Asiakaspalvelua amerikkalaisittain

Huiputettu

Erehdyin ensimmäistä ja viimeistä kertaa ostamaan Motorolan kännykän. Eri valmistajien malleja pitkään vertailtuani päädyin valitsemaan lapsilleni lahjaksi kaksi Moton W375-kännykkää.

Koska yksi keskeisistä kriteereistä valinnassa oli kyky kyetä synkronoimaan puhelimen tietoja tietokoneelle, varmistin asian etukäteen Motorolan Suomen asiakaspalvelusta. Ystävällinen asiakaspalvelija kertoi puhelimen perusominaisuuksiin kuuluvan vain toiminnan USB-muistitikkuna. Synkronisointi onnistuisi kuitenkin Motorola Phone Tools 5.0 -ohjelmalla, tieto jonka Moton Suomen internet-sivusto myös puhelimen osalta vahvisti.

Noh... ...ostin puhelimet ja hankin kyseisen ohjelman. Epäilys tietojen luotettavuudesta heräsi siinä vaiheessa, kun ohjelman hankittuani huomasin sen olevan versioltaan 4.6 - ja ettei 5.0 versiota edes ole olemassa. Tietokoneyhteys varmisti sitten lopullisesti asian - W375 ei kuulu tuettujen puhelimien piiriin.

Hauskuus alkoi siinä vaiheessa kun soitin Motolle aiheesta ja pyysin korjaavia ehdotuksia - uusi ohjelmaversio(?), puhelimien korvaaminen, puhelimien lunastus. Reilun kahden viikon pohdinnan ja usean seurantasoiton jälkeen sain lopulta vastineen:

Motorola myöntää antaneensa verkkosivuillaan virheellistä tietoa kyseisestä puhelimesta - tämä oli selvää jo alusta lähtien. Verkkosivuille präntätyn pienen tekstin mukaan Motorola ei kuitenkaan katso olevansa minkäänlaisessa vastuussa antamansa tiedon oikeellisuudesta tai velvollinen korvaamaan mitään kuluja tiedon pohjalta hankittujen tuotteiden osalta.

Yhteenvetona viesti oli siis: paska juttu, että satuit luottamaan verkkosivuillemme laittamaamme tietoon. Älä ole niin naivi jatkossa. Kiitos asioinnistasi ja hyvää jatkoa!

Kertokaapa aihetta paremmin tuntevat, vastaako tämä myös teidän käsitystänne valmistajan tuotevastuusta ja vastuun ottamisesta virheellisestä tiedosta?

4

932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • as0dfio+0e,c

      Meidän käsityksellämme ei ole sinänsä merkitystä, käänny kuntasi kuluttajaneuvojan puoleen ja anna palaa!

      • Huiputettu

        ...yksittäisen kuluttajan mielipiteellä oikein ole virkaa muissakaan asioissa - tähän tuntuu ainakin Moto luottavan. Kuluttajasuojaan olen ollut jo yhteydessä - katsotaan mitä sieltä aukeaa. Sinänsä ironista oli, että samaan kannusti myös Moton oma henkilökunta: nähtävästi firman sisälläkään ei jaeta yhtäläistä mielipidettä siitä että vastuun pakoilu ja jenkkityyppinen "jos rahat on jo meillä, asia ei voisi vähempää kiinnostaa" mentaliteetti ei ole tapa jolla haluaisivat toimia. Selkärangaton paikallisorganisaatio ja asiakkaista etääntynyt globaali sellainen.


      • kbjewb

        Ihmeellisiä nuo valittajat. Vaikka netti on edessä, ladataan ohjelmasta neuvoista huolimatta kuitenkin joku ihan eri versio ja sehän onkin sitten jonkun muun, nyt amerikkalaisten, vika kun puhelin ei sillä toimi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe