Käyttövesiputkien uudistus omina töinä

rakettitiedettäkö

Onko jollain kokemusta "teeseitse" käyttövesiputkien vetämisestä vanhojen tilalle. Vanhat putket lattia- ja seinävalujen sisällä. Pitäisi vetää kolmeen vesipisteeseen pannuhuoneen sulkuventtiileiltä. Ideana käyttää muoviputkea "kotelon" sisällä katonrajassa ja sieltä "kromatulla" kupariputkella vedot alas kylpyhuoneessa ja vessassa, missä putket tulee näkyville. Onko muovi- ja kupariputki- yhdistelmän vedossa jotain erityishaasteita? Saako tavallinen harrastajarakentaja "helmiliitokset" pitämään vai tarvitaanko jotain putkimiesten "poppakonsteja"? Itse työ näyttäisi melko suoraviivaiselta yhden putkilinjan vedolta joka päättyy keittiöön ja josta tulee kaksi alasvetoa suihkulaitteelle ja vessanhanalle.

10

2021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuri noin

      helppoa ja osat saa biltemasta.

      • halpa+hyvä=2 tuotett

        Ei tuu merkittävästi kalliimmaksi ostaa laadukkaita osia.
        Bilteman helyt on jotain ihan ala-arvoista seosta.

        Itsellä alkaneet mennä ihan sonnan näköisiksi vajaassa 5 vuodessa.

        Noissa usein tarkoitus olis kestää vuosikymmeniä, niin se muutama kymppi enemmän laadukkaammista osista kannattaa maksaa.

        Bilteman helmillä voi tehä sellaisia liitoksia jota pitää olla yhtenään nujuamassa kun maku muuttuu, kuten vesihanat tms.


    • phpte

      Juu, vedä vaikka wirsbolla ne piiloputket, mut laita toki myös suojaputket (wirsbolle) ni ei tule kondenssiongelmia. Helmiliitoksissa ei oo mitään kummallista ku muistaa varmistua että putki on pohjassa ennenku alkaa kiristään ja muistaa laittaa siihen wirsboon tukiholkin joka liitokseen. Eipä tommosten kytkentöjen teettäminen amatimiehelläkään tuu kovin kalliiks eikä tarvi sit joka reissulle laittaa linjasulkuja kiinni ku on kotoo poissa.

    • ......

      Omassa talossani juuri teetin käyttövesiputkiremontin, yhden miehen firma sen teki, ei mikään iso LVI-firma. Homma tehtiin komposiittiputkin, putkea kului varmaankin 50-60 metriä, pintasennuksena, vanhat linjat jätettiin sinne seinien ja lattioiden uumeniin.
      Erikoistyökaluja homma vaatii ja myös hieman ammattitiaitoa, joten kotitalousvähennyksen huomioonottaen ei taida paljon säästää ja toisaalta saa sitten putkilinjat, jotka pitävät vettä. Siistit tuli linjat ja nyt saa rauhassa nukkua yönsä, kun ei tarvitse vesivahinkoa pelätä.

    • Pexiä

      Käytettäessä halpaa 15 mm muovia tulee asentaa jakotukki ja tämän tietää jokainen ammattilainen. Pistoliitoksia voi asentaa, mikäli löytyy liitin. Aina vaihdettavat putket. Varmaan keittiöön löytyy muovi/ Cu adapterit. Lämmönjakohuoneessa on yleensä vanhastaan ollut kupariputket.

      • tarvii jakotukkia

        jos on avattava luukku jokaisen liittimen kohdalla!! helpompi kyl jakotukki on jos monta vesipistettä ei tarvii ku yhen luukun!!!! kandee kannakoida hyvin ettei pauku suojaputkeen!!!!!!!!!!


    • kannattaa suunnittella kunnolla, jakotukkien sijoitukset ja mahddollisten vuotohälyttyimiä myöten. Vedot hanoilta jakotukille suojaputkissa.
      Asennus ohjeissa löytyy liitosten oikea kiristystapa käytetyille liittimille. Järjestelmän koeponnistuskin kannattaa tehdä liitosten pitävyyden toteamiseksi.

    • RaakaRane

      asennuksen luotettavuudesta jää sinulle. Jos sattuu vesivahinko, voi vakuutusyhtiö jättää korvaamatta, koska työtä ei ole tehnyt asennusliike.
      Jätä asennushommat ammattilaisille, jotka käyttävät hyväksyttyjä komponentteja ja luotettavia asennusmenetelmiä. Halpahalleissa myydään paljon LVI-tavaraa, joilla ei ole välttämättä hyväksynnät kunnossa tai niiden käyttökohteet on rajoitettu johonkin muuhun tarkoitukseen kuin kodin LVI-asennuksiin.

      • laattasaumat

        ja nulvatut mutterit. Se on huolellisuudesta ja viitseliäisyydestä kiinni. Jos ne koeponnistetaan, niin ne kestävät kyllä puolet alempiakin paineita.


    • seppä....kö?

      Mitähän meinaat vakuutusyhtiön tuumaavan jos/kun sattuu vesivahinko talossa??? on nimittäin niin että vaikka posahtais esimerkiksi astinpesukoneen liitosputki joka ei liity milläänlailla noihin ite asennettuihin putkiin niin alentavat korvausta ihan mielivaltaisesti... eikä auta mikään...

      Lue ainakin vakuutusehtos ihan ajatuksen kanssa ja kahteen kertaan, melkeen suosittelen vielä kysäseen omasta yhtiöstäs että millanen kanta niillä on jos jotain sattuu ja on ihan kotikokin asentamat putket...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3391
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2501
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1860
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1653
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1117
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      46
      1022
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      994
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      906
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      891
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      834
    Aihe