Forteleza

kyselijä...

Moikka !

Jouluksi on suunnitelmis matka brasilian fortelezaan ja tässä muutama kysymys paikasta. (:

-Paljonka siis maksaa esim. Pullo limua, sandaalit, puman kengät ja muut tavarat?

-Paljonka maksaa esim. 5km matka taksilla?

-Ja jos joku voisi kertoa rannoista tarkemmin?

Kiitos, jos vastaat :)

7

1795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyselijä...

      Kirjoitin forteleza tarkoitin kyllä fortalezaa.

      • Ladyturisti

        Brasiliassa on todella kaikki halpaa meidän mittäpuun mukaan. Esim. syöminen kahdelta hengeltä kiloravintolassa n.10E.
        Minusta on alhaista tinkiä jo halvoista hinnoista.


    • Itse tulin tammikuussa pois Fortalezasta ja 700€ meni rahaa 2vk aikana. Yhtää en kattonu mihin rahojani laitoin. Kaikki siellä on halpaa. :) Ja kovasti kannattaa tinkiä. Lähes puolet on ilmaa hinnoissa...
      Joku muu osaa varmaa kertoa hintoja kun mie en muista mikä mitäkin makso. :(

    • kyselijä,

      Kiitos vastauksista, toivoisin vielä tietysti jos joku viitsisi vielä vastailla lisää :)

      • cia`

        Olen itse myös lähdössä vuodenvaihteessa Fortalezaan ja haluaisin myös tietää hintatasosta enemmän ja millainen yöelämä fortalezassa mahtaa olla :D ?

        Kyselijä koska olet lähdössä ?


    • Loistopaikka

      Ollaan jo muutamia kertoja käyty myös Fortalezassa ja niin sitä vaan hinnat unohtuu.. Ruoka tosiaan tulee aina kahden hengen annoksena ja on ravintoloissa n. 8-12 EUR/kahden hlön satsi.
      Vaatteita ja kenkiä osteltiin lapsille ja itselle, olutta juotiin ja ruokaa syötiin aina ulkona. Sain kahdessa viikossa palamaan 600 EUR. Taksilla ajeltiin Futuron rannalle. Sano kuskille Itapark, niin pääsette hyvälle paikalle jossa kunnon suihkut, ravintola, aurinkokatokset sekä vartijoita pitkin polkuja. Rantahan on valtavan pitkä, joten paikkoja löytyy matkan varrelta varmasti muitakin kivoja! Osa vaan oli niin... Myös 20 min ajomatka Dunasin vesipuistoon kannatti. Ostoskeskuksista myös oppaiden varmaankin suosittelema Iguatemi (tai jotain..) on käymisen arvoinen, putiikkeja mutta myös normivaatekauppoja.
      Hauskaa matkaa ja älkää liikoja huoliko!

    • onnekkaat

      Itse olin Fortalezassa viime talvena ja puoli sydäntä kyllä jäi jälkeen...

      Hinnat ovat paikallisista tuotteissa halpoja. Oluen/Caipiroskan saa 1-2€ ja ravintoloissa annokset noin 10€. Annoksista syö kaksi nälkäistä mahat täyteen ja silti yleensä jäi jotain jäljellekkin. Haitari on kuitenkin suuri ja yhdessä ravintolassa annokset eivät olleetkaan kahdelle. Tarjoilija kyllä mainitsi tästä jo tilattaessa. Rantojen baareissa (muovi tuolit ja pöydät hiekalla) saa pientä syötävää vieläkin halvemmalla, mutta annokset taas eivät ole mitotettu kahdelle.

      Tavarataloissa tuontitavarat ovat Suomen hinnoissa, tai jopa kalliimpia, esim. Dieselin farkut oli noin 150€ . Marketeissa ja Centron shoppailu alueella taas reilusti Suomea halvempia. Kenkiä saa todella halvalla (5-10€), jos ei pelkää korkeita korkoja... :)
      Centrossa oli aivan loistava marketti. En tiedä alueen nimeä, mutta kun pyydätte (viittomalla, koska omalle kohdalle ei osunut yhtään englantia puhuvaa taksikuskia) auton viemään shoppailu alueelle, niin päädytte aukiolle. Aukion takakulmalla menee kävelykatu joka on täynnä paikallisten käyttämiä liikkeitä. Kävelykadun kyllä löytää helposti kun pyörii alueella vähän aikaa. Seuraatte vain muitakin ihmisiä... Kun lähdette kävelemään kävelykatua oikealle päädytte toiselle isommalle aukiolle jonka toisella puolella on tämä marketti. Marketti on pyhitetty pelkästään vaatteille ja hinnat ovat tingittynä todella alhaiset. Ostin sieltä bikineitä ja farkkuja noin. 5€/kpl. Marketti on kuitenkin hyvin ahdan pienine kujineen joten kaikki ylinmääräinen täytyy jättää hotellille, taskuun vaan rahaa tarpeeksi mukaan.

      Kaupoissa ilmeisesti työllistetään ihmisiä, sillä myyjiä on aivan tolkuttomasti. Annat sitten ostettavat tuotteet yhdelle myyjälle joka antaa sinulle kuitin jonka kanssa menet kassalle maksamaan. Sieltä saat toisen kuitin jonka kanssa menet toiselle kassalle jonnekka ensimmäinen myyjä on kiikuttanut tavarasi. Monimutkaista mutta sopii paikan henkeen...

      Toinen outo tapa on maksaminen joissain clubeissa. Niissä annetaan sisään mentäessä luottokortin tapainen käteen lippua ostettaessa. Sillä sitten mennään porteista sisään ja laitetaan pin koodi. Tiskillä tilattaessa sitten kaikki viilataan tälle kortilleja pois lähtiessä maksetaan kaikki erilliselle kassalle. Sitten tämän kortin kanssa ja pin koodi nädyttelemällä pääsee pihalle. Kyselin, että mitä tapahtuu jos ei muista koodiaan tai on hävittänyt kortin. Maksamaan kuulemma joutuu 250€...

      Varotuksen sana vielä. Oppaat sanovat kyllä hotelleille mentäessä että Brasiliassa on laki jonka mukaan kaikkien on pidettävä henkkarit mukana koko ajan. Passin kopio kelpaa turisteille. No oppaitten ohjeet menivät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ja en pitänyt kopiota mukana kolmannen päivän jälkeen koska se oli niin kurttuinen. Viimeisenä lauantaina istuin baarialueella kavereitten kanssa kun tarjoilija tuli kysymään onko kopiot mukana. Kun sanoimme ettei, hän ajamaan meitä ulos ja pois alueelta, ratsia kuulemma tulossa. Kerkisimme alueelta just pois kun lauma poliiseja sulki alueen noin 10 metriä selkämme takaa. Kysyimme oppailta että mitä olisi tapahtunut jos olisimme olleet vielä alueella. Kuulemma yleensä turistit kiikutetaan poliisi autoilla hoteilleille näyttämään papereita mutta poliiseilla on oikeus sakottaa kuitenkin noin 150€... Aikalailla iso summa typerästä asiasta... Joten pitäkää ne kopiot mukana!!

      Brasiliassa parasta on ilmapiiri, minnekkään ei ole kiire, se selvinnee jo passintarkastuksessa. Koneellisen purkamisessa kestää noin 2 tuntia. Huomasin itsessäni, että parissa päivässä kävelyvauhti hiljeni huomattavasti ja aina oli aikaa vielä loikoilla hetken aikaa. Sitähän lomalta juuri kaivataan!!
      Joten ei muuta kuin oikein hyvää lomaa! Toivottavasti pääsen itsekkin talvella uudestaan Brasiliaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe