Tapahtumia São Miguelilla

Ponta Delgadan elämämenoa värittää parin viikon kulutta vajaan viikon ajan perinteinen Santo Cristo dos Milagres juhla. Varsinaiset juhlapäivät ovat lauantai 26.4. ja sunnuntai 27.4., mutta alkuun päästään jo perjantai-iltana 25.4. Juhlan vietetään pääsiäisestä viiden viikon päästä, joten sen paikka kalenterissa vaihtelee.

Santo Cristo dos Milagres Ponta Delgadassa on Azorien suurin vuosittainen uskonnollispohjainen tapahtuma. Varsinainen juhla kulkueineen sai alkunsa huhtikuussa 1700, mutta sen juuret ovat 1500-luvulla.

Juhlan keskipisteenä on Kristuksen rintakuva, jonka vuosien varrella kerrotaan tehneen ihmetöitä. Kuva on peräisin paavilta Roomasta, josta se tuotiin Água de Pauhin rakennettuun nunnaluostariin 1500-luvulla. Paikka oli kuitenkin siihen aikaan turvaton ja niinpä nunnat katsoivat parhaimmaksi muutta luostarista pois. Osa heistä tuli Ponta Delgadaan, jonne nykyisen Campo de São Fransisco -aukion reunalle perustettiin luostari nimeltä Nossa Senhora da Esperanca, jossa kyseistä Kristuksen kuvaa säilytetään.

Juhlan päätapahtumat pyörivät juuri Campo de São Fransisco -aukion ympärillä, jossa sijaitsee myös São Josén kirkko (Igreja de São José) mutta sunnuntainen (27.4.) suuri kulkue tekee pitkän reitin Ponta Delgadan keskustassa. São Fransiscon aukiolla näkee mm. kiittäviä ja apua pyytäviä uskovaisia polvillaan ryömimässä. Samalla kentällä myös julkiset yhteisöt, mm. palokunta ja moottoripyöräkerho, osoittavat kunnioitusta Santo Cristolle, muistaakseni lauantaina aamupäivällä.

Tapahtumalla on myös sekulaarinen puolensa, sillä tuohan se Ponta Delgadaan merkittävästi rahaa. Alueen katujen varsilla on runsaasti mm. ruokakioskeja, tasca, joissa myydään perinteistä ruokaa ja juomaa.

Satama-alueella São Bras -linnoituksen vieressä ja São Fransiscon aukion välittömässä läheisyydessä on pienehköt messut ja myyntinäyttely 25.4.-1.5. Viime vuonna sisäänpääsy maksoi yhde euron. Alueella on nähtävänä ja ostettavana mm. käsitöitä ja muuta alueen tuotantoa. Näyttelyn teemana koti, maa ja meri.

Maanantaina 28.4. on Coliseussa (teatteri lähellä São Fransiscon aukiota)siirtolaisen juhla, ilmeisesti illalla, Festa do Emigrante, jossa esitetään mm. azorilaisia kansantansseja. Samaisessa teatterissa on Santo Cristo -juhlan aikaan avoinna azorilaisesta taiteen tuotannosta kertova näyttely Feira das Artes (25.-28.4, klo 22-01).

Maataloudesta kiinnostuneille on mielenkiintoista nähtävää tänä vuonna São Miguelin saarella toukokuussa (23.-26.5)pidettävässä maatalousnäyttelyssä. Oletan, että näyttely pidetään Ribeira Grandessa sijaitsevalla suurella näyttelyalueella. Noin 70 prosenttia Azorien kansantuotteesta tulee maataloudesta (ja maidosta), joten tapahtuma on merkittävä ja todella mainio tilaisuus tutustua etenkin karjatalouteen.

Kesäkuussa Portugalin ilmavoimat juhlivat 56 toimintavuottaan Azoreilla. Ponta Delgadan juhlatapahtuma on 21.6. Oletan, että siihen kuuluu ainakin ilmailunäytös.

Huomatkaa, että juhannusta vietetään myös Azorreilla ja juhlat saattavat olla varsin pitkät. Vila Franca do Campossa ne kestivät viime vuonna kymmenisen päivää.

Lähiaikojen juhlapäiviä ovat täällä 25.4., joka vallankumuouksen muistopäivä, Dia de Liberdade, sekä Vappu. Näihän liityvät juhlallisuudet tapahtuvat yleensä kaupungin porttien alueella (Portas da Cidade), Goncalo Velhon aukiolla (Praca Goncalo Velho)

2

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malttamaton

      MOI!!

      Joku tässä aikaisemmin mainitsi kesäkuussa olevasta rallista. Milloin on sen tarkka ajankohta?? Tai onko kesäkuussa mahdollisisti joitain muita kovaäänisiä tapahtumia?? Se ilmavoimien jutskahan on sitten loppu kesäkuusta.

      • Azoreilla ajetaan vuosittain huhtikuusta lokakuuhun seitsemän rallin sarja, jolla ratkaistaan Azorien rallimestaruus.

        Rallit ajetaan eri saarilla ja niistä Ribeira Granden osa-ajo 2. ja 3. toukokuuta, Sata Rali Acores 3.-5. heinäkuuta sekä sarjan päättävä Lagoan ralli 3. ja 4. lokakuuta tapahtuvat São Miguelilla eli sillä suomalaisten lomasaarella.

        Kesäkuun (6. ja 7. päivä) ajot (Rali Ilha Azul) ovat tietääkseni Faialin saarella.

        Ribeiran Grande Rallia ajettaneen mm. tieosuuksilla Pico da Pedra, Marques, Lomba da Maia / Achada das Furnas e Ribeira Grande.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1788
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1178
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      1007
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      901
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe