Vinttikoira

jpn

No lueskelinpa tossa tän palstan antia,ihan kiva kun on tälläinen palsta,mutta se mikä osui silmään niin toi rotu tai voisikos sanoo että laji rasismi kukoistaa,no okei toinen tykkää salukeista toinen greistä,joku tykkää afkaaneista toinen jopa italiaanoista joita itsellänikin on=) Mun mielestä yleensäkkin koira harrastus on niin pientä suomessa,eikös kaikki koirat olle yhtä ihania ja mahuta yhteen joukkoon,koitetaan yhdistää voimat ja tehä yhteisiä hienoja näyttelyitä,ja juoksu kisoja.Sellaiset lietsojat seurojen johdosta,nehän pitäis saada voihtuun,kyllä koirat keskenään tulis toimeen,mutta tuleekos hihnan pää! Oikein hyvää kesän loppua kaikki Vinttikoira harrastajat!! Kisoissa Nähään! T;jpn

4

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • italian_grey

      Hei!!
      Minulla itsellänikin on muuten kaksi italiaanoa!!
      Olen samaa mieltä, kaikki vinttarit ovat yhtä ihania, ja kaikkia pitäisi arvostaa!! Itse kyllä kaikista eniten pidän itskuista, mutta kaikki muut vinttarit ovat yhtä ihania!
      hauskaa marraskuuta sullekkin!! :)

      • jpn

        Kiva saada joltain itsku,ihmiseltä postia,niin harvassa ne ovat=) Saisinko udella missä päin suomea olette? Ja Marraskuuta siullekkin=)


    • Sika

      Ei voida sanoa, että koiraharrastus olisi Suomessa pientä. Täältä taitaa melkein löytyä jo ne maailman yli neljäsataa koirarotua. Englannissa kuulemma ohjelmasarjan Eläinsairaalan juontajan Rolf Harrikssenin mukaan olisi alle kaksisataa koirarotua, huom. englannissa jonka kansalaiset pitävät itseään koiramaailman varmana ykkösmaana. Asukasmäärään suhteutettuna Suomessa on kyllä paljon koiria noin klobaalisesti.

      On se kyllä kiva, kun on niin paljon kaikennäköisiä koirarotuja, mutta jonkinlaista seulaa pitäisi alkaa jo järkisyistäkin Suomessa toteuttamaan. Ei ole kiva katsella kun joku taluttaa talvipakkasella jotain kiinanharjakoiraa tms. karvatonta koiraa vain joku ohut takinretale koiraparan päällä ulkona. Eikä ole järkeä ottaa myöskään mitään Newfoulandin- tai Landseerkoiraakaan tänne, kun ne kärsii Suomen oloissa sitten taas kesällä.

      No on ne italianvinttikoiratkin sellaisia, että jos ei "viitsisi" tehdä itse haalaria, eikä huvittaisi edes ostaa "kalliita" koiranvaatteita ressukalle niin sitten ei voi mitään. Sitten ei kannata ottaa edes koko koiraakaan. Sitten sillä pitäisi olla myös sukat jaloissa ja joku päähineen tapanen päässä, ettei se paleltuisi.

      Italian vinttikoira on hyvin kaunis. Kaunis kuin Kamee rintakoru, jollaisia jotkut hienostorouvat pieluksilleen ostavat. Ihailen niitä koiria valtavasti aina kuin niitä näyttelyissä näen. Onneksi niitä ei niin paljon ole täällä kylmässä Suomessa.

      Tuleeko koirat keskenään toimeen. Tuskinpa tulevat. Sen verran ne ovat laumansa valinnut ja sudesta pohjautuvia, että säpinää saavat aikaiseksi joutuessaan toisen vieraan koiran lähelle.

      Ja hihnan toinen pää. Se onkin kuulkaas niin, että koiramaailman aktiivijäsenet on mitä hierarkisimpia ihmisiä, mitä maailmassa tiedän. Toisen koirarodun tai koiraryhmän ihmiset pällistelee pahasti toista ryhmää päin. Sitten on mielipiteitä erillaisia kauneusasioissa. Sitten pelataan vilppiä näyttelytoiminnoissa.

      • jpn

        Kiitos Sialle kovasti! Olihan sinun tekstissä paljon asiaa, mutta toi sinun suhtautuminen italiaanoon oli tyypillinen,Takit muuten ei maksa paljoo!! No kaikillahan ei ole käsien taitoa. Olen muuten mies ja osaan hoitaa pikkukoirille päällepantavaa. Toki kun tossa luettelit koiria niin siulla varmaa on jotain sanottavaa miun toisesta rodusta venakosta? No nehän on ihan erinlaiset koirat kuin myös kokonsakkin puolesta on hivenen eroo,mutta olen näiden kahdenkymmenen vuoden aikana saanut sellaisen käsityksen että koirat sopivat yhteen paremmin kuin se narun toinen pää!! Olisi kivaa kuin kirjoittaisit omista koirista jos siulla on niitä,veikkaisin ton sun tekstin perusteella että siulta löytyy afkaani tai saluki? Palaute on terve tullutta. Pitää koitta yhdessä puhaltaa vinttikoirien hyväksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe