Mitä outoa olette syöneet...

Nakit & Muusi

Mitä outoa olette syöneet matkoillanne? En ole mikään kulinaristi, sillä useimmiten lautasella on perinteinen leike ja ranskalaiset. Joskus kuitenkin kokeilen kaikenlaista.

Vietnamilaisissa ravintoloissa olen parikin kertaa saanut ruokaa, jossa sekoitetaan lihaa ja minttua. En voi käsittää tuota yhdistelmää. Se saa minut suoranaisesti voimaan pahoin. Kerran tuo liha-minttu -yhdistelmä oli keitossa, jota piti syödä puikoilla... Kuvitelkaa nyt, keittoa puikoilla! Ilmeisesti lientä ei ollut tarkoituskaan syödä, vaan noukkia vedessä lilluvia ituja, lihasuikaleita ja sitten välillä sitä helkkarin minttua tarttui kiinni lihaan.

Hyviä makukokemuksia sen sijaan on esimerkiksi indonesialaisesta keittiöstä, jossa tehdään erikoisia suolainen-makea -yhdistelmiä. Esimerkiksi pähkinävoi käy hyvin yhteen lihan kanssa.

214

44966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heti alkuun

      tulee mieleen poronsorkkavelli ja kastemadot ja upporasvapaistetut hämähäkit sit kans nämä vähän kehittyneet munat mitäs olikaan ei saanu pysymään sisuksissa sitä..jotain alkioita mitä olikaan...huh huh

      • poromies

        Porolla on koparat. Se on siis koparakeittoa.


      • heti alkuun
        poromies kirjoitti:

        Porolla on koparat. Se on siis koparakeittoa.

        porolla on sorkat tai koparat ihan miten vaan...satun itekkin omistaan poroja niin tiedän kyllä mistä puhun...ja tulee mieleen toinen porosta ehkä hieman omituisempi eli saparovelli...mutta kyllä nyt kävin ottaan kuivatlihat seinältä niin oli hyvää pumppua sitä parempaa kuivaalihaa saa etsiä


      • N

        Sammakot,sisiliskot


    • aika_hyvä_vai?

      Brasiliassa leguaani ja Portugalissa tissi(t), toivottavasti lehmän.

      • nimimerkki?

        En voi ymmärtää ihmisia, jotka syövät aina vaan ne samat ranskalaiset. Olen ollut kahden vuoden sisään kaksi kertaa Thaimaassa, ja söinkö ehkä kerran jotain ranskisten kera? Myös muualla olen yrittänyt syödä paikallista, mutta olen ollut niin pieni, etten ole ymmärtänyt, että maan kulttuuriin kuuluu myös ruokakulttuuri. Olen nyt 13v


    • Naristi..

      Mä olen syöny etanoita valkosipulivoissa, nahkiaisia...

      • syönyt

        mulla on kaikkein erikoisin ruoka mitä söin marokossa niin lampaan pää siinä oli silmät ja kaikki paitsi ei tietysti sitä villaa


      • N
        syönyt kirjoitti:

        mulla on kaikkein erikoisin ruoka mitä söin marokossa niin lampaan pää siinä oli silmät ja kaikki paitsi ei tietysti sitä villaa

        Tuo menee 007 puolelle james


    • sitten

      Marokossa ollessamme matkalla, tilasimme paistettuja sammakonreisiä. Iso kulhollinen niitä tuotiin lisukkeineen. Katsoimme hetken toisiamme, koska kukaan ei ennen ollut syönyt niitä.
      Rohkaisin mieleni, otin reisiluusta kiinni ja suuhun. Toiset katsoivat silmät suurena mitä tapahtuu.
      Mutta kun aloin syödä niitä lisää, uskalsivat toisetkin aterioida. Ja kaikki meni.
      Maku oli ehkä hieman broilerin tyyppinen. Ei suoraan verrattavissa.
      Mutta hyviä olivat.

    • mämmilä

      mämmiä en käsitä. outo herkku oudosta maasta.

      • Antti47

        Luin tänään, että persialaisilla on mämmin kaltainen ruoka . Nimeä en viitsi tähän etsiä. Itseäni on ihmetyttänyt Madeiralla 1997 pääsiäisenä Kasinohotellissa saatu hyvin mämmin kaltainen ja makuinenkin ruoka. Kukaan ei ole osannut sitä selittää.


    • zanja-73

      on turkkilainen jogurtti-riisi-keitto minttuöljyllä koristeltu. Ei sinänsä outoa kun tykkään kyllä suomalaisesta riisivellistä ja myös tuosta minttuöljystä mutta vain Iskender Kebapin päällä mutta tuohon keittoon se ei kyllä sopinut.

      • mummo X

        sammakon reidet, karhu, villisika (Puolassa), majava, ankerias jne


    • Sampucca

      Kalkkaro on yllättävän hyvää, tosin sitä ei juuri taitamaton pysty kanasta/broilerista erottamaan...

    • jaa

      Oulussa rössypottuja, ihan kamalaa, sisältää verileipää ja läskiä, yök!

      • ihan oikeesti

        hyvää. Kouluaikoina siis 60-70 luvulla kyseistä ruokaa kutsuttiin verileipämaidoksi-tai ressuksi( riippuen sen sakeusasteesta). Jos kyseessä oli maito niin keitetyssä maidossa oli verileipäpalasia. Jos taas vuorossa oli ressu niin se oli kenties keitetty justiinsa näistä läskinpalasista ja verileivästä ja oli lautasella sen näköistä, kuin joku olisi ulostanut siihen vastasyödyt mämmit. Siitä en minäkään tykännyt. Siis verileipämaito oli hyvää, ressu ei.


      • Mää tykkään
        ihan oikeesti kirjoitti:

        hyvää. Kouluaikoina siis 60-70 luvulla kyseistä ruokaa kutsuttiin verileipämaidoksi-tai ressuksi( riippuen sen sakeusasteesta). Jos kyseessä oli maito niin keitetyssä maidossa oli verileipäpalasia. Jos taas vuorossa oli ressu niin se oli kenties keitetty justiinsa näistä läskinpalasista ja verileivästä ja oli lautasella sen näköistä, kuin joku olisi ulostanut siihen vastasyödyt mämmit. Siitä en minäkään tykännyt. Siis verileipämaito oli hyvää, ressu ei.

        Elä viitti, rössypottu mun lemppariruokaa..Koulussa ylä- ja ala-asteella kerran viikossa. Äiti ei osannu tehä.

        Simpukat, kotilot ja vastaavat ei mee. Vähän aikaa kestää haarukan nokasta kattoa mutta suuhun ei pysty laittamaan. Samoin kesäkeitto ja kaalikääryle.

        Nirsoilu jottai ruokia kohtaan on yhtä perinnöllistä kuin vanhempien pittuus tai ruumiinrakenne.


      • Kokki_n
        Mää tykkään kirjoitti:

        Elä viitti, rössypottu mun lemppariruokaa..Koulussa ylä- ja ala-asteella kerran viikossa. Äiti ei osannu tehä.

        Simpukat, kotilot ja vastaavat ei mee. Vähän aikaa kestää haarukan nokasta kattoa mutta suuhun ei pysty laittamaan. Samoin kesäkeitto ja kaalikääryle.

        Nirsoilu jottai ruokia kohtaan on yhtä perinnöllistä kuin vanhempien pittuus tai ruumiinrakenne.

        Meitiki rakastaa rössypottuja. Teen sen ite pekoniin - niin ohan se herkkua.

        Oudoimmat mitä oon syöny ja on ollu hyvää nii nämä:

        Kengurun liha josta teimme kengurupiirakkaa (kokkikoulussa). Myönnän että epäilin aluksi maistaa sitä mutta oli hyvää.

        Strutsinliha on kans hyvää. Jos joskus pääsettä maistaan niin maistakaa ihmeessä. Harmi ku ei liienny ku yks pihvi per lärvi sitä sillon.

        Sitte Piikkihai. Se maistuu samalle ku hauki. Oli melko hauskan näkönen veijari ku siitä ruvettii sapuskaa laittaan.

        Kaikkea näitä olen suomessa syöny. Ei oo tarvinu mihkää lähtä kokeileen :)


      • Nimetön
        Kokki_n kirjoitti:

        Meitiki rakastaa rössypottuja. Teen sen ite pekoniin - niin ohan se herkkua.

        Oudoimmat mitä oon syöny ja on ollu hyvää nii nämä:

        Kengurun liha josta teimme kengurupiirakkaa (kokkikoulussa). Myönnän että epäilin aluksi maistaa sitä mutta oli hyvää.

        Strutsinliha on kans hyvää. Jos joskus pääsettä maistaan niin maistakaa ihmeessä. Harmi ku ei liienny ku yks pihvi per lärvi sitä sillon.

        Sitte Piikkihai. Se maistuu samalle ku hauki. Oli melko hauskan näkönen veijari ku siitä ruvettii sapuskaa laittaan.

        Kaikkea näitä olen suomessa syöny. Ei oo tarvinu mihkää lähtä kokeileen :)

        ehdottomasti epäesteettinen lautasella ja jälkimaku säilyy ja säilyy...


    • honecker

      250 grammaa paistettuja muurahaisia Madridissa.

    • Dundee's

      Krokotiiliä mussutin ja ihan tietämättäni...:/

      • *anitta*

        alligaattoria Orlandossa, maistui aika lailla kanalta. Ei tosin tarvitse syödä toista kertaa.


      • Dundee's
        *anitta* kirjoitti:

        alligaattoria Orlandossa, maistui aika lailla kanalta. Ei tosin tarvitse syödä toista kertaa.

        Kanalta se tosiaan maistui, varsin vähärasvaista sellaisenaan.


      • reissulassie
        Dundee's kirjoitti:

        Kanalta se tosiaan maistui, varsin vähärasvaista sellaisenaan.

        OLEN SYÖNYT ULKOMAILLA KUTEN ITALIASSA GRADOSSA VIIME KESÄNÄ MUSTEKALAPASTAA JOKA OLI VÄRJÄTTY MUSTEKALAN MUSTEELLA JA KANARIALLA LAS PALMASISSA 2007-2008 JOULUMATKALLA SÖIN MUSTEKALASTA JA MUSTEKALAN MUSTEESTA VÄRJÄTTYÄ PAELLA


    • Boreal

      Oudoin ruoka mitä olen maistanut on käärme en kyllä tiedä mitä käärmettä oli mut tulipa sitä maistettua. KAIKKEA PITÄÄ MAISTAAA

      • pitkonkääntäjä

        Närhi paistia katajanmarja hillolla..hyvää nam!!!


      • Yleensä kaikki käy

        Lontoossa tuli China Townissa erikoisen näköinen annos. Lautasella oli kuin pieni kirja, lehdissä oli nystyröitä. Arvelin sen olevan jotain lehmän mahaa, mitä niitä onkaan, satakertaa ja lehtimahaa. Jos joku tietää niin kertokaa. Yritin sitäkin syödä!


      • Timjamikeitto

        Tai en tiedä onko ko keitto eritysesti Madeiralainen ruoka.

        Joka tapauksessa keitto sisälsi kokonaisia timjaminoksia, kananmunia, leivänkappaleita ja sipulia. Liemenä keitossa oli maidolla jatkettu sula voi.

        Ravitsevaa ja täyttävää se oli. Kilokalorit ja kolesterolitkin olivat taatusti kohillaan.


    • listaus

      Tässäpä listau harvinaisimmista aterioista:

      - Krokotiilin pihvi, maistui aivan possulta
      - Kobe-härän sisäfilepihvi, maksoi muuten 400e/kg
      - Valaanpihvit, huippuhyvää
      - Haita, huippuhyvää
      - Miekkakalaa, huippuhyvää ei tunnu "kalalta"
      - Petteripunakuonoa, parasta kylmasavustettuna

      Juu, tiedän että ei saisi syödä näitä yllämainittuja kaloja.

      • tuota

        valasta olen maistanut. Maistui todella paljon maksalta. Aivan "kuiva" liha, eli ei käytännössä yhtään rasvaa, joten piti grillatessa voidella jatkuvasti voilla.
        Ostin valaanlihapihvit(lahtivalasta?) Norjasta, jossa se on laillista.


    • Ollessani kyläilemässä Kamerunilaisten luona Helsingissä sain lautaselleni perunoita ja kastiketta, jossa oli jonkin eläimen alaleuka hampaineen. En kehdannut tietenkään yökkiä ylenmäärin enkä kieltäytyä ottamasta lautasta vastaan. Kyllä tuli kuitenkin jonkin aikaa katseltua tätä ruokaa ja ilmeeni olisi varmasti ollut näkemisen arvoinen. Naukkailin hiukan perunaa ja jätin sitten lautasen pöydälle. Vielä tänäkään päivänä en tiedä mitä se leuka siinä kastikkeessa teki ja olisiko se todellakin ollut tarkoitus syödä, mutta minua ei olisi saanut siihen koskemaan. Olisi myös hauska tietää, mikä eläin oli kyseessä. No, makuelämyksensä kullakin.

      • ruokaa

        Kalkkarokäärmettä, siinä oli hirveän vähän
        syömistä =(. Eikä maistunut millekkään.
        Alligaattoria sekä pihvinä että vartaassa, vartaassa oli parempaa.
        Barracudaa, maistui kalalle ;).
        Kyproksella pienessä hostellissa reilu 10v. sitten jotain aivan kummallista lihakastiketta.
        En tiedä mitä oli, mutta kauheaa ja sitkeää. YÄK.
        En osaa verrata sitä mihinkään tietämääni lihaan (syön paljon liharuokia). Ilmeisesti hostellin ympärillä pyörivä kulkukoira, mikä oli juuri hävinnyt samana aamuna.....
        Ja heppaa tietenkin, näin hevoshulluna =).


    • tosihyviä

      heinäsirkkoja, koppakuoriasia sekä torakoita. Näitä saa pikkuannoksina katukojuista. Ne grillataan ja naksuina tarjotaan.
      Pikku paperipussillinen maksaa joitan senttejä.
      Myös rottasoppaa saa ainakin Bangkokista.

    • suomalaisia

      outoja ruokia olen maistanut.Leipäpuuro,leipäsuklaavanukas,keitetty lampaanpää,pirtumansikat.

    • yököttää

      sammakonreisi ja falunskorv. sekä sitruunapippurikasvilevite perunarieskan päällä.
      mitkään noista ei kovin hyvää

      • YÄK!

        Ei ikinä enää! Ruotsissa kun asuttiin niin aina haaveiltiin suomalaisesta makkarasta ja juhlaa se olikin kun Suomeen päästiin ja kaupasta ostettiin oikeata lenkkimakkaraa tai mitä vaan muttei falukorvia....voi hitto kun vieläkin etoo pelkkä ajatuskin.


      • Hesekiel
        YÄK! kirjoitti:

        Ei ikinä enää! Ruotsissa kun asuttiin niin aina haaveiltiin suomalaisesta makkarasta ja juhlaa se olikin kun Suomeen päästiin ja kaupasta ostettiin oikeata lenkkimakkaraa tai mitä vaan muttei falukorvia....voi hitto kun vieläkin etoo pelkkä ajatuskin.

        Joo. Outo makkara tuo Falu, ja rasvattoman tuntuinen. Millähän ne saa sen kumman maun siihen, sillä punaisella värilläkö?
        Saisivat muuten täälläkin lisätä sianrasvaa makkaroihin.

        Ruotsalaisten hapansilakka on aika erikoinen, mutta erittäin aromikas. Se ON hyvää kaikkine rituaaleineen. Ihastuin siihen asuessani Svenuissa. Itse häpeevät sitä! Hapansilakkaa saa mm. Sockmannilta. Huhhuh..


    • 1testeri1

      Muutama vuosi sitten sain kunnian päästä matkalle Skotlantiin, minne olin jo aiemmin halunnut päästä.. Mutta, sain viimein tilaisuuden, ja Skotlannissa sitten tutustuin haggisiin; siinähän on kaikenmaiilman eläinten sisäelimiä ja ulkoisiakin elimiä,,,- en enää muista edes mitä kaikkea;).
      Koko reissuporukkaa ns hieman " varoiteltiin " tästä skottien perinneruuasta, haggisista.
      Moni kieltäytyi maistamasta koko ruokaa, vaikka ilmaiseksi oli tarjolla. Itse maistoin ensin hitusen, sitten -kun ei haggisista kiinnostuneita liiemmin ollut - sain luvan ottaa lisää! En todella muista mitä ja minkä eläimen elimiä se ruoka sisältää, mutta; OUDOIN HERKKURUOKA tämä haggis minulle on ollut - ei toista vastaavanlaista ole vastaan tullut yhdelläkään reissulla!!!!!
      Mutta, WAU, se oli HERKULLISTA! Outoa mutta erilaista - mutta olisin voinut syödä koko porukan puolesta, vaan enpä kehdannut. Jos tätä Suomessa saisi, olisin enenmmän kuin tyytyväinen.
      Pizzat sun muut jo kyllästyttää. Haggisia Suomeenkin!

      • Tässä hauska linkki monine kuvineen ja valmistusohjelinkkeineen haggiksesta kiinnostuneille: https://www.google.fi/search?q=haggis&hl=en&client=firefox-a&hs=JFX&rls=org.mozilla:fi:official&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2WdUUJK3AuX54QTQ84HQDA&ved=0CDoQsAQ&biw=1366&bih=583 Jospa pääsemme pian kaikki vierailemaan 1testeri1:n haggis-ravintolaan ja viettämään siellä skottilaista iltaa.;)

        Söin haggista kerran työmatkalla Edinburgissa, kun vietimme Scottish Evening -iltaa liiketuttavien kanssa. Illan ja illallisen aikana esiteltiin suurella kansainväliselle vierasjoukolle skottilaisia perinteitä monella tapaa hauskan viihdyttävästi. - Jos sattuu matkustamaan Edinburgiin painavan kukkaron kanssa, suosittelen miellyttävää kokemusta suomalaista Haggis-ravintolaa odotellessa.;)

        Itse en osaa nimetä oudointa ruokaa, jota olen syönyt, vaikka monenlaista on tullut maisteltua. Melkein kaikkea eksoottista saa nykyisin jo Suomestakin. - Elävän apinan aivot ovat kammottavin näkemäni ruokalaji. - Sen näin onneksi vain televisiossa.;))

        Elävän lihan syömisestä kieltäytyisin ehdottomasti, mutta melkein kaikkea muuta olen valmis maistamaan. Eläviä ostereita olen joutunut joskus maistamaan, enkä ymmärrä, miksi niitä pidetään herrojen herkkuna. Kypsytettynä osterin liha maistuu hyvälle, samoin kuin simpukan tai etanan, joita syön myös mielelläni.


    • minäkinkäänköhän

      Seepraa, hirviantilooppia ja jotakin gasellia.. Tarhattuja kaikki. Seepralle oli kyllä jääny veto päälle. Kohta noitakin varmaan saa Suomestakin, kun löytyy jo kengurua ja ties mitä pakastealtaista.

    • Nimetön

      Hee! Taidan pistää pohjat, sillä thaimaassa ollessani vedin kavereiden kanssa paikallisen "herkkulautasen". Se sisälsi madventures tyyliin heinäsirkkoja, toukkia, kokonaisia fritattuja sammakoita, koppakuoriaisia ja jälkiruuaksi skorpionin. Heinarit ja sammakot oli kuin olis taffeleita vedellyt :D niitä voisin ottaa uudestaankin. Skorppari oli niin pahaa että ei olis voinut uskoa mutta kokonaan sekin tuli sitten syötyä.

      Parasta ruokaa olen syönyt thaimaassa. Bangkokissa Rama 4:lla, Boss Towerin vieressä olevan huoltoaseman (tais olla Petronas) edessä olevassa katukeittiössä olen syönyt elämäni parasta ruokaa. Lihaa, riisiä, kastike (tulista kuin mikä mutta niin taivaallisen hyvää) ja puoli litraa soodaa yhteishintaan 1e sisältäen tipin.

      • ...

        Friteerattuja sammakoita olen minäkin syönyt, Thaimaassa lomamatkalla noin 10 vuotta sitten.. Oli se kyllä elämys.. En ehkä yhtä herkästi tekisi sitä uudelleen. Ei se hyvää ollut, vaikkei ehkä pahaakaan! :D


      • ...
        ... kirjoitti:

        Friteerattuja sammakoita olen minäkin syönyt, Thaimaassa lomamatkalla noin 10 vuotta sitten.. Oli se kyllä elämys.. En ehkä yhtä herkästi tekisi sitä uudelleen. Ei se hyvää ollut, vaikkei ehkä pahaakaan! :D

        Ihan suomessa juu, taisin olla neljä vuotias maksimissaan ja leppäkerttu kun oli mielestäni niin maukkaan näköinen niin suuhun meni.. pureskelin jopa.. sitä en koskaan unohda.. maistuu 100 kertaa pahemmalle kuin leppiksen pissi haisee!! :D


      • O - O
        ... kirjoitti:

        Ihan suomessa juu, taisin olla neljä vuotias maksimissaan ja leppäkerttu kun oli mielestäni niin maukkaan näköinen niin suuhun meni.. pureskelin jopa.. sitä en koskaan unohda.. maistuu 100 kertaa pahemmalle kuin leppiksen pissi haisee!! :D

        Sisareni harmistui 2 - 3-vuotiaana kesämökillä ihollaan kiipeileville muurahaisille niin, että alkoi pureskella niitä. En tiedä nielaisiko pikku-tyttö niitä, mutta suupielissään näkyi useampia kuoliaaksi pureskeltuja, kun huomasimme asian.


    • Juhlaruoka

      Taisi olla iranissa syötävä juhlaruoka... ja minä sain herkkupalat, koska olin vieras. Lampaan aivoja ja silmätkin... YÖK. Meinas ykä yksinäinen tulla, mutta pakkohan ne oli syödä. En kyllä toiste syö.

    • burgas

      Vielä tänäkään päivänä en tiedä mitä tuli syödyksi, mutta hyvää se kyllä oli. Kielitieteellisistä syistä kun piti ruokalistalta valita suurin piirtein silmät kiinni annos: pöytään tuotiin pieni kuparinen kippo, jossa oli kemakastikkeessa lihasuikaleita... ehkä ei ihan tavallista possua, sillä hinta ei ollut kaikkein edullisin, mutta hyvää oli!

      kerran tuli tilattua erehdyksessä espanjassa lehmän vatsaa... joka kuitenkin jäi syömättä kun onneksi kysyin mitä se oli... ja nyttemmin jouduin kohteliasuus syistä maistamaan lusikallisen maitoliemessä lilluvia mahalaukun paloja täällä bulgariassa.... mutta lusikallinen vaan...

      Ehkä kuitenkin olen aikojen saatossa itse tarjoillut vierailleni oudompaa ruokaa mitä itse olen syönyt: Ukkoseni katseli epäillen tovin tuokollista mämmiä, ja tuttava perheen rouva purskahti itkuun, kuulleessaan, että hän juuri söi Rudolfin

    • Herkuttelija ja sen sisko

      Nyt pitäisi aloittajan vaikka selvittää mitä tarkoittaa oudolla.

      Minulle nakit ja muusi on tosi outoa, eli en tiedä mitä ne nakit oikein sisältävät. Joskus on tullut suuhun makkaroista palanen rustoa (?).

      Ne, etupäässä ulkomailla tarjottavat herkut, joiden ainesosat tiedät, eivät ole niinkään outoja. Ei vain ole ehkä tullut aiemmin maistettua tai eivät kuulu suomalaiseen maalaiselämän jatkeena viettämäämme ruokakulttuuriin.

      Herkkuja on syöty monenlaisia muuallakin kuin joulupöydässä. Se mämmikin on vain imellettyä jauhoa, eli vanhanajan karamellia.

      Mites olisi pässin kivekset, käärme, mustat munat (kanasta ja mustuus iästä ja säilöntämenetelmästä), hapansilakkaa naapurissa Ruotsissa, kokonaiset kynityt pikkulinnut (syövät viljamme, me syömme ne), mehiläisen toukat, ne kanalle maistuvat sammakonreidet savustettuina herkkua, lajitelma naudan sisäelimiä muualla kuin makkaroissa, alligaattoria, erilaiset hapanmaitotuotteet (aasi ym), ym. Islantilainen hapatettu hai olisi mukava kokea.

      Ei niinkään outoa heille, jonka mailla ko. elukat asuvat.

      Hyvää iltaa teille, menenpä katsomaan onko raaka kala-ateriani jo syömiskelpoista (graavi lohi ja suolasiika)

    • ,.,.,.

      Jossakinpäin Suomea kerran tarjottiin ruokaa, joka näytti ihan takapuolesta tulleelta.

      • Pikku Myy

        Yäk. En voi ymmärtää mämmin syömistä. Hirveän makuista ja -näköistä. Kyllä vierasmaalainen varmaan oksentais jos sitä tarjottais kertomatta, että mitä se on.


      • ääliö huligaani
        Pikku Myy kirjoitti:

        Yäk. En voi ymmärtää mämmin syömistä. Hirveän makuista ja -näköistä. Kyllä vierasmaalainen varmaan oksentais jos sitä tarjottais kertomatta, että mitä se on.

        Siis mie en siedä mämmiä, sen ulkomuoto on täysin *piip* ja maku sitäkin karmeampi. koulussa kerran tarjottiin sitä, menin maistamaan, tuli saman tien ulos. =P


      • aaaadrghjkl5465586
        Pikku Myy kirjoitti:

        Yäk. En voi ymmärtää mämmin syömistä. Hirveän makuista ja -näköistä. Kyllä vierasmaalainen varmaan oksentais jos sitä tarjottais kertomatta, että mitä se on.

        Tarjosin saksalaiselle poikaystävälleni pääsiäisenä. Sanoin vaan, että on suomalainen pääsiäisruoka. Ei se sitä pahana pitänyt, muttei lisääkään ottanut. :) Ja mämmi on hyvää! :D No, makuasioista ei voi kiistellä


      • -
        aaaadrghjkl5465586 kirjoitti:

        Tarjosin saksalaiselle poikaystävälleni pääsiäisenä. Sanoin vaan, että on suomalainen pääsiäisruoka. Ei se sitä pahana pitänyt, muttei lisääkään ottanut. :) Ja mämmi on hyvää! :D No, makuasioista ei voi kiistellä

        jep!


    • pasi

      maailmalla kun matkustelen niin ei ole tullut erikoisia ruoka-annoksia..............mutta kokeilen aina paikallisia ruokia enkä ala syömään pitsaa ym...ranskalaisia...niitä sa suomessakin iha tarpeeksi...Meksikkolainen ruoka on hyvää ja tulista kuin kaikkialla karibialla ja thaimaassa ruoka hyvää ja tulista kuin lähi.idän ruoka...........

    • karamellipopcornia.

      En voi pahakskaan sanoa. Oli vain outoa, kun oli sekä suolaisia, että makeita.

    • Ei enään koskaan kiitos!

      Jossain tomaattikastikeessa uitettuja hanhenmaksapalleroita jauhomöykkyjen kanssa.. oli kyllä erityisen pahaa.

    • Lempi V.

      Hyvinkäällä törmäsimme erikoisesti maustettuihin, liian makeansuolaisiin, rasvaa tiriseviin ja kellertäviin kaalikääryleisiin, joiden päällä oli smetanantapaista, kylmää kastiketta.

      Kaaliruokien ystävänä en ole sen jälkeen enää syönyt ko ruokaa, koska mielikuva makuelämyksestä jäi lähtemättömästi mieleen, ja hajukin.

    • Jääpalakeitto

      Keitossa on vihanneksia, kalaa ja muita mereneläviä ja tietenkin jääpaloja. Keitto maistuu kuraojassa liotetulta, haisevalta tiskirätiltä. YÄK!

    • H.P

      Puolassa Krakovassa söin kerran karppia juutalaiseen tapaan eli keitetyä karppia rusinahyytelön sisällä. Ei ihan sopinut minun suuhuni. Kaverini samalla reissulla söi puolalalaista klassikkoa eli lehmänmahakeittoa, flakia. Oli aika eksoottisen näköistä soppaa. Maku ei kuulemma ollut yhtään hassumpi.

    • ilman mitään

      japanilaista.

    • tosioutoa

      bangogiss tarjottiin erikoinen annos kaverille,toinen kehuen kysyi ett mitä se ruoka oli kun oli niin hyvää.tulkki käänsi kysymyksen.sait syntymättömän rotan sikiöitä.en kerenny ottamaan kuvaa kaverin ilmeestä,mutta kovaa se läks.

      • Mika....

        Onhan sitä kaikenlaista tullut syötyä reissatessa. Istanbulissa söin ravintolassa viime kesänä mm. lepakon vatsalaukkua, eikä maistunut muuten millekään, lähinnä ehkäpä kumille.


    • ..........................

      koiraa, käärmettä ja vuohen aivoja, perus settiä vietnamissa. koira oli ihan ok mut käärme ja aivot vähän tökki mut pakko oli maistaa. thaimaassa on niitä paahdettuja ötököitä maistettu... ei maistu miltään.

    • ovat tuntemieni naisten himoamaa herkkua. Valitettavasti nautinto on jäänyt hyvinkin pinnalliseski, kun oinas on ollut elävien kirjoissa. Mutta pelkkä nuolaisukin on kuulemma nautinnollista.

      t. Oinas-mies

      • is_niniä

        se ei kuitenkaan täysin tyydyttänyt.


      • is_niniä kirjoitti:

        se ei kuitenkaan täysin tyydyttänyt.

        est Omen. Ty-tydy-dyy-dyd-dyy, sielu tyydyttyy..!


    • tätäkin kysytään taas uudel...

      Miksi samat kysymykset yhä uudelleen.

      Vaikka tämä näemmä innostaakin vastaamaan...

      • voi ja voihan

        näistä vääntää monta muutakin juttua.


    • Qlio

      NO HERNEKEITTÖ

      • Sehän on NIIINNNN arkinen keitto, notta. Sinänsä hyvää kun laittaa Jalostajan senap'pii ristiin rastiin keiton pinnalle. Njami.

        Kyllä armeija opettaa...


      • Komposti

        Se on kamalaa jos vielä läskinpaloja lilluu joukossa, oksettaa.


      • Sipulikeitto
        J-P.Sartre kirjoitti:

        Sehän on NIIINNNN arkinen keitto, notta. Sinänsä hyvää kun laittaa Jalostajan senap'pii ristiin rastiin keiton pinnalle. Njami.

        Kyllä armeija opettaa...

        oo la laa! Ce'st bon!


      • Sipulikeitto kirjoitti:

        oo la laa! Ce'st bon!

        Sipulikupoli on ortodoksien tavaramerkki. Rekisteröity sellainen. Näpit irti!


    • joku?:?

      kyllä sai istua vessassa koko yö meinaan... niin juu 2viikon päästä thaimaahan 5viikkoa..

    • rottapekonisiivuilla

      höystettynä. Hyvää oli ja halpaa! Söin tällaisen matkallani Intiassa. Välissä oli vuohenjuustosiivu ja salaattia sekä kahdenlaista kastiketta. Ja tietysti uppopaistetut ranskalaiset ja kylmä kokis.

    • Kyllähän se niin on, että suomalainen hernekeitto oikein valmistettuna on tosi HYVÄÄ. Herneitä, porkkanaa, varsiselleria, mustaa pippuria ja tarjoiltaessa pilkottua sipulia ja Turun Linna sinappia. Muuten hernekeittoja syödään kaikkialla maailmassa eri versioina.
      Ne oudoimmat ruuat: Vietnamissa Palut munia, joihin untuvikko on jo kasvanut sisälle. Toinen kaakkoisaasiassa: Maassa kypsennettyjä mustia kananmunia. Kolmas saattaisi olla termiitti-kastike.

    • Pohjan-Akka

      ...joskus 1960-luvulla Alatorniolla.

      Verikakot oli kamalimpia: sitä itteään kellumassa harmaassa mönjässä.

      Kuivalihavellissä oli tosi kuiva se liha ja ne oli keitetty maitoon ja riisiä ja perunoita. aku oli kummallinen, eikä ollu rapponen näköpuolikaan.

      Rusinasoppa oli muka herkkua, mutta mummo sanoi aina...jos ei synyt kaikkea: "jaa, kohta päästhän rusinasopan keithoon". Hautajaisissa kuulemma keitettiin ennen vanhaan /vanhashenaikhaan aina rusinasoppaa. Eli sen syönti jo veti vakavaksi. Pullistuneet rusinat oli kamalia.

      Alatornio on siitä hyvin eksoottinen paikka, että sitä ei ole kartalla.

      • erikoinen??

        Meillä on joka ikinen joulu rusinasoppaa. Ei se niin erikoista ole..


    • jauhelihakastike

      exän tekemä jauhelihakastike voittaa kaikki!! on ollut oudointa,mitä uskalsin edes maistaa.

      • heh!

        Tää oli NIIN hyvä! Ja samalla NIIN paha! *nauraa ääneen!*


      • Sillä

        muitakin bravuureita?


      • olivat
        Sillä kirjoitti:

        muitakin bravuureita?

        aina yllätyksellisiä..ei aian positiivisessa mielessä.En voinu syödä niitä,Ite se niitä söi. :)


    • jullijalmari

      skorpioneja pekingissä, nopeasti uppopaistettu varras jossa kuusi skorpionia. Maksoi 15 juania eli 1,50 euroa..hyvää ja rapeaa.

      • asun täälllä

        lehmänmahalaukkua olen syönyt. meidän kadulla on koiraravintola. ( ei siis koirille vaa siellä vedetään naapurin tessu parempiin suihin ) nam sitä pitänee kokeilla. helposti saa myös sammakkoa ja käärmettä. käytänössä täällä syödään kaikki 4 jalkaiset paitsi ei pöytää ja kaikki lentävät paitsi ei lentokonetta.


    • Ateenassa Akropolin alapuol...

      Olin tyttäreni kanssa Ateena-Loutraki matkalla.
      Kävelimme ensin Plakan alueella. En muista miten löysimme tämän ravintolan ylhäältä rinteestä Akropolin alapuolelta. Ehkä joku oli antanut `hyvän vinkin´. Muistaakseni tämä oli nuorison suosima paikka. Oli toukokuun loppu ja
      asiakkaita vähän. Minulla oli silkkinen paitapusero ja samantapainen hame. Koska ovet ja ikkunat olivat auki, sisälläkin tuuli melkoisesti.Liekitys tapahtui jollain polttonesteellä (haisi)pöytämme vieressä ja olin aivan varma, että kipinä lentää vaatteisiini ja korvennun itse siinä samassa. Lapseni katseli tapahtumaa ihmeissään. Makua en muista. Tästä on lähes 20 vuotta.

    • Loponen

      Maksalaatikko sen on oltava. Sehän on semmost höttöä, että ihmettelen kuinka vielä olen elossa kun kerran olen sitä maistanut. Oikeestaanhan se ei ole edes ruokaa ni tais tää tulla väärään paikkaan.

    • ragneveien

      valaanliha ja turskankieli, en tosin samalla aterialla syönyt. Valaanliha muistuttaa hiukan naudanlihaa, mutta on paljon mureampaa, ja siksi helposti sulavaa, ja siinä on voimakas merellinen maku.

    • marsu

      ...pizzassa. ;)
      eli en ole vielä kovin kauas(ku suomi) päässy matkaamaan.Tarkoitus olisi lähteä ku rahaa löytyy

      • vauvauwau

        wauuuu


    • Räppäri

      No söin kerran ihmisen paskaa ja se oli kyllä ihan hirveetä paskaa. Tyttöystävä tykkää kyllä, minä en.

      • kuka viittii edes kirjottaa...

        Älä hitossa täytyy kokeilla!!!!!!!!!!!!!!!!! Voi,he..e...!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Heppi

        juodaan. Kustako?


    • ja hirssi-valkosipuli puuroa

      Joskus vuosia sitten italiassa pienessä kyläpahasessa.

    • Joskus tullut syötyä kaktuksen hedelmiä Espanjassa. Ovat muuten hyviä :D jahka siis ensin poistaa piikit ;)

    • !Hola!

      Espanjalainen ystävämme halusi esitellä paikallisia erikoisuuksia, joten söimme alkuruuaksi hiilillä paistettuja possun neniä. Oli läskistä ja nahkaista, ja palat muljuivat hampaissa. Kärsän reijät tuijottivat lautaselta, kun kukaan ei halunnut syödä "parasta" kohtaa.

      Pääruuaksi oli pupua, puolikas paistettuna niillä samoilla hiilillä. Se oli oikein hyvää.

      • Aabro

        Ihmeellisin ruoka on
        -Paljaat Nakut?


    • Turistelija

      Söin ihan Porvoossa etana-ravintolassa Timbaali etanoita valkosipulikastikkeessa. Hyviä ne oli että suosittelen, mutta aika erikoinen kokemus työntää jotakin limaista suuhun. Jälkiruuaksi olisi ollut suklaa kuorrutettuja etanoita kirsikkakastikkeessa, mutta otin ihan vain Pikku Suklaatehtaan konvehteja. :D

      • vau vau vau wiuwau

        vautis vau vau wau..etanoita...wauuuuvautsi vau vauwauuuuuu...


    • la.cara

      otettiin aamupalaksi keittoa salaatin ja leivän lisäksi. Keitto oli vaaleaa suurustettua ja joukossa tummia ja vaaleita kokkareita. Kaveri alkoi ihmettelemään, mitä ne oikein on ja selailin siinä listaa ja kas; lampaanaivokeittoahan me siinä syötiin. Kaverilta jäi syömättä, itse söin kun oli tosi hyvää ja syönhän maksaakin yms.

      • lista olkaa hyvä

        Savustettua pikku haita, oli hiukan kumimaista ja outo maku.
        Alligaattoria paistettuna joka oli jätetty mediumiksi mutta en voi sanoa nam. Kilpikonnan liemi oli mitäänsanomattomatonta mereltä maistuvaa keittoa. Lehmänmaha maitokeitto oli oikeastaan parasta näistä kaikista.


    • Nimetön

      Siili oli aika erikoista kun viimekesänä makkarat loppu kesken

    • yh hyh...

      Ei nyt ehkä oudoin mutta tosiaankin ällöttävä, nimittäin osterit,jotka pitäis syödä kun ne elää! Kerran maistanut enkä ikinä sitä enää tee... Samaten kateenkorva(kaulassa oleva rauhanen?), kielet, munuaiset, muutenkin sisäelimet ja härän häntä! Mistä kukaan on keksinyt saada idean syödä kaikkea noita palleilla höystettynä?

    • äglöö

      Siis kaikista ällöintä ja oudointa ikinä on KESÄKEITTO! Lämmintä maitoa jonne viskataan vihanneksia sekaan.. Outoo!

    • RonttiMursu

      MIKSI!!?!?!

    • täydellistä

      on tietysti valkosipuli"voissa" paistetut pässin kivekset...
      nam, nam, makunautinto lähestyy . . . .

    • amiksessa...

      suurtalouskokit aikaansaivat suhteellinen tavanomaisesta ruuasta hyvinkin "eksoottista"... keitetty vesi jossa kelluu puoliraakoja herneitä on myös aika eksoottinen kokemus..

    • Denni

      Vietnamilainen keitto juodaan kupin reunasta, sattumat syödään puikoilla.

      • mitä erikoista/eksoottista

        tuossa keitossa on...se jäi hieman ihmetyttämään...nuudelikeitot ja muutkin vedetään siellä samaan tyyliin eli oliko ko. keiton aineksissa jotain erikoista vai mitä...?


    • doorsit

      Norjassa tuli sukulaisten vieraana syötyä valasta, oli tosi hyvän makuista, vaikkakin Norjassakin kait moraalisesti arvelluttavaa, edes löytää jostain kyseistä lihaa..

    • siankorvat

      Oli todella hyviä ja rapeita,ei olis kyllä uskonut mille maistuu.Ei niitä kyllä muu pöytäseurue uskaltanut syödä,mutta suosittelen :)

    • mineeh evaan...

      Kiinassa pääsin maistamaan kissan aivoja delffiinin maksakastikkeessa ja jälkiruokana oli jotakin outoa epämääräistä mössöä jonka alkuperästä ei ole tietoa.

      En olisi syönnyt jos olisin itse saanut tilata ruokani :P olihan se hyvää mutta en voinut enää syödä mitään kiinan matkan aikana kun sai pelätä mitä eteen tuodaan.

    • AAAAAAAAAAAAAEEEEEEEEEEE

      kokeilkaa rössypottuja!

      • rössyfani

        ihanata rössyvä


    • nimeltään mämmiä

      nyt muutama viikko siten tulin suomeen ja sain lautasella mustaa kakkaa sitä sanottiin määmmiksi. Omitusita se oli

    • Turisti3

      Maistanut ruokalajeja mitä en edes tiedä mitä ne sisältävät,,hapatettua kalaa thaimaalaisitain. (verrattavissa syyströmming ruotsista).Tyttöystäväni sanoi(On thaimaasta)että syövät kaikkea mikä liikkuu ja se valmistetaan..Väitti myös että lintuhämähäkit myöskin valmistetaan ruuaksi jos kiinni saadaan.
      Onko kokemuksia siitä ruokalajista?.

    • Asha

      Ehdottomana ykkösenä "ruoista" raa'at järvisimpukat. Juomista verilettujen tekoon käytettävä veri. Onneksi en kovin jäänyt kaipaamaan ainakaan noita kahta X)

    • Make

      Teksasissa tuli syötyä kalkkarokäärmettä, ja Thaimaassa silkkiiästoukkaa.

    • blondi-72hki

      haita,mustekalaa ja krokotiiliä eiku siis allikaattoria.

    • makaronladda

      Ei varsinaisesti elintarvike, mutta söinpä kerran pakotettuna ihmiskakkaa.

    • cannoballi

      Hammaslääkäristä tullessani posket kovasti puuduksissa ihmettelin, että kumenko laittoivat suuhuni. Hetkisen aikaa "kumia" pureskeltuani...

    • käsikarvaa

      pitzzzasassa.pissa tassin kuskaamana..

    • safkaa vaan :)

      Itseäni oikein nolottaa, kun mietin kuinka perus ruokaa tulee mätettyä... tässä pientä listaa näistä "erikoisuuksista"
      - simpukoita, mustekalaa, etanoita, rapuja
      - haimonnia
      -poron kieltä
      -hirven sisäelimiä, kuten sydän, maksa jne..
      - kaktusta
      -jänistä
      kyllä ny nolottaa....

    • L.E

      Kiinassa työreissussa ollessa friteerattuja mehiläisiä ja paahdettuja skorppareita....jessus....

      • Naikkonen08

        olen syönyt silloisessa Neuvostoliitossa nutriaa. Lapsena pakotettuna mm. rapuja ja verilettuja. Ikinä en ole uskaltanut maistaa lipeäkalaa lähinnä sen karmean nimen vuoksi.


    • makuelämyksiä

      En matkoilla vaan ihan kotosuomessa olen syönyt sammakonreisiä (oli muuten yllättävän hyvää), naudan sydäntä (ihan ok) ja etanoita eri muodoissa (yäk). Mutta aivan ylivoimaisesti oudoin maistamani on PÄSSIN KIVEKSET (enkä tarkoita nyt 2-jalkaisia), olivat siihen aikaan kuulemma Ahvenanmaalla suurta herkkua!!! HYI, että ällötti, kun tiesi mitä on syömässä, mutta sisulla siitäkin selvisin....

      • Jospa joudun joskus.

        Pässin kiveksiä tarjoiltiin jo viime vuosisadalla herroille Helsingin eliittiravintolassa kalliina erikoisherkkuna. Isäkin tylkkäs, itse en ole maistanut.


    • toiskassa

      ..alajärvellä hullun lihaa..

      • waann..

        ...oikein lattagallojen hullunlihaa ?? sitähän on siellä runsaasti tarjolla !!!


    • regnel

      Tosi hyvää sitä veti aukoinaan Aatukin viikset väpättäen.

    • 56546346

      kamalaa ''mouskakkaa''!
      Yrittäkää löytää pahempaa!
      Oltiin Ruotsis et varokaa...

    • epäravitsemustietoinen

      kaikkee on tultu matkoilla syötyä strutsia krokotiilia villisikaa heinäsirkkoja sammakonkoipia kalmaria kehrääjätoukkia ja koppakuoriaisia ihan kiinnostavia kokemuksia on ollu. parasta näistä varmaan oli krokotiili.

    • Vorschmack

      Kyllä se edelleenkin on toi Vorschmack! Herranen aika sentäs.... samaan ruokaan sotkettu lihaa ja kalaa...ei ollu oksennus kaukana....pakko oli sentäs maistaa kun työnantaja tarjos!

    • Nea90

      Kaikenlaista on tullu pienestä pitäen syötyä:
      mustekalaa
      etanoita (kuin pureskelis pyyhekumia)
      krokotiiliä (maku lähinnä kalan ja kanan kompinaatiota muistuttava)
      kengurua (todella hyvää, hirvittää vaan kenguruiden kohtalot)
      pötsiä (mikä ei ollut parhaimpia makukokemuksia)

      kaikkia edellämainittuja olen syönyt kotona isäni valmistamana. Todella hyvää! Nam! ^^

      Ensi kesänä tarkoitus maistaa Ghanassa liskoa ja mahdollisesti muitakin erikoisia paikallisia herkkuja.

    • reppumies

      Brasseissa alligaatoria, kanan sydämmiä, käärmettä, ja koreassa grilliruokaa paikallisesta, nam. Japanissa kuitenkin vielä kummempaa oli syödä niitä työmaaravintolan kumisia ja kirkkaanvärisiä palleroja riisinkera.

    • norjatar

      asun tällä hetkellä Norjassa ja valasta on tullut täällä maistettua. Se on ihan normiruokaa täällä. Aika lihaisa, väriltäänkin tummaa. Ite luulin, et ois maistunut enempi kalalle, vaikka tiiän, ettei valas ole kala. Mustekalaa söin Madeiralla ja se oli hyvää! Vähän kyllä näytti lonkerot hassuilta lautasella, mutta kannatti olla rohkea!

      Possun nenät ja härän hännät ym. ruumiin osat jätän ihan mielelläni koiralleni... kuten kaikenmaailman ötökät (koppakuoriaiset ym)...

      mämmiä en ole vieläkään pystynyt maistamaan, jo ulkonäkö niin erikoinen... Keski-Suomessa tykätään tehdä talkkunajauhoista jälkiruokaa ja se on myös aika hmmmmm.. sanoisinko että ei ihan mikään nautinto!

      • vai valasta

        Paras kaveri asuu Norjas ja valasta tullu syötyä,maistuu naudalta.Mut Kiinas työkeikal ollessani söin koiraa ja paahdettuja koppakuoriaisia joista jälkimmäiset maistu kyljyksille.


      • Kolmen kilon norjalainen kirjolohi on tosi eksoottinen "ruokalaji" oikein hyvin pantuna..! Voittaa joka tapauksessa suomalaisen lahnan. Se on löysää...


    • Samuli93

      Kaipa ne hauen silmät kalakeitossa. Eipä ne sushit, aivot ja ravunsisuskalut kovin kummoisia ole. Toisaalta "voikukkakahvi" on myös nykyään aika erikoinen

    • Nimetön

      Söin kerran silmän:D
      Savustettu oli.

      • rintaa

        Joskus nuorena talitiaisen rintafileet.Voissa paistetut.


    • gggfg

      Oudoin ruoka jota olen maistanut, on ollut pienet mustekalat,ja kerran söin etanoita/: ei voi sanoa että mitään hirveän herkullista :D

    • aGIHOIgi

      Oudoin ruoka jota olen maistanut, on ollut pienet mustekalat,ja kerran söin etanoita/: ei voi sanoa että mitään hirveän herkullista :D

    • JOka

      Oudoin ruoka jota olen maistanut, on ollut pienet mustekalat,ja kerran söin etanoita/: ei voi sanoa että mitään hirveän herkullista :D

    • Vihrinkäinen

      Hei sä taidat olla mintulle allerginen koska vaistomaisesti tunnet inhoa ja kammoa sitä kohtaan. Itselläni on samanlaisia tuntemuksia korianteria kohtaan. Pelkkä sanakin aiheuttaa jo minulle nyppyjä ja vilunväristyksiä. Pojalleni taas sana selleri kaikissa sen eri olomuodoissa aiheutta samankaltaisia oireita. Keho tietää mikä sille on hyväksi ja mikä ei.

    • Delgado

      hernekeitto

    • Jouluna-81 Lohja OY:n palveluksessa työnantaja tarjosi Kiinalaisessa ravintolassa jouluaterian joka sisälsi muun muassa kottaraista.Ei ollut porsaan makua.

    • Domingo12

      söin työmatkalla Etelä-Kiinassa.Häkissä oli eläviä käärmeitä ja siitä valittiin käärme ja kokki otti sen,nylki ja pätki paloiksi kuin nakit ikään ja pannulle öljyyn.Öljykin paloi välillä pannulla.Sitten kasviksia ,erilaista vihreää ja mausteita sekaan ja muutaman minuutin päästä ruoka oli valmis.
      Ei hullumman makuista!!

    • Satunnainen kulinaristi

      Ihan paikallisessa paremmassa ravintolassa rauskun siipeä. Varsin hyvää.

      • ...

        Maltalla tuli syötyä jänistä valkosipulipunkkukastikkeella, ei hassumpaa! :)


    • ja saa kunnioitusta... tai ...

      Kaikkein parasta on olla kasvissyöjä. Näin ei tarvitse syödä grillattuja oravan aivoja Kentuckyssa, kalkkarokäärmettä (rattle snake) tai paistettuja heinäsirkkoja Texasissa eikä täytettyä lampaanmahaa Kirgiisiassa. Jos jokin näyttää epäilyttävältä, voi esittää epäilyn, että siinä on varmaan jotain eläinkunnan tuotetta. Ja silti voi syödä erittäin maukkaita ruokia. No, suostun kyllä joskus syömään kalaa, paitsi en haita. Enkä tietysti mustekaloja ym.

      • mii. vain

        Oikeassa olet, onpas helpotus olla vegetaristi. :) Ja itse en syö edes kalaa, joten turhilta ällötyksiltä olen säästynyt. :) Etenkin tuolla Aasiassa missä käytetään ilmeisesti lähinnä mitä vain elukan osaa, niin sinne ei pahemmin tee mieli edes matkustaa. Mutta kukin tavallaan, ja itse olen valintoihini tyytyväinen. Mitään ei ole pakko syödä jos ei tahdo! :)


    • mutina

      koivet

    • plaaaaahhaaaahahaa

      no kerran olin intiassa ja maistoin siellä hai kalaa...:) siitä on kauan enkä muista mille maistu mutta kumminki outoo et oon joskus ees maistanu haita:DDnii ja sain siitä mahataudin koska en ollu tottunu sellasee ruokaan....

    • Lihansyöjä

      Eräissä pikkujouluissa otin salaattipöydästä annoksen, erittäin hyvää runsaalla kastikkeella...jälkeenpäin työtoverit kertoivat että ne olivat lautasliinoja joita söin...so what...maku oli hyvä.

    • savon ukko

      pahinta mitä olen syönyt,ja ei tarvinnut mennä merta edemäksi kalaan eli kesä 1978 vaajasalo mökillä ruotsi tädin tuomaa ruotsin herkua säilötyä hapan kalaa ei tarvittu mitään kaukomaita..

    • maalaistyttö___**

      Kerran isäni löysi sähkölankaan kuolleen joutsenen. Hän soitti poliisiasemalle ja kysyi, mitä tehdä. Poliisi sanoi, että no hautaa se. Isäni kuitenkin halusi siitä tehdä paistin uteliaisuuttaan. Minäkin söin sitä.

      Aika tavallista villin linnun lihaa, muille uteliaille tiedoksi. :) Mutta on kyllä erikoisin syömäni ruoka.

    • kulinaarista tietotaitoa

      Syksyn tullen kesä pässimme laitettiin pakkaseen. Asiansa osaavan teurastajan avustuksella. Sisareni, joka on ruoka alan ammattilainen, valmisti meille pässin kiveksiä, joita herkkuina joissain suomalaisissa ravintoloissakin tarjotaan. Maukasta. Ei kuitenkaan mieliruokaani.

    • .......

      italiansalaattia :)

    • on tosta samasta liharuuasta tilli versio, jota opetellaan jo varhain mm, kouluissa naatiskelemaan! oudoin ehkä pattayalla syömäni paahdetut crasshoppersit, on muuten hyviä, ihan myyvät semmosissa työnnettävis katukeittiöis, ois ollu isoja lehtitorakoita, grillattui gekkoi, sun muit nilviäisii myös, hmm... ehkä koetan ku kolmen viikon piästä sinne häippäsen!

      • Glugp

        jänistä on tullut maistettua tunisiassa.muuta erikoista en suuhuni ole laittanut,ja liekkö sekään mitenkään erikoista.. :D


      • oooopo
        Glugp kirjoitti:

        jänistä on tullut maistettua tunisiassa.muuta erikoista en suuhuni ole laittanut,ja liekkö sekään mitenkään erikoista.. :D

        joo


      • O - O
        Glugp kirjoitti:

        jänistä on tullut maistettua tunisiassa.muuta erikoista en suuhuni ole laittanut,ja liekkö sekään mitenkään erikoista.. :D

        Olen syönyt jänistä Suomessakin, ja tilaan sitä aina missä tahansa, kun on tarjolla. Vapaana eläneen eläimen lihaa voi syödä mielelläni, mutten mielelläni pistä suuhuni kasvattomoissa kidutettujen eläinten lihaa.


    • ilman ruokaa

      huonoin kuulemani ruuan syöminen on lesboparin syömä ruoka,jossa vosutetaan tai raiskataan,nussitaan sormella nainen naista numerolla,joka on ainut maailmassa,sen omistaa jaska rytsölä,ja lesboilee mun lapsien kaa,sen limusiini vaimonsa kustannuksella,jaska vaan raiskaa lapsiani joskus,ei tunteja,toi lesbo vetää 5 tuntia aamuisin ja iltaisiin,jaakko rytsölän toimesta.outo ruoka vai mitä,kommentoikaa asiaa,jaakko kuolee nälkään,kauppa nurkalla ja ei uskalla enään uloskaan,se neocart-luottokortin johtaja,www,neocart.fi lisätietoja,jos joku suosiolla vetäis jaakon lesboa vaimoa.jaakko kuolee nälkään 4.23 h kuluttua,onneksi,syä woodoolla vaan.se runkkari ainut numero maailmassa.lesboilee lapsia,kukaan ei ole turvassa,asuu kalliossa.

      • sellasta sattuu

        Ajelin kerran pyörällä ja suu sattui olemaan auki. Sitten ilmavirran mukana lensi suuhun joku kärpäsen tapainen hyönteinen. No se meni henkitorveen asti ja vaikka yskäsin se ei tullut ulos vaan jäi jonnekkin. Jatkoin vaan matkaa ja totesin että tulin syöneeksi kärpäsen. Lapin reissujen aikana olen kyllä vastaavalla tavalla syönyt hyttysiäkin useamman kerran. Mut ne ei kyllä olleet mitään verrattuna tuohon kärpäseen.


    • mintukkaa

      ei voi sietää mätiä!!!!

    • #=)

      Poikasena tuli pyydettyy räkättejä, ja pitihän sitä maistaa miltä se maistuu, tikun nokassa paistettiin notskilla.. ei ollu kyl hääppöstä!

    • pahimpia ainakin

      sianlihavatkuli ja tilliliha,paahtokiisseli pthyi!!

    • kielitaitoinen

      Sattuipa kerran...Olin työreissulla Itävallassa.
      Tilasin tarjoilijalta ruokalistan.
      -Ei mennyt kuin tovi yhtä-äkkiä eteeni tuli joku käsittämätön makaroni-simpukkakeitto.-Kohteliaisuus-syistä siemaisin tuon kuonooni,mutta samantein eteeni tuli joku älyttömän kokoinen verta tihkuva pihvi,,yritin heiluttaa kovasti että enhän ole edes mitään tilannut,mutta ei auttanut,jotain paikallista vaaleaa lihaa tuo oli,mutta ymmärrän kyllä sen että tarjoillaan esim,härkää mediumina,mutta jotai puoliraakaa lammasta ,ei ymmärrä,,no tarina jatkuu,,siinä tuota purukumia koitin niellä,muutaman oluen kera, ja kas sain sen mahaani,mutta taas kun lautanen lähti pois tuli uusi tilalle...haa jäätelöä...maistelin vähän aikaa,,se oli valkosipulijäätelöä...mielenkiintoista en voi muuta sanoa..vihdoin tuli lasku ja yrttinen ihme kahvi jonka jätin juomatta,,sisuskalut ne on mullakin..Selvisi että olin tilannut menuun siis ruokalistan,mutta mulle tuotiin siis talon menuuuu..opin aika paljon,,,heh..

    • dööpöö

      Eihän mintussa ole mitään outoa lihan mausteena. Lampaankin seuralaisena sitä käytetään ihan normaalisti.
      Ja sitä lientä ei tarvitse yrittää kauhoa puikoilla vaan ainoastaan ne herkut sieltä liemestä. Liemen voi hörppiä erikseen kulhon reunasta :-)
      Suomessa on paljon oudompia ruokia, kuten mämmi ja munavoi.

    • on hyviä

      muurahaiset on hyviä

      • mutta mutta

        Pohojanmaalla syödään MUTTIA !
        , hyvää on kun voita ja punasta maitoo laittaa sekaan.


    • Toisinaan täällä

      että lapsuuteni suomalaiset ruuat ovat erikoisuuksia tämän päivän nuorille ja keski-ikäisillekin kuten siansorkat, possunkorvat, sianpääsyltty,maksa, munuaiset, kateenkorva, naudan- ja possunkieli, verilätyt, itse suolesta tehdyt makkarat,tiety porot, jänikset ja hirvet, kyllähän mämmiä pitää syödä kerran vuodessa soketin ja kerman kera, mädit , ravut simpukat. Haggishan ei ole kaukana noista perinteisitä ruuista, jolloin mitään ei pantu hukkaan. Samoin kuin kirjoittajat kertovat Aasiasta.Tämä vain kotimaanosastoa.Suomalaisten perinneruokien tunteminen olisi myös aiheellista rössypotusta ja makroonivellistä lähtien.

    • pääkallo

      Haitilla velipoika tilasi ruuan,huono kielitaito.
      en muista mitä piti tulla, tuli jonkun eläinen pääkallossa jotain keittoa. en maistanu.

    • aivovaimo

      Aikanaan vierraillessani Zimbabwessa sain välipalaksi kuivattuja jauhomatoja. Ne olivat sormenpaksuisia, harmaita ja kuivia kuin mitkäkin. Todellisia jauhomatoja.... Maku ei kyllä ollut paha!

    • John Sausage III

      Oltiin just tultu burduheimon perinteisestä lampaanteurastusjuhlasta ja olimme lampaanmahalaukkua mahalaukkumme miltei täynnä lähestymässä Mrlinghao-vuoren juurella sijainnutta leiriteltttaamme. Yht´äkkiä yönmustat hahmot piirittivät meidät ja meidät vietiin vangittuina parinkymmenen kilometrin päähän erääseen heimokylään.

      Siellä meidät vietiin suoraan juhlapöytään ja kätemme vapautettiin mutta vartijat olivat keihäät tanassa ehkäisemässä vastalauseitamme ja pakoonpääsyämme.

      Juhlaruoka tuotiin paikalle. Aito Nilsiästä kotoisin oleva lähetyssaarnaaja. Siinä nenämme edessä sen laittoivat. Teurastustapa oli mielenkiintoinen. Raakattuaan ensin saarnaajan työnsivät pitkän bamburiu´un peräpeilistä sisään niin että riu´un kärki tuli noin metrin verran suusta ulos. Vasta riu´un ulos tullessa loppui se kauhea savonmurteinen pajatus, "elekeehyvätimmeisetkuinkatyöjuuttaattyollatavallaelekeekehtoa"-jollotus oli kauheaa kuunnella, heikkohermoisemmat hämäläiset meistä pyörtyivät.

      Sitten heimon pääkokki apulaisineen asetti saarnaajan nuotion yläpuolelle vartaaseen jota hiljakseen siinä pyörittelivät tuntikausia. Meidän ruokahaluamme heräteltiin saarnaajan kypsymisen aikana erilaisilla viidakon hedelmistä valmistetuilla aperitiiveilla, kärsimyshedelmäviinalla ja mangokonjakilla.

      Liha alkoi olla kypsää ja kokki ryhtyi apulaisineen tarjoilemaan saarnaajaa meille ja outoa kyllä, sademetsän ilmapiiri oli tuonut meille aikamoisen nälän. Pienellä koukkupäisellä veitsellä kokki irroitti päänahan ja kaiversi kalloon reiän josta pienellä kauhalla alkoi ammentamaan höyryävää saarnaajan aivoa puukuppeihin.

      Hieman katsoin hitaasti edessäni höyryävää annosta, ilmeisesti heimon katsomuksen mukaisesti parasta ja herkullisinta osaa saarnaajasta ja varovaisesti ryhdyin maistelemaan.

      En tiedä johtuiko se saarnaajan vankkumattomasta uskosta vai mistä lie, mutta aivo maistui hyvälle ja tanakalle, proteiinipitoiselle ja pehmeälle mutta mustekalamaisen notkealle varsinkin kun palanpainikkeeksi oli kookosviinaa.

      Yö jatkui juhlien muuttuessa orgia-tyyppisiksi. Me viattomat matkalaiset pääsimme lähtemään vasta kun saarnaaja oli kaluttu kokonaan ja viinalekkerit tyhjennetty.

      Kaikkea sitä aurinkomatkalaiset saavatkin kokea. Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen eksoottisimmasta voin siis vastata, että erikoisin ruoka jota olen syönyt on nilsiäläistä saarnaajan aivomuhennosta.

    • Marram

      Hei !

      Oudoin syömäni ruoka on Kiinassa syöty häränkyrpä.

    • En voinu ikinä sietää sen tekemää makaronilaatikkoa, muuten teki ihan "hyvää" ruokaa.

    • nirsoilija

      Olen äärettömän nirso sen suhteen mitä suuhuni pistän, joten kyllä strutsi on eksoottisinta tähän mennessä.

      • munat? Ne on aika isokokoiset, purtavaa riittää..!?!


      • aion kyllä
        J-P.Sartre kirjoitti:

        munat? Ne on aika isokokoiset, purtavaa riittää..!?!

        Täytynee sellaistakin testata, kananmuna näyttää sen jälkeen niiin säälittävän pieneltä.


      • aion kyllä kirjoitti:

        Täytynee sellaistakin testata, kananmuna näyttää sen jälkeen niiin säälittävän pieneltä.

        Sit, kun saat tilaisuuden testata ison munan, paneudu siihen oikein hartaudella: istu munan päällä rauhallisesti ainakin tunti. Josko munassa alkaisi tuntumaan elon merkkejä..!?!


    • namuttelija

      kyl noi friteeratut koppakuoriaiset oli melko maukas kokemus tuolla thaimaan lämmössä...

    • Rantanen

      Kannattanee pysyä kotimaan ruoassa ja kotimaan matkailussa. -Ettei sitten tarvi palattuaan, valittaa yleisönosastoissa , torakoista, kerjäläisistä , kylmästä raanavedestä ja paikallisten huonosta palveluista monikansallisen hotelliketjun swiiteissä...
      Mämmi, perunat, ruisleipä ja paistetut silakat. Se on siinä! (Läppä!).

    • ja ihan suomessa

      velipoika ja yksi kaveri löivät vetoa että voiko ihan suomalaisia simpukoita syödä?
      no, keräsivät rannalta ja keittivät kattilassa.
      kamala hajukin jo oli. velipoika söi muutaman ja kun oksensi niin toinen voitti, mutta oksensi hänkin . YÄK!!!!!

    • Turkissa

      Ei ollut kauheen hyvää, mutta kyllähän sitä söi.
      Sammakkoakin olen syönyt ja se on todella herkullista.

      Kaurapuuroa en suostu suuhuni pistämään, se alkaa heti yököttämään.

      • tuli

        maisteltua paljonkin avaruuskakkuu ja sieniä. oli niin hyvää että lähti lentoon :D


    • oodoakkaunista

      Olin vasta maaliskuussa Tunisian Hammametissä. Siellä oli alkukeittona jotian soppaa, jossa oranssissa liemessä kellui riisin näköisiä klönttejä ja siinä seassa sitten minun lautasella köllötti sardiinin pää. En tosiaan tiedä kuuluiko keittoon, toisilla ei anakaan ollut. Yäk...

    • hdsuiafp

      Joskus 15 v. sitten Eestissä kaverin kanssa oltiin työkeikalla, illallisella isännät veivät syömään. Ruokalistalla oli siil (=siili). Suosittelivat ja tilattiin sitä.
      Eihän se tietenkään oikea siili ollut vaan parin nyrkin kokoinen soikea lihapulla, jossa oli palvikinkun palasia pinnassa niin, että kyllähän se siiliä muistutti. Maku oli ihan hyvä ja paras ylläri löytyi siilin sisältä. Iso valkoinen rasvaköntti. Kaverilta jäi syömättä, minulle maistui kyllä.

    • bua

      Etelä-Kiinassa tarjottiin punaviinissä marinoituja katkarapuja ja elävänä tietenkin.
      sian sikiö oli aika äklöä myös...

    • olkoon

      kuivattuja heinäsirkkoja olen maistanu YÄK!!!

    • jakko79..

      mitä mitä mitä,kyl se nykypäivänä on et kotona ruoka syödään ;) se oikein ite tehty kotiruoka,sitä harvoin saa ,yleensä syyään sitä pikaruokaa,näihän se on ,uskokaa vaan murut,mut ite tykkään kokkailla,mut yleensä herkkuja,eihän se sitä kotiruokaa ole; mäkkärii ne nuoret / pizzaa

    • sbonja

      Kun olin Ruotsissa äitini sukulaisten luona, niin se ruotsalainen kalakeitto maistui ihan oudolta, verrattuna tähän Suomen kalakeittoon. Sen kala oli tietenkin ihan eriä, koska Ruotsin kalaa se oli. En pitänyt kamalasti siitä, koska kun se merestä oli juuri pyydystetty, niin se oli tosi suolaista. Ensi kerralla, kun Ruotsiin menen, niin osaan ainakin sanoa, että haluan jotakin muuta, koska kala ei ole ihan sellaista, mihin täällä Suomessa olen tottunut.. Bääh!

    • Sirin

      Yläasteella olin työharjoittelussa kotieläintilalla, jossa aamulla ruokin ankat ja illalla noheva isäntä oli paistanunna ne vaakut iltaruuaksi.. Vähän maistoin ennenkuin tajusin mitä söin.. Itku tuli ja traumat jäi.
      Anjovis on maailman kamalinta moskaa, muuten olen aika avoin kaikelle uudelle ja eksoottiselle..

      • mämmi..? Isäntä tarjoo tuoretta mämmiä yllättäen sen jälkeen, kun on käväissyt ulkohuussissa... Njami. "Mitään en oo ottanu.."


    • vadelmakeksi

      Isossa Britanniassa kävimme hampurilaisravintolassa.
      Kanapopkorni oli ihmetyksen aihe. En maistanut kuin yhden ja oli hirveää.

      Ja en todellakaan tiedä miten kanasta saa tehtyä popkornia!

      • ja pop pop pop pop pop pop-musiikkia... Neljä kanaa. Four chicken.


      • että kaikki
        J-P.Sartre kirjoitti:

        ja pop pop pop pop pop pop-musiikkia... Neljä kanaa. Four chicken.

        te ihmiset olette aivan ihania !!!


      • vv dc
        että kaikki kirjoitti:

        te ihmiset olette aivan ihania !!!

        söin thaimaassa koppakuoriaisia. Paistettuja tai paahdettuja. En ole varma, mutta ihan hyviä snackseja ne oli..


      • vv dc kirjoitti:

        söin thaimaassa koppakuoriaisia. Paistettuja tai paahdettuja. En ole varma, mutta ihan hyviä snackseja ne oli..

        kuorittuja koppeja keitettyinä päässyt makustelemaan... Thailandiassa, joka on buddhalainen maa. Niin mitä suomalaiset kristityt luterilaiset sieltä pakanoilta OIKEESTI haluaa..?!?


    • Ei ollut lempparia

      Neuvostoliitossa opiskelijaruokalassa oli yhtenä päivänä tarjolla jotakin, joka vähän näytti lihalta. Paras venäjänkielentaitoinen meistä muisti vasta kun olimme jo aloittaneet aterian, mitä ruoannimi oli suomeksi: lehmän utaretta. Loppu jäi syömättä.

    • kuten myös

      vaseliini suoraan purkista syötynä. Siis vielä teini-iässäkin.

    • Itä-Siperiasta

      Asustelin joskus Itä-Siperiassa, ja siellä kyllä sai maistaa vaikka mitä mielenkiintoista ja sellaista, jota ei edes kuvitellut voivansa syödä. Seuraavana muutama esimerkki:
      - Raakaa suolta, joka oli täytetty lämpimällä verellä. Suoli puhkaistiin, jolloin veri nielastiin alas alkupalana, ja suoli syötiin perään.
      - Lehmänhäntä oli koverrettu ontoksi. Se oli täytetty jauhoverisösselillä, ja eikun nauttimaan
      -Pakkasesta otettiin kokonainen jäätynyt ja raaka kala. Siitä leikattiin siivuja, uitettiin suolakupissa, ja namnam
      -Hevosta erimuodoissa, ja eri osia hevosesta

      Pohjois-Suomessa olen syönyt esim. Poron kynnenalusia, Isojen kalojen päitä, joista silmät ovat kuulemma parasta herkkua, mutta en tiedä olenko samaa mieltä.

      Tässä oli tällaiset alkupalat, joten osaatte varmaan kuvitella mitä muuta ihminen voi suuhunsa pistää :D

      • hyvin voidellusta girgiisi-naisesta, jonka nuoleminen on sikäläinen aamupala. Maistuu kuulemma lepakolta... njami.


    • syötyä

      Ei nyt niin outoa, mutta ei hivellyt makunystyröitäni.

      Ihan tavallinen som tam-salaatti, mutta laolaiseen tapaan tehtynä. Erikoisherkkuna seassa mutakalatahnaa ja fermentoituneita ravunsaksia.

      Pellolta pyydetty käärme ja sammakot olivat suussasulavia puhumattakaan verikeitosta verrattuna tuohon edelliseen.

      • snacksejä

        Unohtui vielä paahdetut koppakuoriais- ja sirkkasnacksit. Maku ei kammottava, mutta kun ei ole tottunut hyönteisiä syömään.


      • ihanin...
        snacksejä kirjoitti:

        Unohtui vielä paahdetut koppakuoriais- ja sirkkasnacksit. Maku ei kammottava, mutta kun ei ole tottunut hyönteisiä syömään.

        hauskin, värikkäin, mukavin ja kiltein viestiketju koskaan ikinä milloinkaan. Kiitoksia ihmiset! Te olette ihania !!!

        sanailee 27 x ....


    • metu

      Purkkilihaa vm.1940

    • 6+15

      Itävallassa söin jotakin todella vastenmielistä, ruuan nimi taisi olla Ragou tai joku tällainen. Muut ateriavaihtoehdot eivät kuulostaneet sen herkullisemmilta joten tilasin saksanhirveä jossa sitten oli tuota lisukkeena. Kysyin tarjoilijalta mitä se sisältää, mutta vastaus oli melko epämääräinen, käsitin että ainakin makaronia, jauhoa ja vettä. Koostumus oli kuin olisin syönyt matoja. Toiste en sitä syö.

    • 21

      Itse en näihin erikoisuuksiin yllä, mutta onhan sitä tullut simpukoita sekä levää syötyä :) Niin ja lasketaanko suklaapitsa eirkoisuudeksi? : D

      Mutta tarkoituksenani olisi maistaa uusia ruokalajeja..

    • Maaruska

      Kiinanreissulla velipoika oli nähnyt että jos halusi kanan , sen sai sieltä valkata minkä haluaa, ja ei kun kirveellä pää poikki, mopon tarakalla hän oli nähnyt jotain outoa, mitä lie oli kuljetettu, no kuulihan hän tyttöystävältä, että ne olivat tapettuja koiria, kyllä sai kuulla jos mitä sielläkin oli suuhunsa laitettu, kaikki liikkuva, hyi hemmetti :(

      • Maaruska

        Ite olen maistanu keitettyä mätiä, nam, ja suolattuna kans, kyllä sitä on kalan / lohen päitäkin maisteltu ja silmiä syöty, se kovin osa , se on pitänyt sylkästä lautaselle =) kuivalihavelli se on hyvää , uunijuusto, leipäjuusto, leipäkeittoa, onhan näitä herkkuja =)


    • kiinassa

      Itse söin tietämätttäni kiinassa koiraa ja sain ruokailun jälkeen vasta kuulla tästä. Samalla matkalla tuli syötyä heinäsirkkojä, käärmettä ja jotain isoa tuhatjalkaista

    • hyvääoli

      grillattua marsua eteläamerikassa pari v sitten. on siel ihan normiruokaa intiaaneilla

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe