Pienten koirien omistajat

Mistä johtuu?

Itselläni on iso koira, koska olen katsonut sen olevan sopivampi minulle, pienet koirat ovat kyllä todella hellyyttäviä,mutta omistajat taas ei!Oma koirani haluaisi leikkiä kaikkien koirien kanssa, osoittamalla sen haukunnalla ja kovalla vetämisellä, jostain syystä pienten koirien omistajat jäävät seisomaan ja katselemaan,kun menemme ohi, myös vastaan tulevat pikkukoirien omistajat jäävät heti tuli linjalle seisomaan ja odottamaan kun menen ohi!Käyn poikani kanssa pihalla leikkimässä ja koirani on mukana, kun pikkukoirien omistajat huomaavat meidät, tulevat ne melkein viereen seisomaan ja katselemaan!Onko tämä tahallista kiusantekoa, vai ettekö oikeasti kykene siirtymään pois koirienne kanssa?Ajatus tuntuu hullulta,koska kykenen tarvittaessa itse nostamaan 30kg painavan koirani syliin ja poistumaan paikalta!

41

2061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aiheesta

      on vääntöä vähän väliä. Aikamoista yleistystä aloittajalta... Meillä on kotona sekä pieni että iso koira ja molemmat on opetettu samalla lailla tavoille: eivät vedä hihnassa, eivät hauku vastaantulijoille eikä me ainakaan jäädä kummankaan kanssa kenenkään leikkejä ja koiria töllistelemään.

      • Pieni koira x2

        Olen samaa mieltä kuin edellinen,että on hieman asiatonta tuollainen yleistys.Kaikkien pienten koirien omistajat eivät jää töllistelemään koirineen mitä isommat koirat touhuaa.

        Meillä oli aiemmin ongelmia ohitusten kanssa,sillä vanhempi koirani pelkäsi isoja mustia koiria.Teimmekin sitten jonkin aikaa niin,että kun näin kyseisen koiran tulevan vastaa,ja osasin ennakoida koirani käytöstä,niin molempien parhaaksi pysähdyimme oman koirani kanssa ojaan ja annoimme ison koiran mennä meistä ohi ja samalla itse opetin koiraani ettei isoissa koirissa ole mitään pelottavaa ja nykyään pääsemme ohittamaan ilman riehumista ja haukkumista.

        Aloittajalle tiedoksi että näitä ongelmia saattaa joillakin olla,ja joillakin se pysähtyminen on saatettu havaita ainoaksi parhaaksi keinoksi,jottei sinun suuri koirasi pelota heidän pieniä koiriaan.Kun annat jokaisella tilaa kouluttaa,ilman että katsot pysähtymistä pahalla,niin joku päivä nämäkin pysähtelijät kulkevat ohitsesi sinua häiritsemättä.

        Tosin en kyllä kiellä sitä etteikö tässä maailmassa olisi niitäkin jotka jäävät muuten vaan katselemaan muiden touhuja,ja näihin kuuluu valitettavasti näitä vanhoja naisomistajia jotka haluavat pikku cavalierinsa katselevan kuinka muilla tehdään..(tämä oli vertaus meidän lähialueen tapauksesta)


    • nuutti.

      oma mielipide on se, että jokainen on vastuussa tasan omasta koirastaan. Jos se ei osaa ohittaa toisia koiria rauhallisesti, ei se ole toisen koiran omistajan vika. Toiset koiranomistajat voivat halutessaan seisoa vaikka päällään, jos siltä sattuu tuntumaan, ei kenenkään tarvitse sinulta lupaa kysyä. Itselläni on isoja koiria myöskin ja pidän kunnia-asiana kouluttaa ne niin perusteellisesti, ettei minun tarvitse keksiä tekosyitä niiden huonoon käytökseen.

    • koulutuksesta

      En kaivannu vastausta niiltä, jotka eivät näin toimi, vaan niiltä ketkä harrastavat tälläistä!Eikä se käytös olekkaan koirien vika, vaan omistajien!Kirjoitin pientenkoirien OMISTAJAT enkä pienetkoirat toimisi näin...!Halusinkin vastauksen pientenkoirien OMISTAJILTA, jotka tekevät näin tarkoituksella!

      • ja isot koirat hohhoijaa

        Sinähän sait jo parikin vastausta!
        Mitä jos itsekin kokeilisit opettaa koirasi ohittamaan kaiken kokoiset koirat ilman että se haukkuisi ja vetäisi kohti muita koiria?
        Itse olen pienen, n. 3 kiloisen, koiran omistaja, en varmasti päästäisi sinun päin "hyökivää" ja haukkuvaa koiraasi omani lähelle vaikka kuinka vakuuttaisit sen olevan kiltti kuin jeesus. Riittää kun se leikillään läppäisee pikkukoiran niskat nurin, ei auta siinä vaiheessa selittelyt koirasi kiltteydestä. En pahemmin päästä haukkumattomiakaan lähelle, lenkillä ollaan lenkillä, leikkimiset tapahtuu muulloin ja ilman remmejä.
        Ehkä nämä jotkut pikkukoirien omistajat ihan oman koiransa turvallisuuden takia jäävät siksi aikaa paikalleen että olette ohittanut heidät haukkuen, ja pakko kysyä miksi se sinua niin häiritsee jos jotkut niin tekevät? Vai sekö sinua häiritsee kun eivät päästä koiraasi leikkimään heidän koiransa kanssa? Oma koirani räksyttää tietyn värisille koirille, paras keino estää tuo ärsyttävä räksytys meidän kohdallamme on juurikin tuo paikoilleen jääminen ja koiralle rauhallisesti juttelu. Kun toinen on mennyt ohi niin jatkamme matkaa. Emme jää perään tutijottelemaan. Varmasti monen koiran omistaja tekee näin, on sitten iso tai pieni koira kyseessä.
        Ehkä sinua on tuijotetttu juuri sen takia kun annat oman koirasi käyttäytyä kuvailemallasi tavalla. Enkä ikinä ole kuullut tai nähnyt tapausta jossa koiran omistaja olisi oman varsinkaan pienen) koiransa tieten tahtoen vienyt haukkuvan ja päin repivän isomman koiran viereen "hengailemaan".
        Tuskin tulet täältä saamaan vastausta tuohon mieltäsi vaivaamaan asiaan, mitä jos ensi kerralla kun tapaat taas tuollaisen joka tulee pihalla poikasi kanssa leikkiessäsi seisomaan pikkukoiransa kera viereesi muka teitä tuijottamaan, kysyt häneltä? Ja jos siihen on oikea kunnon syy ettet halua heitä lähelle, etkö voi sanoa siitä heille suoraan että pysyisivät hieman kauempana? Vai meinaatko että asut omakotitalossa ja ihmiset tunkevat koirineen seisomaan lähellesi tuijottamaan sinua, koiraasi ja poikaasi? Siinä tapauksessa suosittelen poliisin apua...


      • Pienen koiran omistaja

        mielestäni sait jo pari vastausta siitä että pienten (tai oli sitten vaikka isoja) koirien omistajat jäävät koirineen paikalleen seisomaan joko koulutuksen takia tai siksi että nämä omistajat eivät luota sinuun ja sinun koiraasi.Mielestäni nämä vastaukset luulisi kattavan sinun kysymyksen,sillä tuskin sen kummempaa tarkoitusta sillä pysähtymisellä on.Mitä sinä keskityt siihen mitä muut koiriensa kanssa tekee,kun sinunkaan touhujasi tuskin kukaan tarkoituksella jää katselemaan.


      • heh heh heee

        provosi on tosi huono pikkuinen. Läpinäkyvä kuin hedelmäpussi. LOL


    • meilläkin...

      Oma koirani myös haluaisi tutustua kaikkiin koiriin ja leikkiä niiden kanssa,

      • vastauksestasi!

        Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta näissä tilanteissa ei ole koulutusta käynnissä, se olisikin aivan eriasia ja ymmärrettävää!


      • uros poika

        Kyllä paljon on asiaa tuolla pienistä koirista. Itselläni on 2,5 v -Scipprke -poika ,joka luulee olevansa maailman napa. Tämän takia - emme ilkeyttämme - jäämme seisomaan paikallemme, kun tulee vastaan uroskoira. Nartut ovat tervetulleita - ja ihania..!!!


    • minäkin tuijottaisin

      jos et saa koiraasi ruotuun ja se kiskoo sinne tänne vieden sinua kuin pässiä narussa..eli menehän koiran kouloutuskentälle harjoittelemaan. :) Koiran kuuluu opetella kulkemaan nätisti ja saa luvan tutustua muihin vasta kun annat luvan eli johtajuudesta on kyse ja miksi sinua häiritsee jos muut osaa käyttäytyä ja on saanut omat koiransa hyvin koulutettua.

    • että etkö

      pääse pois koirasi kanssa muuten kuin kantamalla sen..hm..itse annan kyllä koiran itse kävellä ja se on minä joka määrään tahdin.

    • omistaja täti

      Meillä kyllä mennään "minin" kanssa (kokoon katsomatta) reippaasti ohi =)

    • näistä aiheista!

      En kyseen alaistanut, toisten koirien koulutusta, en valittanut ettei koirani olisi koulutettu, en kitissyt etten pääsisi ohitse koirani kanssa!Kysyin, mikä on niin kiinostavaa että täytyy jäädä katselemaan pienen koiran kanssa, kun kuljetaan isonkoiran kanssa ohitse!Kun ei ole kyse koulutustilanteesta, eikä kummiskaan haluta että koira tutustuisi muihin, jäädään vain yksinkertaisesti kyttäämään, niinkuin olisivat kateellinen toisten koirien koosta!ENKÄ, NYT tarkoita että olisivat kateellisia,huom:niinkuin olisivat!Tämä ei koske kaikkia, enkä odota vastausta niiltä, jotka eivät toimi näin, enkä myöskään isojen koirien omistajilta, jotka eivät ole tälläistä huomannu/kokenut!Kunhan vaan olisin halunnut ihmettelyyni vastauksen!En koulutus ohjausta tai haukkumisia sellaisilta,jotka eivät näytä käsittävän mitä ajan takaa!

      • meilläkin

        Meillä on kaksi isohkoa seropia, joista ainakin nuorempaa täytyy edelleen lenkeilläkin kouluttaa. Todella ärsyttävää on ollut pikkukoirien omistajien tyrkylle tuleminen. Nämäkin täällä, jotka asiaa puolustelevat eivät tunnu tajuavan, että koiran logiikkaan lähelle tulo ja tuijottamaan jääminen on PROVOSOINTIA! Ei silloin auta että koira on koulutettu ohitamaan, jos ihan suuhun tungetaan.

        Ohitukset tulee tehdä reippaasti turhia pällistelemättä oli koko sitten mikä tahansa.


      • kokemuksena
        meilläkin kirjoitti:

        Meillä on kaksi isohkoa seropia, joista ainakin nuorempaa täytyy edelleen lenkeilläkin kouluttaa. Todella ärsyttävää on ollut pikkukoirien omistajien tyrkylle tuleminen. Nämäkin täällä, jotka asiaa puolustelevat eivät tunnu tajuavan, että koiran logiikkaan lähelle tulo ja tuijottamaan jääminen on PROVOSOINTIA! Ei silloin auta että koira on koulutettu ohitamaan, jos ihan suuhun tungetaan.

        Ohitukset tulee tehdä reippaasti turhia pällistelemättä oli koko sitten mikä tahansa.

        sellaisia tapauksia kun koitetaan ihan normaalia kävelyvauhtia mennä ohi niin pitäisikin jäädä seurustelemaan näitten isojen koirien kanssa ja meillä ainakin pikkukoira PELKÄÄ kaikkia isoja koiria. On pelännyt pienestä saakka ja on nyt 10v ja pelkää yhä edelleen. Joskus jäädään ihan paikalleen odottamaan (lieneekä alkup. tätä tarkoittanut?) ja toivotaan että se iso koira menisi ohi meitä huomaamatta. Joskus onnistuu ja joskus ei. Minulla myöskin keskikokoinen koira mukana yleensä jota kiinnostaa kaikki koirat kokoon katsomatta, mutta koitetaan huomio saada toisaalle siksi aikaa kun ohitus (kenties) tapahtuu. Jotkut kun tuntuvat kuvittelevan että jäämme heitä odottelemaan tai jotain.
        Minun puolsetani saa olla millainen koira tahansa, kiinnostunut tai ei kiinnostunut, ei voisi vähempää kiinnostaa. Sellaisten koirien omistajat minua pännii jotka jättävät ne paskat keräämättä pussiin. Muut ovat ok, vaikka kyttäisivät päänsä rikki.


      • syö minut, kiitos!
        meilläkin kirjoitti:

        Meillä on kaksi isohkoa seropia, joista ainakin nuorempaa täytyy edelleen lenkeilläkin kouluttaa. Todella ärsyttävää on ollut pikkukoirien omistajien tyrkylle tuleminen. Nämäkin täällä, jotka asiaa puolustelevat eivät tunnu tajuavan, että koiran logiikkaan lähelle tulo ja tuijottamaan jääminen on PROVOSOINTIA! Ei silloin auta että koira on koulutettu ohitamaan, jos ihan suuhun tungetaan.

        Ohitukset tulee tehdä reippaasti turhia pällistelemättä oli koko sitten mikä tahansa.

        Ja kukahan oli tunkemassa omaa koiraansa kenenkään suuhun? Itse jos jään paikoilleni tien sivuun ja kyykistyn koiran viereen juttelemaan tai antamaan namin siksi aikaa että toinen ohittaisi meidät koiransa kanssa, emme todellakaan kyki siinä vierekkäin tuijottamassa ohikulkijaa silmät pullistellen vaan nimenomaan yritän kiinnittää oman koirani huomion pois vastaan tulevasta. Maailma ei pyöri vain teidän ympärillä, tuntuu että taidatte kuvitella tai ainakin kovasti liioitella tätä kokemaanne "ongelmaa", ja kovasti tunnutte itsekin pällistelevän muita kun olette "huomanneet" kaikkien pienten koirien ja niiden omistajien joka kerta pysähtyvän tuijottamaan teitä/ tunkevat itse syliinne ja pikku fifinsä teidän koiran suuhun. Ja voin kertoa että löytyy isojen koirien omistajistakin paljon niitä jotka päästävät ilman lupaa oman koiransa pari kiloisen rääpäleen lähelle tajuamatta mitä siinä voi tapahtua. "Kun Musti olis vaan halunnu leikkiä, ei se tarkoittanu katkaista pienen selkää...". Mitä jos jokainen vaan huolehtis että omalla koiralla kaikki hyvin ja antaa muiden ulkoiluttaa omat koiransa miten lystää, vaikka kontaten jos siltä tuntuu. Syyllistytte itsekin turhaan pällistelyyn kun kerran tiedätte että toinen tuijottaa jo kun tulette vastaan, ohitatte ja vielä ohituksen jälkeenkin muka. Sillä ettehän te voi tietää noita jos ette tee itse samoin. Vai?


      • siksi kysyinkin!
        meilläkin kirjoitti:

        Meillä on kaksi isohkoa seropia, joista ainakin nuorempaa täytyy edelleen lenkeilläkin kouluttaa. Todella ärsyttävää on ollut pikkukoirien omistajien tyrkylle tuleminen. Nämäkin täällä, jotka asiaa puolustelevat eivät tunnu tajuavan, että koiran logiikkaan lähelle tulo ja tuijottamaan jääminen on PROVOSOINTIA! Ei silloin auta että koira on koulutettu ohitamaan, jos ihan suuhun tungetaan.

        Ohitukset tulee tehdä reippaasti turhia pällistelemättä oli koko sitten mikä tahansa.

        Kiitos vastauksestasi, alkoi jo tuntumaan etteikö asia ole muitten ongelmana! Vielä kun saisin vastauksen näiltä, jotka tätä tekevät, että miksi?Kiitos sinulle kummiskin!


    • aukea

      Haluatko sinä leikkiä sen koirasi kanssa niiden pienten koirien kanssa vai etkö halua.
      Koirasi haluaa? Se käy selväksi.
      Jos haluat leikkiä niiden kanssa, niin eikö vastaan tuleva koira voisi silloin ensin pysähtyä?
      Jos taas et halua, että koirasi leikkii muiden kanssa, niin opeta koirasi menemään silleen, ettei se anna muille koirille leikkiin kutsuviestejä. Sinä se yllytät ne muut koirat pysähtymään

    • miksikö

      pienten koirien omistajat koirineen pysähtyvät kun näkevät teidät tulemassa vastaan ja koirasi vetämässä kieli sinisenä ja haukkua louskuttamassa? Varmaan siksi että pelkäävät ettet saa pidettyä koiraasi hallinassa. Ja niinkuin joku jo sanoi, kannattaisi keskittyä enemmän siihen oman koiran kouluttamiseen kuin muiden arvostelemiseen. Ja minulla on pieni koira jonka kanssa myös pysähdyn jos näen kaltaisesi taluttajan tulevan vastaan joten minulla on myös oikeus vastata kysymykseesi. Näillä palstoilla vaan ei voi valita sitä, kuka mihinkin aiheeseen vastaa, joten koita kestää. Lisäkommenteista päätellen on tainnut koira tulla omistajaansa ;)

      • Tuosta

        että on tainnut koira tulla omistajaansa...


      • Anonyymi

        kyllä ihmettelen tota että pienten koirien omistajat ”pelkää” tai niiden koirat pelkää isoo vastaan tulevaa koiraa ja/tai sitä ettei omistaja sais pidettyä omaa koiraansa hallinnassaan ja siksi pysähtyisi jopa pitkänki matkan päähän :D niinku mitä ?! Jatkais vaan jokanen omaa lenkkiinsä koiriensa kanssa that’s it


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä ihmettelen tota että pienten koirien omistajat ”pelkää” tai niiden koirat pelkää isoo vastaan tulevaa koiraa ja/tai sitä ettei omistaja sais pidettyä omaa koiraansa hallinnassaan ja siksi pysähtyisi jopa pitkänki matkan päähän :D niinku mitä ?! Jatkais vaan jokanen omaa lenkkiinsä koiriensa kanssa that’s it

        Niin ja jos se pieni koira on nii pelosta jähmettynyt tai muuta vastaavaa niin ei muutaku ottaa sen sylikoiran syliin ja ohitus tilanne nopsaa ja mukavasti ohi :D


    • L.A.M.H

      kokemusta on juuri tosta! mutta mulla on ittellä pieni koira(käppänä) joka on kova uhoomaan ja haukkumaan (on tosi agressiivinen muita koiria kohtaan)
      niin nää pikku koirien omistajat jää viereen toljottaa kun yritän komentaa ja hillitä omaa koiraani!!!
      usein myös kävelevät perässä ja sanovat että koiransa on kiltti! johon huudat että etkös nää että tämä ei ole!
      pari viikkoa sitten lenkillä tuli vastaan villakoira vanhan miehen kanssa,lähdin kiertämään eri kautta mutta koirani huomasi villiksen ja alkoi rähjätä, käskytin koiraani maate siinä ja oli selin villakoiraan joka yht äkkiöä oli VAPAANA SELKÄNI TAKANA pappa hymyili vieressä että koirani tahtoo leikkiä! sain juuri ja juuri koirani tempastua syliin ennen kun nappasi villistä nenästä! sanoin miehelle että tämä on TOSI VIHANEN KOIRA niin ei meinannu uskoa.. huhhuh.. ja näitä on lisää.. valitettavasti koirani on riepottanut useampaa pikku koiraa.

      • vihaset

        koirat pitäs lopettaa.


      • Ja vielä kerran kiitos!

        Juuri tälläistä ajoin takaa, vaikka omani onkin kiltti!Kiitos sinulle vastauksestasi!


      • sä noita
        Ja vielä kerran kiitos! kirjoitti:

        Juuri tälläistä ajoin takaa, vaikka omani onkin kiltti!Kiitos sinulle vastauksestasi!

        kiittelet jotka kertoo kärsivänsä samasta ongelmasta? Sähän halusit kuulla selityksiä niiltä jotka pysähtelee töllistelemään. Oot tyypillinen huonoitsetuntoinen tapaus joka haluaa vaan vahvistusta omalle asialleen eikä kestä kritiikkiä. Minä ainakin jään töllistelemään huonokäytöksisiä rakkeja sen vuoksi, kun nautin tilanteesta ja oma fifini napottaa sievästi vierelläni, mihin olen sen käskenyt. Kouluta koirasi, se ettei se osaa käyttäytyä on pelkästään oma vikasi, ei kenenkään töllistelijän.


      • Tuohan se on juuri se
        sä noita kirjoitti:

        kiittelet jotka kertoo kärsivänsä samasta ongelmasta? Sähän halusit kuulla selityksiä niiltä jotka pysähtelee töllistelemään. Oot tyypillinen huonoitsetuntoinen tapaus joka haluaa vaan vahvistusta omalle asialleen eikä kestä kritiikkiä. Minä ainakin jään töllistelemään huonokäytöksisiä rakkeja sen vuoksi, kun nautin tilanteesta ja oma fifini napottaa sievästi vierelläni, mihin olen sen käskenyt. Kouluta koirasi, se ettei se osaa käyttäytyä on pelkästään oma vikasi, ei kenenkään töllistelijän.

        koulutuksen tarkoitus ja päämäärä.
        On säälittävää lukea, ettei 30kg painoista koiraa saa aisoihin. Nostaa pystytään, muttei kouluttamaan!? Vika on pikkukoirissa? Säälittävää!

        Kun koira istuu tai seisoo paikalla ja nauraa vihaiselle koiralle on koulutus mennyt nappiin.
        Ei pidä opettaa, että pitää lähteä karkuun tms.
        Oikea oppisesti taluttaja ottaa pari askelta vihaista koiraa kohti ja jää siihen töllöttämään paikalleen ja koira takana vieressä myös töllöttää aivan hiljaa paikalla. Ja kehut päälle tottakai.

        Se on noiden paskojen kouluttajien ongelma eikä paikalla seisovien täysin jo oppineiden mestareiden ongelma.


      • näin!
        Tuohan se on juuri se kirjoitti:

        koulutuksen tarkoitus ja päämäärä.
        On säälittävää lukea, ettei 30kg painoista koiraa saa aisoihin. Nostaa pystytään, muttei kouluttamaan!? Vika on pikkukoirissa? Säälittävää!

        Kun koira istuu tai seisoo paikalla ja nauraa vihaiselle koiralle on koulutus mennyt nappiin.
        Ei pidä opettaa, että pitää lähteä karkuun tms.
        Oikea oppisesti taluttaja ottaa pari askelta vihaista koiraa kohti ja jää siihen töllöttämään paikalleen ja koira takana vieressä myös töllöttää aivan hiljaa paikalla. Ja kehut päälle tottakai.

        Se on noiden paskojen kouluttajien ongelma eikä paikalla seisovien täysin jo oppineiden mestareiden ongelma.

        että jos pystyy siirtämään 30kg koiran vaikka kantamalla, niin mikä vaikeus on saada se pikku fifi liikenteeseen?Onko se sitten fifin kouluttamattomuutta,kun ei saa sitä liikkeelle, onko se fifin kouluttamattomuutta kun se räksyttää kaikkia?Onko totta että täällä on noin lukutaidottomia ihmisiä?KOULUTTAKAA pikku fifinne, jotta saatte ne liikkumaan, toisten koirien ohitse!Kun ne tuntuu painavan niin paljon ettette jaksa kantaa niitä,kun lyövät jarrut pohjaan!


      • koulutuksesta
        Tuohan se on juuri se kirjoitti:

        koulutuksen tarkoitus ja päämäärä.
        On säälittävää lukea, ettei 30kg painoista koiraa saa aisoihin. Nostaa pystytään, muttei kouluttamaan!? Vika on pikkukoirissa? Säälittävää!

        Kun koira istuu tai seisoo paikalla ja nauraa vihaiselle koiralle on koulutus mennyt nappiin.
        Ei pidä opettaa, että pitää lähteä karkuun tms.
        Oikea oppisesti taluttaja ottaa pari askelta vihaista koiraa kohti ja jää siihen töllöttämään paikalleen ja koira takana vieressä myös töllöttää aivan hiljaa paikalla. Ja kehut päälle tottakai.

        Se on noiden paskojen kouluttajien ongelma eikä paikalla seisovien täysin jo oppineiden mestareiden ongelma.

        kyse ei ole koiran kantamisesta, vaan että isojenkoirien omistajat kykenisivät vaikka kantamaan koiransa,mitä pikkukoirien omistajat eivät kykene!koira voi olla täysin koulutettu ja hiljaa, kun kesken lenkin,pikkukoiran omistatajat työntävät koiransa toisen eteen, jos vaikka kävisi vahinko!Minun koirani katsoo ainakin pieniä koiria, hyvinkin halveksuen, kun koittavat tulla puremaan kaulasta tai vatsan alta,pienten koirien omistajat eivät kykene kouluttamaan koiraansa, komentamaan niitä olemaan hiljaa, olemasta hyökkääviä ja omistajat vielä tuovat ne tyrkylle!Niin ja mitä paikallaan seisomiseesn tulee,niin omani ainakin nostelee vaan päätään,kun jonkun pieni fifi on päässyt karkuun ja koittaa näykkiä koirani naamaa!Näin on käynyt niin useasti että, eiköhän koulutus ongelmia ole molemmin puolin!Itsekkin monesti ihmetelly,miksi pienten koirien omistajat jäävät oikein tyrkylle,kun huomaavat ison koiran tulevan!


      • isä siun
        näin! kirjoitti:

        että jos pystyy siirtämään 30kg koiran vaikka kantamalla, niin mikä vaikeus on saada se pikku fifi liikenteeseen?Onko se sitten fifin kouluttamattomuutta,kun ei saa sitä liikkeelle, onko se fifin kouluttamattomuutta kun se räksyttää kaikkia?Onko totta että täällä on noin lukutaidottomia ihmisiä?KOULUTTAKAA pikku fifinne, jotta saatte ne liikkumaan, toisten koirien ohitse!Kun ne tuntuu painavan niin paljon ettette jaksa kantaa niitä,kun lyövät jarrut pohjaan!

        kanssa..luetko itse mitä suollat sanaisesta arkustasi. Kyllä selvästi ongelma on siun remmin päässä. Oman ison koirani kanssa pystyn kyllä ohittamaan kaikki jäi ne sitten katsomaan tai ei. Ja kyllä minua vastaan on tullut upeasti käyttäytyviä fifejä..taitaa olla asennekysymys siulla.
        Pienet koirat voivat arkuuttaankin pysähtyä jolloin vastaan tulevan rauhallinen niin omistajan kuin koirankin asenne jo auttaa kohtaamisissa.


      • Nättinummessa
        koulutuksesta kirjoitti:

        kyse ei ole koiran kantamisesta, vaan että isojenkoirien omistajat kykenisivät vaikka kantamaan koiransa,mitä pikkukoirien omistajat eivät kykene!koira voi olla täysin koulutettu ja hiljaa, kun kesken lenkin,pikkukoiran omistatajat työntävät koiransa toisen eteen, jos vaikka kävisi vahinko!Minun koirani katsoo ainakin pieniä koiria, hyvinkin halveksuen, kun koittavat tulla puremaan kaulasta tai vatsan alta,pienten koirien omistajat eivät kykene kouluttamaan koiraansa, komentamaan niitä olemaan hiljaa, olemasta hyökkääviä ja omistajat vielä tuovat ne tyrkylle!Niin ja mitä paikallaan seisomiseesn tulee,niin omani ainakin nostelee vaan päätään,kun jonkun pieni fifi on päässyt karkuun ja koittaa näykkiä koirani naamaa!Näin on käynyt niin useasti että, eiköhän koulutus ongelmia ole molemmin puolin!Itsekkin monesti ihmetelly,miksi pienten koirien omistajat jäävät oikein tyrkylle,kun huomaavat ison koiran tulevan!

        Joo, näitä pikkukoirien ulkoiluttajia ei voi muuta kuin ihmetellä. Sitten kun vahinko sattuu ja koiraa viedään tikattavaksi, niin kyllä parutaan isojen koirien kauheutta.
        Meillä paimenkoirasekoitus-uros, rauhallinen, koulutettu, mutta joistain koirista se ei vain tykkää ja sillä siisti. Asiassa ei olisikaan mitään ongelmaa, jos muut koirakot ohittaisivat sujuvasti. Mutta mutta..
        Juuri pienten koirien omistajissa on niitä, jotka eivät ikään kuin ymmärrä puhetta, kun sanoo, että et nyt toisi sitä pikkuista tänne kun tämä meidän ei siitä oikein tykkää. Silti tullaan ihan viereen tai kelaremmi pitkänä annetaan fifin tulla naaman eteen räksyttämään. Minä saan pitää isoa koiraani lyhkäsellä ja kiertää ojan kautta että päästään ohi x/
        Kerran, kun olin useaan kertaan aina kohdakkain tullessa pyytänyt erästä miestä pitämään kelaremmin lyhyellä ja ohittamaan normaalisti ja hän vaan joka kerta päästi pikkukoiransa(2kpl)koirani naaman eteen räkyttämään eikä jatkanut matkaansa, niin päästin minäkin remmin löysälle ja koirani otti toisen fifin suuhunsa ja painoi sen maahan. Mies huusi kauhuissaan, että kiellä hullu akka tota tappajakoiraasi. Sanoin vaan, että enkä kiellä enempää kuin sinäkään omiasi ja että itsepähän kerjäsit tuodessasi koirasi huutamaan isommalle joka hemmetin kerta.
        Mitään vahinkoa ei onneksi pikkuiselle käynyt, vain sen iso ego kärsi kolauksen.
        Siitä lähtien saimme lenkkeillä rauhassa. Mies kiersi meidät kaukaa ja laittoi vielä sanan kiertämään että minä ja koirani vihaamme pikkukoiria xD
        Ikävää vain, että piti mennä noin pitkälle ennen kuin saimme lenkkirauhan. Eikö pelkkä puhe voisi riittää?


      • Liian usein
        koulutuksesta kirjoitti:

        kyse ei ole koiran kantamisesta, vaan että isojenkoirien omistajat kykenisivät vaikka kantamaan koiransa,mitä pikkukoirien omistajat eivät kykene!koira voi olla täysin koulutettu ja hiljaa, kun kesken lenkin,pikkukoiran omistatajat työntävät koiransa toisen eteen, jos vaikka kävisi vahinko!Minun koirani katsoo ainakin pieniä koiria, hyvinkin halveksuen, kun koittavat tulla puremaan kaulasta tai vatsan alta,pienten koirien omistajat eivät kykene kouluttamaan koiraansa, komentamaan niitä olemaan hiljaa, olemasta hyökkääviä ja omistajat vielä tuovat ne tyrkylle!Niin ja mitä paikallaan seisomiseesn tulee,niin omani ainakin nostelee vaan päätään,kun jonkun pieni fifi on päässyt karkuun ja koittaa näykkiä koirani naamaa!Näin on käynyt niin useasti että, eiköhän koulutus ongelmia ole molemmin puolin!Itsekkin monesti ihmetelly,miksi pienten koirien omistajat jäävät oikein tyrkylle,kun huomaavat ison koiran tulevan!

        juuri näin käy, että pienet koirat eivät ole koulutettuja ja isommilta koirilta vaaditaan tosi pitkää pinnaa niiden temppujen sietämisessä.

        Eikö pienten koirien omistajat voi uskoa selvää puhetta : Ohita vain sujuvasti, niin päästään molemmat mukavasti jatkamaan matkaa.


    • Phalenetytta

      "jostain syystä pienten koirien omistajat jäävät seisomaan ja katselemaan,kun menemme ohi, myös vastaan tulevat pikkukoirien omistajat jäävät heti tuli linjalle seisomaan ja odottamaan kun menen ohi!"
      Meillä pakko tehdä näin. Ira pelkää ja kieltäytyy liikkumasta, parempi itse kehua vain omaa koiraa ja syöttää herkkuja, ei tarvitse kiskoa pelkäävää koiraa perässään. Ja syliin EN OTA, pelko vain pahenee jos niin teen.

      Ja turha yleistää, oma phaleneni on kyllä huomattavasti tottelevaisempi ja paremmin koulutettu koin monet täkäläiset isot koirat, jotka sitten kiskovat taluttajiaan minne sattuu.

      "osoittamalla sen haukunnalla ja kovalla vetämisellä"
      Myöhemmin sanoit, että ei koulutuskysymys. TÄMÄN SAA KOULUTTAMALLA POIS. Pari tuollaista tullut vastaan, silloin ei ainakaan voi edes väistää, Ira ottaa heti pannan pois ja luikkii karkuun. Ja tuohan saa minkä pannan tahansa pois, samoin valjaat.

      • fifit jonossa

        Jopas on aloittajalla aikamoinen ulosanti, huh! Ja täältäkö luulee tosissaan saavansa vastaukset niiltä henkilöiltä, joita koiransa kanssa ulkoillessaan tapaa? Jo olisikin sattumaa...

        Pienten koirien omistajat voivat jäädä paikalleen, mielestäsi vaikka sitten "pällistellen", kuten asian ilmaiset, ihan tervejärkisistä syistäkin: punnitsevat tilannetta, että pärjäätkö meuhkaavan koirasi kanssa, pystytkö hallitsemaan sen kohtaamistilanteessa vai viekö meuhkaava ja haukkuva koirasi sinua kuin litran mittaa ja ennenkaikkea onko meuhkaava koirasi vihainen? Mistäs se fifin omistaja sen voi tietää kun vastaan tulette ja koirasi haukkuu, meuhkaa ja tempoo??? Tuommoisia koiria ja koiranomistajia on syytäkin pikkukoirien omistajien hieman puntaroida ja myös sitä tilannetta, miten pienen koiran kanssa on viisainta toimia hallitsemattoman koirakon kohdatessaan. Jospas niillä fifi-ihmisillä on syytäkin pällistellä?

        Ehkä siinä tarjotaan sulle mahkuja joko ohittaa pikkukoirat provosoimatta koiraasi (ja näköjään myös omistajaa) olemalla paikallaan tai mietitään, että jos tuo meuhkaava koirasi ei pysy käsissäsi, onko syytä painella itse fifnsä kanssa karkuun minkä kintuistaan pääsee, ettei fifi pääse hengestään. Juu, ja varmasti pärjäämistäsi koirasi kanssa kummeksutaan ja silloinhan yleensä ihmiset kyllä tuojottavatkin, kuka huvittuneesti, kuka ärsyyntyneesti ja joku voi jopa olla hiukka peloissaan.

        Mahtaisiko olla syytä miettiä omaa osuuttaan siihen, että sinua tuijotetaan ja ihmiset pysähtyvät paikoilleen. Ei ole kiva ohittaa meuhkaavaa ja omistajansa hallitsematonta isoa koiraa pikkukoiran kanssa, jos ei tiedä käykö se iso päälle. Ennustajanlahjoja tarvittaisiin tuommoisessa tapauksessa.


      • kouluttamisesta

        Kun kouluttamisen tulos saa tällä palstalla näköjään ihmeitä aikaan niin eikö tuon muiden koirien pelkäämisenkin saa poistettua ankaralla kouluttamisella. Inhottaa tällainen kun toinen aloittaa mielestäni ihan asiallisen keskustelun niin johan on kaikki heti kimpussa. Minä olen ainaki keskustelun aloittajan kanssa aivan samaa mieltä. Voisin jopa jatkaa yleistämistä: mummot ja papat on pahimpia. Jos huomaa että vastaan tulee ulkoiluttaja ison koiran kanssa niin eikös se pienen koiran omistaja voisi sen verran myötuntoa antaa että kävelyttäisi sen koiransa isosta koirasta ohi eikä jäätyisi paikalleen vapisemaan! Jos koiran antaa jäädä paikalleen tapittamaan niin sehän oppii että niin tehdään. KOULUTTAKAA SIIS NIITÄ KIRPPUJANNE MYÖS!!


      • ei ole

        pelkästään isojen ja pienten koirien kohdatessa, vaan kahden pienen koiran omistajana voin sanoa että myös tämmöisiä "tyrkyttäjiä" on kaikenkokoisia ja jokapaikassa.Harvemmin ne vaan on isompikokoisia. Molemmat koirani on opetettu lenkillä AINA ohittamaan vastaantulevat/menevät koirat kiinnittämättä enempää huomiota, ellei OMISTAJAN TAHDOSTA mennä koiran luo (tuttu esim.) Joskus tienpielessä voi seistä koira omistajansa komennosta, muttei me silloinkaan lähestytä vaikka tuttu oiskin eikä myöskään pysähdytä.Ongelma on siis siinä, että omat koirani osaavat käyttäytyä, mutta entäs ne fifit ja lillit joiden pitää "SAADA" haistella jokaista vastaantulevaa.Niiden omistajien mielestä olen varmasti tyly ihminen, mutta meidän tapoihin ei kuulu haistella kaikkia vastaantulevia rakkeja. Kyllä joskus tietty huvittuneena katsoo rähjääviä rakkeja, kaikista eniten huvittaa se miten ihmeissään omat koirat saattavat katsoa minua silloin:D


    • koirastasi ja itsestäsi

      "Oma koirani haluaisi leikkiä kaikkien koirien kanssa, osoittamalla sen haukunnalla ja kovalla vetämisellä"

      Niinpä niin. 30kg ei ole isokoira. Se on keski kokoinen koira eli tavissarjaa.
      Opeta itse se olemaan haukkumatta ja vetämättä, kun vastaan tulee oikeita isoja koiria. Asia koskee sinua itseäsi ihan yhtälailla ja vieläpä enemmän. Sinä saat koirallasi paljon enemmän tuhoa, kuin vastaan tulevat pikkukoirat harmittomalla tollottamisellaan.

      • Kaikkea sitä...

        Luin tämän aloituksen ja kaikki vastaukset ja tuntuu, että joku yksi ja sama tyyppi on kaikkien noiden aloittajaa mollaavien viestien takana. Ja kun se onneton mollaaja kirjoittaa vielä täysin asian vierestä. Ongelman luonnetta aloittajan selkeästä tekstistä huolimatta hän ei ole ymmärtänyt.
        Ikävää, mutta tälläistahan tämä on kun ei tarvitse rekisteröityä.. Ohhoijaa..


      • ¨¨¨
        Kaikkea sitä... kirjoitti:

        Luin tämän aloituksen ja kaikki vastaukset ja tuntuu, että joku yksi ja sama tyyppi on kaikkien noiden aloittajaa mollaavien viestien takana. Ja kun se onneton mollaaja kirjoittaa vielä täysin asian vierestä. Ongelman luonnetta aloittajan selkeästä tekstistä huolimatta hän ei ole ymmärtänyt.
        Ikävää, mutta tälläistahan tämä on kun ei tarvitse rekisteröityä.. Ohhoijaa..

        Ja aina täältä löytyy näitä sunlaisias joka kuvittelee että vain yksi ja ainoa ihminen voi olla erimieltä asiasta ja siksi kirjoittelee eri nimillä... Samalla lailla ajateltuna voisin vääntää tän niin, että koska sinä puolustat aloittajaa, olet siis sama henkilö kuin aloittaja, eikös?
        Naurettavaa muutenkin tämä pikku koirat vastaan isot koirat, omistajista kaikki on kiinni, persreikiä löytyy joka koon ja rodun omistajista eikä pelkästään joko pienistä tai isoista.


      • ja ainakin minä
        ¨¨¨ kirjoitti:

        Ja aina täältä löytyy näitä sunlaisias joka kuvittelee että vain yksi ja ainoa ihminen voi olla erimieltä asiasta ja siksi kirjoittelee eri nimillä... Samalla lailla ajateltuna voisin vääntää tän niin, että koska sinä puolustat aloittajaa, olet siis sama henkilö kuin aloittaja, eikös?
        Naurettavaa muutenkin tämä pikku koirat vastaan isot koirat, omistajista kaikki on kiinni, persreikiä löytyy joka koon ja rodun omistajista eikä pelkästään joko pienistä tai isoista.

        kommentoin aloittajalle hiukan realistisempaa asennetta muihin koiran omistajiin ja varsinkin oman koiransa koulutukseen..eli ainakin on kaksi eri mieltä aloittajan kanssa. ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      572
      15096
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      43
      11934
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      361
      8932
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      9
      3791
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3557
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2647
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2147
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    9. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      129
      1749
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      193
      1622
    Aihe