Kannattakohan vaivautua...huoh

Lispetti

VOIIII hitsin hitsi....mä saisin tosi halvalla rokokoo tyylisen ruokailuryhmän, mutta se on NIIN käsittelyä vailla ku olla voi...näppäränä tyttönä tietenkin varmaan ohjeen mukaan tekisin siitä uuden veroisen -verhoilutaito jokseenkin hanskassa, MUTTA...en edes tiedä onko se niinkun puuta vai voiko se edes yleensä olla jotakin muuta...huoh...tehäänkö rokokoosta paljon kalvopinnote versioita.
Ns Antiikki on mulle ihan uus juttu, nyt vasta heräsin xD
Aijemmin ollaanki vedetty modernia linjaa ja tuhlattu tilipussi skannoon!! YÄK! xD

Ihmiset rakkaat siinä ruokailuryhmässä on tosi paksun näkönen lakka ainakin...ja tarkoitukseni olisi vielä kaiken kukkuraksi saada siitä vaalea, ellei valkoinen, nykyisen ruman ruskean tilalle:D

Olisko antaa vinkkiä??

5

859

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harrastaja1

      Verhoilu vai päällystys? Its eharrastan verhoilua ja kyllä se on aika vativaa ja jos itsekseni sen osaisin hoitaa noin vain niin tekisin työkseni.. Niin ja onhan siinä päällystämisessäkin omat niksinsä että se on kunnollinen lopputulos.

      Mutta siis enpä ole kuullut kalvopäällysteisestä rokokoosta ikinä. Jotta kalvopäällysteen voi laittaa niin alla on oltava tukeva alusta. Rokokoon linjoihin voisi olla hankala paitsi puusta ja silloin kalvo olisi ihan typerä ratkaisu.

      Paksu pinta johtunee siitä, että alla on erikseen petsi ja sitten sen päälle on vedetty kunnon lakkakerros.

      Jos kunnollisen tuloksen tahtoo niin poista alakan ja maalaa vast asitten, mutta on aika työ kun voita koristuksia varmaan on aika paljon? Helpompi on karhentaa pinta ahieman ja pohjamaalata ja pintamaalata siihen päälle. KOristeet luultavasti hieman kärsivät siitä ja tulevat epätarkemmiksi.

      Melkein kannattaa odottaa että kohdalle tulee valmiiksi valkoinen kalusto. Ja oikeastaan tavallaan pilaat hyvän kalusteen maalamalla sen joten puhtaaksi puhdistus ja sitten uusi petsi tai vaha olisi kaluston arvolle sopivaa, mutta todella älytön työ!

      Niin ja onko se siis oikeasti antiikkia vai tyylihuonekalu?

    • restauroija

      ..Kuulostaa siltä ettet juurikaan taida arvostaa rokokoo-kalustoa sellaisenaan,, jos haluat valkoiseksi.. Mutta vanhaa arvostavan vinkki: Jos maalaat niin älä poista vanhoja kerroksia, petsejä ja lakkoja (jos nyt siis ovat vanhat kalusteet, eikä ns.tyylihuonekaluja). Silloin joku saa vielä tulevaisuudessa päälle maalaamasi valkoisen maalin pois, jos haluaa "entistää" kaluston. Kevyt hionta riittää antamaan tartuntapinnan maalillesi, mutta jättää alkuperäiset pinnat jonkun löydettäviksi, joskus. Ü

    • koukeroinen

      eikös se ole kovin koristeellinen ja koukeroinen kalusto jos rokokoota on. Vaikea mennä hiomaan niin ettei kuviointi kärsi. Ja miksi laittaisit rokokoo sohvakaluston valkoiseksi????
      Mitä tyyliä se sitten olisi?
      Jos se ei ole puhtaasti puuta niin ainut mikä pinnassa voi olla, on viilu. Ja sekin on puuta ;)

      Jos et osaa sitä oikeaoppisesti kunnostaa niin myy pois ja osta valkoinen sohvakalusto, niitä on pilvin pimein huonekalukaupoissa.

    • gggggggggggggg

      Kuulehan Lispetti. Kannattaisikohan sinun aloittaa orastava entisöintiharrastuksesi hieman helpommasta kalusteesta kuin rokokoo ruokailuryhmästä? Voi nimittäin käydä niin, että homma on vähän turhan työläs ihan ensikertalaiselle ja väsy ja kyllästyminen iskee. Kalusto on muutenkin sen verran arvokas, että ei taida kannattaa lähteä kokeilumielessä sutimaan. Ei tuo kalusto tietenkään mahdoton homma ole jos tietää mitä tekee, mutta minun mielestäni palaa asiaan kunhan olet saanut vähän tuntumaa vanhoihin huonekaluihin ja entisöintiin.

    • vastaava homma

      Minulla 3 rokokoo-tyylistä nojatuolia, jotka aion tuunailla vaaleiksi/ antiikin valkoisiksi. ja vaihtaa päälliset ja yrittää ehostaa verhoilua muutenkin (huonommaksi se ei voi mennä kuin nyt jo on). Olen ajatellut hioa lakkapinnan ja pestä sen jälkeen jollain maalarin pesulla hioa vielä vähän ja sitten maalata. Hioa aion kuitenkin sillain kevyesti lakkapinnan rikki tartuntapinnan takaamiseksi en tuskalla puulle, koska eivät ne koristeet sitä kestäisi.
      Siis en todellakaan halua sellaista tummaa puuta olevaa kalustoa vaan valkean. Silloin se sopii kotiini ja tyyliini.
      Titenkin plussana tässä on se, että kalusto on maksanut sen tasan 0€, joten kauhea tappio siitä ei tule.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe