Pietarissa asuneet

tai asuvat

Ihan teoreettista pohdintaa tämä yhden tulevaisuuden mahdollisuuden vuoksi. Koskaan en ole Venäjällä käynyt ja nyt olisi pienenpieni mahdollisuus muuttaa töiden perässä Pietariin, ja siitä innostuneena kysyn pari asiaa:

Voiko (ja varmaan voikin) Pietarissa opiskella suomea ja missä ja miten?

Voiko vesijohtovettä juoda vai pitääkö jatkuvasti elää pullovedellä vaikka asuisi pitempäänkin?

Millainen on asuntojen taso/vuokrien suuruus? Löytyykö asunto helposti?

Turvallisuusaste, pahempi kuin muut Euroopan suurkaupungit, turvallisempi, vai suunnilleen samaa luokkaa? Emme harrasta iltajuhlintaa emmekä kännissä kaduilla törttöilyä, iltaisin tulee varmaan käytyä lähinnä syömässä, jos jossain, eli itsellä ainakin järki pysyy päässä, joten ehkä sillä asenteella pysyy rahat ja omaisuuskin tallessa?

5

2126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • venäjää!

      Eikun siis tarkoitus oli sanoa että voiko opiskella venäjän kieltä! :D

    • Marax

      Pietarista on helppo löytää päteviä opettajia, jotka tulevat kotiin pitämään tuntia. Hintakin lienee kohtuullinen. Opetuskielenä on englanti, mutta kaupungissa on myös suomen kielen yliopisto-opiskelijoita, jotka voisivat olla kiinnostuneita opettamaan venäjää suomalaisille.

      Juon itse vain pullotettua vettä. Toinen mahdollisuus on suodattaa vesijohtovesi suodattimen kautta. Vesilaitokselta lähtevän vesijohtovden puhtaudessa ei kai sinänsä ole moittimista, mutta talojen kehnokuntoinen putkisto voi tuoda veteen sivumakuja.

      Asuntojen neliövuokrataso on Hesan luokkaa. Koska asuntojen laatutaso on oleellisesti kehnompi kuin Suomessa on hinta-laatu-suhde surkea. Omistusasunnot ovat hinnoiltaan myös Hesan tasoa - ellei ylikin.

      Turvallisuusongelmat liittyvät lähinnä kaoottiseen liikenteeseen. Yleisesti ottaen Pietarissa on hyvin rauhallista jopa iltaisin. Lapsialkoholistit ja huutelijat puuttuvat Pietarin katukuvasta kokonaan.

      Koska Pietari on valtava kaupunki, edellyttää viihtyminen jonkinlaista turnauskestävyyttä. Kaupungissa törmää myös väistämättä hölmöihin byrokraattisiin ongelmiin, joita suomalaisessa järjestelmässä kouliintuneen on vaikea sulattaa.

      Kannattaa ehkä välttää Pietariin muuttamista jos perheessä on useita lapsia tai jos puolisolla ei ole tietoa työpaikasta.

      • kannattaa välttää?

        Miksi kannattaa välttää jos on useita lapsia, tai jos ei ole puolisolla työpaikkaa? Tarkoitatko rahallisesti?

        Meillä ei ole lapsia, mutta tosiaan mieheni olisi siis Pietariin menossa töihin, siis vain EHKÄ jos hyvä tuuri kävisi. Ja mulla siis ei ole työpaikkaa tiedossa, miehellä kuitenkin hyvä palkka, mutta jos asumiskustannukset on noin korkeat niin ehkä yhden ihmisen palkka ei riitä..


      • Marax
        kannattaa välttää? kirjoitti:

        Miksi kannattaa välttää jos on useita lapsia, tai jos ei ole puolisolla työpaikkaa? Tarkoitatko rahallisesti?

        Meillä ei ole lapsia, mutta tosiaan mieheni olisi siis Pietariin menossa töihin, siis vain EHKÄ jos hyvä tuuri kävisi. Ja mulla siis ei ole työpaikkaa tiedossa, miehellä kuitenkin hyvä palkka, mutta jos asumiskustannukset on noin korkeat niin ehkä yhden ihmisen palkka ei riitä..

        Viihtyminen on tietysti yksilöllistä, mutta viihtymistä edesauttaa joa puolisokin löytää mielekästä tekemistä.

        Pietarissa käytäntö on usein sellainen, että perheen mies painaa ylipitkää päivää bisneksessä ja vaimo on kotiäiti, joka hoitaa perheen juoksevat asiat, lasten koulukyydit jne. Usein vaimolla on kuitenkin hyvä koulutus, joten kotiäitinä oleminen saattaa johtaa turhautumiseen.

        Asunnot ovat niin kalliita, että kannattaa laittaa Pietariin muuton reunaehdoksi asiallinen työsuhdeasunto.


    • kokemuksiani

      Vebnäjän kielen opiskelua voi harjoittaa Pietarissa useissa paikoissa, mutta tarkemmin en tiedä muita kuin tyyriin kalliin kansainvälisen ketjun English First, joka nykyisin antaa venäjän kielen opetusta mielestäni enää yritysasiakkaille. Muut saittilaiset osaavat varmaan neuvoa paremmin, missä opiskella.

      Juo pullovettä, kuten kaikki muutkin. Kaikki venäläiset tuttavani juovat pullovettä. Ei kovin suuri kuluerä kuitenkaan.

      Itselläni kaupungin eteläisissä osissa pieni siisti yksiö ja vuokra 350€, joka on ollut tuolla tasollaan jo vuoden (siis korotusta odotellessa..). Jos tuon halvemmalla löydät siistin pikkukämpän edes jonkunlaisten yhteyksien vierestä olet varmaankin onnekas. Suosittelen käyttämään vuokravälitysfirmaa, jonka varmaan joku muu suomalainen tai muu "luotettu" osaa kertoa teille. Mikäli Pietariin lähtö on edessä töiden takia, pitäisin hyvin kohtuullisena, että yritys järjestää ja kompensoi asumisen.

      Pietaria pitäisin mukavana ja turvallisena kaupunkina. Olen joutunut pieniin hankaluuksiin itsekin siellä, kun olen rentoutunut alkon voimalla, mutta selvinpäin kulkiessa koskaan ei ole sattunut mitään uhkaavaa. Tietysti selvinpäin ei ole tullut notkuttua aamuyöstä ymmärtämättömässä tilassa jossain turistibaarin edustalla seurustelemassa lyhythameisten tyttöjen kanssa ja miettimässä, että voisiko hieman säästää ottamalla kyltittömän taksin.. Melkein voisi sanoa, että Pietarissa suomalainen pelkää enemmän kuin oikeastaan olisi edes tarpeen, mutta ei kai siitä haittaakaan ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      158
      27485
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17472
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      345
      9176
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6338
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4103
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3751
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      21
      1644
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1457
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1205
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1134
    Aihe