LUE!!!

ooppooppoo

Olen 15v. evankelislutherilainen ja mietin tässä vain että mitäköhän mieltä tuttuni olisivat jos vaihtaisin uskontoa? Buddhalaisuus tuntuu oikealta, koska siinä uskonto on itsensä tutkimista ja olemista toisia unohtamatta, miettimistä ja meditaatiota, toisin kuin lutherilaisuuden kirkoissa hoilaaminen ja rukoileminen... mielipiteitä ja kommentteja kaipaillaan kipeästi!!!

7

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ålkke

      LUULIN ETTÄ VIESTI EI TULLUT EKAL KERRAL!!! ÄÄÄÄÄHHH!!:(

      • semmosta.....

        ...että älä silti vaivu synkkyyteen,asioilla on tapana järjestyä hyvin....ja toi oli pikku juttu.joillain ei mee isommatkaan jutut jakeluun kerralla..eli what a vittua,meit on monia ja kunhan yrittää parhaansa ni ei voi epäonnistua.siitä se lähtee ja harjoitus tekee mestarin.tulet olemaan sellainen.kaikista ei siihen vielä ole ,että myntäisi virheensä.


      • eli swiis....

        ...eiku .eli siss...vittu...eli siis-mä tarkotin et myöntäisi virheensä,ei myntäisi virheensä.sori... :>mä vaan oppilas olen ja tiellä kuitekin.


    • harjottaja...

      Vaihda ihmeessä jos siltä tuntuu. Tai eihän sitä heti mennä turvautumista ottamaan, mutta alat opiskelemaan lisää aiheesta. Oppimateriaalia löytyy melkein loputtomasti kuitenki. Harjotukset vaihtelee myös paljon eri Buddhalaisuuden eri koulukuntien mukaan, joten kannattaa alottaa tutkiminen noin yleiseltä kannalta ja sitten syventää tietoja eri koulukunnista. Kun joku koulukunta tuntuu sopivalta, niin sitten liityt joukkoon!

      Namaste!

    • Sitten kun voit

      Ei muuta lisättävää.

    • Mirianna

      Ihanaa, että etsit ja kysyt. Ei sinun varmaan kannata tuttujen perusteella päättää uskontoasi, se on sinun asiasi.

      Haluaisin kuitenkin myös kertoa sinulle, että kristinusko on myös itsensä tutkimista, ihmisenä kasvua, toisten huomioimista, hiljentymistä, yhteyttä, rakastamista, auttamista, miettimistä... Harmi, että sinulla, niin kuin niin monella muullakin on niin kuollut käsitys kristinuskosta.

      Jos kristinusko on ulkoista, tapojen toistamista, ei siitä paljoa saa irti. Se on tylsää eikä kosketa. On kyse siis siitä, onko usko elävää vai kuollutta. Luterilaisen kirkon piiristä löytyy molempia.

      Lisäksi kannattaa vierailla muissa seurakunnissa. Suosittelen lämpimästi sitä, että annat kristinuskolle mahdollisuuden antamalla Jeesukselle mahdollisuuden. Ei kristinuskosta saa mitään irti, jos haluaa pysyä kaukana Jeesuksesta. Pyydä hänet elämääsi ja huomaat, että alkaa tapahtua :) Suhteesi Jumalaan ei voi olla elävä automaattisesti, siihen tarvitaan henkilökohtaista halua ja panostusta eli aikaa Jumalan kanssa.

      Ihmiset ihmettelevät, kun luterialisuus on niin tylsiä, ja itse istuvat ihan muissa ajatuksissa kirkon penkissä "suorittamassa" jumalanpalvelusta. Ei ihme, että usko tulee vain uskonnoksi, jos se on ihan hajutonta ja mautonta.

      Tuntuu varmaan viehättävältä valita itselle sopivaa uskontoa. Kristittynä haluaisin kuitenkin sanoa, että vaikka "kaikki tiet vievät Roomaan eivät kaikki tiet vie taivaaseen". Eli ei ole yhdentekevää, minkä uskonnon valitset ja kuitenkin olet täysin vapaa tekemään niin kuin tahdot. Toivoin kuitenkin, että ennen kuin heität kristinuskon roskikseen luet ajatuksella Johanneksen evankeliumin.

      • Ålkke

        Just tota mä tarkotin.... Uskonto on ihan kuollut käsite minulle... Ei kiinnosta pätkääkään mennä "suorittamaan" jumalanpalvelusta. Tiesit juuri mitä tarkoitin!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe