Vaatetus huhtikuussa

Hei, Lissabonissa oleskelevat. Ensi sunnuntaina ollaan tulossa viikoksi sinne. Minkälainen vaatetus olisi syytä pakata mukaan?
Ilmoita


Sallinette, että vastaan, vaikka en asu Lissabonissa, Portugalissa kuitenkin. Olen käynyt Lissabonissa jokaisena vuodenaikana.

Lissabonin pitkän ajan keskimääräinen maksimipäivälämpötila huhtikuussa on hieman alta 20 C, yöllä on alimmillaan keskimäärin runsaat 11 C. Sadepäiviä (sataa > 1 mm) on huhtikuussa keskimäärin 12.

Lämpötila voi parhaimmillaan nousta 25 C:n paikkeille, yöllä on kuitenkin tähän aikaan vuodesta kymmenisen astetta vähemmän.

Kevät on sään suhteen epävakaa vuodenaika. Sitä paitsi sääkuvaa sekoittaa ilmaston lämpeneminen. Lissabonin alueen sää on viime päivinä ollut sateinen, jopa myrskyinen. Paranemista on toki luvassa.

Pukeutukaa kevääseen, siten että mukananne on jotakin lämmintä, siltä varalta, että sää jonakin päivänä ei näyttäisi parhainta puoltaan. (ainakaan pitkäaikainen)Sade ei mielestäni ole kovin suuri riski, mutta kokoontaitettava kevyt sateensuoja on aina kätevä matkalla.

Lissabonilaiset ja portugalilaiset yleensäkin pukeutuvat aika tyylikkäästi, mutta jokainen toki panee päälleen sellaiset vaatteet, joissa viihtyy.
2 VASTAUSTA:
Masseur osui naulan kantaan tuossa tyylikkyyskommentissaan. Täällä Lissabonissa jos näkee henkilön kävelevän lenkkitossuissa, niin tietää katsovansa turistia
Turisteilla on syystäkin lenkkitossut, koska päivän kävely epätasaisilla mosaiikkikiveyksillä mäkeä ylös toista alas vaatii kengiltä paksua, pitävää pohjaa.
Vaatetuksena on kerrospukeutuminen kätevin. Aamu on kylmä, mutta käyntimme aikana päivällä oli lähes helle. Ylimääräinen, kevyt takki on silloin helppoa sulloa laukkuun tai reppuun.
+Lisää kommentti
Koko tämän viikon on satanut, viime yönä ja tänään ukkostanut.

Lauantaista lähtien lupaavat sateiden vähenevän mutta huhtikuu on todella epävakaista (voi sataa ja tuulla tai olla todella upea ja lämmin sää) eli ottakaa sateenvarjo tai sateenpitävä takki.

Lämpötilaa ennustetaan 18-19 astetta la-su (pidempiä ennusteita täkäläinen ilmatieteenlaitos ei tee).
Ilmoita
iltapäivallä myrskyä ja 14 astetta. Vaihtelevainen kevätsää siellä. Tulimme juuri tiistaina kotiin. Hyvä rusketus tuli tällä lyhyellä ajalla. Onneksi tuli varattua myös hellevaatetta. Netistä sääpalveuista näkee aika hyvin mitä on tulossa. Keskilämpötila 12 astetta. Vuorilla saattaa olla myös viileämpää.
Tästä muodikkuudesta en ole samaa mieltä. Minun mielestäni ihmiset pukeutuvat siellä vaatimattomasti. Tummiin vaatteisiin ja farmarihousuihin. Olimme perjantai-iltana ravintolassa syömässä ja kellään ei ollut ns. parempia vaatteita päällä. Kaupoissakin vielä niitä liian pieniä vaatteita eikä ollenkaan tunikamallisia tai näitä äitiysmekkoja mitkä nyt ovat viimeistä muotia. Tämä siis Lissabonissa.
Ilmoita
Tästä osoitteesta voi tarkastella historiallisia lämpötiloja:

http://www.wunderground.com/history/airport/LPPT/2008/4/7/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA

Varoitan varautumasta pelkästään helteeseen. Vaikka viime vikonloppu olikin lämmin, ei se suinkaan merkitse sitä, että Lissabonissa tästä lähtien joka päivä olisi 25 C tai enemmän. Vielä vähän ennen juhannustakin voi olla sateista ja viileää säätä. Satunnainen matkailija ei koskaan saa koko kuvaa säästä.

Pitkään Portugalissa liikkuneena ja nyt täällä asuvana pysyn kannassani, mitä pukeutumiseen tulee. Katsokaapa vain, miten hienosti nuoret miehet pukeutuvat ja miten hyvin he hoidattavat tukkansa. Täällä eivät farkut ole pannassa ravintoloissa eikä ravintolaan mennä hienostelemaan vaatteilla, vaan sinne mennään syömään. Siististi täällä pukeudutaan joka tapauksessa.

On syytä muistaa vaateostoksilla, että portugalilaiset ovat kokonsa puolesta Euroopan pienimmästä päästä ja vaatekot ovat sitä mukaa.
1 VASTAUS:
portugalilaisten erityisen pienen koon. Olo oli kuin jättiläisen. Vaateostoksista ei kannata unelmoidakaan.Onkohan keskipituus 150 cm.
+Lisää kommentti
Ostin viime reissulla Lissabonista retkeilytakin xl-kokoisen ja hyvin sopi minulle, vaikka olen yli 6 jalkaa pitkä.
1 VASTAUS:
XL kokoisia vaatteita on huonosti tarjolla ja XXL alkaa olemaan jo harvinaisuus.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vaatetus huhtikuussa

Hei, Lissabonissa oleskelevat. Ensi sunnuntaina ollaan tulossa viikoksi sinne. Minkälainen vaatetus olisi syytä pakata mukaan?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta