissa ja hanakasti yrittää vielä purra ja hyökkäillä käsiä vaikka sitä on koitettu opettaa komentamalla ja nameilla ja olemalla pomo. Mitä enemmän sitä vaikkapa työntää pois, tai napauttaa kuonolle, sitä enemmän se hyökkää. Jätän sen silloin huomiotta. Se vaikuttaa luonteeltaan varmalle, "egoilevalle" ja itsenäiselle mutta onkohan sen alla huono itseluottamus, koska se menee helposti hämilleen esimerkiksi jos tulee uusi tilanne tai paikka ja siitä tuleekin pelokas ja jopa "kyräilevä"???! Onko sillä pinnan alla heikko itseluottamus? Pentu vaikuttaa myös tosi uppiniskaiselle välistä. Miten tuollaisen uroksen kanssa pitää olla, että siitä ei tule ongelmakoira???

2

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kai coccereillaki on murrkuikä ku muillaki roduilla, tosin riippuu yksilöstä..

      elä jätä huomiotta vaa laita arestiin toiseen huoneeseen ku kovin villiintyy. ja saa "palkinnoksi" olla sun seurassa.
      Ja sillon ku jätät huomiotta nii et saa es kattua sitä, vaa käyttäytyä niinku sitä ei ois olemassakaa, ja kun sää kävelet,pittää koiran siirtyä. sohvilta alas, makkariin porttikielto,sinä syöt ensin ja koira vasta puolituntia sun jäläkee, kerjäämällä ei ruokaa..

      ja rapsuttele sitä paljon sillee alistamalla että koira on selällään ja sää silittelet sitä kaulan mahan ja kaikken koirille haavoittivista alueista, jos tekee ilikeyttä, ota kuonosta kii ja kato silimii vihasesti ja matalalla ja rauhallisella äänellä sanot "ei" tai "rauhotu". etkä päästä koiraa pois ennen ku se on rauhassa.

    • Jasu

      Poikacockeri on vielä pentu ja leikkii, mutta selkeästi se myös etsii rajojaan. Se, että työnnät pois, kun koira käy kiinni, on varmaan koiran mielestä hauska leikki, joka innostaa sitä yrittämään uudestaan. Lopeta välittömästi kaikki kontakti koiraan, kun se toimii ikävällä tavalla. Sano napakka ei ja mene pois. Se voi hakea huomiota, mutta anna koiran olla sinulle kuin ilmaa. Kun se rauhoittuu, anna huomiota ja kehu. Jos se alkaa riehua uudestaan, sano ei ja taas kiellät siltä huomiosi. Positiivinen palaute on tosi tärkeää silloin, kun koira toimii oikein. Silloin sille tulee selvä kuva, mitä siltä halutaan. Jos vain kielletään eikä kerrota, miten pitäisi olla, koira jää hyvin epävarmaksi. Muista Vilanderin hyvä ohje, että koiralle voi antaa mielin määrin huomiota, kun aloite on isännn/emännän. Mutta jos koira hakee huomiota, se ei sitä saa. Aloite pitää tulla pomolta. Varsinkin vahvat koirat, jotka haluavat lisää valtaa, voivat yrittää haetun huomion kautta huomaamattamme alistaa omistajan leikkimispalvelijaksi. En minä itsekään tätä sääntöä aina noudata, mutta välillä, kun pentukoira yrittää huomioitavaksi, työnnän sen pois, enkä ole huomaavinani. Se tyytyy siihen ja menee makailemaan. Määräysvalta on siis minulla.
      Uusissa tilanteissa epävarmuus on nuorille koirille yleistä. Siksi sinun tulee olla se kannustava tuki ja turva, joka kertoo, että hyvin menee eikä vaaraa ole. Joskus näkee niitä ihmisiä, jotka höpöttävät hätääntyneellä äänellä koiralle:-Ei mitään hätää, ei mitään hätää! ja vaikka tilanteessa ei olisi mitään vaarallista, omistaja saa äänellään ja käytöksellään lietsottua koiran pelkäämään. En epäile, että sinä näin tekisit, mutta oma käytös on tärkeä, kun koira ei luota itseensä.
      Itse ottaisin nuoren herran kanssa kotitottelevaisuusharjoituksia esim. ruokakupin kanssa. Oman pentukoirani olen alusta lähtien kutsunut sivulle ja kun se on katsonut minua silmiin, se saa kupin. Nykyään silmiin pitää katsoa pitempään ja mennä maahankin, ennenkuin ruokaa tulee. Ruoka on hyvä motivaattori erilaisiin koulutuksiin, jotka positiivisesti opetettuna ovat koirasta kivoja ja lisäävät sinun pomoasemaasi ja hallintaasi koiraan. Koska cockerit ovat energisiä, kaikenlainen puuhailu nenän kanssa, esim. namien piilotus ja etsintä, voisivat olla hyvä tapa suunnata sen energiaa oikeisiin puuhiin. Poju on vielä vauva, ei sinulla ole mitään hätää, kunhan olet reilu pomo, joka kertoo, mitä halutaan ja mitä ei.
      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4176
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1684
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1258
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1174
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe