Töihin Alankomaihin

GONTZA

Olen suunnitellut lähteväni töihin Amsterdamiin. Olisiko kenelläkään tietoa miten saisin helpoiten asunnon sieltä. Mitä kannattaa ensimmäiseksi tehdä edistääkseni tätä asiaa? Onko jotain erityis huomioita mitä kannattaa ottaa huomioon esim. asumistuki muut tuet, jos niitä on. Mitä kannattaa tietää kun hakee töitä ja jos saa töitä? (etuudet, luotettavuus) Miltä alalta saa helpoiten töitä? Olen suunnitellut lähteväni baarimikoksi.. kannattaako? Ja onko paljon siltä alalta vapaita työpaikkoja? Mitä erityisesti kannattaa tietää Amsterdamista? Olen käynyt Amsterdamissa, mutta en hirveämmin jutellut paikallisten kanssa. Minkä luonteisia ovat Hollantilaiset?

3

2276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haluan tietää

      tähän olis mukava kuulla vastauksia. kävin amsterdamissa ensimmäistä kertaa ja rakastuin täysin siihe kaupunkii ja heti aloin suunnittelee väliaikaista muuttoa. ehkäpä myös pysyvää :)
      ihmiset ainaki alussa heti vaikutti tosi ystävällisiltä ja avoimilta.

    • raggie

      Hoi! Asuin itse reilun vuoden Amsterdamissa vuosituhannen vaihteessa eli mun kokemuksista on jo vähän aikaa, mistä johtuen käytännöt ovat voineet hieman muuttua. Kerron nyt kuitenkin vähän silloisesta tilanteesta.

      Asunnot ovat melko kalliita Amsterdamissa eli vuokrat noin Helsingin luokkaa tai hieman alle. Välitysfirmoista suurin osa rahastaa palveluillaan melkoisesti, vaikkei asunnon löytymisestä olekaan takuita. Eli, jos mahdollista niitä kannattaa välttää. Ainakin siihen aikaan paras keino löytää asunto oli ViaVia niminen lehti (lehdellä myös omat nettisivut www.viavia.nl, josta löytyy myös ilmoituksia). Näitäkin ilmoituksia katsoessa näitä välittäjiä kannattaa välttää (monissa ilmoituksissa on maksullinen puhelinnumero, ja asunnon saaminen on melkein mahdotonta, vaikka palvelusta maksaisikin).

      Omalla kohdalla ensimmäinen asunto löytyi westerparkista paikan päällä kolmessa päivässä juuri tämän lehden kautta. Ensimmäisellä kerralla käytimme välittäjää ja palkkio oli kuukauden vuokra. Toisen kerran laitoin avomieheni kanssa oman ilmoituksen viavia-lehteen ja saimme muutamassa päivässä muutaman hyvän tarjouksen. Reilun viikon päästä löysimme mukavan kaksion Jordaanista kohtuuhinnalla. Eli oman ilmoituksen jättämistä kannattaa miettiä.

      Töitä löytyy Damista aika helposti. Ainakin siihen aikaan (enkä usko, että tilanne on kovasti sillä saralla muuttunut) etenkin ravintola-alan töitä oli paljon tarjolla. Rekry-firmoista kannattaa kysellä tai sitten vain suoraan ravintoloista ja baareista.

      Amsterdam on oikein viihtyisä paikka ja paikalliset suhteutuvat hyvin ulkomaalaisiin. Kannattaa yrittää tosin opetella hieman hollantia, vaikka englannillakin pärjää. Paikalliset tavat poskisuudelmat sun muut tulevat nopeasti tutuiksi.

      Onnea matkaan!

      • <<<<<<

        OIS UPEETA REISSATA HOLLANNISSA < HEERENVEEN.AMSTERDAM.JNE JA SITTEN ASUAKKIN SIELLÄ JONKUN AIKAA JA TEHDÄ TÖITÄ JA SITTEN KUKA TIES VIIHTYAKKIN SIELLA JA SITTEN NAUTTIA SIELLÄ ELÄMÄSTÄÄN JA SITTEN OPISKELLA JA TEHDÄ TÖITÄ JA OLLA JOPA FLAAMIN KIELIKURSSEILLA EINDHOVENISSA JA SITTEN REISSATA KAVERINSA JARNON KANSSA JA LAURAN JA ANNEN KANSSA JA SITTEN VIELÄ YLLÄTTÄÄ MONET EX-KOULUKAVERITKIN JA MONET SUOMALAISTYTÖT JA SITTEN JÄÄDÄ SINNE JA MENNÄ NAIMISIIN


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe