Rikollisuus

LadyMay

Olen kauhulla lukenut ulkomaisilla nettisivuilla olevia kertomuksia Barcelonan taskuvarkaista. He ovat ilmeisesti todella ammattilaisia, jotka muutamassa sekunnissa putsaavat jopa varuillaan olevan turistin. Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Barcelonaan yhdessä pienen tyttäreni kanssa. Hotellimme on Ramblalla, joten joudumme kulkemaan taskuvarasrysässä paljon. Pelkään jo etukäteen, että rahani viedään, vaikka en tietenkään pidä rahojani käsilaukussa. Varkaiden niksinä voi olla kompuroida tyttäreeni, jolloin minun hiomioni kiinnittyy häneen eikä laukkuuni.

Harkitsen jo matkan perumista, sillä kaupungista nauttiminen ei ole mahdollista, jos koko ajan täytyy olla hälytysvalmiudessa. Onko Barcelona niin paha paikka kuin netissä annetaan ymmärtää ?

10

2531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turvallinen

      Barcelona on turvallinen paikka olla ja pääkatu Rambla myös. Omaa tyhmyyttä menettää rahansa yms. Liiku päiväs aikaan ja pidä laukustasi huolta. Eikä kaikkiin "turistirysiin" tarvitse pysähtyä. Lasten kanssa liikkuu paljon ihmisiä ja ihan hyvinhän niillä on näyttänyt kulkevan. Pahemmalta paikalta Helsinki kuulostaa kuin Barcelona. Jos pelkää, ei voi kodistaan ulos astua edes lähikauppaan.

      • Rolle1234

        Yhdyn edellisen kirjoittajan mielipiteeseen.Barcelona ei ole niin rikollinen paikka kuin jotkut väittää.Olen itse ollut siellä kolme kertaa,viimeksi viime syksynä,eikä koskaan ole sattunut mitään epämiellyttävää.Barcelona on mahtavan upea kaupunki,missä pärjää ihan hyvin kun käyttää tervettä maalaisjärkeä,niinkuin missä tahansa muuallakin.Puheet rikollisuudesta ovat vahvasti liioiteltuja.Sinne vaan ja oikein mukavaa matkaa.


    • LadyMay

      En ole hysteerikko. Olen reissanut ympäri Eurooppaa ja USA:ta. En ole koskaan tuntenut oloani uhatuksi missään. Olen pysynyt poissa epämääräisiltä alueilta tai sitten pannut nopeasti tossua toisen eteen huomatessani ympäristön olevan "epämääräisen". Barcelona on kuitenkin kuuluisa taskuvarkaistaan. Barcelonan taskuvarkaista on jopa omia nettisivuja. En usko, että kaikki varkaiden kohteiksi joutuneet ovat tyhmiä turisteja.
      Kaupunki on varmasti upea. Tulee paska fiilis, jos todellakin pitää koko ajan olla "hälytystilassa" ja "normaali" turistivarovaisuus ei riitä.

      • Pelkkää liioittelua

        Kyllä hysteeriseltä kuulostaa. Rentoudu ja nauti lomasta. Jos olet ollut pahemmissakin paikoissa ja tiedät miten liikkua ja missä niin ei hätää. Ei tämä ole niin paha paikka kun jotkut kertovat. Kaikkea ei tarvitse uskoa.


      • Varovaisuus

        Normaali varovaisuus riittää. Kaikissa suurkaupungeissa on huumeita, varkaita, jengejä yms. Ramblan taskuvarkaat ovat taitavia, mutta jos pitää tavaroistaan huolta, ongelmaa ei tosiaankaan ole.

        Kokemusta on neljältä pitkältä reissulta Barcelonaan. Ja paljon on pyöritty mm. Ramblalla. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut. Mutta emme olleet humalassa, emmekä ole liikkuneet aamuyöllä pimeässä yksin.

        Siis ihan normaali suurkaupunkiasenne riittää! Sinne vaan, upea paikka!


    • Tonppa82

      Käytiin viime syksynä avovaimon kanssa viikon reissu Barcelonassa.

      Luin paljon juttuja Bcn:sta ennen reissua, myös rikollisuudesta/taskuvarkaista yms. Pakko myöntää että itsekin hieman mietin lentokoneessa, tuleeko reissusta pelkkä taskuvarkaiden kyttäämismatka, mutta turhaan.

      Pidimme rahat järkevästi etutaskuissa yms., emmekä kokeneet/nähneet viikon aikana kertaakaan varkauksia eikä edes niiden yrityksiä (tönäisyjä kadulla tms.) Ramblasilla pyöri kyllä jatkuvasti taikatemppujen esittelijöitä missä pyöritetään kolmea mukia tai vastaavaa, mutta niihin emme osallistuneet. Pari kertaa seurasin sivusta ko. esitystä ja etenkin mahdollisia "valekatsojia", jotka voisivat mahdollisesti ryöstää esitystä seuraavan turistin, mutta mitään epäilyttävää en nähnyt.

      Rannalla uimaan mennessä kyllä teimme varulta niin, että toinen jäi kameran ja lompakoiden kanssa rannalle kun toinen oli uimassa. Ja kerran teimme "vaihtarit" tavaroiden vahtimisesta erään suomalaispariskunnan kanssa. Eli kun me uimme, he pitivät tavaroista huolta ja toisinpäin. Ja homma toimi suomalaisella rehellisyydellä :)

      Suosittelen ehdottomasti Barcelonaa! Näin jälkeenpäin on ollut monesti kaipuu juuri sinne, vaikka olen monia muitakin kohteita nähnyt.

    • Haddiwad

      Taskuvarkaita on eniten Ramblalla silloin, kun porukka pakkaantuu tiiviisti esim. katsomaan jotain katutaitelijaa. Älä missään nimessä erehdy seuraamaan ns. kolmen mukin peliä. Toinen paha paikka on Metro, joka noin muuten on aivan loistava tapa liikkua Barcassa.

      Ramblalla on poliisiasema, jonne voi ilmoittaa taskuvarkaudesta. Siellä on jono 24 h, joten vaara on todellinen.

      Normaalilla järjellä ja varovaisuudella ei kuitenkaan tule ongelmia. Ei esim. pidä laittaa kassia vapaana maahan tuolin vieren, kun menee istumaan kahvilaan.

    • El-Tonto

      Oma kokemukseni on 90-luvun lopulta. Sen jälkeen poliisi on ottanut kiinni kokonaisia taskuvarasliigoja.

      Minua ei ryöstetty, mutta yrityksiä oli. Mitään väkivaltaa ryöstöyrityksiin ei liittynyt.

      Yksi porukka, jonka havaitsin, oli turistiksi tekeytyvät taskuvarkaat, jotka kysyvät jotakin kartta kädessä ja jos keskityt neuvomaan, tulee pukumies takaa ja vie jos pystyy.

      Siihen aikaan oli myös tapana pudottaa maalia rakennustelineeltä tai ikkunasta, ja mikäli maalipläjäys osuu turistiin, tulee joku "avulias" pyyhkimään tahraa ja ohimenevä hlö vie mitä vietävissä on. Omalla kohdallani maali putosi aivan eteeni. Vihastuneen oloinen nuori mies ohitti minut.

      Pidin rahat etutaskussa ja kaikki suurimmat rahat tärkeät paperit ja luottokortinkin usein hotellin säilytyslokerossa, mutta nämä asiathan Sinä toki tiedät.

      Silloin oppaat varoittelivat välttämään nimenomaan Ramblan yleisöjoukkoja ja Placa Reialin (Plaza Real) aluetta. Myös Barri Goticin kujia tuli vältellä etenkin myöhään.

      Täällä on tullut monia positiivisia kokemuksia esiin, enkä niitä epäilekään. Itse tein em. havaintoja.

      Tilanne on hyvä tiedostaa, mutta ei Barcelona mikään Bogota sentään ole...

      Matkaa ei kannata perua, koska kaupungissa on niin paljon miellyttäviä puolia.

      Hyvää ja turvallista matkaa!

    • mie 1

      itse tulin juuri kaupungista ja tunsin oloni turvalliseskis koko ajan...käytin rahavyötä joka oli tosi jees =)

      • dingh

        Tuli viikon verran vähän aikaa sitten vietettyä Barcelonassa, ja nyt vasta luen näistä taskuvarkaista. Onko se tosiaan näin yleistä kuin kerrotaan? :D Olin kyllä kuullut, että tätä tapahtuu siellä normaalia enemmän, mutta olisi oma reissu varmasti ollut aikamoista epäluuloa jos tällaista olisin enemmän lukenut. Itse pidin tavarat laukussa ja lompakon ja passin etutaskussa, enkä huomannut mitään epäilyttävää koko reissulla. Sinne vaan, normaalilla varovaisuudella pärjää varmasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe