vaatetus toukokuussa?

kysyväinen kana

Upean paljon täällä tietoa Azoreista, olen lueskellut vanhoja viestejä läpi ja oppinut kaikenlaista. Mutta vielä lisäkysymys säätilasta: olemme tulossa Azoreille toukokuun puolen välin paikkella. Mitä vaatteita kannattaa ottaa matkaan? Joko tarkenee hameella ja shortseilla? Pitääköhän illaksi varata lämpimämpää? Tarkoitus on retkeillä, onnistuukohan päiväretket shortseilla?

4

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haukkaturisti

      Minulla oli paksu takki maaliskuussa. Sitä tarvitsin vain Vantaan lentoasemalla taksiin mennessä. Aurinkoisina päivinä tarkeni hyvin shortseissa. Repussa oli aina sadeviitta. Pari kertaa jouduin sitä käyttämään. Sadekuurot tulevat ja menevät nopeasti. Aamuisin on usvaa. Tuuli on joskus kovaa. Luulisin, ettei toukokuussa ole ainakaan kylmempää. Ilma on aika kosteata. Kävellessä tulee helposti hiki, vaikka taivas olisi pilvessä.

    • Ponta Delgadan toukokuun keskimääräinen yön minimilämpötila on vähän yli 13 C, keskimääräinen maksimipäivälämpötila hieman alta 20 C. Sadepäiviä (sataa > 1 mm) on toukokuussa keskimäärin 15. Tuulen nopeus on yleensä 3 m/s - 8 m/s, ilmas kosteus keskimäärin 70-80 %.

      Lämpötilavaihtelut Azoreilla ovat varsin pienet ja täällä näkee etenkin nuorta väkeä ja myös rohkeita turisteja shortseissa ympäri vuotta.

      Jos osallistutte matkanjärjestäjän bussiretkelle, on syytä olla mukana jotakin hieman lämpimämpää, sillä bussit ovat ilmastoituja ja niissä saattaa olla viileää. Kun bussiretkillä ei kovasti saa aurinkoa, niin tuskin on suurta väliä, onko päållä shortsit vai pitkikset.

      Itse kyllä varaisin illaksi lämpimämpää.

      Lämpötilan ja vaatetuksen suhde ei ole absoluuttinen. Turisti näyttää pärjäävän varsin kevyillä vatteilla, kun taas me paikalliset puemme ihan kunnolla päällemme.

      Mielestäni täällä ei ole koskaan kuuma eikä kylmä. Meillä saattaa olla keskellä talveakin kesäpäivä tai ainakin aamu on kesäinen mutta iltapäivällä sää onkin jo muuttunut.

      Azorien sään luonteesta on tällä palstalla kirjoitettu lukemattomia sivuja tekstiä.

      Jos lämmintä vaatetta kaipaa, niin täältä saa jokapäiväistä käyttövaatetta (jos ei ole kovin nirppanokkainen) pilkkahinnalla ja minä voin antaa vinkkejä sopivista kaupoista.

      Toukokuu on kevättä ja sää saattaa siksi olla vielä oikukas.

      • kysyväinen kana

        Kiitos vastauksesta! Täytynee pakata laukkuun monen moista vaatetta mukaan, niin lämmintä kuin hellevarustettakin.

        Tarkoitus on osallistua matkanjärjestäjän retkille, mutta myös patikoida omatoimisesti mikäli vaan reittejä löydämme. Autoa emme aio vuokrata tällä reissulla lainkaan.


      • Haukkaturisti
        kysyväinen kana kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta! Täytynee pakata laukkuun monen moista vaatetta mukaan, niin lämmintä kuin hellevarustettakin.

        Tarkoitus on osallistua matkanjärjestäjän retkille, mutta myös patikoida omatoimisesti mikäli vaan reittejä löydämme. Autoa emme aio vuokrata tällä reissulla lainkaan.

        Patikkareiteistä on painettu kirjanen ja karttoja. Ilman niitä ei kuulemma pitäisi mennä omatoimiretkille. Turisti-info varmaan osaa auttaa. Meidän porukasta yksi pariskunta teki retken Agua d'Altosta (Bahia Palace hotellin lähellä) Fogolle. He olivat meitä nuorempia ja hyväkuntoisen näköisiä. Sanoivat, että oli mukava reissu, mutta rankka.

        Reiteissä oli jännä merkintäsysteemi, josta en kuitenkaan aivan päässyt jyvälle. Merkeissä oli kaksi eriväristä suorakaidetta alakkain. Jos meni väärää reittiä, toisen suorakaiteen päällä oli henkselit ja piti palata takaisin. Osaisiko kukaan selittää merkintäjärjestelmää paremmin? Geo-Funin opas kuitenkin kehotti suunnistamaan kartan avulla. Nuorisosta on kuulemma kivaa siirrellä joskus merkkejä vääriin paikkoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe