Siivoojan kertyneet lomapäivät ym.

porrassiivooja

Eli miten nuo lomapäivät kertyvät ja muut? Miten vaikuttaa se että työni on 4,5 tuntia 4 päivänä viikossa ja yhtenä päivänä viikossa 6 tuntia? Työ on alkanut viimevuoden eli 2007 helmikuussa.

Eli miten kertyy kesäloma- ja talvilomapäiviä ja paljonko minulle niitä on kertynyt tänä kesäksi?

Mitään pekkasia nyt tuskin tulee tälläisestä siivoustyöstä? Miten työntekijä voi vaikuttaa kesäloman pitoaikaan ja pitäisikö työnantajan kysellä koska lomaa on ajateltu, vai voiko työnanataja vain määrätä että sä pidät silloin ja silloin? Viime kesänä lomapäiviä oli muutama ja vasta kesän alussa työnanatja tuli sanomaan että voitko sitten pitää elokuussa kun kaikki muut on pitänyt, kun olet uusi? Onko tämä oikea tapa kertoa asiat kesän alussa ja sanella ehdot? Haluaisin johonkin järkevään aikaan tänä vuonna nuo pitää ja ehdottaa aikaa työnantajalle, koska se olisi soveliasta, vai pitääkö odottaa koska työnanataja ottaa asian esille vaikka sitten jo kesäkuun alkupäivinä?

18

4173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se...

      ...mene niin, että sulle kertyy lomapäiviä 2 jokaisesta kuukaudesta, jos olet ollut väh. 14 päivää kuussa töissä (nyt en ole ihan varma tuosta, että pitääkö olla just 14 päivää) ja ekan vuoden jälkeen sulle alkaa kertyy 2,5 päivää kuussa.
      Sulla pitää olla kasassa kokonainen kesäloma, vasta sitten alat kerää talvilomapäiviä.

    • tämä seuraava

      jos sun viikkotyötunnit ylittää 21h,niin sulle kertyy lomapäiviä 1/kk. Ja lomalistat tulee olla esillä kaikille työntekijöille, jotka ovat oikeutettuja vuosilomaan viim. 2vk:a ennen kuin ensimmäinen lomailija aloittaa lomansa. Lomakuukaudet ovat Toukokuu - Syyskuu(5kk), eli jos joku on päättänyt pitää lomansa 15.5 alkaen, niin koko lomalista tulee olla silloin kaikkien nähtävillä 1.5. Työnantajalle voi tehdä toivomuksen loma-ajasta riittävän ajoissa, kuitenkin työnantaja voi määrätä sen pidettäväksi koska vaan. Sinuna en jättäis sinne Kesäkuun alkuun, koska silloin on jo myöhäistä.

      • kertyi

        ainakin mulla normaalisti 2 päivää/kk, vaikka viikkotuntimäärä oli 19,10h.


      • porrassiivooja

        Pomo tuli tänään sanomaan että 4 viikkoa on lomaa kesällä, joten ihan kivasti sitä nyt kertyy ensimmäisenä kokonaisena vuotena työssä. Niin ja koska ja miten ne talvilomapäivät nyt alkoi kerääntyä, eli onko ensi jouluna jotain lomaa?


      • moppi2
        porrassiivooja kirjoitti:

        Pomo tuli tänään sanomaan että 4 viikkoa on lomaa kesällä, joten ihan kivasti sitä nyt kertyy ensimmäisenä kokonaisena vuotena työssä. Niin ja koska ja miten ne talvilomapäivät nyt alkoi kerääntyä, eli onko ensi jouluna jotain lomaa?

        helmikuussa 2007, viime vuonna sait lomaa 6 arkipäivää,vai?kun en tiedä missä vaiheessa kuuta työsuhteesi alkoi,se että saitko loma päivät helmikuusta(alle vuoden työsuhteesta tulee 2 arkipäivää)jos helmikuussa oli työpäiviä 14 tai tunteja 35,sait ne päivät,tänä vuonna tulee tietysti täysi loma 2,5 päivää per kuukausi,eli 4 viikkoa kesällä ja yksi talviloma viikko,eli 30 päivää vuodessa.


      • regol

        lueppas
        "jos sun viikkotyötunnit ylittää 21h,niin sulle kertyy lomapäiviä 1/kk. Ja lomalistat tulee olla esillä kaikille työntekijöille, jotka ovat oikeutettuja vuosilomaan viim. 2vk:a ennen kuin ensimmäinen lomailija aloittaa lomansa. Lomakuukaudet ovat Toukokuu - Syyskuu(5kk), eli jos joku on päättänyt pitää lomansa 15.5 alkaen, niin koko lomalista tulee olla silloin kaikkien nähtävillä 1.5. Työnantajalle voi tehdä toivomuksen loma-ajasta riittävän ajoissa, kuitenkin työnantaja voi määrätä sen pidettäväksi koska vaan. Sinuna en jättäis sinne Kesäkuun alkuun, koska silloin on jo myöhäistä."

        Toivottavasti tämä kirjoittaja on saanut tietonsa kuntoon, sillä niitä lomapäiviä kertyy 2,5 kuukaudessa eli 30 päivää vuodessa!


      • Anonyymi

        Vuosilomalaki tuntee 35 h kk säännön,ja 14 pv kk säännön,jos yksikin kk jää alle 14 pv sovelketaan 35 h kk sääntöä.
        En ymmärrä,mustä riipaisit tuon,mitä kirjoitit,vuosilomalakia on noydatettava kaikissa työsuhteissa,ellei lomaa saa sen mukaan,asia on helposti tutkinnassa viimeistään kun avi käy firmassa tarkastuksella,siitähän pitää olla kirjanpito,kunkin työntekijän kohdalta mitä lomia on pidetty,milloin.


      • Anonyymi
        porrassiivooja kirjoitti:

        Pomo tuli tänään sanomaan että 4 viikkoa on lomaa kesällä, joten ihan kivasti sitä nyt kertyy ensimmäisenä kokonaisena vuotena työssä. Niin ja koska ja miten ne talvilomapäivät nyt alkoi kerääntyä, eli onko ensi jouluna jotain lomaa?

        Kun olet ollut yhden täyden vuoden töissä,sen jälkeen kertyy talvilomaa. Eli vuosiloma kertyy 2,5 pv kk,josta pidät kesäloman,ja talvella sitten sen viikon.
        Eli ensin tulee vain se mikä ehtinyt kertyä,sitten seuraavana kwsänä kesäloma,siitä talveen,on talvilomakin.


    • saamme

      esittää toiveemme kesäloman ajankohdasta,mutta kyllä se esimies aivan itse päättää milloin kukanenkin pitää lomansa.
      Viimekesänä ainoastaan pari kaveria sai pitää lomansa haluamallaan ajalla.Ensikesälle en juuri toiveita esittänyt,vaikka saankin täyden loman,koska sillä ei ole mitään merkitystä!Ts. kesälomaa perheen kanssa ei ensikesänä minulla ole.

    • Mimmu

      Ensinnäkin pekkasia sulle ei kerry, koska et tee 40 tuntista viikkoa.
      Kesälomaa kertyy ensimmäisenä vuotena 2 pv /kk sen jälkeen 2,5 pv.
      Kesäloman kertymiskausi on 1.4 -31.3 eli tuolla välillä kertyneet lomapäivät pidetään aina seuraavana kesänä.
      Sinulla on oikeus esittää lomaajasta toiveita ja kyllä ne työnantajat tietysti yrittävät niitä mahdollisuuksien mukaan toteuttaakin.

    • portaissa

      Miten minulla siivoustyössä kertyy lomapäiviä kun viikkotunteja on 24, viitenä päivänä viikossa ma-pe, ja olen ollut samassa siivousfirmassa rappusiivoojana 5 vuotta?

      Onko se 2,5 päivää kuukaudessa, eli 30 päivää vuodessa todella?

      Miten sitten voi olla että olen viimeiset neljä vuotta ollut kesälomalla 4 viikkoa, eli 20 päivää viikon (5 päivää) talvilomalla. Lasketaanko myös lauantait kesälomapäiviksi, kun lomapäiviä on ollut neljä viime vuotta vain 25 päivää.

      Mielestäni en ainakaan ole noista puuttuvista päivistä saanut mitään palkaksi muutettua rahaa.

      Osaako joku sanoa jotain varmaa.

      • portaissa

        Jotkut täällä kirjoittaa saavansa vain 2 päivää kuukaudessa lomapäiväkertymää, toiset 2,5 päivää, siis ensimmäisen vuoden jälkeen. Onko siivoustyössä jotkut eri työehdot lomapäivien suhteen kuin muissa töissä, ja vaihteleeko tuo lomakertymän määrä jotenkin siivoustyöpaikan mukaan? Luulisi että alalla olisi yhdet ja samat työehdot lomien suhteen.


      • lauantai=arki

        Kyllä, lauantait lasketaan lomapäiviksi myös.

        "Vuosilomalain mukaan arkipäiviä ovat kaikki muut päivät paitsi sunnuntait, kirkolliset juhlapäivät, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, juhannusaatto, pääsiäislauantai ja vapunpäivä. Lauantai katsotaan arkipäiväksi, joten se kuluttaa lomaa. Jos työntekijä pitää lomaa kokonaisen viikon maanantaista sunnuntaihin, lomaa kuluu kuusi päivää, eli päivät ma-la kuluttavat lomaa riippumatta siitä, tekeekö työntekijä koskaan töitä lauantaina."

        http://www.erto.fi/tyosuhdeopas/vuosiloma/193-loman-pitaminen


    • portaissa

      Tällaisen löysin:

      Loman pitäminen > Vuosiloma > Työsuhdeopas > ERTO

      "Lomapäivät
      Vuosilomaa pidettäessä sitä kuluttavat vain arkipäivät. Vuosilomalain mukaan arkipäiviä ovat kaikki muut päivät paitsi sunnuntait, kirkolliset juhlapäivät, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, juhannusaatto, pääsiäislauantai ja vapunpäivä. Lauantai katsotaan arkipäiväksi, joten se kuluttaa lomaa. Jos työntekijä pitää lomaa kokonaisen viikon maanantaista sunnuntaihin, lomaa kuluu kuusi päivää, eli päivät ma-la kuluttavat lomaa riippumatta siitä, tekeekö työntekijä koskaan töitä lauantaina.

      Ns. lauantaisääntöä laki ei tunne. Ainoastaan vuosiloman ajankohta ratkaisee sen, kuinka monta lauantaita lomaan kuuluu. Lomaan ei siis tarvitse sisältyä tiettyä määrää lauantaipäiviä.

      Esimerkkejä

      Työntekijä piti vuosilomaa 11.-17.2.2008 (ma-su). Kyseisellä viikolla kaikki muut päivät olivat arkipäiviä paitsi sunnuntai. Lomaa kului kuusi päivää: Päivät maanantaista lauantaihin kuluttivat lomaa, mutta sunnuntai ei.
      Työntekijä piti lomaa 17.3.-30.3.2008. Kyseisille viikoille sattuivat pääsiäisen pyhät. Pitkäperjantai ja 2. pääsiäispäivä eivät kuluttaneet lomaa, koska ne ovat kirkollisia juhlapäiviä. Pääsiäislauantai ei kuluttanut lomaa, koska se ei vuosilomalain mukaan ole arkipäivä. 23.3. ja 30.3. eivät kuluttaneet lomaa, koska ne ovat sunnuntaipäiviä. Lomaa kului yhteensä yhdeksän päivää.
      Työntekijä pitää vuosilomaa 16.6.-22.6.2008. Kyseisellä viikolla on juhannus. Juhannusaatto ei vuosilomalain mukaan ole arkipäivä. Juhannuspäivä taas on kirkollinen juhlapäivä. Näin ollen juhannusviikolla arkipäiviä ovat ainoastaan päivät ma-to ja lomaa kuluu siten neljä päivää."

      --

      Tämän mukaan siis kokonaisen viikon loma (ma-su) kuluttaa 6 lomapäivää. Onko siivoustyön tessissä näin, kun osassa töistä ainoastaan arkipäivät lasketaan lomapäiviksi, eli kokonainen lomaviikko (ma-su) kuluttaa vain 5 lomapäivää?

      • dsees

        Löytyykö netistä mistään uusinta siivousalan tessiä, josta kävisi selville nuo lomapäiväkertymät ja säännöt. Pitääkö olla liitosdsa että saa PAM:in tessin, jota ilmeisesti siivoustyössä noudatetaan.


      • ihme ja kumma
        dsees kirjoitti:

        Löytyykö netistä mistään uusinta siivousalan tessiä, josta kävisi selville nuo lomapäiväkertymät ja säännöt. Pitääkö olla liitosdsa että saa PAM:in tessin, jota ilmeisesti siivoustyössä noudatetaan.

        Minkä ammattiliiton alla siivoustyö oikein on, olen luullut että PAM:in, mutta sen sivuilla ei paljon siivoojista kirjoiteta???


    • kas noin
      • näin on

        "Työntekijällä on oikeus saada lomaa kaksi ja puoli arkipäivää kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta. Jos työsuhde on lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä jatkunut yhdenjaksoisesti alle vuoden, työntekijällä on kuitenkin oikeus saada lomaa kaksi arkipäivää kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta. Loman pituutta laskettaessa päivän osa pyöristetään täyteen lomapäivään."

        Eli aloittajalla on oikeus saada 2,5 päivää kuukaudessa lomapäiviä yhteensä vuodessa 30 päivää, jos hän työskentelee yli 14 päivää kuukaudessa, kuten myös kaikilla muilla näin työskentelevillä siivoojilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe