Vihkiminen budhalaisittain?

lillilallilaa

miten se tapahtuu vai onko edes tapana vihkiä siis muutenkin kuin vain maistraatissa käynti?

5

2531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vihkiseremonioita

      Taas tätä kysytään!

      Ei ole minkäänlaista vihkimisseremoniaa olemassa buddhalaisuudessa. Tiedän että tämä kuulostaa uskomattomalta, kun sinulla on vain kristillinen tausta. Kuvittelet, että kaikissa uskonnoissa on seremonia kun kerran kristityillä on. Mutta ei ole.

      Ei ole kaste- tai vihkiseremoniaa buddhalaisuudessa. On olemassa mantroja hautajaisia varten ja tietenkin munkin voi kutsua lausumaan pyhiä palinkielisiä siunauksia kotiinsa milloin tahansa. Mutta mitään vihkikaavaa ei ole.

      • lillilallilaa

        sitten buddhalaiset toimivat kun menevät naimisiin? Maistraatti vain eikä mitään juhlia tms? Entäs sitten monet Aasian maat jossa buddhalaisia paljon, eivätkö juhli koskaan häitään?


      • ei tämä elämä
        lillilallilaa kirjoitti:

        sitten buddhalaiset toimivat kun menevät naimisiin? Maistraatti vain eikä mitään juhlia tms? Entäs sitten monet Aasian maat jossa buddhalaisia paljon, eivätkö juhli koskaan häitään?

        Ei perinnäisesti juhlita. Mutta ajat muuttuvat ja he (esim thaimaalaiset) tietävät miten lännessä vihitään avioon ja he alkavat kopioida. Esim jenkkifilmit opettavat ja heistä länsimainen "tahdotko - tahdon" on kaunista. Jotkut jopa haluavat kirkkovihkimyksen koska se on kaunista.

        Olin kerran temppelissä ja katsoin kuinka nuoripari meni munkin eteen polvilleen ja he juttelivat jotain ja sitten munkki pirskotti pyhää vettä ja lausui palinkielen tekstejä ja minulla oli sellainen tunne, että se pariskunta aikoi mennä yhteen ja tuli temppeliin pyytämään munkin siunausta. Ja niin todellakin voi tehdä. Ihmiset pyytävät siunausta vaikka uudelle autolleen. Miksi siis ei pyytäisi munkilta siunausta yhteiselle elämälle?

        Aasiassa mennään siis yksinkertaisesti maistraattiin kirjoittamaan paperit ja mitä sitten tapahtuu kotona, sen voi spekuloida. Mutta buddhalaista häitä ei ole olemassa. Eikä vauvaa mitenkään "kasteta".

        Yksi vietnamilainen kertoi minulle: häitä ei juhlita, eikä vauvan syntymää juhlita, mutta kuolemaa juhlitaan sitäkin enemmän. Niin paljon syodään ja juodaan, että siihen menee monen kuukauden palkka ja monet jäävät velkaa vuosiksi. Mutta kunnon juhlat täytyy olla. Hän sanoi, että vietnamin sodan aikaan tuli niin paljon hautajaisia, että ne pystyi maksamaan vain lähtemällä venematkalle meren taakse. Valtio antoi lainoja, kun ihmisiä kuoli. Juhlat oli pidettävä kuolleelle. Muuten ei tule hyvä seuraava elämä.


    • juttua

      Periaatteessa buddhalaisuus ei arvosta avioliittoa samalla tavalla kuin esimerkiksi Kristinusko.Avioliitto ei ole buddhalaisuudessa "pyhä asia joka kestää läpi elämän" se on vain kahden ihmisen välinen sopimus, eikä mitään joka tulisi nostaa muiden asioiden yläpuolelle. Itse buddhalaisena en näkisi mitään syytä mennä naimisiin, tai ainakaan buddhalaisuus ei sitä mitenkään suuremmin korosta.

    • Kagyu

      Jos olet esimerkiksi tiibetin buddhalaisuuden harjoittaja ja katsot siitä olevan hyötyä, voit pyytää parisuhteellesi lamalta siunauksen. Laman siunaus on ihmisen siunaus ihmiselle, yhteys voimakenttiin. Päätät itse kuinka se vaikuttaa liittoosi. Jos myöhemmin havaitset että et sittenkään halua elää kumppanisi kanssa voit erota ilman tunnontuskia, mutta toivottavasti et vahingoita ajatuksen, puheen etkä kehon toiminnalla entistä kumppaniasi.
      Kokemukseni mukaan monet buddhalaiset liitot ovat hyvin tasapainoisia, nainen, dakini, on viisauden ilmentymä ja mies toiminnan. Myös näkemäni parisuhteen purkautumiset on hoidettu hienosti. On erottu ystävinä toista kunnioittaen. Näin voi tietenkin pyrkiä käyttäytymään, vaikka ei olisi buddhalainen. Ei buddhalaisuus myöskään takaa että kaikki menee kivuttomasti, mutta ehkä henkistä kypsyyttä on nähtävissä keskivertoliittoja enemmän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe