Yleisiä kysymyksiä Balista (+Yogyakartasta)

hilimunpeppan

Ollaan näillä näkymin läksimässä Balille ensi vuoden alussa. Lennot ostetaan kohtapuoliin, kunhan saadaan vielä muutama askarruttava asia pois päiväjärjestyksestä.

Kuulemma Balilla liikenne on hyvin ruuhkaista ja on hidasta mennä paikasta A paikkaan B. Saarihan itsessään on suht pieni, joten onko mitenkään mahdollista tutustua saareen "kokonaisuudessaan" pitäen yhtä paikkaa tukikohtana ja tehden päivän retkiä jollain kulkuneuvolla saaren muihin kolkkiin? Kulkeeko vesillä esim laivoja joilla pääsee vaikkapa itälaidalta länsi- tai pohjoislaidalle? Entäpä bussit, kuinka pitkiä aikoja sellaisessa joutuu hikoilemaan päästäkseen vaikkapa eteläreunalta pohjoiseen? Onko järkevää vuokrata auto, mopo tai mp?

Entäpä shoppailu. Kiinnostuksen kohteena vaatteet, kauniit esineet, ehkä kankaatkin. Millainen shoppailupaikka Denpasar on tai onko Balilla muita hyviä ostoskaupunkeja? Millainen on hintataso, kuuluuko tinkiminen asiaan, onko siellä ostoskeskuksissa eri säännöt tinkimisen suhteen kuin torilla? Kuinka hintavia ovat vaikkapa farkut, uima-asut tai paidat? Millaista on tyypillinen Balilainen matkamuistokäsityö, puuesineitä, kangasjuttuja vai... ?

Onkohan millaisen työn ja tuskan takana hankkiutua Balilta Yogyakartaan ja siellä Borobudurin temppeleille, kun tuo nähtävyys olisi todella kiinnostavaa kokea? Millä keinolla sinne pääsee järkevästi rajallisen ajan puitteissa ja kuinka tyyriiksi tuleepi? Montako päivää tuohon reissuun pitäisi varata, vai onko viisainta unohtaa koko juttu?

Onko Balilla jotain erityistä MUST SEE/DO -juttua, jos otetaan huomioon että sukellusta ei osata ja surffattu ei olla koskaan?

Millaisia rannat Kutan ohella ovat, onko kuinka roskaisia? Löytyykö Balilta rauhallisempia rantoja tai onko mahdollista retkeillä päiväksi johonkin pikkusaaren rauhaan? Onko rannoilla paljon kaupustelijoita/hoitojen myyjiä? Onko rannat täynnä ravintolakojuja kuten monissa muissa Kaakkois-Aasian maissa?

Onko alkoholin suhteen jotain rajoituksia, myydäänkö sitä ihan normaalisti kaikissa ravintoloissa ym?

Anteeksi näin monet kysymykset, mutta toivottavasti joku osaa edes joihinkin näistä vastata. :)

1

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O´neill

      Moro!

      Viime tammikuussa tuli kolme viikkoa balilla pyörittyä. Saaren tutustumiseen kannattaa varata aikaa, sillä nähtävää on niin paljon. Yhtä tukikohtaa voi olla hankala pitää sillä välimatkatkojen matkaaminen kestää. Saari on todella ruuhkainen, minkä vuoksi en suosittelisi mopoa tai autoa. Paikalliset matkatoimistot järjestävät sujuvia reissuja ympäri saarta. Käytimme Peramaa.

      Shoppailua Balilta löytyy. Siihen suosittelisin Ubudia saaren keskiosissa. Käsityöt upeita.

      Kuta on tosiaan roskainen, mutta surffauksen harjoitteluun oiva. Suosittelen kokeilemaan. Muualta löytyy kyllä paratiisirantoja esimerkiksi Nusa Lemboangilta. Kaupustelijoita löytyy joka lähtöön, ollaanhan turistisaarella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe