Yleisiä kysymyksiä Balista (+Yougyakartasta)

hilimunpeppan

Ollaan näillä näkymin läksimässä Balille ensi vuoden alussa. Lennot ostetaan kohtapuoliin, kunhan saadaan vielä muutama askarruttava asia pois päiväjärjestyksestä.

Kuulemma Balilla liikenne on hyvin ruuhkaista ja on hidasta mennä paikasta A paikkaan B. Saarihan itsessään on suht pieni, joten onko mitenkään mahdollista tutustua saareen "kokonaisuudessaan" pitäen yhtä paikkaa tukikohtana ja tehden päivän retkiä jollain kulkuneuvolla saaren muihin kolkkiin? Kulkeeko vesillä esim laivoja joilla pääsee vaikkapa itälaidalta länsi- tai pohjoislaidalle? Entäpä bussit, kuinka pitkiä aikoja sellaisessa joutuu hikoilemaan päästäkseen vaikkapa eteläreunalta pohjoiseen? Onko järkevää vuokrata auto, mopo tai mp?

Entäpä shoppailu. Kiinnostuksen kohteena vaatteet, kauniit esineet, ehkä kankaatkin. Millainen shoppailupaikka Denpasar on tai onko Balilla muita hyviä ostoskaupunkeja? Millainen on hintataso, kuuluuko tinkiminen asiaan, onko siellä ostoskeskuksissa eri säännöt tinkimisen suhteen kuin torilla? Kuinka hintavia ovat vaikkapa farkut, uima-asut tai paidat? Millaista on tyypillinen Balilainen matkamuistokäsityö, puuesineitä, kangasjuttuja vai... ?

Onkohan millaisen työn ja tuskan takana hankkiutua Balilta Yogyakartaan ja siellä Borobudurin temppeleille, kun tuo nähtävyys olisi todella kiinnostavaa kokea? Millä keinolla sinne pääsee järkevästi rajallisen ajan puitteissa ja kuinka tyyriiksi tuleepi? Montako päivää tuohon reissuun pitäisi varata, vai onko viisainta unohtaa koko juttu?

Onko Balilla jotain erityistä MUST SEE/DO -juttua, jos otetaan huomioon että sukellusta ei osata ja surffattu ei olla koskaan?

Millaisia rannat Kutan ohella ovat, onko kuinka roskaisia? Löytyykö Balilta rauhallisempia rantoja tai onko mahdollista retkeillä päiväksi johonkin pikkusaaren rauhaan? Onko rannoilla paljon kaupustelijoita/hoitojen myyjiä? Onko rannat täynnä ravintolakojuja kuten monissa muissa Kaakkois-Aasian maissa?

Onko alkoholin suhteen jotain rajoituksia, myydäänkö sitä ihan normaalisti kaikissa ravintoloissa ym?

Anteeksi näin monet kysymykset, mutta toivottavasti joku osaa edes joihinkin näistä vastata. :)

1

959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmella pompulla

      Joo,tultiin Balilta pari viikkoa sitten. 10 päivää siellä riitti eteläisen Balin koluamiseen, Ubudia ylemmäksi ei ehditty. Me vuokrasimme skootterin viikoksi ja sillä ajelimme pitkin poikin. Liikenne aikas ruuhkaista mutta hyvin siellä pärjää, eivät ole kauhean tiukkapipoisia vaan jopa ystävällisiä vaikka vertais ihan "Suomalaisiin". Me asuttiin lähellä lentokenttää, Kutan etelä-päässä ja esim. sieltä ei taida kannattaa päiväretkelle lähteä vaikka Lovinaan, menee matkustamiseks koko päivä, vaikka matkaa ois alle 100km./sivu. Alkomaholia saa joka paikasta, Balilaiset on hinduja, joten uskontokaan ei ole este. Ostareita ja kauppoja löytyy kyllä Kutaltakin, ei tartte Denpasariin välttämättä lähteä sen takia. Niin ja paras ranta missä polskimme oli Nusa dua, n.20km. Kutalta, useamman kilsan pituinen hieno biitsi ja ihmisiä tosi vähän. Paljon jäi näkemäti, ehkä ens talvena uusiks.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe