Mun matka nigeriaan

Miuku1975

Tulin vaan tänne jakamaan kaikkien kanssa kokemuksia nigerian matkasta. Saavuttiin Lagosin lentokentälle illalla klo 22. Miehen kaveri tuli hakemaan meitä autollaan luokseen yöksi, hiostava kuumuus iski vasten kasvoja samantien, kun astuit ulos lentokentältä.

Ihmisiälentokentän ulkopuolella miljoona ainakin osa hakemassa omaisiaan suurin osa kerjäämässä rahaa ym. Lähdettiin kävelee autolle niin ihmisiä lyöttäytyy matkaan kerjää rahaa.

Autoon päästyä lähdettiin ajamaan pimeessä ei katuvaloja ym. Ihmiset ajavat hirveetä vauhtia ja tiet huonoja, ei liikenne sääntöjä, ei liikenne merkkejä, liikenevaloja. Kenelläkää ei malttia torvet soivat koko ajan. Kolareja paljon joka pvä. Vespoja paljon kuskaavat ihmisiä paikasta toiseen (taxi),puikkelehtivät hirveetä vauhtia autojen välissä, ilman kypäriä.

Lagosissa asunolle päästyä asunto oli ihan siisti, mutta poikamies yksin asustaa siivomisessa olisi parantamisen varaa. Peseytymis tila aivan kauhean likanen ja se vesi millä olis pitänyt itseä pestä kellertävää ja lillu jotakin skeidaa seassa ja ämpäri ym aivan hirveän likanen missä se vesi oli. Ei juma en mä kyennyt itseä sillä pesemään. Pesin sit pullotetulla juomavedellä itseni ekana yönä ja aamuna.

Yö oli hiostavan kuuma ei sähköjä, kenerattori oli pällä, mut ei se riitä pitää ilmastointia päällä. Joten nukuttiin kuumudessa sen minkä voitiin tuuletin päällä vieressä. Aamulla lähdettiin ajamaan Lagosista pienempään kaupunkiin Enuguun. Tie oli aluksi kohtalainen, mutta muuttui, niin että tie oli aivan kauhean huonossa kunnossa autolla piti koko ajan vaihtaa kaistaa että päästään eteen päin, koko tien levysiä isoja kuoppia tiessä. Huono olo tuli kyydissä. Jotkut ihmiset meni ajamaan vastaantulevien kaistalle, kun se oli paremassa kunnossa. Kerjäläisiä tiellä asustavat 2m tiestä risumajoissa, lapsia ilman vaatteita, ruokaa ym. Todella surullista katseltavaa! Poliisit pysäyttävät ihmisiä mielivaltasesti tiellä ihan vaan rahastaakseen heitä. Ajomatka kesti 9h, ja voin sanoa että uudestaan en sinne tielle lähde! Mutta hyvä kokemus oli ja tulipa nähtyä ja koettua vaikka mitä.

Perille päästyä mentiin hotelliin suihkuun ja lähdettiin vierailemaan miehen vanhempien luona.Ihania ihmisiä kaikki ottivat avosylin vastaan. Ikävä perhettä jo nyt!

Vietettiin miehen kotikaupungissa muutama pvä ja oli tarkoitus lähteä Abujaan isolla yleisellä bussilla matka sinne kestää joku 7h, mutta sinne me ei sitten koskaan päästykään, kun ei mahduttu bussiin ja vain aamulla lähtee bussit, piti seuravana aamuna yrittää uudestaan päästä kyytiin, mutta sairastuttiin vatsatautiin ja ei voinut mihinkään lähteä eikä kyllä ollut voimiakaan. 2 viikkoa vietettiin sit siellä pienessä kaupungissa, likasta, roskia joka puolella, ihmiset katselevet häpeilemättä ja nimittävät Oyiboksi (tarkoittaa valkoista ihmistä). Vespoja miljoonia joka paikassa ajavat, tiet todella huonoja. Ei tullut mieleenkään lähteä ulos kävelylle autojen ja vespojen sekaan. Autolla mentin paikasta toiseen. Näin myös kuolleen miehen tienvarressa ihmiset ajoivat vaan ohi. Kasvot sentään joku oli käynyt peittämässä. Kolarikin oli tapahtunut joku makasi verilammikossa ja ihmiset parveilivat ympärillä.

Kaupassa käydessä tavaroiden hinnat nousi heti, kun myyjä näki valkoisen naisen. Heillä ajatus, että kaikki ulkomailta tulleet rikkaita ja voi rahastaa.
Tuli sitten tutustuttua 4 eri hotellii, kun ei voitu nukkua miehen vanhempien kotona kuumuden takia. Sähköt ei toimineet ja pieni keneraattori ei riittänyt pitää ilmastointia päällä. Lämpöä ulkona oli reilu 40 hiostava ilma. Hoteleissa sairaan kovat patjat, mitkä eivät antaneet periksi yhtään. Oli kun olisi kiven päällä nukkunut. Mulla alko selkää ja lonkkia särkee 5 yön jälkeen niin, että luulin että taju menee kivun takia. Yhtäkään yötä en olis siinä sängyssä voinut nukkua enempää.

Hiemen hävetti kun juostiin hotellista toiseen etsimässä rouvalle pehmeempää sänkyä. Kun mietin niitä lapsia siellä tienvarsilla heillä ei edes kotia mihin sänkyä laitta. Mutta sitä on tottunut muuhun ja ei sitä voi koko aikaa nukumattakaan olla. Ja kummiskin lomamatka eikä mikään tarkotus kiduttaa itseään, kun jo muutenkin kipeenä.

Enugusta lähdettiin lentäen takasin Lagosiin matka kesti 45min. Kone oli hyvässä kunnossa ja valkoinen lentäjä. Vähän jännitti, kun muisti muutama vuosi sit uutisia nigeriasta, kun 4 konetta oli tippunut. Ihan eri matka oli lentäen, kuin autolla lasten leikkiä. Koko perhe oli meitä saatamassa lentokentällä matkaan.

Lagosissa mentiin maksaa meijän lippuja,kun me muutettiin takasin tulo pvä aikasemmaksi viikolla ja piti maksaa lisää 180€. Siellä ei tietokoneet toimineet. Joku lentoyhtiön työntekija sano, että 10-15 min menee tosiasiassa 3h meni eikä koneet edelleen toimineet. Ukko makso euroissa 200 euroa eikä saanut koskaan takasin loppurahoja. Työntekijä vaan virnisteli takasin. Ihmisiä miljoona lentokentällä, kuumuus aivan sairasta ilmastointi ei toiminut. Hiki vaan virtasi pitkin vartaloa vuolaan.

Tuli tehtyä nigeriaan matka himena väärään aikaan. Juuri kuuminta siellä pääsiäisen aikoihin. Seuravan kerran,kun menemme, niin se on joulukuussa tai tammikuussa, sillon ei näin kuumaa ja hiostavaa siellä. Kyllä on erillista elämä siellä, kuin tällä. Mutta ei estä sinne uudestaan menemästä.

6

4903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja lisää

      Hei! Kiitos Nigeria-viestistä, aika vähän on saanut kuulla ihmisten omakohtaisista kokemuksista tuosta maasta. Hyvä kuvaus.

      Mielestäni olit(te) rohkeita, kun uskalsitte mennä tuohon maahan, jolla ei ymmärtääkseni ole erityisen turvallisen maan maine. Vaikka miehesi olisikin paikallinen. Hyvä kun kävitte.

      Itseäni kiinnostaa Nigerian poliittinen tilanne ja levottomuudet. Olen ymmärtänyt, että siellä on sisällissota menossa, olenkohan väärässä. Näkyikö siellä jänniteitä? Näkyikö muita valkonaamoja kuin sinä ja se lentäjä? Uskaltaako tuohon maahan mennnä?

      Kiitos, jos voit vastata.

      • =))

        Sisällissota??

        Totta on et Pohjois-nigeriassa on levotonta ja ei turvallista jos on kristitty, koska pohjoinen on muslimien aluetta. Itse en matkustas pohjois osiin, mutta muualla Lagosissa, abujassa ja muissa isommissa kaupungeissa etelässä on ihan"normaalia", tietenkin kulttuuri ja elämä yleensäkin on erilaisat kuin täällä...etenkin toi minkä aijempi kirjoittaja mainitsi, siellä paikallisilla on joku ihan ihmeellinen kuvitelma että kaikki valkoiset on rikkaita! et voi hyvin pyytää 5sin kertasen hinnan.....joten jos on vaan mahdollista ni kannattaa olla aina joku paikallinen mukana kun menee ostoksille, ja tämä hoitaa ostamisem ja tinkimisen. Nigeria on halpa maa jos osaa ton tinkimisen taidon....=)

        ja kyllä siellä muita valkoisia mulle ainakin käveli vastaan , en suinkaan ollut ainut, onhan siellä monia isoja ulkomaisia yhtiöita joilla on länsimaisia työntekijöitä yms yms...mutta tämä siis niillä rikkaammilla alueilla... tietty ei siellä slummi alueilla kyl kukaan valkonenpukumies vastaan kävelly =)
        Nigeria on niin kaksijakoinen maa, toisaalta siellä on sitä rikkautta aivan äärettömästi, öljy...ja kuitenki iso osa kansalaisista on köyhiä.. se on se korruptio, jonka kitkemiseks meneee viellä kauan aikaa. Rahaa on mutta se päätyy vääriin taskuihin.


      • Miuku1975

        No en minä ainakaan tuntenut oloani turvattomaksi, mutta kuljin aina miehen tai jonku muun tutun mukana, yksin en mennyt oikeen minnekään. Siellä Enugussa näin 2 muuta valkoista naista en muita. Lagosissa niitä sitten näkyikin jo enemän ja varsinkin lentokentällä oli erivärisiä immisiä.

        Jonkun verran jännitin autonkyytiin menessä, kun ajoivat miten sattuu ja mieskin sano, että aivan sairasta touhua. Miehen veli sano, että aivan normaalia hänen mielestään. Sanoin ukolle, että sä näät kaiken nyt erilailla, kuin siellä asuessa.

        Bensaa hakiessakin sai jonottaa ikuisuuden siellä ukot kinasteli keskenään kuka tankaa seuraavaksi... Ja sit se tankkauslaite hajosi ja kaikki katosivat asemalta toiselle jonottaa.

        Meillä mies teki ostokset ja tinki hinnoista. Välillä miehen veli kävi meille ostamassa tarvittavat osotokset. Huomattavasti halvempaa siellä on, kuin täällä. Mutta sen me huomattiin, että päiväykset kannattaa katsoa, ennen kuin ostaa mitään syömisiä.

        Hyvä kokemus joka tapauksessa en kadu, että siellä kävin. Oli hyvä nähdä miehen perhe ja mistä oikeen on kotoisin. Ja he olivat onnellisia saadessaan nähdä meidät. Pitää joskus myöhemmin mennä uudestaan.

        Mutta joka asian ihan pienenkin hoitaminen siellä on stressiä, odotusta. Hermot mulla oli välillä kirellä,kun on tottunut, että asiat hoituu helposti ilman kamalia stresaamisiä.

        Ei nigeriassa sisällis sotaa ole. Levottomuuksia joissakin osissa maata.


    • oma lehmä ojassa

      Hei, haluaisin tietää enemmän aiheesta... voitaisko jutella emailissa?

    • Hessupooki

      Miukun syntymävuosi ilmeisesti 1975. Miehen kotimaata katsomassa kävivät ja perustilassa oli Afrikka. Ihana mies varmasti ja onnellinen Miukun kanssa Suomessa, itseasiassa ilmankin Miukua.
      Taas meni kaksi sekuntia tähänkin, jep jep.

    • Jepjepje

      Oletteko jo eronneet? :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe