Kommenteja ja mielipiteitä

Ålkke

Olen 15v. poika ja olen tajunnut että ehkä evankelislutherilaisuus ei ole minulle tarkoitettu. Se vaatii liikaa "hyväuskoisuutta" ja se on sellaista kirkossa hoilaamista ja rukoilemista. Ajattelin että buddhalaisuus sopisi minulle paremmin, koska se on enemmän sellaista henkilökohtaista. Siinä voi meditoida ja olla itsensä kanssa. Ei myöskään tarvitse uskoa sokeasti mihinkään Jumalaan. Mietin vaan että mitä perhe sanois jos ilmottaisin haluavani buddhalaiseksi, toisaalta voisinhan olla buddhalainen itsekseni eikä minun tarvitse infota siitä kaikkia. En kuitenkaan haluaisi olla itsekseni ja ikäänkuin "hävetä" buddhalaisuutta. Mitä mieltä te muut olette asiasta? Kommentteja ja mileipiteitä kaivataan kipeästi!!! (ei kuitenkaan tarvitse piikitellä mielipiteistäni evankelislutherilaisuudesta)

6

948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikku-buddha

      "Olen 15v. poika ja olen tajunnut että ehkä evankelislutherilaisuus ei ole minulle tarkoitettu."
      Buddhakin kehotti luopumaan siitä, mikä ei vaikuta hyvältä.

      "Se vaatii liikaa "hyväuskoisuutta" ja se on sellaista kirkossa hoilaamista ja rukoilemista. Ajattelin että buddhalaisuus sopisi minulle paremmin, koska se on enemmän sellaista henkilökohtaista. Siinä voi meditoida ja olla itsensä kanssa. Ei myöskään tarvitse uskoa sokeasti mihinkään Jumalaan."
      Olet tullut oikeaan paikkaan. Buddhalaisuus täytyykin laittaa käytäntöön. Sokea usko mihinkään ei tosiaan kuulu buddhalaisuuteen.


      "Mietin vaan että mitä perhe sanois jos ilmottaisin haluavani buddhalaiseksi, toisaalta voisinhan olla buddhalainen itsekseni eikä minun tarvitse infota siitä kaikkia."
      Periaatteessa väärä puhe tarkoittaa puhetta, joka vahingoittaa muita. Jos buddhalaisuutesi tuottaa heille kärsimystä, esim. uskovat sinun joutuvan helvettiin kannattaa miettiä onko tarvetta kertoa. Jos olet sitä mieltä että heidän täytyy tietää, kerro.

      "En kuitenkaan haluaisi olla itsekseni ja ikäänkuin "hävetä" buddhalaisuutta. Mitä mieltä te muut olette asiasta?"
      Älä ole buddhalainen, ole Buddha. Toteuta buddhalaista etiikkaa ja näytä heille mitä buddhalaisuus on.

    • buddhalaiseen ryhmään

      Ihan hyvä. Mitä haluaisit sitten tavoitella? Hyvä jos ymmärrät, että buddhalaisuus on oman itsensä tarkkailemista. Otat oman elämäsi vakavasti. Muut ihmiset tulevat sanomaan, että ajattelusi muuttuu erilaiseksi kuin valtaväestollä. Mutta itse tutkit vain sisäistä minääsi. Buddhalaisuus on itsensä voittamista. Ei ajattelutapa, vaan mietiskelyn harjoittamista. Kannattaa ottaa yhteyttä muihin. Mene joskus johonkin tapahtumaan, mietiskelykurssille tms.

    • Ymmärrän..

      ..Sinä 15v nuorukainen, et ilmeisestikään ole ymmärtänyt, mitä usko Jeesukseen Kristukseen merkitsee.

      Se EI ole kirkossa "hoilaamista", kuten sanot, mutta "rukousta" se hyvin paljolti on. Rukous on yhteyttä Jumalaan/Jeesukseen, vuoropuhelua Hänen kanssaan.

      Kristityn elämä on HENKILÖKOHTAINEN suhde Jumalaan, Taivaalliseen Isään. Se Ei ole oman itsensä kanssa seurustelua. Se EI myöskään
      ole "hyväuskoisuutta",kuten sanoit.

      Se on luottamista Jumalan läsnäoloon ja siihen, että Hän auttaa, kun sitä pyydämme, luottaen siihen, että Hän myös vastaa, jos pyydämme kaiken tapahtuvan HÄNEN tahtonsa mukaan.

      Jumalaa emme voi pitää "juoksupoikanamme" niin, että vaan käskemme Häntä toimimaan MEIDÄN tahtomme mukaan.

      HÄN on kaikkivaltias ja PYHÄ. Kaikki on Hänen kädessään, ja Raamatun Sana toteutuu viimeistä piirtoa myöden Jumalan määräämällä ajalla.

      Eedenissä tapahtuneen syntiinlankeemuksen tähden, maailma on sellainen, kuin se tänä päivänä on.

      Ihmisten ajatukset ja teot ovat pelkästään pahat.
      Itse ei ihminen tahdo Jumalaa etsiä eikä Hänen tahdossaan elää, mutta suuressa armossaan Jumala itse etsii ihmistä yhteyteensä.

      Hän on suunnitellut jo ennen aikojen alkua ihmiselle pelastuksen ikuisesta kuolemasta (ero Jumalasta) Pojassaan, ihmiseksi syntyneessä Jeesuksessa Kristuksessa.

      Raamattu sanoo, että kun uskoo ja ottaa vastaan Jeesuksen Jumalana ja uskoo, että Hän on ylösnoussut ja elää ja vaikuttaa tänäänkin, ei koskaan kuole, vaikka tästä elämästä erkaneekin.

      Taivas ja helvetti ON totta! Sille emme mahda mitään. Väitellä voimme, vaan asia ei muuksi muutu. Jos joku väittää toisin, todistakoon, ettei niin ole.

      Näillä eväillä toivon sinun tarkkaan miettivän, kannattaako menettää Jeesusta, ystävää, yhden Budhan takia, joka EI ole muuta kuin ihmisen luoma epäjumala.

      • mimmu

        "Taivas ja helvetti ON totta! Sille emme mahda mitään. Väitellä voimme, vaan asia ei muuksi muutu. Jos joku väittää toisin, todistakoon, ettei niin ole."
        Todista, että lentävää spagettihirviötä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Lentävä_spagettihirviö) ei ole olemassa. Voimme uskoa lentävään spagettihirviöön, koska kukaan ei ole todistanut sitä olemattomaksi.

        "Näillä eväillä toivon sinun tarkkaan miettivän, kannattaako menettää Jeesusta, ystävää, yhden Budhan takia, joka EI ole muuta kuin ihmisen luoma epäjumala."
        Buddha ei ollut mikään (epä)jumala, vaan opettaja.

        Ålkke, on mukavaa, että olet löytänyt itsellesi mieluisan elämäkatsomuksen. Buddhalaisuuteen tutustuminenkin antaa varmasti paljon, vaikka päätyisit lopulta sittenkin johonkin muuhun näkemykseen :)


    • Ålkke

      Kiitos (melkein) kaikille vastauksistanne. Minulle tuli heti paljon parempi olo... saa kirjoitella lisää kommentteja, minä kyllä lueskelen niitä

    • Nemermira

      Jos "hyväntahtoisuus" ei uppoa, niin ei kyllä uppoa buddhalaisuuskaan. Buddhalaisuuden yksi pääajaus on käyttäytyä lempeästi ja "rakastavasti" itseään ja muita kohtaan.

      Jos nyt harkitset buddhalaiseksi "kääntymistä", jos asian niin voin ilmaista, niin suosittelen että tutustut ensin aiheeseen .Ussan tunneilta tulee yleensä saatua ihan väärä kuva tästä uskonnosta. Marssi vaikka kirjastoon ja lainaa kirja ja katso uppoaako dharma.

      Aina ensin kannattaa selvittää asiat itsensä kanssa. Millainen ihminen haluan olla ja millainen etiikka sopii juuri minulle? Tuskin perheesi menee mihinkään shokkiin, jos olet aivan tosissasi. Buddhalaisuus on vain varsin outo asia vielä suomalaisille, mutta asia varmaan selkenisi jos selittäisit.

      Mutta tutustu ensin materiaaleihin. Buddhalaisuus on paaaljon enemmän kuin vain puiden alla meditoimista. Sillä on ihan kokonaisvaltaista merkitystä ihan jokapäiväisen käyttäytymisen kanssa

      Pahoittelen jos kuullostin piikittelevältä, tarkoitus ei ollut.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe