RX50 pätkii ja röpöttää

Wonderer9

Tä mopo on toiminut kunnes nyt alkoi oireilemaan. Käynnistettäessä tyhjäkäynnillä kaikki tuntuu olevan kunnossa. Lisättäessä kierroksia tietyssä pisteessä kone alkaa "pätkimään". Tehoa tuntuisi riittävän mutta jostain syystä tuntuu että jokin ahdistaisi moottoria. Ajettaessa huippunopeus on siellä 30km/h paikkeilla, kovempaa ei kulje edes alamäkeen. Lisäksi kone puskee mielestäni aivan liian suuren määrän öljyä putkeen ja tunkee sinistä/paksua savua. Ei se ennen ole moista tehnyt. Olisiko kellään tietoa missä olisi vika?

Tähän asti tutkittu kaasari 2 kertaa, vaihdettu tulppa, tutkittu tulpan hattu, testattu ilman pakoputkea sekä putken kanssa. Ei eroa, aluksi epäiltiin putki olisi tukkeessa mutta ei ollut.

Voisiko olla mahdollista että ongelmat liittyisivät jollain tavalla mäntään? Ja sitten mitenkäs tuo kopan avaaminen toimii? Osaisiko sen tehdä itse kotona vai onko se niin vittumainen tehtävä että jättää sen suosiolla jollekkin koulutuksen saaneelle henkilölle.

7

4192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joujou

      Jos se saa liikaa öljyä niin kannattais säätää öljy pumppua.Se seos mikä menee moottoriin voi olla liian öljypitoinen,joten isoilla kierroksilla kun kaasu on pohjassa,päästää öljy pumppu moottorin täyteen öljyy ja kone alkaa pätkimään,kun seos ei poistu oikeassa tahdissa sylinteristä.Sen lisäks öljyy menee pakoputkeen ja se ei tuu pois ja se vasta tehoja heikentää ja pahimmassa tapauksessa se öljy voi alkaa paukkamaan siellä pakoputkessa ja aiheuttaa pahojakin vaurioita.Eli kannattaa se öljyn saanti fixaa kuntoo ;)

      • joujou

        Kaasarin pääsuutin voi kans olla väärä koska se vaikuttaa öljyn syöttöön.Jos on liian iso niin päästää liikaa öljyä ja alkaa röpöttää,ja jos on liian pieni ei päästä tarpeeks öljyä ja moottori voi jopa leikkaa kiinni.Kannattaa katsoa oikeen suuttimen kokoa ohje kirjasta tai asian tuntevilta henkilöiltä.Aprilia rx ohje kirjan voi myös ladata aprilian sivuilta.


      • Säätövika

        Kaikkialla aina sanotaan että säädä öljynsaantia, mite hitossa se tapahtuu? :o


    • k-orjaaja

      virtapään vialta,hyvin samanlainen oire kuin jokin aika sitten korjaamassani räxässä. virtapään vaihto auttoi kyseiseen oireeseen, mutta sun pitää ensin mitata virta-arvot ja se onnistuu vain hyvällä mittarilla ja valmistajan antamiin raja-arvoihin katsoen. Kone yleensä pelaa moitteettomasti alakierroksilla mutta vauhtia lisättäessä alkaa prötäämään,ja jos tupan vaihto ei auta, niin virtalaitteet olisi seuraavat.En nyt äkkiseltään muista niitä oikeita arvoja, mutta maahantuojalta ne kyllä saa.

    • mäxä1234

      mulla on sama vika

    • mopo tuntija

      Kaasarin pää suutin on mitä toden näköisimmin väärä/ säädöt pielessä. jos ei ole näistä mikään nii on öljy pympus vikaaaa...

    • atv1

      Mikä on kun 50 cc 2 t mönkiä toimii muuten hyvin muttav kun kierrokset
      Lyö tappiin niin alkaa tekemään pätkäsyitä.ps ei röpötä vaan tekee pätkäsyitä.?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe