Barcelona/Hotel Lloret

ex-lomalainen

Tulimme lauantai-iltapäiväna Barcelonasta tänne sateiseen ja kylmään Helsinkiin ja kuten arvata saattaa, flunssan kourissa tässä nyt kärvistellään.

Matkalle lähdimme Blue-1:n suoralla lennolla, jonka näppärä vaimoni oli bongannut netistä hintaan 70€/hlö/suunta. Eipä ollut hinnan kiroissa tuo. Hotellimajoitus otettiin La Ramblasin varrella olevasta Lloretista, kustannus kuudelta yöltä yhteensä 457€, mukaanlukien aamiaiset ja huone Ramblasille.

Bussilla lennolta suoraan Plaza de Catalunyalle, josta lyhyt kävely hotelliin. Helppoa! Hotellia ei voi kuitenkaan suositella liikuntaesteisille. Muutamia huomioita matkastamme:

Hotelli: Siisti, edullinen hotelli keskeisellä paikalla. Huone oli tavallinen kahden hengen sängyllä varustettu yönviettopaikka, TV löytyi ja puhelin. Huoneessa oli myös pieni parveke, josta oli hauskaa tarkkailla Ramblasin elämää silloin, kun ei itse oltu menossa. Kylpyhuoneessa päivittäin vaihdettavat kylpy- ja käsipyyhkeet. Siivous oli joka päivä, joten siisteydestä ei voi valittaa. Hankilökunta erittäin ystävällistä, englannilla pärjäsi oikein hyvin. Aamiaista ei voi kehua kovinkaan runsaaksi, kahvi, makea croissant, murot jne. Jostain syystä joku aines tuppasi puuttumaan; melkein aina maito muroille.

Kulkeminen: otimme kahden päivän sightseeing-bussiin. Kahden päivän sen takia, kun toinen päivä maksoi vain kolme euroa enemmän, kuin yhden päivän ja mielestäni se oli hyvä investointi. Ensimmäisenä päiväna vain matkustelimme ja tutkailimme paikkoja ja toisena päivänä menimme sinne, mikä kiinnosti eniten. Tokihan paikkoja jäi paljon näkemättä, mutta pitäähän sitä olla jotain seuraavaan kertaankin. Metroa emme käyttäneet, varteenotettava vaihtoehto sekin. Kävelyä oli sitten melkeinpä yli oman tarpeen, mutta ilmat olivat suosiollisia ja kiirettä ei ollut.

Ruoka ja palvelut: La Ramblasilla emme syöneet kertaakaan, ennakkotiedoista poimitun informaation takia, hinnat olivat kieltämättä hiukan korkeat. Menimme hiukan syrjemmälle ja löysimme useita mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Esimerkkinä voisin mainita paella ja ulkofilepihvi viineineen noin 50€. Paella oli hyvää, jopa erinomaista, mutta pihvi oli paistettu aivan liian kuumalla pannulla, josta annoimmekin kokille palautetta. Ruokapaikkoja on paljon ja varmasti jokaiseen makuun, joten siitä vaan kokeilemaan. Asiakaspalvelu (erityisesti tavarataloissa) oli luokattoman huonoa, ainakin jos sitä vertaa tänne kotosuomeen. Ei paljon Holat ja Craciakset auta, kun senjoriitoilla on muuta seurusteltavaa. Ei ole vissiin viikkopalavereissa tähdennetty sitä, että turistilta saa rahat helposti pois.

Turvallisuus: emme nähneet matkallamme minkäänlaisia merkkejä rikollisuudesta. Ei Barcelona ole sen turvattomampi, kuin mikään muukaan suurkaupunki. Vaimolla olkalaukku sisältäen kameran ja lompakon läppä kehoon päin tiukasti kainalossa osoittautui hyväksi varokeinoksi. Itselläni käteinen oli housujen toisessa taskussa ja kännykkä toisessa.
Varovainen kannattaa jä pitääkin olla, mutta hysteerisyys vie ilon aivan varmasti koko lomasta.

Summa summarum: mieluisa ja erittäin mielenkiintoinen kaupunki, jossa tulemme aivan varmasti vierailemaan toisenkin kerran. Hotelli on vilpittömästi suositeltava, eritoten silloin, kun Jaska on töissä :)

5

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiakas määki

      Lisäisin tuohon, että Lloretilla on myös isompia huoneistoja esim. perheille siinä Tallers-nimisellä sivukaudulla, rauhallisempaa kuin Ramblasilla, kannattaa kysyä. Siistejä, tilavia kämppiä, hyvät kylppärit, muutama 2 - 3 hengen makkari, oleskelutila yhdistetty ruokailutilaan, jossa kunnon keittiö jääkaappeineen ja mikroineen. Suosittelen kimppakämpäksi. Kauppahalli nurkan takana, joten jääkaapin täytettä helppo hankkia, leipomo myös melkein vieressä.

      • 007

        Mistäköhän löytyisi lisää tietoa noista Lloretin huoneistoista? Nettisivu, infoa kämpistä, hinnat jne...


      • ainakin
        007 kirjoitti:

        Mistäköhän löytyisi lisää tietoa noista Lloretin huoneistoista? Nettisivu, infoa kämpistä, hinnat jne...

        Eiköhän ainakin www.booking.com sivulta. Hyväksi todettu on myös googlettaa hotellin nimeä niin löytyy tietoa.


      • Messin juoksut
        007 kirjoitti:

        Mistäköhän löytyisi lisää tietoa noista Lloretin huoneistoista? Nettisivu, infoa kämpistä, hinnat jne...

        Asuttiin viikko aivan loitavalla paikalla, 75 metriä Ramblasilta. Osoite Tallers 19. Huoneisto 37 m2.
        Katso netistä kuvat: WWW.bcn-accommodation.com
        Respa Hotelli Lloretissa, kulman takana.


    • kohta matkaan

      Tuon lukemalla voin lähteä hyvillä ja turvallisin mielin Barcelonaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      297
      2658
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2085
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      164
      1459
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe