Suunnitelmissa matka Prahaan

K.S.

Kysymyksen asettelu on seuraavanlainen:

- missä kuussa Praha on kauneimmillaan
- mitä tähtiluokitukseltaan 4-5 tähden hotellia suosittelisit (tai vähemmilläkin tähdillä pärjätään :))
- kuinka lähellä keskustaa ovat hotellit, joista on kuitenkin kävelymatka ostospaikoille (ja mitä ostospaikkoja Prahassa yleensäkin on?) ja ruokapaikkoihin (mitä ruokapaikkoja suosittelet?)
- nähtävyydet, jotka on pakko nähdä (Kaarlen silta ? ainakin)
- ovatko Prahan taksikuskit rehellisiä, neuvoja kulkuvälineiden käyttöön
- korunan valuuttakurssi euroon on suurin piirtein luokkaa..?
- mitä ylipäätänsä tarvitsee kun lähtee reissuun Tsekkiin (en ole koskaan käynyt ulkomailla...)
- omia matkakertomuksia Prahasta saa kertoa :)
- ja englannilla vissiin pärjää?

Terv. Prahan reissua jo kaksi vuotta kuolannut... :)

24

13230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väkä.Hauenleuka

      Kokemukset osin kovat. Vaimolta vietiin lompakko kaikkine valuuttoine ja kortteineen läpällisestä vetoketjulla suljetusta käsilaukusta. Taitavia ovat taskuvarkaat Prahassa, ammattimiehiä ja siinä ansaitsevat hatun noston. Toista ovat kun esim. afrikkalaisperäiset Espanjassa, jotka vetävät taskun tai kassinpohjan auki viiltämällä, amatöörimäistä mutta ehkä myös tehokasta.

      Praha on kuitenkin kaunis ja näkemisen arvoinen kaupunki, niskat tupaavat tulemaan kipeäksi ylöspäin katselusta. Olut on hyvää ja halpaa. U'Flecu on hyvä oluttupa, mutta Sveikin U'Kalica kannattaa kiertää kaukaa. Myös ostoksilla käyminen on toistaiseksi edullista. Paikallisten kanssa pärjää saksalla, ei niinkään harvan puhumalla englannilla. Raitsikoilla kulkeminen on helppoa, halpaa ja nopeaa.
      Paikalliset ruuat ovat raskaita ja rasvaisia, syöminen on huokeata sivummalla ei aivan turistien kansoittamassa Staro Mestossa (vanha kaupunki toreineen). Mala Stranan puolelta Zborovska-kadun alkupäästä löytyy todella hyvä (myös hinnan puolesta) Sushi-paikka, jossa pärjää myös englannilla. Pohorelec-aukion laidalla lähellä Prahan-linnaa on hyvä ja erittäin edullinen sekä ystävällinen Thai-ravintola. Eifeltornin kopioon on kova nousta, mutta kannattaa jo näköalan vuoksi.
      Vyserahd-kukkula (vanha linnoitus) on näkemisen arvoinen upeine kirkkoine (tasatunnein kellot soittavat upeasti), raunioine sekä hautausmaineen (jotain muuta kuin meillä täälä Suomessa) ja näköaloineen.
      Tutustumisen arvoiseksi koimme myös Josefov-kaupunginosassa juutalaisen hautausmaan ja Synagogan, sen seinään kirjottettuin luovutettujen nimin, vaikuttavaa.
      Kevät on parasta aikaa matkustaa Prahaan, ehkä mekin sen teemme taas joku tuleva kevät.

      • sontapetteri

        Esillä olevat rahat (olkalaukku, lompakko takataskussa, lompakko repun taskussa, lompakko reisitaskussa...) kelpaavat varmasti missä tahansa maailman metropoleissa, myös Prahassa.
        Järki käteen ja rahat piiloon.
        Kaulapussi vaatteitten alla on edelleen hyvä, vanhanaikaisuudestaan huolimatta.Varastamisen tekeminen vaikeaksi on melko helppoa ja varmin tapa säilyttää omaisuutensa reissussa "oikeaan" käyttötarkoitukseensa. Rahathan menee reissun päällä joka tapauksessa!


      • K.S.

        Suosittelemasi paikat on kirjoitettu muistiin. :)


      • ruut11
        K.S. kirjoitti:

        Suosittelemasi paikat on kirjoitettu muistiin. :)

        Viime viikolla Prahassa käyneenä voin todeta että hieno kaupunki ja paljon nähtävää. Hotellimme oli noin 1,5 km vanhasta kaupungista mutta raitsikalla kulkeminen oli helppoa ja halpaa (yksi lippu maksoi noin euron). Olut halpaa (noin 0,80 euroa iso 0,5 ltr tuoppi) hotellimme lähellä olevassa pubissa. Ydinkeskustan alueella se maksoikin sitten nelinkertaisesti eli huimat 3,5 - 4 euroa. Ruoka samoin halpaa keskustan ulkopuolella. Lentokenttäkuljetuksiin käytimme Chedac-taksia ja hyvin toimi, tulivat sovittuna aikana hakemaan hotellilta. Nähtävyyksiä on todella paljon ja kävellä sitten saa todella paljon ja kiivetä portaita (esim linnaan joen toisella puolella oli 210 porrasta, mutta kyllä kannatti mennä, EI HUONOKUNTOISILLE).


      • sitä sattuu
        sontapetteri kirjoitti:

        Esillä olevat rahat (olkalaukku, lompakko takataskussa, lompakko repun taskussa, lompakko reisitaskussa...) kelpaavat varmasti missä tahansa maailman metropoleissa, myös Prahassa.
        Järki käteen ja rahat piiloon.
        Kaulapussi vaatteitten alla on edelleen hyvä, vanhanaikaisuudestaan huolimatta.Varastamisen tekeminen vaikeaksi on melko helppoa ja varmin tapa säilyttää omaisuutensa reissussa "oikeaan" käyttötarkoitukseensa. Rahathan menee reissun päällä joka tapauksessa!

        Samaa mieltä eli kyllä varas iskee jos sille mahdollsiuuden antaa. Laukkujakin on monenlaisia niinkuni ihmisiä. Itseltäni ei ole missään viety mitään, ei Prahassakaan. Täytyy pitää huolta niin itsestään kuin tavaroistakin.


    • Pirkkohannele

      Kannattaa mennä opastetuille matkatoimistojen retkille, että saa yleiskuvan ja hyvät tiedot kaupungista. Sitten kannattaa lukea etukäteen joku matkaopas, esim. Mondon. Niitä saa kirjastosta.

      • vinkkiä

        Lehtipuun toimittama Praha ja Tsekki on paras opaskirja mitä löytyy.Saa ostaa.


    • valtov

      Me olimme hyvin tyytyväisiä 4 tähden TYL hotelliin joka on hyvien yhteyksien päässä lentoasemasta ja keskustasta I.P.Pavlovan metroaseman lähellä.
      Prahan taksit ovat kuuluisia turistien huijauksesta, niitä kannattaa välttää varsinkin kun julkiset toimivat erinomaisesti. Lentoasemalta voi esimerkiksi ostaa 24 tunnin lipun kaikkiin julkisiin hintaan 100 korunaa. Lentoasemalta pääsee bussilla 119 metrolinjan A päätepysäkille josta jatkoyhteyksien kautta pääsee ”minne tahansa”
      Korunat saa euroiksi riittävällä tarkkuudella kertomalla hinnat neljällä ja jakamalla sitten luvun 100:lla , esim. olut 0,5 litraa 30 korunaa * 4 /100 = 1,20 euroa

      Nähtävyyksiä voi katsella ennakkoon: http://www.saunalahti.fi/~vavauh/
      siellä on myös kuva hotellista ja sen viereisestä pitseriasta josta saa todella hyviä 250 gramman pihvejä !

      Englannilla pärjää hyvin

    • -O-
      • Jos kulttuuri kiinnostaa

        Prahan kaupungin ooppera on todella näkemisen arvoinen, jo pelkästään puitteet aivan upeat. Oopperaan/balettiin pääsee todella edullisesti, hinnat sadasta korunasta (n4Euroa) 900 korunaan. Liput voi varata luottokortilla netistä http://www.opera.cz/ tai kaydä ostamassa lipputoimistosta (esim Bohemia Ticket). Suosittelen! Kannattaa tosin varata jotkut hieman siistimmät vaatteet matkaan jos on sinne menossa, itseäni ainakin hävetti turistit jotka istuivat upeassa katsomossa t-paita päällä kun (oletettavasti) paikalliset olivat pukeutuneet viimesen päälle.. mutta juuri tämän takia ei myöskään iltapuku/puku ei ole pakollinen, turisteilla harvoin mukana, joten kaikenlaista vaatetta siellä näkyi.


    • rapu

      Keväällä ei ole niin paljon turisteja kuin kesällä, joten juuri nyt kannattaa mennä.
      Taksia ei tarvitse käyttää, koska metro ja raitsikka palvelevat ja ovat todella helppokäyttöisiä.
      Englannilla pärjää, joissain paikoissa saksa parempi...
      Prahan kaupunkikirja kannattaa ottaa mukaan ja siitä suunnitella paikat, joissa käyt, niitä kyllä riittää viikon matkallekin, mielestäni 3 päivän loma on liian lyhyt, jos haluaa katsella historiallisia paikkoja, Olimme sunnuntaista sunnuntaihin, eikä ollut liian pitkä aika.
      Ravintoloista suosittelen U Dlabace v Tunich kadulla I P Pavlola raitsikkapysäkin lähellä.

    • Light Theatre

      Yksi parhaista kokemuksistani Prahassa on Black Light Theatre, joita on useampiakin. Aivan uskomattoman upeita esityksiä. Lippuja lipputoimistoista tai teatterien lippukassoilta. Kannattaa ostaa etukäteen ja mennä paikalle ajoissa. näytökset useimmiten loppuunmyytyjä. Suosittelen lämpimästi.

      • tosi hieno kokemus

        Kanssasi aivan samaa mieltä. Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa.


      • -O-

        Kävimme kanssa, ehdoton kokemus =)!


    • Gillian

      Suosittelen hotellia Archibald At the Charles Bridge.
      Varasin sen täältä http://www.visitprague.cz/

      Neljä tähteä, upeat, isot, antiikkikalusteilla kalustetut huoneet. Sijainti Kampan saarella aivan Kaarlen sillan juurella. Autoliikenne saarella on rajoitettu eikä muukaan turistivirta sillalta, onneksi, vyöry saarelle.
      Saarella on myös puisto, kanava vesimyllyineen, Kampa-museo, jossa nykytaidetta. Meidän käyntimme aikaan siellä oli myös Andy Warholin teoksia. Saarella on muitakin hotelleja, eri hintaluokissa.
      Lähes kaikki kävelyetäisyyden päässä, mutta silti rauhallinen ja idyllinen ympäristö.
      Lähistöltä lähtee raide ylös kukkulalle, jossa on myös nähtävyyksiä.
      Kannattaa hankkia matkaopas-kirja vaikka kirjastosta ja tutkia sieltä kohteet oman kiinnostuksen mukaan.
      Mucha-museossa oli käyntimme aikaan myös Salvador Dalin teoksia.
      Osallistu kiertoajeluun aluksi, niin pääset jyvälle nähtävyyksien sijainnista ja etäisyyksistä.
      Zigane-ravintola on käymisen arvoinen. En muista kadunnimeä, mutta eikähän sekin googlella löydy. Kampalta sinne oli lyhyt kävely, joen itäpuolelle. Ziganessa on balkanilaista ruokaa.

      • mitäh?

        Joo mutta Praha on Tsekissä, ei Balkanilla.


    • ja petyin..

      Praha on ollut joskus kiva paikka käydä, nyt täpö täynnä turisteja, siis oikeasti, joka paikkaan on tunnin jono ja hinnat kotimaamme tasoa.

      Siellä on rahat pois turisteilta- meininki.
      Heti jos on mahdollista, vedetään välistä.

      Kaupunki on kaunis mutta saman näkee Lyypekissä ja Tallinnassa.

      Tympeä turistirysä epärehellisine rahanvaihtajineen
      ja putiikin pitäjineen.

      • Off season

        Sääli että jäi noin negatiivinen kuva Prahasta. KAnnattaisi lukea näitä palstoja tarkkaan ja niissä tulee kyllä usein ilmi että turistisesonkina ei kannata mennä Prahaan. Itse olen ollut 8 kertaa muutaman vuoden sisällä siellä ja ainoastaan kerran toukokuun alussa jolloin oli hirveesti turisteja ja en pitänyt yhtään kävelyä keskustassa. SIlloin menin tutustumaan taas kaupunginosaan jonne turistit eivät tule ja nautin suunnattomasti.
        Mene helmikuussa, silloin muutama turisti ja meillä on ainaski säät suosineet ( 16c).


      • Nimetön
        Off season kirjoitti:

        Sääli että jäi noin negatiivinen kuva Prahasta. KAnnattaisi lukea näitä palstoja tarkkaan ja niissä tulee kyllä usein ilmi että turistisesonkina ei kannata mennä Prahaan. Itse olen ollut 8 kertaa muutaman vuoden sisällä siellä ja ainoastaan kerran toukokuun alussa jolloin oli hirveesti turisteja ja en pitänyt yhtään kävelyä keskustassa. SIlloin menin tutustumaan taas kaupunginosaan jonne turistit eivät tule ja nautin suunnattomasti.
        Mene helmikuussa, silloin muutama turisti ja meillä on ainaski säät suosineet ( 16c).

        olin prahassa huhtikuun alussa,oli miellyttävä ajankohta koska turismikausi ei ollut pahimmillaan,ei voi kun kuvitella sitä ruuhkaa kesäaikaan,hieno kaupunki,paljon nähtävää,raitsikka-liikenne toimivaa,olutkulttuuri toimii.


      • Prague1

        Olet vissiiin tallinan kävijä kun kirjoittelet tuollaista.
        Praha on upea kaupunki, mutta sopii kultuuri-ihmiselle ja sellaiselle joka ymmärtää jotain noista asioita. Ei ole juomarin ja bilettäjän mesta, niitä on aivan tarpeeksi muualla.
        Prahalaiset ovat kohteliaita, sen voin sanoa.
        Mutta ihmisten kohtaaminen on kahdenvälistä eli itse olet puolet siitä. Missään en ole kohdannut epäystävällisyyttä eikä epärehellisyyttä, olen liikkunut laajalti Euroopassakin.


      • mistä välistä?

        Tuo on suusri herjaus verrata Prahaa Tallinnaan. Rahaa voi vaihtaa jo Suomessa, niin viisas tekee. Kuka veti ja mistä välistä?


      • Just toisen kerran
        mistä välistä? kirjoitti:

        Tuo on suusri herjaus verrata Prahaa Tallinnaan. Rahaa voi vaihtaa jo Suomessa, niin viisas tekee. Kuka veti ja mistä välistä?

        Samaa mieltä. Tallinna on vain yksi pikku nurkkaus Prahasta.

        Rahaa ei kannata vaihtaa Prahan lentokentällä (esimerkiksi 3 päivän matkalippuja enempää = 310 korunaa per nuppi). Paikallisissa vaihtopisteissä häviää loppusummaa katsomalla pari prosenttia, joten kyllä se rahan vaihto siellä käy oikein hyvin tuskin Suomesta parempaa loppusummaa saa. Kannattaa toki vähän vertailla näitä vaihtopisteiden loppulukuja.


    • Kalle

      Prahan yksi hienoimmista nähtävyyksistä on Staré Měston aukiolla raatihuoneen astronominen kello. Tasatunnein kellon luona on todella paljon turisteja katsomassa sitä. Tässä on yksi video, jossa näkyy kello tasatunnilla.

      http://www.youtube.com/watch?v=Xrr_03BB_WQ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe