LUE!!!

ooppooppoo

Olen 15v. evankelislutherilainen ja mietin tässä vain että mitäköhän mieltä tuttuni olisivat jos vaihtaisin uskontoa? Buddhalaisuus tuntuu oikealta, koska siinä uskonto on itsensä tutkimista ja olemista toisia unohtamatta, miettimistä ja meditaatiota, toisin kuin lutherilaisuuden kirkoissa hoilaaminen ja rukoileminen... mielipiteitä ja kommentteja kaipaillaan kipeästi!!!

7

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ålkke

      LUULIN ETTÄ VIESTI EI TULLUT EKAL KERRAL!!! ÄÄÄÄÄHHH!!:(

      • semmosta.....

        ...että älä silti vaivu synkkyyteen,asioilla on tapana järjestyä hyvin....ja toi oli pikku juttu.joillain ei mee isommatkaan jutut jakeluun kerralla..eli what a vittua,meit on monia ja kunhan yrittää parhaansa ni ei voi epäonnistua.siitä se lähtee ja harjoitus tekee mestarin.tulet olemaan sellainen.kaikista ei siihen vielä ole ,että myntäisi virheensä.


      • eli swiis....

        ...eiku .eli siss...vittu...eli siis-mä tarkotin et myöntäisi virheensä,ei myntäisi virheensä.sori... :>mä vaan oppilas olen ja tiellä kuitekin.


    • harjottaja...

      Vaihda ihmeessä jos siltä tuntuu. Tai eihän sitä heti mennä turvautumista ottamaan, mutta alat opiskelemaan lisää aiheesta. Oppimateriaalia löytyy melkein loputtomasti kuitenki. Harjotukset vaihtelee myös paljon eri Buddhalaisuuden eri koulukuntien mukaan, joten kannattaa alottaa tutkiminen noin yleiseltä kannalta ja sitten syventää tietoja eri koulukunnista. Kun joku koulukunta tuntuu sopivalta, niin sitten liityt joukkoon!

      Namaste!

    • Sitten kun voit

      Ei muuta lisättävää.

    • Mirianna

      Ihanaa, että etsit ja kysyt. Ei sinun varmaan kannata tuttujen perusteella päättää uskontoasi, se on sinun asiasi.

      Haluaisin kuitenkin myös kertoa sinulle, että kristinusko on myös itsensä tutkimista, ihmisenä kasvua, toisten huomioimista, hiljentymistä, yhteyttä, rakastamista, auttamista, miettimistä... Harmi, että sinulla, niin kuin niin monella muullakin on niin kuollut käsitys kristinuskosta.

      Jos kristinusko on ulkoista, tapojen toistamista, ei siitä paljoa saa irti. Se on tylsää eikä kosketa. On kyse siis siitä, onko usko elävää vai kuollutta. Luterilaisen kirkon piiristä löytyy molempia.

      Lisäksi kannattaa vierailla muissa seurakunnissa. Suosittelen lämpimästi sitä, että annat kristinuskolle mahdollisuuden antamalla Jeesukselle mahdollisuuden. Ei kristinuskosta saa mitään irti, jos haluaa pysyä kaukana Jeesuksesta. Pyydä hänet elämääsi ja huomaat, että alkaa tapahtua :) Suhteesi Jumalaan ei voi olla elävä automaattisesti, siihen tarvitaan henkilökohtaista halua ja panostusta eli aikaa Jumalan kanssa.

      Ihmiset ihmettelevät, kun luterialisuus on niin tylsiä, ja itse istuvat ihan muissa ajatuksissa kirkon penkissä "suorittamassa" jumalanpalvelusta. Ei ihme, että usko tulee vain uskonnoksi, jos se on ihan hajutonta ja mautonta.

      Tuntuu varmaan viehättävältä valita itselle sopivaa uskontoa. Kristittynä haluaisin kuitenkin sanoa, että vaikka "kaikki tiet vievät Roomaan eivät kaikki tiet vie taivaaseen". Eli ei ole yhdentekevää, minkä uskonnon valitset ja kuitenkin olet täysin vapaa tekemään niin kuin tahdot. Toivoin kuitenkin, että ennen kuin heität kristinuskon roskikseen luet ajatuksella Johanneksen evankeliumin.

      • Ålkke

        Just tota mä tarkotin.... Uskonto on ihan kuollut käsite minulle... Ei kiinnosta pätkääkään mennä "suorittamaan" jumalanpalvelusta. Tiesit juuri mitä tarkoitin!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe