OLEMMEKO TEHNEET VIRHEEN

HANKKIESSAMME

kaukkarin.Koira on nyt 5kk,vaikuttaa oikein lauhkealta,vaikkakin on havaittavissa itsepäisyyttä.Hommasimme koiran kuukausi sitten,eli se on meille uusi tuttavuus.Meillä ei ole aiempaa kokemusta Kaukkarista,mutta olen lukenut siitä paljon,ja hieman pelottaa miten sen kans pärjää kun se kasvaa.Onko kaukkari sellainen koira mitä siitä on kirjotettu.Me ei enään mistään hinnasta haluta antaa koiraamme pois,koska se on suloinen koiran pentu.Kertokaa hiukan omia kokemuksianne,ja mielellään asiallisia semmosia,Kiitos:-)

25

8176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NALLEKO

      Sedälläni OLI kAUKKARI! Piti lopettaa koska ei laskenut ketään perheen ulkopuolista omalle reviirilleen.Kävi kiinni, mutta onneksi mitään VAKAVAA ei kerennyt tapahtua. Miehellä kokemusta koirien koulutuksesta kyllä oli ja kuria löytyi, mutta koira ei hyväksynyt ketään ulkopuolista.

      • miksi näin

        Onko laumanvartijakoirille suositeltu jotakin muuta luovutusikää kuin normaali 7-8 viikkoa, jota esim. kennelliitto suosittelee? Luulisi, että juuri näille roduille olisi erityisen tärkeää alkaa uuden "lauman" kanssa juuri oikean ikäisenä.

        Miksi otitte pentunne vasta kun se oli 4kk???

        Miten laumanvartijakoirien luotettavuuteen oman lauman eli perheen kanssa vaikuttaa se, että niillä monilla näyttää olleen monta eri omistajaa?


      • toi on just

        yks kaukkarin tyypillisimmistä lopetussyistä...
        ja niin tyypillistä ettei se rotu elä 2 vuotta pidempään suomessa.
        mix näitä koiria annetaan vääriin käsiin?????
        (sydän itkee verta)


      • Pystykorvan ja suomenajokoiran omistamista ei lasketa kokemukseksi, kun ottaa laumanvartiakoiran. Jos ottaa kaukkarin, pihalle ei enään tule yksinkertaisesti kukaan. Kuria kuulostaa siltä, että myös käsittelyssä oli ongelmia


    • masapamasa

      Mekin otimme kaukkariuroksen 4kk ikäisenä.Peruskoulutusta,ihmisiin ja toisiin koiriin totuttamista niin hyvä tulee.Vähän tuo meijän nalle mieshenkilöitä aristaa.En tiedä onko pentuaikana jotain sattunut.Hyvin ollaan muuten pärjätty.Näyttelyissäkin käyty.Koira nyt kohta 5 vuotta.

      • viestistä:-)

        Meillä on myös sama juttu kaukkari koiran kans,se pelkää miehiä.Esim:kun poikani joka ei asu kotona tulee käymään koira haukkuu,ja murisee,sekä perääntyy pelokkaana.Vaikka koiralle ei ole kukaan tehny mitään pahaa.Kun haimme koiran maaseudulta,mukana oli minä ja kaksi tytärtäni,sekä yks poika.Koira on sopeutunu erittäin hyvin meidän kolmen kans.Ensimmäinen yö oli hieman levoton,muuten ei mitään ongelmia.Ulkona ollessa koira on kiltti toisille koirille, niin uroksille kun naaras puolisille.Sekä myös toisille ihmisille,vaikkakin on arka vieraita ihmisiä kohtaan.Emme tiedä sitä onko koiralle tehty jotain sen pentu aikana.Kun se on niin arka muita kohtaan, paitsi meitä kolmea lukuunottamatta.Tuossa kun olen lukenut Kaukkarista netti sivuilta,se on niin lohdutonta luettavaa koiran luonteesta.Kun kaukkari koira rotua morkataan aika paljon.Emme mistään hinnasta haluais luopua koirasta,se on ihana meitä kohtaan,jotka täällä asumme.Ulkopuolisia se ei hyväksy ollenkaan.Mutta oli ihana lukea jotain positiivistakin kaukkarista.
        Terveisin viestin aloittaja.


    • pegriino

      Ei hätää jos olette valmiita työskentelemään koiran kanssa. Kaukkari on älykäs koira ja monella kaukkarilla on vahtiviettiä normaalivahtia enemmän. Kaikki riippuu yksilöstä. Sosiaalistakaa pentua nyt todella paljon kun se on nuori, tällä tapaa se aikuisenakin on rauhallista seuraa kodin ulkopuolella joskin vihaa vastakkaista sukupuolta

      • varmasti.

        koira kuin koira tarvitsee sosiaalistamista, jos se on perhekoira, eikä karjalauman vartija keskellä ei-mitään...
        sosiaalistaminen on todella tärkeää, jos teillä käy vieraita tai itse olette liikkuvia ihmisiä. erilaisten tilanteiden harjoittelu aloitetaan pennusta, mutta monet tekevät sen virheen että kun tulee vastoinkäymisiä, treenauskin vähänee. juuri kun sitä eniten tarvittaisiin.
        jotkut esim. lopettavat koirapuistossa käymisen kun nuori koira alkaa isotella; silloin sitä harjottelua tarvitaankin, laitetaan rajoja, vaaditaan asiallista käytöstä toisia koiriakin kohtaa. harjoitellaan ehkä jonkun aikaa pienemmissä ympyröissä, jos puisto on liian isoa kestää murrosiän sillä hetkellä...


      • en ymmärrä

        MIKSI ottaa selvästikin ensimmäiseksi koiraksi juuri joku laumanvartijakoirarodun edustaja, kun niiden koulutuksessa voi mennä sormi suuhun jo kokeneeltakin koiraihmiseltä?

        MIKSI ottaa koira vanhempana kuin mitä luovutusiäksi suositellaan? Paras luovutusikä on 7-8 viikkoa, koska juuri sen ikäisenä pennulla on parhaat edellytykset sopeutua uuteen laumaansa.

        MIKSI ottaa pentu paikasta, johon ei voi luottaa (koska pidätte mahdollisena, että siellä olisi voinut pennulle jotain tapahtua)? Selvästikään ette ole asiaa kasvattajalta kysyneet, mikä kertoo siitä, että kasvattajalla ei ole pennunostajaa tukeva rooli. Vai oletteko edes ostaneet pennun trokarilta?

        MIKSI vatvoa sitä, että ette haluaisi luopua pennusta? Teillä on ollut pentu yhden kuukauden ajan. Jos pennunosto ja rotu on harkittu teko, ei kuukauden päästä mietitä, josko kuitenkin luopuisi pennusta.

        Pennunostajan tyyli povaa koiran kiertoon laittamista. Kun aloittaa edesvastuuttomasti, niin helppohan sitä on jatkaa samalla tyylillä.


      • jrhoffa

        Otimme vuona -94 viiden kuukauden ikäisen kaukkarin pennun. Saimme viettää yhdessä kolmetoista hyvää vuotta.
        Kaukkari vahtii omalla reviirillään,mutta on oman alueensa ulkopuolella jopa arka. Uros ei rähise vastakkaiselle sukupuolelle vaan tietysti vain muille varteenotettaville uroksille, siis pystykorvaa isommille, pienempiä ei noteeraa.
        Kaukkari on omalle laumalleen, siis perheelleen ja perheen muille lemmikeille lojaali ja lahjomaton ystävä. On pennuille ja lapsille luonnostaan ystävällinen.
        Kaukkarin käytös omassa perheessään vastaa suden käyttäytymistä omassa laumassaan.
        Seuraava koirakin tulee olemaan Kaukasianpaimenkoira. Kaukkari for ever.


    • jatkeina...

      aivan pentuhan tuo vielä on. ja kaikki on opetettavissa. myös vanhemmallekin koiralle...
      turha sitä on olemattomasta hermostua. mutta tulevaan voi aina varautua!

      ja miten niin epäsosiaalinen rotu, olen vienyt taajaman koirapuistossa oman tämän hetkisen, vain keskikokoisen koirani kaukkarilaumaan, itse vanutin jokaisen nallukan, ja koirapoikani, siellä se toilaili hölmönä, kun isommat eivät välittäneet noin pienestä hidasteesta edessään... xD

      riippuu aina kuka siellä remmin toisessa päässä on...
      ei muuta kuin työniloa ja onnellisia hetkiä koiranne kanssa!

    • laumislauma

      Yoozhak-nimistä palstaa, siellä voit myös saada ohjeita, miten toimia koiran kanssa. Siellä on paljon kokeneita kasvattajia mukana!

      • Tuulikkiv.

        Kävin kattoon kyseistä sivua.Oli paljon mielenkiintoista luettavaa:-)Hyvää kevään jatkoa.


    • tantteli

      jos tommosta mietit...ne ei oo sulosia ja taatusti niitä ei kasvateta sulosinaeikä väkivalloin.
      laumanvartija ei ole mikää ensirotu kellekkään.
      kasvattajalle taas vaan terkkuja,että jos mukulas tai naapurin pentu delaa,ni saa paskaläpi ottaa syyn itelleen,kun ei oo kattonu kenelle pennun antaa!!RAHA RULAA!!!!

      • vittuliini

        laumanvartijat tulee aikuisiksi vasta 2-3 vuoden iässä. eikä niistä mikään kasva vaan tossa sivussa,ne vaatii työtä....tai,no tappaja on helppo kasvattaa....


      • TANTTELI OLET

        senki persläpi.Aloittajahan pyysi asiallisia vastauksia.Senki koiran paska läjä.


      • tässä kukaan
        vittuliini kirjoitti:

        laumanvartijat tulee aikuisiksi vasta 2-3 vuoden iässä. eikä niistä mikään kasva vaan tossa sivussa,ne vaatii työtä....tai,no tappaja on helppo kasvattaa....

        ole ajatellutkaan,että koira kasvaa tossa sivussa noin vaan.Tiedossa on että se vaatii töitä,ja kärsivällisyyttä.


      • kuulkaamme
        vittuliini kirjoitti:

        laumanvartijat tulee aikuisiksi vasta 2-3 vuoden iässä. eikä niistä mikään kasva vaan tossa sivussa,ne vaatii työtä....tai,no tappaja on helppo kasvattaa....

        suurta tietäjää...! =)


    • Chick_08

      ...kirjoituksia, mutta ette te virhettä ole tehneet. Laumanvartijat on tosi rauhallisia ja lempeitä. mainitsemaasi jästipäisyyttä ilmenee ainakin omassa nallukassamme ja paljon :) Varsinkin nyt vielä kasvuvaiheessa (koira kohta 1v.). Nyt jo huomaa, että jästipäisyys on jäämässä vähemmälle, taitaa murkkuikä alkaa helpottamaan, onneksi :) Laumanvartijan, kuten minkä tahansa koiran, kasvattaminen ja kouluttaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kunhan jaksat opettaa kärsivällisesti koiraasi, siitä jästipäisyydestä huolimatta, kasvaa siitä ihanan rauhallinen ja ylväs koira. Itselläni ei siis Kaukkaria ole, mutta naapurista sellainen löytyy ja aina sitä ihailen kun ohi kävelevät. Upea koira oikein koulutettuna!

    • Joonas250

      Hae asiallista tietoa Yoozhak-foorumista, jossa on rodun todellisia harrastajia. Täällä "tieto" ei oikein vakuuta...

      • Tuulikkiv.

        Kiitos asiallisesta viestistä,ja vinkistä.En ole täällä enään viitsiny paljon kommentoida,ja koirastani keskustella.Koska täällä on muutamia asiattomia juttuja,ja niistä ei synny mitään rakentavaa keskustelua.Mutta on täällä ollut ihania asiallisiakin kommentteja.Siitä kiitos kaikille kirjoittajille.
        Hyvää kevään jatkoa sinulle, Joonas250:-)


      • Nimetön
        Tuulikkiv. kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta viestistä,ja vinkistä.En ole täällä enään viitsiny paljon kommentoida,ja koirastani keskustella.Koska täällä on muutamia asiattomia juttuja,ja niistä ei synny mitään rakentavaa keskustelua.Mutta on täällä ollut ihania asiallisiakin kommentteja.Siitä kiitos kaikille kirjoittajille.
        Hyvää kevään jatkoa sinulle, Joonas250:-)

        Kaukkari on hieno rotu,uljas ja upea!Mutta...mutta,ei sovellu tosiaankaan ensikoiraksi tai koirien kieltä osaamattomalle, eikä mielestäni taajamaan asumaan!Sitten,kasvattajien PITÄÄ ottaa selvää mihin Kaukkarinpentu on menossa!!!Onko koirista kokemusta entuudestaan,minkälaiselle asuinalueelle koira otetaan asumaan!!Kaukkari ei kestä taajama-alueen meteliä.Sitä,että kokoajan kulkee voeraita sinne sin tänne!Se on varmin tapa saada koira stressaantuneeksi, sekä sitä kautta sattumaan konflikteja sekä yhteenottoja joko omiensa tai vieraitten ihmisten sekä koirien kanssa!Tietenkin koiran kanssa pitää käydä ihmisten ilmoilla usein ja paljon, mutta se on AIVAN eri asia, kuin se, että koira "joutuu" olemaan kokoajan valppaana ja melkein hyökkäysvalmiina omalla reviirillään, jos se hänen pieni reviirinsä on taajaman vilskeessä!Ja tämän puhun kokedmuksesta,mulla on ollut Kaukkari,joka oli minulle eka koira, jonka "vastuullinen" kasvattaja myi minulle lainkaan katsomatta mihin se on menossa ja minkälainen kokemus minulla koirista!Ja ei ollut,muuta kuin lapsuuden hirvikoirasta...
        Koira oli vielä kauhean arka,joka lisäsi vaan epäluuloa vieraita kohtaan!!Luovuin koirasta.Koira palautui kasvattajaleen,joka ei koskaan sopeutunut sinne,vaan lopetettiin!!
        Älkää ottako kokemattomana Kaukkaria!
        T.Leonbergien omistaja


      • benedi
        Nimetön kirjoitti:

        Kaukkari on hieno rotu,uljas ja upea!Mutta...mutta,ei sovellu tosiaankaan ensikoiraksi tai koirien kieltä osaamattomalle, eikä mielestäni taajamaan asumaan!Sitten,kasvattajien PITÄÄ ottaa selvää mihin Kaukkarinpentu on menossa!!!Onko koirista kokemusta entuudestaan,minkälaiselle asuinalueelle koira otetaan asumaan!!Kaukkari ei kestä taajama-alueen meteliä.Sitä,että kokoajan kulkee voeraita sinne sin tänne!Se on varmin tapa saada koira stressaantuneeksi, sekä sitä kautta sattumaan konflikteja sekä yhteenottoja joko omiensa tai vieraitten ihmisten sekä koirien kanssa!Tietenkin koiran kanssa pitää käydä ihmisten ilmoilla usein ja paljon, mutta se on AIVAN eri asia, kuin se, että koira "joutuu" olemaan kokoajan valppaana ja melkein hyökkäysvalmiina omalla reviirillään, jos se hänen pieni reviirinsä on taajaman vilskeessä!Ja tämän puhun kokedmuksesta,mulla on ollut Kaukkari,joka oli minulle eka koira, jonka "vastuullinen" kasvattaja myi minulle lainkaan katsomatta mihin se on menossa ja minkälainen kokemus minulla koirista!Ja ei ollut,muuta kuin lapsuuden hirvikoirasta...
        Koira oli vielä kauhean arka,joka lisäsi vaan epäluuloa vieraita kohtaan!!Luovuin koirasta.Koira palautui kasvattajaleen,joka ei koskaan sopeutunut sinne,vaan lopetettiin!!
        Älkää ottako kokemattomana Kaukkaria!
        T.Leonbergien omistaja

        Kaukasialainen rotuna on luonteeltaan melko epäyhtenäinen, osa pennuista ovat aina avoimia, rohkeita ja itsenäisiä, eivätkä edes huomaa, ihmisiä, lapsia, tai toisia koiria ( lue : välitä),
        nuuskivat vain pensaita ja ruohonkorsia,,,

        sitten on yksilöjä jotka väistävät ihmistä...ja sitten on vartioivia, jotka eivät laske vierasta lähelle....omalla reviirillä käytös on yhteneväisempi, kuin ulkomaailmassa...siellä halutaan vartioida ja pitää talon puolta!
        ...Hännänheiluttaja mussukalla, ja jokaisen rapsuteltavan olevalla kaukkarilla ei vartiointi tehtävässä tee mitään.....mutta jokaisella koiralla on sopivia elämäntilanteita elää oli luonne minkälainen tahansa....toinen koira on vaikeampi ja toinen ihan helppo kasvattaa...

        Liian arka koira on perinnöllinen virhe käyttäytyjä, eikä niitä ominaisuuksia oikein saa korjatuksi.

        No, ehkä arkuus on parempi kuin vihaisuus,...ne kun eivät likikään aina ole samassa koirassa olevia ominaisuuksia....susihan on arka..ja se on sille eduksi...rohkea susi on lyhytikäinen,...vihainen vielä lyhytikäisempi


      • duas
        benedi kirjoitti:

        Kaukasialainen rotuna on luonteeltaan melko epäyhtenäinen, osa pennuista ovat aina avoimia, rohkeita ja itsenäisiä, eivätkä edes huomaa, ihmisiä, lapsia, tai toisia koiria ( lue : välitä),
        nuuskivat vain pensaita ja ruohonkorsia,,,

        sitten on yksilöjä jotka väistävät ihmistä...ja sitten on vartioivia, jotka eivät laske vierasta lähelle....omalla reviirillä käytös on yhteneväisempi, kuin ulkomaailmassa...siellä halutaan vartioida ja pitää talon puolta!
        ...Hännänheiluttaja mussukalla, ja jokaisen rapsuteltavan olevalla kaukkarilla ei vartiointi tehtävässä tee mitään.....mutta jokaisella koiralla on sopivia elämäntilanteita elää oli luonne minkälainen tahansa....toinen koira on vaikeampi ja toinen ihan helppo kasvattaa...

        Liian arka koira on perinnöllinen virhe käyttäytyjä, eikä niitä ominaisuuksia oikein saa korjatuksi.

        No, ehkä arkuus on parempi kuin vihaisuus,...ne kun eivät likikään aina ole samassa koirassa olevia ominaisuuksia....susihan on arka..ja se on sille eduksi...rohkea susi on lyhytikäinen,...vihainen vielä lyhytikäisempi

        Sinähän se benedi tiedät arkuudesta, kun olet itse suoltanut sitä arkaa paskaa Suomen täyteen - eikö niin? Onneksi sinunkin puuhailusi ovat hiukkasen hiljentyneet. No jos malakoiden kasvattamisella saisit arkuutta pois koiristas, heh heh!!
        Sinä kuulut niihin ihmisiin, joilla ei pitäisi olla minkäänlaista elukkaa! Tarkoituksellinen pentutehtailu on syvältä..


    • oukkumoukku

      Olisiko kannattanut miettiä noita asioita ennenkuin ottaa pennun taloon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe