Objektiivien

Toimivuus

Eli mielenkiinnosta tulevaisuuden objektiivi ostoksia ajatellen tuli mieleen, että toimiikohan Sonyn A200 nämä HSM ym. tarkennusmoottorilla olevat kakkulat? Tai toimiiko yleensäkään missään Sonyssa. Kumpaa suosittelisitte Sigman (macro)18-50mm/2.8 vai Tamron 17-50mm/2.8 ovat aika saman hintaisia, painoisia ja kokoisia. Objektiivi-infosta olen jotain näistä lukenut ja kiinnostaisi erityisesti tarkennuksen äänen voimakkuus, onko jopa kovempi kuin kit 18-70mm/3.5-5.6 lasissa. Kaikkea palautetta näihin liittyen lueskellaan ja muitakin vaihtoehtoja otetaan vastaan.

7

1824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikalailla

      Hiljaista...

    • toimi...

      Sonyssa toimii siihen tarkoitetut kakkulat. Useimmat käyttävät kameran rungossa olevaa tarkennusmoottoria. Myös ultraäänimoottorilla varustetut objektiivit toimivat, mallivalikoima on toistaiseksi melko suppea. Esim. Sigma ja Tamron valmistavat tietyistä objektiiveista tarkennukseltaan kahta eri versiota. Toistaiseksi tietääkseni Sonyyn on ollut tarjolla vain runkomoottoria käyttäviä malleja, mutta ultraäänimoottoreita on tulossa. Tarkennuksen ääni ei todellisuudessa ole niin paha kuin sen itse kuulee, onhan kamera aivan naamassa kiinni. Suljinäänet häiritsevät etenkin sisätiloissa yleensä enemmän. Vielä enemmän häiriötä kuitenkin aiheuttaa salaman välkyntä kuvaustilanteessa.

      • Tietää

        Että toimii objektiivit joissa oma tarkennusmoottori. Toivottavasti valikoima laajenee nopeasti, eikä hinnat nouse korkeammiksi kuin vastaavat lasit esim. Canonin tai Nikonin sovituksella.


      • bysten
        Tietää kirjoitti:

        Että toimii objektiivit joissa oma tarkennusmoottori. Toivottavasti valikoima laajenee nopeasti, eikä hinnat nouse korkeammiksi kuin vastaavat lasit esim. Canonin tai Nikonin sovituksella.

        onko objektiivissa tarkennusmoottori; Minolta esitteli ja toi markkinoille ensimmäisen autofokusjärkkärin vuonna 1985 ja siinä - kuten sen perillisessä Sonyssä - tarkennusmoottori on rungossa. Eli objektiiviin ei tarvi sitä rakentaa, yksi moottori, halvempi hinta. Mutta on Minolta tehnyt myös moottoritarkenteisia objektiiveja, miksi, sitä en ymmärrä, sillä itselläni oleva 80-200/2,8 APO G tarkentaa hiljaisemmin ja nopeammin ja paremmin kuin 70-200/2,8 HS APO SSM (jonka piirtokykykin on huonompi kuin tuon vanhemman veljen), mutta toimii kyllä, jos haluat rahaa turhuuksien toreille kylvää... Sony osti Minoltan, ja jatkaa samaa järkevää linjaa, kaikki AF-objektiivit sopivat. Nikoniin sopii objektiivit vuodesta 1959 alkaen, mutta mitkä mihinkin runkoihin, siinäpä sitä riittää selvittämistä. Itse mieluummin käytän sen ajan kuvaamiseen.


      • Ei hiljainen

        Todellisuudessä ultraääni meluaa hyvinkin paljon, mutta kuvaajan kuuloalueen ulkopuolella.
        Esim. Peura kuulee USM:n ainakin 50 metriin tyynellä säällä. Asiaa voi myös kysyä koiraltaan.


    • Kairafotari

      Itselläni on tuo Sigma 18-50/2.8/DC EXD johon olen melkoisen tyytyväinen, saisi olla ehkä hieman laajakulmaisempikin.
      Tarkennuksen ääni on kohtuullinen ja sillä ei lienee suurta merkitystä, koska esim. linnut kuulevat helposti heikommankin äänen ja jos ovat juuri varuillaan niin liikken ja äänen on totaalisesti oltava nollassa.

    • thegromit

      Eli kuten sanottua, ultraäänitarkennus (HSM) toimii kyllä kaikissa Sony Alpha digi-rungoissa (ei kaikissa Dynax-filmirungoissa ilman kallista päivitystä).

      Mutta ongelmana on se, ettei ainakaan Sigma eikä ymmärtääkseni Tamronkaan ole nuukuuksissaan lisensoineet tätä Sonyn rajapintaa, joten tukevat vain Canonissa ja joskus Nikonissa. Esimerkiksi Sigma 70-210 (vai oliko se 70-200mm) F2.8 on siisti klasi Canonissa, mutta vähän hidastuu AF Sonyssa (tämän on vaan linssiarvosteluista saatu tieto, ei oma kokeilu), vaan tyytyväisiä ovat silti olleet.

      Tilanne on melmkein sama kuin ainakin Sigman vanhempien M/AF-klasien kanssa: kun eivät lisensoineet rajapintaa vaan koettivat re-engineerata sen itselleen, saivat suunnilleen toimivat kakkulat sen ajan filmirunkoihin ja digirungoissa ei sitten ihan niin hyvin pelitäkään (itselläni 3 Sigma-klasia) kun AF toimii melkein yhtä hyvin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe