Oletteko myös musiikillisesti lahjakkaita?

ESSI

Kiinnostaisi kovasti tietää onko täällä vierailevien kuvataiteilijoiden joukossa myös aktiivisia musiikin harrastajia? Ansaitsetteko silläkin harrastuksella?
Tällaista tuli mieleeni eilen illalla kun palasin kotipaikkani ”Kaupunginorkesterin” yhdeltä harjoitussessiolta. Soitan tuossa ryhmässä alttoviulua. Olen kylläkin ollut tuon orkesterin jäsenenä vasta 6 kuukautta ja kohta kuulemma alan minäkin saamaan myös pientä ansiotuloa noista esiintymisistä.

Olen harrastanut kuvataidetta vakavissani jo useamman vuoden ja myynyt töitäni silloin tällöin.
Kaikesta huolimatta minulla kuitenkin on varsinainen leipätyöni vallan muuta kuin nämä harrastukset.
Pointtini siis on että onko tosiaan kaikilla kuvataiteilijoilla lahjoja myös musiikkiin.
Ainakin kaikki itse tuntemani kolleegat ovat myöskin musiikillisesti lahjakkaita.

11

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm.

      Outo kysymys.

      Anyway, en itse ole harrastanut musiikin soittoa sitten lapsuuden, mutta haluaisin oikeastaan hankkia yhden harvinaisemman soittimen ja alkaa harjoitella - epäilyttää vain riittäisikö motivaatio/aika.

    • Itse kyllä pidän..

      Bluesmusiikista ja olen joskus jammaillut yhden sellasen porukan kanssa. Improvsoin huuliharppuriffejä sinne joukkoon. En pysty rehellisesti kuitenkaan kehumaan musikkilahjoillani.
      Tunnen kyll monia koulukavereita tuolt taideteollisesta jotka olivat siinäkin lahjakkaita.
      Tiedän kuitenkin yhden kuvataiteilijan lapista jonka tekemiä biisejä on levytettykin ihan menestyksellä.
      Kai ne lahjat kulkee käsi kädessä yleensä.

    • en soittaa,

      en runoilla. Mutta olen kirjoittanut lauluja ja säveltänyt ne (huonoja). Laulanutkin olen, kuorossa, vaikken osaa. En ymmärrä musiikkia. Taustamusiikki häiritsee minua valtavasti. Olen auditiivinen tyyppi, mutta musiikki-ihminen en valitettavasti ole. Niin, no, en nyt niin kovin taiteellinenkaan, mutta parempi kuitenkin siinä.

    • ************************

      Musikaalisuus ja taiteellisuus liikkuu suvussa. Monilla on vielä molemmat taipumukset.

    • (TAITEILIJA)

      H Minä kyllä harrastan myös musiikkia jonkin verran mutta en sanoisi olevani siinä mitenkään lahjakas.
      Tunnen myös monta kuvataiteilijaa jotka ovat todella lahjakkaita musiikissa. Eräskin tuntemani esitti korkeatasoisen ja vaativan pianokonserton viime itsenäisyyspäivän juhlassa täällä kotiseudullani. Kuitenkin hänet tunnetaan enemmän kuvataiteilijana täällä.

    • kuvataiteita harrastava

      leipätyöni musiikki, ja haaveena tienata kuvataiteella jokin leipäkannikka myös.

      Mitähän oikein mahdoitkaan kysyä? ai niin, pointtisi oli kuvataiteilijoiden lahjakkuus musiikkiin.... Muusikkona sanoisin, että musiikin harrastus noin 5 vuoden iästä lähtien todistetusti lisää eri aivopuoliskojen välisiä kytkentöjä. Soittamisella, erityisesti pianon (molemmat kädet tekevät itsenäisesti eri tai samaa asiaa) on todellakin vaikutus esim kielelliseen ja matemaattiseenkin lahjakkuuteen. Puhumattakaan siitä, mitä pitkään jatkunut klassisen musiikin harrastus tekee mielikuvitukselle ja ns abstraktille ajatukselle ja asioiden hahmotukselle.

      tunnet varmaan kaikki Alttoviulisti-vitsit?mikä harhailee yksin ja pimeässä? alttoviulistin aivosolu. jne ym.

      silti lykkyä tykö soittoharrastuksellesi. Olkoon se antoisampaa kuin ammatissa puurtaminen ;D

    • Klezmeriin

      Omalla kohdallani musiikin ja kuvataiteiden harrastus ovat kulkeneet rintarinnan lapsuudesta asti. Jossain vaiheessa kummankin vahvuus on ollut jopa siinämäärin häiritsevää, etten oikein ole tiennyt kumpaan keskittyä aikaavievän päivätyön lisäksi. Nytkin sain idean (tai jo kokeilemani idea sai vahvistusta) Kiasmassa käydessäni ja pitäisi päästä toteuttamaan, kunhan pääsen täältä Hesasta kotikonnuille. Toisaalta kevät on ollut myös musiikkiharrastuksen parissa antoisaa kaikintavoin ja sävellyksiä tuntuu tulevan -
      mutta päivätyö vie veronsa tästä kaikesta intoilusta, joten käteen jäävä saldo ennen syksyä on ehkä yksi kunnon taulu ja pari sävellystä.

    • Sandralina

      Minä olen muutaman vuoden harrastanut taidetta,kävin lukukauden mittaisen kuvataidelinjan n. 1,5 vuotta sitten, olin tämän lukuvuoden kansalaisopiston kuvataidepiirissä. Olen kotonakin tehnyt paljon maalauksia, vesiväreillä,akryyliväreillä, piirroksia lyijykynällä, maisemakuvia, henkilökuvia ym. Musiikillisesti laulaa osaan aika hyvin, jonkin verran soitan pianoa/kosketinsoitinta, urkuja ja kitaraa olen hiukan opetellut, en osaa kuin 2 helppoa laulua vasta. Huuliharppua,melodikaa ja nokkahuilua olen oppinut korvakuulolta soittamaan,hiukan pianohaitaria ja minulla on leluhaitari,missä on 10 näppäintä joissa yhdestä näppäimestä tulee 2 eri ääntä, sillä saa soitettua paljon sävelmiä vaikka on "lelu". Osaan silläkin soittaa,korvakuulolta ainoastaan. Runoja olen tehnyt, ja joitakin laulunsanoja,en sävelmiä,siis valmiisiin sävelmiin.Kirjan olen kirjoittanut, ei ole julkaistu, olen antanut yhdelle tutulle.Novelleja olen joskus tehnyt paljon.Silti olen aika ujo,ja ainakin siksi jotkut ihmiset pitävät minua tyhmänä.

      • Nimimerkki

        Minäkin olen aika ujo tietääkseni ja musa ja grafiikka ja kirjoitus sujuu. ja luovuutta osoittavia tietokone ohjelmiakin tein joskus mutta innostunut sillä saralla hiipunut.
        ja harrastan myös luonnon valokuvausta.


    • UniaJaUnelmia

      Kyllä kuvataiteen lisäksi runoilen, se tulee luonnostaan. Laulan, pääasiassa itsekseni. Olen myös tehnyt lauluja, vaikka en osaa nuotteja, nekin syntyvät joskus ihan omalla painollaan. Eivät välttämättä ole kovin monimutkaisia mutta pidän niistä monesta, syvällisiä kuitenkin ovat. Ystäväni joka on enemmänkin musiikkia harrastanut, kuunteli yhtä sävelmääni (siis ihan laulettuna) ja kommentoi että Lasse Heikkilän tapaisia sävelkulkuja. (Tai sellaisia niin sanotusti "vaikeampia nuotteja" - anteeksi, en osaa musiikkisanastoa yhtään!)

      Uskon että monella on piilevänä musiikillisetkin lahjat mutta ne vain eivät ole koskaan saaneet kehittyä jos ei ole musiikkia harrastanut /opiskellut. Tähän ajatukseen minut herätti eräs uni jonka näin, unessa ihan oikeasti "sävelsin" jotain aivan mahtavaa musiikkia, instrumentaalista orkesterimusiikkia joka kuulosti aivan mahtavalta! Ja unessa todella koin että itse teen sen musiikin. Kuvittelin sen ja kuulin sen. Oli aika hieno kokemus!!

    • Peksi09

      Kuuntelen aina musiikkia 24 h. Nukkuessanikin. Laulelen karaokessa ja välillä tullaan kysymään olenko ammattilainen tms. Mutta ei siitä rahaa saa. Ystäväni saa tuoppeja kun show on parempi ;-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe