Ranne murtuma

Onko kokemusta?

Kipsi poistettiin pari viikkoa sitten mutta ranne on vielä aika heikko ja koskee jos yrittää kynällä kirjoittaa. Alkaa jo tuntua ettei tämä koskaan parane. Onko kokemusta tai tietoa milloin "paha murtuma" mahtaa normalisoitua?

20

19502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedä, mutta

      kun mulla murtui peukalo, se oli kipeä vielä kolmisen viikkoa kipsin poiston jälkeen ja heikko puolisen vuotta!

      • Niin ja mitä toi USEIMMITEN, onko tapauksia jolloin järkevää ottaa muu materiaali käyttöön?


    • ranteesta

      Elokuun lopussa murtui värttinäluu "kohtalainen murtuma". Puristusvoima kuntoutuksen (opetetut jumppaliikkeet) jälkeen tälläkin hetkellä puolet terveen käden arvosta. Siis punttien nostoa muistettava vielä tehdä!
      Kaikki tavalliset toimet alkoivat sujua ajan myötä,mutta veitsellä leikkaaminen,lihaa leipää, kasviksia, ei ole suosikkipuuhaa.

      Nuorella paranee nopeammin ja riippuu siitä millaisia pirstoutumia on. Itse olen eläkeikäinen.

      Onhan sinulla kuntoutusohjeet??

    • ranteessa...

      Mulla oli paha murtuma ranteessa eli molemmat luut murtuneet. Kipsin asemasta mulla oli ulkoiset tukiraudat (Hoffmanin laite), mutta idea sama, ranne täysin liikkumaton, sormia pystyi liikuttelemaan.

      Kauanko sulla tuo kipsi oli? Itselläni oli tuo tuki normaalia (4-5 viikkoa) pidempään, jopa useamman viikon.

      Mutta kyllä kesti kuntoutus. Pääsin fysioterapeutillekin muutamaksi kerraksi ja sain todella hyvät jumppaohjeet, mutta silti aikaa kului. Kirjoittaminen alkoi sujumaan ensin, mutta ranteen taipumisen palautumiseen ennalleen meni todella pitkä aika. Esim. kunnon punnerruksia pystyin oikeastaan tekemään vasta vuosi murtuman jälkeen.

      Tuen poiston jälkeen taisin olla neljä viikkoa vielä sairaslomalla ennenkuin pystyin jälleen normaaliin päätetyöskentelyyn töissä.

      • moimoidfs

        on ollut käsi murtunut, sillon oli koko vasen käsi paketissa olkapäähän asti 4viikkoa vai oliko pidemmän aikaa en muista, myöskin veneluu ranteesta murtunut silloin kipsi kyynerpäähän asti.

        Kokeilin piruttani tänään, tapahtumista aikaa 4v ja 6v niin en saanut kyllä vasemmalla kädellä ketsuppipulloakaan auki. :D Ja kun kädellä kokeilee niin oikea SELVÄSTI vahvempi käsi.

        En tiedä pitäisikö käydä lääkärille näyttämässä vai mitä tekisitte?


    • paha rannemurtuma

      Itselläni molemmet luut poikki viime talvena, ensin yritetiin kipsaamalla. Röntgen kertoi, viikon varsin tuskallisen sinnittelyn jälkeen, että leikata täytyi. Luiden kohdistus perseellään (kahden tuskaisen yrityksen jälkeenkin), ja se kyllä tuntui!

      Leikkauksen jälkeen (n. puoli vuotta sitten, läjä hardwarea pysyvästi kädessä) ranne ollut varsin hyvä, toimii kyllä. Iso kuormitus kyllä saa kipuilua aikaan, ja välillä tulee muitakin tuntemuksia, mutta ihan ok, ja sinänsä tuloksena varsin toimiva käpälä.

      Vaan jäin miettimään, onko tää sulla tuorekin asia? Seurantakuvien pitäis kertoa ainakin se, ovatko luut kunnolla kohdallaan.

      Suosittelen että olet yhteydessä hoitavien tahojen kanssa, jos oireilee. Enkä halua pelotella, mutta jos kipsaus ei oo sujunut just vaan melkein (kuten mulla alussa), se pitäisi korjata ASAP. Mutta eivätköhän osaa sielläkin seurantakuvista sen katsoa, toivottavasti-

      • chabi

        Itellä murtui ranteessa radiuksen pää vain hieman, hyväasentoisesti, mutta 4vk kipsin jälkeen oli edelleen kipeä kuin tapaturmapäivänä. Ei liikkunut mihinkään ilman kipua, voimasta puhumattakaan. Noin. 3kk jälkeen alkoi arkipäiväiset toimet jo sujua, mutta edelleen, 7kk tapahtuneesta, ilmenee kipua eivätkä liikeradat eikä voima ole vieläkään palautuneet.

        Kk sitten menin lääkäriin ja aloitin uudelleentutkimusrumban, joka kestänee pitkään, sillä röntgenin jälkeen todennäköisesti tulevaan magneettikuvaan on ilmeisesti kuukausien jono.


    • banbaful

      Mulla on jo murtunu toinen käsi kaks kertaa ja toinen vain kerran . on vuoden jälkeen kädet perfectly kunnossa, muuten paitsi mulla tulee tollanen pikku luupatti vähän alle sen murtuman kohdalla, asia johtunee varmaan siitä että minulla oli huonoasentoinen murtuma.

    • paraneeko hyväksi

      Minulta murtui ranne helmikuussa. Ranne kipsattiin ja toisella viikolla huomattiin luiden liikkuneen.en jälkeen käteen asennettiin ulkoinen laite, jolla ranne pysyi liikumattomana.
      Muutama päivä sitten otettiin laite pois ja nyt koetan kuntouttaa kättäni.

      Aivan alusta alkaen tähän päivään asti on käsi ollut turvoksissa. Kuuluuko se asiaan?
      Onkohan ranne väärässä asennossa kun kyynärnivel tuntuu olevan kovilla ja sitä jomottelee?

      • 63 v

        Tutulta tuntuu, ensin kipsissä, sitten leikkaus ja fiksaattori 5 viikoa. Nyt jäykkä, kipeä, sormet eivät taivu nyrkkiin.
        Paraniko teillä toimintakuntoiseksi ?


    • Jasaar

      Minulla rannemurtuma maaliskuun puolivälissä. Ensin kipsattin ja kuvattiin ja todettiin not good. Laitettiin ulkoinen fiksaatori (6 viikoa). Nyt 2 viikkoa sitten poistettu.
      Käsi on aivan onneton, turvoksissa ja kipuilee ja on voimaton.
      Ehkä kuitenkin eteenpäinmenoa päivä kerrallaan. Perhe ei kuitenkaan käsitä, ettei käsi ole kunnossa, vaikka olen kertonut, että 2-3 kk on kipeänä.
      Pitäisi heti olla valmis työhön!!!!

    • Jaapse

      Minullamolemmat ranteet murtuneet kertaalleen.
      Kipsin poisoton jälkeen ranteet laihoja ja hieman kipeitä.
      Kuukausi kipseistä ranteet "lihoneet" ja toimivat täysin normaalisti.

    • sormimurtunut

      Minulla murtui (kahdesta kohtaa..)keväällä 2011 pikkusormi, toinen katkesi, sekä toinen ranneluu. Kipeät olivat vielä pitkään, miettivät ortopedin kanssa, leikataanko, kun oli suht paha tilanne.. Eivät leikanneet, ja toinen sormi kipeä edelleenkin, ja vinossa.. Kaaduin siis pyörällä. Jos olisin uudestaan samassa tilanteessa, olisin halunnut leikkaukseen, sillä tilanne oli senverran paha. Pitäisi kai käydä otattamassa kuvat nyt parin vuoden jälkeen, että onko se ihan oikeassa asennossa. Kipu tuntuu siltä, että koko sormi katkeaa..

    • Tyttö14v

      Keskustel nyt on tosiaan jo aika vanha mutta eipä se kai haittaa...

      Mulla murtu siis vasen ranne joskus neljä vuotta sitten (ai kauheeta onks siitä jo niin pitkä aika!!!). Kaaduin koulussa välitunnilla asfaltilla käden päälle ja joku radius siellä tais murtua.
      Kipu ei heti ees tuntunu koska olin niin shokissa ja en tajunnu tilannetta. Liikuttaminen oli ihan mahdoton ajatus ja kävellessä piti tukea rannetta koska muuten vihlo ja ihan hemmetisti. Yritin opettajalle kauhuissani vakuutella et ei tarvii mennä lääkäriin mut kuitenkin vanhemmat sit haki mut terveyskeskukseen tutkittavas.
      Mun murtuma oli joku very special joten oikeen kukaan ei tienny mitä sille pitäis tehä. Illalla kauheen tutkimusrumban jälkeen sain käteen väliaikasen kipsin et sain mennä kotiin nukkumaan yön rauhassa.

      Seuraavana aamuna mentiinkin jo takas sairaalaan koska mulle oli varattu nukutusaika. Siellä mun ranne sit väännettiin ja kipsattiin.

      Vuoden jälkeen tästä kaikki perus arkiset askareet ja muut alko tuntuu niin tuskasilta et mietittiin lääkäriajan varaamista. Mulla oli ranne kasvanu ihan vinoon (voi kumpa tähän sais kuvan sillai kätevästi) et se sojotti sisäänpäin. Puolenvuoden tutkimuksien jälkeen pääsin turkuun leikkaukseen (en siis asu turussa). Toivuin kovien kipujen ja särkylääkeriippuvuuden saattelemana pikkujiljaa.
      Ensimmäiset päivät kipsin poiston jälkeen oli jotain niiiin tuskas et huhhuh. Ei pystyny puhelinta nostaa tai veitsellä syömään kun kaikki sattu.
      Kaiken lisäks toiseen leikkaushaavaan oli tikattu vahingossa kiinni mun jännekalvo eli mun iho on kiinni mun jänteessä toisin sanoen. Se rajottaa vieläkin aika rajusti normaalia toimintaa.

      Nykyään mä omistan kohtalaisesti toimivan käden, kiputiloja ja naksumista on aina välillä. Kaks yli 10 cm arpea käden ylä- ja alapuolella, kaks jättimäistä metallilevyä ja ruuveja yms yms mun ranteessa, mut näillä mennään.

    • Hommed

      Murtumaan homeopaattista symphutym kannattaa ottaa ja sitten jos on terävää hermokipua niin coloc ja magnesium 30 tai 200 potenssia homeopaattisia nekin.

    • Anonyymi

      Minä sain lastan pois käsivarresta eilen, se oli 8 viikkoa. Olin kuin pakkopaidassa, lasta oli tiukasti nauha tarralla kiinni vedetty kehoni ympäri.
      Käsi ei liikkunut sormia lukuunottamata juurikaan.
      Nyt käsi ei liiku lastan poiston jälkeen paljoakaan. Olkapää on ihan jumissa. käsi ei juuri nouse mihinkään, vähän nousee, toisella kädellä nostaessa.
      Kättä ei leikattu. Aika vajaa kuntoiseksi vei tuo käden lastoitus.

      • Anonyymi

        Mikä sellainen käden lasta mahtaa olla jossa se kiinnitetään tarranauhalla koko kehon ympäri?


    • Anonyymi

      Minulla värttinäluun murtuma. Neljäs kipsi vasta istui paikalleen niin, että sai kivuilta nukuttua, kun jotkut kohdat siitä painoivat ja tuli sähköiskun kaltaisia hermokipuja. Tehostin luutumisprosessia homeopaatt Reckeweg R55 tipoilla, ja uskon, että ne nopeuttivat paranemista eli 5 vkon jälkeen ihan hyvin oli parantunut murtumakohta. Tutuillakin oli luutunut nopeasti noilla tipoilla, siksi kokeilin. Jumppa lihaksille jatkuu, tietty.

    • Anonyymi

      Joulupäivänä tyypillinen kaatumisesta johtunut rannemurtuma. Heti ensiapuun kun oli virheasento.
      Sain kipulääkettä. Ensin kuva, reponointi, kyynärkipsi.
      Kädessä turvotusta, pistelyä. 3.päivä paheni, sitten alkoi lievittyä. Aloitin heti liikutella sormia, Sinisyys väheni 5 päivässä.
      Kahdessa viikossa kipsi selvästi löysemmän oloinen.
      Opin kaikkea, ruokaa laittaessa laitoin vuoan kylmään uuniin, sitten vasta lämpö päälle.
      Hieroin saippuan valmiiksi pesulappuun ennen suihkua, selvisin nopeammin.
      Kuukauden päästä kipsi poistettiin, 10 pv päästä koskin olkapäätä. Kaksi kk tapuksesta melko normaali. 1, 5 kk käsi suoristui kunnolla, villasukan teko onnistui. Kipu melko lievää koko ajan.

    • Anonyymi

      Nivalan ranne seuranta liikennevalot on taas Nivala vauhdissa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe