hakutulosten määräytyminen

kummastuttaa

hei kuinka googlen hakutulokset määräytyvät? usein saan ekojen tulosten joukkoon jonkun Suomi24:n keskusteluketjun - hämmästyttävää! Ennen toimintaperiaate oli selvempi, kun se perustui linkitykseen, mutta enää en kyllä ymmärrä miten se toimii. Olisiko tietoa?

2

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jipeh

      Googlen haku käyttää yli 200 algoritmiä / kriteeriä hakutulosten määräytymiseen. Kriteerit yhdessä muodostavat sivustolle PageRankin. Algoritmejä ei kerrota ulkopuolisille, mutta niitä on koitettu arvailla testailemalla, miten sivustot sijoittuvat eri optimointitapoja käytettäesä.

      Googlen hakutulokset määräytyvät sivustoihin linkittävien sivustojen määrän lisäksi mm. sanojen mukaan, joita sivustolle ohjatussa linkissä esiintyy, sekä sivustolla olevien sanojen mukaan.

      Esimerkiksi hakusanalla "tyylikkäät nettisivut" löytyy tuloksena sivustoja, joilla nuo kyseiset hakusanat esiintyvät. Mitä enemmän ja mitä lähempänä toisiaan sanat ovat, sitä enemmän Google tykkää. Google kuitenkin tunnistaa hakukonespämmin, eli alentaa sivuston PageRankia, jos sivustolla on esimerkiksi sivuja, joihin on sijoitettu pelkkiä avainsanoja peräkkäin.

      Koska Google seuraa myös linkkien sisältämiä sanoja, ovat monet innostuneet tekemään "Google-pommeja", esimerkiksi joskus Googlen hausta tuli ensimmäiseksi hakutulokseksi Tanja Karpelan sivut, kun käytettiin hakutermiä "tyhmä lehmä". Vielä nykyäänkin mm. haulla "mordorin linna" löytyy toisena Suomen eduskunnan sivut.

      Katso myös: http://fi.wikipedia.org/wiki/Google-pommi

      Kuten alussa mainitsin, Google käyttää yli 200 algoritmiä hakutulosten määräytymiseen. Muun muassa sivuston verkko-osoitteen eli domainin varausaika ja ikä liittyy määräytymiseen. Jos sivusto domain on varattu esimerkiksi kolmeksi vuodeksi, Google pitää sitä merkittävämpänä, kuin esimerkiksi vuodeksi varatun domainin omaavaa nettisivua.

      Google arvostaa myös vanhoja domaineja. Jos ostat domainin, joka on ennen ollut käytössä toisella sivustolla, sijoitut luultavasti korkealle hakutuloksissa. Ainakin, jos kyseisellä domainilla on ollut korkea PageRank.

      Sitten tuohon Suomi24-foorumin esiintymiseen Googlen hakutuloksissa. Suomi24-keskusteluun on varmasti useilta eri sivustoilta linkkejä. Tämä lisää foorumin arvoa Googlen silmissä.

      Suomi24-foorumiin tulee myös päivittäin tooodella paljon uusia viestejä. Tämän takia Google indeksoi foorumin normaalia useammin.

      Toivottavasti tämä auttoi sinua ymmärtämään edes vähän enemmän asiasta :)

      Jos jollakin on lisättävää tai korjattavaa, niin lisätkää tai korjatkaa! ;)

      Lisää aiheesta:
      http://www.hakukoneoptimointia.com/
      http://www.optimointi.com/
      ja tietenkin:
      http://www.google.fi/search?q=hakukoneoptimointi

      • alkup. kirjoittaja

        Hei suuret kiitokset! Vastauksesi oli samaan aikaan asiantunteva ja asiallinen - harvoin saa nauttia moisesta näillä keskustelupalstoilla. Ja toden totta, Mordorin lissa vie eduskunnan sivuille :) Hauksa yksityiskohta... Kiitos vielä kertaalleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe