Matkakokemuksia azoreilta.

Palasimme juuri lomalta Sao Miguelilta azoreilta ja ajattelin kertoa kohdetietoa ja matkakokemuksiamme matkailijan näkökulmasta, kun olen itsekkin kullan arvoisia vinkkejä näiltä palstoilta saanut ennen lomaamme.

Azorit sopivat mielestäni lomakohteeksi lähes kaikille, mutta varmasti miellyttävimmäksi olonsa tuntevat matkailijat, jotka hakevat lomaltaan rauhaa, luonnon läheisyyttä ja upeita maisemia. Yöelämää etsivien ei kannata tätä kohdetta välttämättä valita, koska ravintolat sulkevat pääosin jo puoliltaöin. Myös kävelystä ja ulkona liikkumisesta pitävälle kohde on sopiva, koska Ponta Delgadassa on helpointa liikkua jalan ja välimatkat on pitkiä ainakin hotelli VipEx:ssä asuville...

Hispania matkanjärjestäjänä:
Hispania osasi asiansa kun mikä tahansa muukin (suurempikin) matkatoimisto, vaikka ensin vähän epäilytti ottaa matka pieneltä matkatoimistolta… Hotelli VipEx vastasi kuvausta erittäin hyvin ja muutamat käymämme retket oli toteutettu suht. kiireettömällä aikataululla, mutta niistä tuonempana. Lentokentällä oppaat avustivat mennen tullen ja hotellikuljetukset hoituivat sujuvasti.

Muutamasta hispanian käyttämästä hotellista:
Kuten jo mainitsin asuimme VipEx-hotellissa, joten tästä tiedän vähän enemmän. Muiden hotellien osalta voin kommentoida vain sijaintia. Acores atlantico ja marina atlantico sijaitsevat vierekkäin rantakadun varrella. Näiden hotellien edessä oli rakennustyömaa, jonka valmistuminen vienee oppaan mukaan vielä monta kuukautta. Melkoiset kaivaukset siellä olikin… Sao Miguel park-hotelli sijaitsi rauhallisella paikalla lähellä Ponta Delgadan suurinta ostoskeskusta, ja puistoja. Hotellin edessä oli suurehko parkkipaikka. Yleisilme todella siisti! Bahia Playa-hotellin ohi ajeltiin retkillä pariinkin kertaan. Hotelli sijaitsi aivan meren rannalla jossain Ponta Delgadan ja furnasin välimaastossa (voisi sanoa, että keskellä ei mitään…). Hotellin lähellä ei ole juuri mitään palveluja, joten kannattanee vuokrata auto tai ottaa täysihoito. Terra Nostra- hotellissa käytiin furnasin retkellä. Sijainti terra nostran puiston reunassa, rauhallisella paikalla. Yleisilme vähän kulahtaneen oloinen. Sitten vähän sitä VIP-hotelista.. Huoneet siistejä, ilmastoituja ja siivottiin hyvin päivittäin. Palvelu oli erinomaista, jos ei osattu palvella englanniksi niin hankittiin paikalle englantia puhuva henkilö. Hotellissa oli 2 ravintolaa ja aulabaari. Toinen ravintola (ala carte)on yläkerrassa, josta mahtavat näköalat yli kaupungin. Toinen lähinnä Buffet-tyyppinen ravintola sijaitsee alakerrassa, jossa myös runsas aamiainen tarjoillaan. Hotellin edessä on komea ja vilkkaasti liikennöity liikenneympyrä suihkulähteineen. Liikenteen melu ei kuitenkaan kantaudu huoneisiin häiritsevästi, koska huonekerrokset on 3-7 ja ikkunat hyvin äänieristetty.

Retket:
Hispanian retkistä kävimme itäisen- ja läntisen saarikierroksen ja furnaksen-retken. Maisemallisesti antoisin näistä oli kuitenkin läntinen saarikierros. Myös muut retket olivat hintansa arvoisia. Kaikilla näistä retkistä lounas kuului hintaan ja oli runsas, ettei kaikkea edes jaksanut syödä. Ruokajuomina tarjoiltiin punkkua, valkkaria ja vettä.

Hintatasosta:
Yleisesti ottaen hinnat kaupoissa olivat lähelle suomen hintoja ja varsinkin tuontitavaroissa jopa kalliimpia. Paikalliset tuotteet olivat kuitenkin edullisia. Lähellä hotelliamme oli Sol Mar-marketti, jonka valikoimaa voisi verrata esim. suomen citymarkettiin tai prismaan.. Viinejä ja alkoholeja oli isompi valikoima kun suomen alkossa! Seuraavaksi jotain hintaesimerkkejä kauppojen ja ravintoloiden hinnoista: Ruoka-annokset hotellin ala cartessa 12-20€, Hotellin buffet-illallinen alku-, pää- ja jälkiruoat 18€. Pullo paikallista viiniä ravintolassa 5-8€. Paikallinen olut ravintolassa n. 2-3,5€. Pizzat ja pastat ravintolassa 5-10€. Pullo paikallista viiniä kaupassa 1,5-5€. Paikallinen olut kaupassa 0,25-0,50€/pullo. Hedelmät kaupassa lähes suomen hinnoissa. Suklaalevyä ei juuri alle 3€ löytynyt ja pussi perunalastuja maksoi yli 2€. Taksi maksoi keskustasta hotellille n.5€ (kannattaa sopia etukäteen hinta, koska taksamittareita ei ole!).

Ruoka ja juoma:
Mitään erikoisuuksia ei kannata ruoan suhteen odottaa, mutta ruoka oli pääosin erittäin hyvää. Ananasta ja passion-hedelmää on sovellettu monella eri tavalla ja monestikkaan ei ruoka-annosta saa, josta ei jompaakumpaa löytyisi (ainakaan buffetista).. Paikalliset viinit ovat hyviä ja edullisia, samoin olut. VipEx:ssa oli monipuolinen hotelliaamiainen.

Tässäpä jotain matkalla kokemaamme.. Kysykää lisää, niin koetan vastata parhaani mukaan.
Ilmoita


15 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Kiitos lyhyestä mutta kattavasta raportista, joka näin paikalla asuvan silmissä on aika tasapainoinen.

Matkailija näkee asiat lyhyen oleskelunsa aikana usein hieman toisella tavalla kuin vakituinen asukas. Matkailijalla ei myöskään ole samaa paikallistietoa eikä resursseja kuin asukkaalla.

Yleensä suomalaisten kokemuksissa hintatason nähdään olevan lähellä Suomen hintatasoa menipä matkailija minne vain. Tässä raportissa painotus on kohdallaan. Olen jatkuvasti toitottanut Portugalissa tuotettujen tavaroiden edullisuutta. Muuten emme täällä pärjäisi, paikallisista asukkaista puhumattakaan, onhan keskipalkka kuukaudessa pitkälti alle 1000 euroa.

Me emme osta hedelmiä emmekä vihanneksia marketeista, vaan Ponta Delgadan torihallista, jossa laatu ja hinta ovat kohdallaan. Siellä myytävistä vihanneksista suurin osa on tuotettu lähipelloilla eivätkä ne siten ole peräisin esim. Espanjan suurtuotantoalueilta, kuten valtaosa markettien massatarjonnasta.

Vaikka leivän hinnan noususta täällä puhutaan, maksaa se merkittävästi vähemmän kuin Suomessa.

Portugalilaiset viinit ovat edullisia, halvimmillaan pullo kaupassa maksaa alta euron. Tämän hintaisen viinin laatua en ole testannut. Omastani maksan noin kolmesta eurosta ylöspäin. Azoreilla (Pico) tuotetut viinit ovat keskihintaluokkaa. Maistakaa vaikka Basaltoa (punaista) ja Frei Gigantea (valkoista).

Paikalliset eivät juo olutta samaan malliin kuin pohjoismaiset turistit. Tavallisin anniskelukoko on pullo (0,25-0,33 cl). Pohjoismaisen turistin terassilla tunnistaakin juuri olututopista, canecasta.

Ponta Delgadan keskustassa liikkuminen jalan on oikeastaan ainoa vaihtoehto, mutta mitään erikoisen mukavaa se ei ole, sillä kadut ovat kapeita, autoja on aivan liikaa eikä jalankulkijoille ole tilaa. Katukiveys on siellä täällä rikki ja vaatisi jatkuvaa ylläpitoa, mikä ylipäätään ei ole portuglailaisten parhaita puolia. Koko keskikaupungin liikenne vaatisikin radikaalin uudelleenjärjestelyn, jotta keskustasta tulisi jalankulkijaystävällisempi, mutta siihen kaupungin johdolla tuskin on rohkeutta. Rantakadun remontin ja parkkitilan valmistuminen parantanee tilannetta hieman.

Ravintolat ovat täällä ruokailua varten, eivät oleskelua eivätkä juomista varten. Täällä on muutamia baareja, jotka ovat auki myöhään, samoin diskoja. Ponta Delgadassa on näet runsaasti nuoria, toisin kuin monessa muussa paikassa Azoreilla.

Matkailuelinkeinon kannalta täällä on vielä runsaasti ns. missed opportunities, yksi niistä on hyvälaatuisen (=marmorisen) tuoreen tonnikalan tarjonta, joka on vähäistä, perinteisesti olematonta. Sesonki on juuri alkanut ja vain kerran olemme onnistuneet ostamaan sitä hallista.

Paikallinen väki menee perinteiseen ravintolaan syömään ruokaa, jonka se tunnistaa ja usein tilaa jopa ilman menuuta. Niinpä siellä eivät uutuudet eivätkä erikoisuudet kukoista.Hotellien ravintolat ovat toista maata.

Suomalaiselle rakkaan kahvin hinnasta ei raportissa ole mainintaa. Expresso maksaa noin 60 snt, maitokahvi 90 snt ylöspäin. Tuorepuristetun appelsiinimehun hinta vaihtelee, se on noin 1,70 e lasi.

Mainittakoon vielä, että Azoreilla ei tuoteta appelsiineja ja muita sitrushedelmiä kuin aivan nimeksi, ei myöskään omenoita paitsi Furnasissa aivan pieniä määriä. Hedelmiin ja vihanneksiin on paras mahdollisuus tutustua torihallissamme, etenkin perjantaisin ja lauantasin, jolloin siellä on tavaraa runsaasti myytävänä.

Taksimaksun suhteen ei kannata kantaa huolta, sillä tietooni ei ole vielä tullut huijaustapauksia. Kuljettajien tulkinnat kuitenkin vaihtelevat hieman. Hinta Keskustan alueella on noin 5 euroa, halvin vastaani tullut taksa on 3,50 euroa. Matka keskustasta kotiimme saa maksaa korkeintaan 5 euroa. Jos kuljettajan määräämä hinta on 5 euroa, emme anna tippiä, joka täällä on vapaaehtoinen ja pääsääntöisesti 10 prosenttia matkan hinnasta.
8 VASTAUSTA:
Juu,tuo kahvin hinta taisi unohtua.. Eipä silti, suomalaiseen makuun sopivaa kahvia ei kyllä monesta paikasta saanut. Maitokahvi oli kyllä suht hyvää, mutta kun on mustana oppinut juomaan... :) Picolaiset punaviinit viinit olivat todella hyviä ja kohtuuhintaisia meidänkin mielestä ja aina tulikin ravintolassa pyydettyä "something local wine". Paikallisista tuotteista jäi mainitsematta hyvänmakuiset minibanaanit, jotka myydään täysin vihreinä mutta kypsyvät vuorokaudessa.

Paikallisia näkee ravintoloissa tosiaan aika paljon. Kävimme Casa Marisca-nimisessä paikassa ja taisimme olla ainoat ulkomaalaiset.. Ilmeisesti paikka on kuitenkin pohjoismaalaisten suosiossa, koska ruokalistat oli myös ruotsiksi! Tämä oli myös käymistämme ravintoloista edullisin, kahden hengen pihvi-illallinen alkupaloineen ja viineineen taisi maksaa yht.25€. Ja sauhuttelijoille tiedoksi: tässä ravintolassa saa polttaa.

Liikennejärjestelyt ovat Ponta Delgadassa todellakin mitä ovat, mutta paikalliset osaavat joustaa liikenteessä vähän eri tavalla kuin suomalaiset.. Jalankulkija on korkeassa asemassa ja kun edes ajattelet meneväsi suojtielle, niin autot pysähtyvät kuin seinään. Lastenvaunujen kanssa voi tosin keskustassa tulla ahdasta, jalkakäytävät ovat paikoin vain 40-50cm leveitä...

Liikkumisesta vielä sen verran, että minibussit on käteviä ja maksavat vain 0,25€. Tällä rahalla saa kyydissä olla vaikka koko reitin ympäri.
Olemme lähdössä Azoriteille ensi maanantaina 14.4. Lomaa on todella odotettukin! Mietimme miten raha-asiat, voiko luottaa automaatteihin (sirukortti), kun haluaa rahaa, vai miten suosittelet? Muistan, että sirukorteilla on ollut aiemmin (kylläkin vuosi sitten) ongelmia ulkomailla.

Ilmoista puhutaan aina:) joten mitä kannattaa huomoida. Matkalaukkuun varmasti tulee laitettua vaeltamiseen tarvittavat asut, kevytsadetakkia yms. Tuulesta on puhuttu monessakin viestissä, onko se kuitenkin kohtuu lämmintä tuulta?
linsar kirjoitti:
Olemme lähdössä Azoriteille ensi maanantaina 14.4. Lomaa on todella odotettukin! Mietimme miten raha-asiat, voiko luottaa automaatteihin (sirukortti), kun haluaa rahaa, vai miten suosittelet? Muistan, että sirukorteilla on ollut aiemmin (kylläkin vuosi sitten) ongelmia ulkomailla.

Ilmoista puhutaan aina:) joten mitä kannattaa huomoida. Matkalaukkuun varmasti tulee laitettua vaeltamiseen tarvittavat asut, kevytsadetakkia yms. Tuulesta on puhuttu monessakin viestissä, onko se kuitenkin kohtuu lämmintä tuulta?
Ongelmista sirukorttien kanssa ei ole tullut viestejä tälle palstalle. Paikalliset kortit ovat kaikki sirukortteja ja varsin yleisiä maksu-ja käteisen nostovälineitä. Multibanco-automaatteja (Otto) on tiheässä Ponta Delgadassa.

Säästä on puhuttu paljon tällä palstalla. Keskimääräiset maksimipäivälämpötilat (viralliset, varjossa, mitataaan lentokentällä)ovat huhtikuussa hieman alta kahdenkymmenen, yöllä lämpöä on minimissään keskimääriin 14 C. Tuulen nopeus on tavallisimmin 10-30 km/t (näin se ilmaistaan täällä). 30-50 km/t:n tuulia saattaa esiintyä ja puuskissa nopeus voi nousta 65 km/t. Tavallisin tuulen suunta on pohjoine-koillinen, mutta suunta vaihtelee tiuhaan. Suuuremmilla nopeuksilla on merkitystä estenkin liikuttaessa Ponta Delgadan ulkopuolella. Tuulet eivät ole täällä aktisia, mutta keväällä oleskelu ulkona tuulisessa säässä piidemän aikaa vaatii suojausta. Sade tulee suuremmaksi osaksi toistuvina kuuroina, joten ulkona liikuttaessa sadevaatetus on hyödyllinen.
masseur kirjoitti:
Ongelmista sirukorttien kanssa ei ole tullut viestejä tälle palstalle. Paikalliset kortit ovat kaikki sirukortteja ja varsin yleisiä maksu-ja käteisen nostovälineitä. Multibanco-automaatteja (Otto) on tiheässä Ponta Delgadassa.

Säästä on puhuttu paljon tällä palstalla. Keskimääräiset maksimipäivälämpötilat (viralliset, varjossa, mitataaan lentokentällä)ovat huhtikuussa hieman alta kahdenkymmenen, yöllä lämpöä on minimissään keskimääriin 14 C. Tuulen nopeus on tavallisimmin 10-30 km/t (näin se ilmaistaan täällä). 30-50 km/t:n tuulia saattaa esiintyä ja puuskissa nopeus voi nousta 65 km/t. Tavallisin tuulen suunta on pohjoine-koillinen, mutta suunta vaihtelee tiuhaan. Suuuremmilla nopeuksilla on merkitystä estenkin liikuttaessa Ponta Delgadan ulkopuolella. Tuulet eivät ole täällä aktisia, mutta keväällä oleskelu ulkona tuulisessa säässä piidemän aikaa vaatii suojausta. Sade tulee suuremmaksi osaksi toistuvina kuuroina, joten ulkona liikuttaessa sadevaatetus on hyödyllinen.
Kiitos tiedoista!
linsar kirjoitti:
Olemme lähdössä Azoriteille ensi maanantaina 14.4. Lomaa on todella odotettukin! Mietimme miten raha-asiat, voiko luottaa automaatteihin (sirukortti), kun haluaa rahaa, vai miten suosittelet? Muistan, että sirukorteilla on ollut aiemmin (kylläkin vuosi sitten) ongelmia ulkomailla.

Ilmoista puhutaan aina:) joten mitä kannattaa huomoida. Matkalaukkuun varmasti tulee laitettua vaeltamiseen tarvittavat asut, kevytsadetakkia yms. Tuulesta on puhuttu monessakin viestissä, onko se kuitenkin kohtuu lämmintä tuulta?
> Muistan, että sirukorteilla on ollut aiemmin (kylläkin vuosi sitten) ongelmia ulkomailla.

Meillä oli Visa-Electron ja sen kuva oli MultiBancon automaateissa, joten sen ainakin pitäisi toimia. Aqua de Paussa (pikkukylä) yritettiin muutaman kerran, mutta luovuttiin, kun pelättiin, että automaatti nielaisee kortin. Joko me töpeksittiin tai sitten automaattia ei ollut viritetty turistien Visa Electronille.

Ponta Delgadassa venesatamassa Futurismon kulmalla ei ollut mitään vaikeuksia. 200 euroa (maksimimäärä, jonka automaatti antoi kerralla) kolahti luukusta heti ensi yrittämällä.
linsar kirjoitti:
Olemme lähdössä Azoriteille ensi maanantaina 14.4. Lomaa on todella odotettukin! Mietimme miten raha-asiat, voiko luottaa automaatteihin (sirukortti), kun haluaa rahaa, vai miten suosittelet? Muistan, että sirukorteilla on ollut aiemmin (kylläkin vuosi sitten) ongelmia ulkomailla.

Ilmoista puhutaan aina:) joten mitä kannattaa huomoida. Matkalaukkuun varmasti tulee laitettua vaeltamiseen tarvittavat asut, kevytsadetakkia yms. Tuulesta on puhuttu monessakin viestissä, onko se kuitenkin kohtuu lämmintä tuulta?
Aikaisemmassa viestissäni kirjoitin Visa Electron -kortista. Matkustaessani olen käyttänyt luotollista suomalaista Visaa käteisen nostoon enkä ole koskaan kokenut ongelmia sen käytössä Portugalissa.

Tietääkseni kaikki Multibanco-automaattimme on ohjelmoitu aivan samalla tavalla (kuten Otot Suomessa). Automaateissa on mahdollisuus valita englanninkieli ja ne toimivat jota kuinkin samaan tapaan kuin Suomessa. Alussa, kortin tunnistevaiheessa on pieni odotus.
Itse olen pitkään miettinyt azoreita seuraavaksi lomakohteeksi, mutta ainut vain että kerran olen madeiralla käynyt ja se oli aivan mahtava paikka. Erityisesti Madeiran jylhyys ja vehreys teki vaikutuksen. Länsi Madeiralla kun autolla kierteli, niin paikoitellen näytti siltä kuin lähes viidakon siimeksessä menisi.

Mutta se siis miksi azoreita epäröin on se, että kuvien perusteella se ei ole ihan yhtä vaikuttavan oloinen kuin madeira. Tarkoitan että vuoret eivät näytä yhtä jylhiltä ja kasvillisuus ei vaikuta yhtä ”viidakkomaiselta” kuin Madeiran vastaava.

Tietysti nämä kaikki perustuu pelkästään siihen mitä kuvien kautta olen nähnyt, niin mielelläni kuulisin joltakin joka omaa molemmista saariryhmistä kokemusta (madeira ja Azorit) mielipiteitä!
Azzorit kirjoitti:
Itse olen pitkään miettinyt azoreita seuraavaksi lomakohteeksi, mutta ainut vain että kerran olen madeiralla käynyt ja se oli aivan mahtava paikka. Erityisesti Madeiran jylhyys ja vehreys teki vaikutuksen. Länsi Madeiralla kun autolla kierteli, niin paikoitellen näytti siltä kuin lähes viidakon siimeksessä menisi.

Mutta se siis miksi azoreita epäröin on se, että kuvien perusteella se ei ole ihan yhtä vaikuttavan oloinen kuin madeira. Tarkoitan että vuoret eivät näytä yhtä jylhiltä ja kasvillisuus ei vaikuta yhtä ”viidakkomaiselta” kuin Madeiran vastaava.

Tietysti nämä kaikki perustuu pelkästään siihen mitä kuvien kautta olen nähnyt, niin mielelläni kuulisin joltakin joka omaa molemmista saariryhmistä kokemusta (madeira ja Azorit) mielipiteitä!
Niin se on, mitäs sitä muuttelemaan, kun puhutaan Sao Miguelin saaresta, mutta silti siellä on viikoksi katsottavaa maisemien ja paikkojen puolesta, se on vain toisenlaista ja ilmat hieman viileämmät. Madeiralla jaksaa käydä usein tai monta kertaa, mutta S.Miguelilla parisen kertaa riittää tai täytyisi lähteä muillekkin saarille.
+Lisää kommentti
Kiitos azor tiedoista koskien varsinkin Vip Executive hotellia. Olemme varanneet matkan samaiseen hotelliin ja oli mukava saada infoa siellä jo olleilta. Vielä haluaisimme kuitenkin pariin asiaan saada lisävalaistusta...

Hotellihan sijaitsee - niinkuin itsekin totesit - reippaan kävelymatkan päässä keskustasta - mutta miten usein näitä minibusseja kulkee hotellin ohi, ja miten myöhään illalla niitä kulkee - lähinnä takaisin päin ;-)?

Entä minibaari? Olemme Madeiran matkoillamme tottuneet huoneistohotellien keittiövarustukseen, mutta Azoreilla huoneistohotellit tuntuvat olevan "kortilla", ainakaan Hispanialla niitä ei ole tarjolla. Niin, siis; toiveena olisi, että minibaarissa voisi säilyttää eväiden tekotarpeita patikkamatkoja varten. Onnistuuko?

Hotellissa on siis internet-yhteydet, mutta onko langaton yhteys myös kaikissa huoneissa? Kun tuo läppäri tulee joka tapauksessa mukaan valokuvien käsittelyä varten, niin nettiyhteys olisi plussaa... :)
5 VASTAUSTA:
Sallinette, että minibusseja melkein päivittäin käyttävänä vastaan tähän osaan kysymystänne. Minibussit liikennöivät klo 7.15-19.15 välisenä aikana maanantaista perjantaihin.

VIP-hotellin läheisyydestä kulkevat minibussit B ja C. Tunnissa liikennöi kolme vuoroa ja bussia joutuu yleensä odottelemaan. Minibussi B:n reitti on pitkä ja hyvin suosittu (kulkee mm. sairaalan kautta), minkä vuoksi se on aika ajoin tupaten täynnä eikä silloin ota uusia matkustajia

Matka maksaa 25 senttiä.

Taksi Ponta Delgadan keskustasta VIP-hotelliin maksaa korkeintaan 5 euroa. VIP-hotellia lähinnä oleva on taksiasema on Sol Mar hipermercadon sisäänkäynnin vieressä. Tämä market on avoinna klo 22:een saakka.

Ponta Delgadan keskustassa avattiin vuosi-pari sitten huoneistohotelli Antillia, jota etenkin tanskalaiset ahkerasti käyttävät, mutta hotelli ei jostakin syystä ole Hispanian valikoimissa. Antillia sijaitsee lähellä kaupunkimme torihallia, jossa tanskalaiset hotellivieraat usein käyvät ruokaostoksilla.
masseur kirjoitti:
Sallinette, että minibusseja melkein päivittäin käyttävänä vastaan tähän osaan kysymystänne. Minibussit liikennöivät klo 7.15-19.15 välisenä aikana maanantaista perjantaihin.

VIP-hotellin läheisyydestä kulkevat minibussit B ja C. Tunnissa liikennöi kolme vuoroa ja bussia joutuu yleensä odottelemaan. Minibussi B:n reitti on pitkä ja hyvin suosittu (kulkee mm. sairaalan kautta), minkä vuoksi se on aika ajoin tupaten täynnä eikä silloin ota uusia matkustajia

Matka maksaa 25 senttiä.

Taksi Ponta Delgadan keskustasta VIP-hotelliin maksaa korkeintaan 5 euroa. VIP-hotellia lähinnä oleva on taksiasema on Sol Mar hipermercadon sisäänkäynnin vieressä. Tämä market on avoinna klo 22:een saakka.

Ponta Delgadan keskustassa avattiin vuosi-pari sitten huoneistohotelli Antillia, jota etenkin tanskalaiset ahkerasti käyttävät, mutta hotelli ei jostakin syystä ole Hispanian valikoimissa. Antillia sijaitsee lähellä kaupunkimme torihallia, jossa tanskalaiset hotellivieraat usein käyvät ruokaostoksilla.
Kiitos masseur taas kerran asiantuntevista vastauksistasi! Eli taksikyydiksi taitaa sitten useimmiten mennä, jos iltaisin ei jaksa kävellä keskustasta takaisin hotellille... No eihän tuo taksimatkan hintakaan suomalaisiin verrattuna paljon ole, bussin hinnasta puhumattakaan.

Itse asiassa mekin saimme tietää tuosta huoneistohotelli Antilliasta sen jälkeen, kun olimme jo varanneet matkan Hispanialta. Suomesta Matka-Atlas tekee matkoja ko. huoneistohotelliin (www.matka-atlas.fi). Mutta kun oli jo varausmaksutkin maksettu Hispanialle, niin emme viitsineet enää vaihtaa. Ehkä sitten seuraavalla kerralla... ;-)
Minibaari kuuluu kyllä huoneen varustukseen, mutta sen käytöstä muuhun kuin juomien säilytykseen on varmaan neuvoteltava henkilökunnan kanssa. Ottaen huomioon henkilökunnan avuliaisuuden, luulisin että onnistuu.. Minibaarin valikoima on muuten todella suppea.. Muutama olut ja limppari.

Nettiyhteyden saa joka huoneeseen, mutta on maksullinen.. taksoista ei ole valitettavasti tietoa. Korkeista puhelintaksoista kyseisessä hotellissa varoiteltiin jo hispanian toimesta.. Huoneessa oli vaan lappu, että "kysy nettiyhteydestä respasta".
azor kirjoitti:
Minibaari kuuluu kyllä huoneen varustukseen, mutta sen käytöstä muuhun kuin juomien säilytykseen on varmaan neuvoteltava henkilökunnan kanssa. Ottaen huomioon henkilökunnan avuliaisuuden, luulisin että onnistuu.. Minibaarin valikoima on muuten todella suppea.. Muutama olut ja limppari.

Nettiyhteyden saa joka huoneeseen, mutta on maksullinen.. taksoista ei ole valitettavasti tietoa. Korkeista puhelintaksoista kyseisessä hotellissa varoiteltiin jo hispanian toimesta.. Huoneessa oli vaan lappu, että "kysy nettiyhteydestä respasta".
Kiitos tiedoista - taas viisastuttiin lisää :)
Niinpä, ei luulisi henkilökunnalla oleva mitään sitä vastaan, jos nyt joku margariini- ja makkarapaketti siellä minibaarissa on ;-)
azor kirjoitti:
Minibaari kuuluu kyllä huoneen varustukseen, mutta sen käytöstä muuhun kuin juomien säilytykseen on varmaan neuvoteltava henkilökunnan kanssa. Ottaen huomioon henkilökunnan avuliaisuuden, luulisin että onnistuu.. Minibaarin valikoima on muuten todella suppea.. Muutama olut ja limppari.

Nettiyhteyden saa joka huoneeseen, mutta on maksullinen.. taksoista ei ole valitettavasti tietoa. Korkeista puhelintaksoista kyseisessä hotellissa varoiteltiin jo hispanian toimesta.. Huoneessa oli vaan lappu, että "kysy nettiyhteydestä respasta".
Ainakin Sao Miguel Parkissa suhtautuminen "omiin eväisiin" hotellihuoneessa oli joustavaa. Kun toimme kaupasta viini- ja brandypullon huoneen pöydälle, seuraavana päivänä niiden viereen oli ilmestynyt lasit! Periaatteessahan omien juominen hotellihuoneessa on kielletty.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Matkakokemuksia azoreilta.

Palasimme juuri lomalta Sao Miguelilta azoreilta ja ajattelin kertoa kohdetietoa ja matkakokemuksiamme matkailijan näkökulmasta, kun olen itsekkin kullan arvoisia vinkkejä näiltä palstoilta saanut ennen lomaamme.

Azorit sopivat mielestäni lomakohteeksi lähes kaikille, mutta varmasti miellyttävimmäksi olonsa tuntevat matkailijat, jotka hakevat lomaltaan rauhaa, luonnon läheisyyttä ja upeita maisemia. Yöelämää etsivien ei kannata tätä kohdetta välttämättä valita, koska ravintolat sulkevat pääosin jo puoliltaöin. Myös kävelystä ja ulkona liikkumisesta pitävälle kohde on sopiva, koska Ponta Delgadassa on helpointa liikkua jalan ja välimatkat on pitkiä ainakin hotelli VipEx:ssä asuville...

Hispania matkanjärjestäjänä:
Hispania osasi asiansa kun mikä tahansa muukin (suurempikin) matkatoimisto, vaikka ensin vähän epäilytti ottaa matka pieneltä matkatoimistolta… Hotelli VipEx vastasi kuvausta erittäin hyvin ja muutamat käymämme retket oli toteutettu suht. kiireettömällä aikataululla, mutta niistä tuonempana. Lentokentällä oppaat avustivat mennen tullen ja hotellikuljetukset hoituivat sujuvasti.

Muutamasta hispanian käyttämästä hotellista:
Kuten jo mainitsin asuimme VipEx-hotellissa, joten tästä tiedän vähän enemmän. Muiden hotellien osalta voin kommentoida vain sijaintia. Acores atlantico ja marina atlantico sijaitsevat vierekkäin rantakadun varrella. Näiden hotellien edessä oli rakennustyömaa, jonka valmistuminen vienee oppaan mukaan vielä monta kuukautta. Melkoiset kaivaukset siellä olikin… Sao Miguel park-hotelli sijaitsi rauhallisella paikalla lähellä Ponta Delgadan suurinta ostoskeskusta, ja puistoja. Hotellin edessä oli suurehko parkkipaikka. Yleisilme todella siisti! Bahia Playa-hotellin ohi ajeltiin retkillä pariinkin kertaan. Hotelli sijaitsi aivan meren rannalla jossain Ponta Delgadan ja furnasin välimaastossa (voisi sanoa, että keskellä ei mitään…). Hotellin lähellä ei ole juuri mitään palveluja, joten kannattanee vuokrata auto tai ottaa täysihoito. Terra Nostra- hotellissa käytiin furnasin retkellä. Sijainti terra nostran puiston reunassa, rauhallisella paikalla. Yleisilme vähän kulahtaneen oloinen. Sitten vähän sitä VIP-hotelista.. Huoneet siistejä, ilmastoituja ja siivottiin hyvin päivittäin. Palvelu oli erinomaista, jos ei osattu palvella englanniksi niin hankittiin paikalle englantia puhuva henkilö. Hotellissa oli 2 ravintolaa ja aulabaari. Toinen ravintola (ala carte)on yläkerrassa, josta mahtavat näköalat yli kaupungin. Toinen lähinnä Buffet-tyyppinen ravintola sijaitsee alakerrassa, jossa myös runsas aamiainen tarjoillaan. Hotellin edessä on komea ja vilkkaasti liikennöity liikenneympyrä suihkulähteineen. Liikenteen melu ei kuitenkaan kantaudu huoneisiin häiritsevästi, koska huonekerrokset on 3-7 ja ikkunat hyvin äänieristetty.

Retket:
Hispanian retkistä kävimme itäisen- ja läntisen saarikierroksen ja furnaksen-retken. Maisemallisesti antoisin näistä oli kuitenkin läntinen saarikierros. Myös muut retket olivat hintansa arvoisia. Kaikilla näistä retkistä lounas kuului hintaan ja oli runsas, ettei kaikkea edes jaksanut syödä. Ruokajuomina tarjoiltiin punkkua, valkkaria ja vettä.

Hintatasosta:
Yleisesti ottaen hinnat kaupoissa olivat lähelle suomen hintoja ja varsinkin tuontitavaroissa jopa kalliimpia. Paikalliset tuotteet olivat kuitenkin edullisia. Lähellä hotelliamme oli Sol Mar-marketti, jonka valikoimaa voisi verrata esim. suomen citymarkettiin tai prismaan.. Viinejä ja alkoholeja oli isompi valikoima kun suomen alkossa! Seuraavaksi jotain hintaesimerkkejä kauppojen ja ravintoloiden hinnoista: Ruoka-annokset hotellin ala cartessa 12-20€, Hotellin buffet-illallinen alku-, pää- ja jälkiruoat 18€. Pullo paikallista viiniä ravintolassa 5-8€. Paikallinen olut ravintolassa n. 2-3,5€. Pizzat ja pastat ravintolassa 5-10€. Pullo paikallista viiniä kaupassa 1,5-5€. Paikallinen olut kaupassa 0,25-0,50€/pullo. Hedelmät kaupassa lähes suomen hinnoissa. Suklaalevyä ei juuri alle 3€ löytynyt ja pussi perunalastuja maksoi yli 2€. Taksi maksoi keskustasta hotellille n.5€ (kannattaa sopia etukäteen hinta, koska taksamittareita ei ole!).

Ruoka ja juoma:
Mitään erikoisuuksia ei kannata ruoan suhteen odottaa, mutta ruoka oli pääosin erittäin hyvää. Ananasta ja passion-hedelmää on sovellettu monella eri tavalla ja monestikkaan ei ruoka-annosta saa, josta ei jompaakumpaa löytyisi (ainakaan buffetista).. Paikalliset viinit ovat hyviä ja edullisia, samoin olut. VipEx:ssa oli monipuolinen hotelliaamiainen.

Tässäpä jotain matkalla kokemaamme.. Kysykää lisää, niin koetan vastata parhaani mukaan.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta