;(;( surkea gerbiilin omistaja

masentunu..;(;(

PUHUN NYT IHA SUORAA! mun gerbiilit vihaa mua koska ne oli mun ekat gerbsut ja nostelin niit jo liian aikasin ne alko pelkää mun kättä ( käsittelystä ei TOIVOAKAAN) puree sitä vaihan vaa niille noppaa ruuat, veden yms SIÍS KAIKKI PERUSTARPEET...mut en yksin kertasesti osaa käsitellä niit vastaku ny mut nyt se on jo liian myöhäst ;( pitäiskö mun antaa ne pois nii niitten ei tarvis pelätä koko lopun elämäänsä:( MUA SAA TORUA SILLÄ MÄ OON KÄYTTÄYNY NIIN VÄÄRIN! itkettää oikee ku mietin et mulla on eläimii mut en voi käsitellä niit... HJELP! :'( ( yritän saada niiden elämän parmepaan malliin)

5

522

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Cimma

   Nyt ihan rauhallisesti. Kaikista gerbiileistä ei tule käsikesyjä. Ne voivat juosta pakoon silloin kun otat niitä syliin, mutta voit aivan hyvin pitää ne katselulemmikkeinä.

   Meillä asuu tällä hetkellä Kingston Walk eli Kinkki niminen black pied gerbiili, joka ei todellakaan välitä käsittelystä. Toki se istuu ehkä minuutin kilttinä ja sitten se vänköilee, puree ja näykkii. Kinkki on nimensäkin mukainen "kinkkinen" tapaus, en todellakaan itse halunnut siitä tuollaista. Kingstonin sisko (juu, tyttöjä) Pink Floyd, Varga taasen on niin arka, ettei sitä voi miksikään näyttelyeläimeksi laittaa. Tytöt ovat 1 vuotiaita.

   Noh, näihin TOTUTETTU kaveri, lokakuussa 2 vuotta täyttävä agouti WS naaras Castfill on toisenlainen. Tykkää käsittelystä ja on muutenkin kuuliainen, tulee mm. kutsusta luokse.

   Ä_L_Ä anna niitä pois. Tarjoa herkkuja kädeltä, laita käsi terraarioon ja pidä se siellä, vaikka ne kuinka purisivat. Meillä on auttanut hieman. Esim. Kingston on vasta nyt (vähän yli puoli vuotta) oppinut luottamaan minuun. Onnistut kyllä!

  • ellem

   Mä aloin heti ekanan päivänä nostelemaan omiani.
   Nyt ne on ihan älyttömän kesyjä, ei pelkää mitään. Mutta se johtuu siitä että vien ne joka ilta 2t juoksutusaitaukseen. (huoneessani on kopilla raajattu nurkka)

  •  Gerbil Love 

   Mun toinen gerbiili tavallaan vihaa mua.
   Mulla on kaksi gerbiiliä.

   Mä aloin nostelemaan niitä jonkun alle kuukauden sisällä, kun kaveri opetti, miten ne otetaan käteen.

   Mutta munkaan gerbiilit ei ole mitään kesyjä, molemmat aika arkoja...


   Äidilläni on ollut joskus todella kesyjä. Itse en osaa tehdä mun gerbsuista mitään kesyjä. Ja se mua vähän harmittaa. Tuntuu, että mun gerbiilit pelkää muo. :(


   // Mutta sun ei kannata pelätä gerbiilejäs. Ala leikkimään niiden kanssa, ne voivat alkaa tottumaan suhun paremmin.

  • Kokemusta gerbuista

   Itelläni oli 4 gerbiiliä ja aluksi olivat hyvin arkoja. Annoin niiden rauhassa tutustua uuteen ympäristöön ja laitoin pikkuhiljaa kättäni häkkiin ja nostelin niitä. Ajan kuluessa kaikki tulivat luokse, eivätkä pelänneet. Jos nostelet gerbiiliäsi väärin, voi gerbiilistäsi tulla arka.

  • Anonyymi

   Itellä ollu 8kk gerbiilejä ja ne oli mun ekat jyrsijät. Ne on nyt 10kk ja aika käsikesyjä. Niitä tosiaan on kaks, tyttöjä molemmat. Meille tullessaan Duffy oli jo heti tosi utelias, ihmisläheinen ja tuli mielellään syliin ja kädelle. Kun taas Dumbo, oli arka, ujo ja säikky. Ja ei vieläkään hirveesti tykkää kädelle tulla. Tottakai tyttöjä käsittelen joka päivä. Mut kannattaa vaan ottaa rauhassa, mulla meni mun toisen gerbun kanssa 8kk ennen kun se oli edes jotenki käsikesy! :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   36
   5415
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   329
   3234
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   1849
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1762
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   72
   1664
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   286
   1210
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   120
   1057
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   80
   844
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   843
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   83
   786
  Aihe