Ristiäiset ja häät samalla?

onko kokemuksia?

Moi,

esikoisen odottelua on jäljellä kuukausi, ja mietimme mieheni kanssa, voisiko ristiäisten yhteydessä pitää avioliittoon siunaamistilaisuuden.

Onko kokemuksia/mielipiteitä?

En kuulu kirkkoon, joten itse vihkiminen tapahtuisi maistraatissa, mutta mies haluaisi myös kirkollisen siunauksen.

Ns. isoista häistä ruokineen ja valkoisine morsiuspukuineen ei todellakaan olisi kyse, emme halua vauvan jäävän "häiden jalkoihin". Ajattelimme lähinnä kahvitilaisuutta ja jotain pientä ohjelmaa (mitä???) seurakuntatalolla, vieraita olisi n. 50.

10

2600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .,.,.,.

      ennen lapsen syntymää, kun kerran naimisiin olette menossa. On asiat paljon yksinkertaisempia.

      Pitäkää hääjuhlat sitten vaikka kesällä.

    • olis tarkotus

      Huhtikuussa pitäis esikoisen syntyä ja on päätetty että ristiäisten yhteydessä meidät vihitään. Tunnen monia jotka on menneet naimisiin sillä tavoin. Me järjestetään se tilaisuus kotona. Pappi tulee kotiin ja ensin olis vihkiminen ja sitten kaste. Kenellekään ei kerrota etukäteen että säästytään siltä kaikelta hössötykseltä eikä haluta että tänne tunkee hirveästi vieraita joita ei ole kutsuttu...
      Kutsumme ainoastaan perhettä ja lähimmät, n. tusinan verran vieraita pappi mukaan luettuna. Toimituksen jälkeen keitetään ihan vaan kahvit, jonka kanssa suolaista ja makeaa tarjottavaa. Siinä on meidän häät.
      Kirkkohäitä en ole ikinä edes miettinyt kun inhoan olla huomion keskipisteenä ja suuressa väkijoukossa, näin on paljon parempi.
      Haimme esteettömyystodistukset kirkkoherranvirastosta jo nyt että on yksi paperiasia vähemmän tehtävänä syntymän jälkeen. Se todistus on kuitenkin 4kk voimassa eli voi aivan hyvin hakea sen jo etukäteen. Sen voi hakea myös maistraatista.
      Siitä en osaa sanoa saako kirkollista siunausta jos toinen osapuoli ei kuulu kirkkoon.

      • mielummin

        eli siis ristiäiset ja vihkiminen eri tapahtuma.ristiäiset on lapsen juhlaa,miksi siihen sotkea sitten joku vanhempien vihkiminen? pitäkää mieluummin kahdet eri juhlat...:)


      • myöskin

        on suunniteltu häät ja ristiäiset yhdessä pidettäviksi, esikoisemme laskettu aika on heinäkuun alussa ja juhlat olisi sitten elokuun 30 päivä ihan kirkossa vihkiminen ja kaste sen jälkeen lomakylään Juhlia viettämään, meille on tulossa n. 80 vierasta ja olemme hyvin ainakin tähän asti onnistuneen kaikissa valinnoissa yhdistämään häät ja ristiäiset niin ettei ristiäiset jää jalkoihin :)


    • saa kunhan toinen kuuluu ki...

      Kirkollisen siunauksen (ainakin luterilaisen) saa, kunhan toinen osapuoli kuuluu kirkkoon... Ei siinä, saa vihkimisenkin kun toinen kuuluu kirkkoon. Katso tuolta suomi24:n keskustelujen häät osiosta kohdasta vihkiminen... On paljon keskustelua tuosta siunaamispuolesta.

      • ei saa

        Kirkollista vihkimistä varten pitää olla rippikoulu käyty ja toisenkin osapuolen on kuuluttava johonkin kristilliseen yhteisöön. Eli kirkollista vihkimistä ei saa, jos toinen on siviilirekisterissä. Kysytty on.


    • vastauksista

      Moi,

      kiitos tiedoista ja kokemusten jakamisesta, päätimme pitää suunnitellusti häät ja ristiäiset, sitten kahvit mutta ei kummempia ohjelmia. Kotona olis kivempi, mutta täytyy pitää seurakuntasalissa, kun kotiin ei mahdu.

      Ideana on nimenomaan se, että ettei tarvitse jaksaa järjestää (ja maksaa) useita juhlia, siksi ei erillistä hääjuhlaa kesällä.

      Siunauksen saa, mutta vihkimistä ei, tämä on selvitetty ajat sitten, koska itse kuulun väestörekisteriin ja mies kirkkoon.

      • pastorinna

        Siunasin pariskunnan liiton tässä taannoin lapsen kasteen yhteydessä. Olivat menneet edellisenä päivänä maistraatissa naimisiin ja halusivat siunauksen. Kysymys ei siis ole vihkimisestä, vaan siunauksen pyytämisestä liitolle. Toinen ei heistä kuulunut kirkkoon, mutta koska kyse ei ollut virallisesta vihkimisestä, niin asia ok. Kannattaa kysyä papilta suoraan. Minä en ainakaan näe syytä, miksei siunausta voisi pyytää ja saada, jos kerran edellytyksen lapsen kasteelle on olemassa.


    • oma perhe

      kannattaa harkita samaan ,eli papin kanssa voi sopia vihkiminen ensin ja sitten kastaminen.lapsi saa heti oman perheen,mitään suuria juhlia vauvan kanssa ei jaksa,mutta kyllä kahvitilaisuus olisi kaunis ajatus.vihkiminen ja kastaminen ei maksa mitään,ja ravintolassa järkätty kahvitus ei tuo tiskiä.

    • siunauttakaa sitten myöhemmin

      Jos nyt menette maistraatissa "siviilisti" naimisiin, ei tarvita mitään selvityksiä lastenvalvojan luona eikä muutakaan, kun lapsi syntyy aviolapsena. Voitte sitten siunauttaa liittonne samalla kun lapsi kastetaan, kunhan vaan sovitte siitä papin kanssa erikseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe