Vinkkejä Rion matkalle

11.5. lähtö

Elikkäs pieni porukka nuoria aikuisia lähtee 11.5. Rio de Janeiroon lomailemaan viikoksi.

Missä kannattaa käydä, mitä kannattaa välttää ja miten kannattaa loma viettää?

Kaikki vinkit ovat tarpeellisia ja tervetulleita, kaupunki ja maa ovat täysin vieraita.

Kiitos jo etukäteen tärkeistä tiedoista!

5

1240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edelliseen

      ..niin matka on siis omatoimimatka, ja hotelli sijaitsee Copacabanalla.

    • roberto carlos

      Tällainen kirja kuin "Rio de Janeiro Cidade Maravilhosa" on olemassa. Ostin sen muistaakseni Hesasta Suomalaisesta kirjakaupasta. Siinä on paljon asiaa Riosta ja myöskin muista paikoista Rion osavaltiossa. Itse en ole käynyt muuta kuin Riossa, mutta tällaiset paikat kuin Buzios, Ilha Grande ja muutama muu jonkun matkan päässä Riosta ovat varmaan käymisen arvoisia. Niissä on mukavampi uidakin, kun vesi on paljon puhtaampaa kuin Rion edustalla.

      Se on nyt tietysti tärkein ohje, että Riossa kulkiessa ei kannata pitää mitään koruja, kelloja ja yms. näkyvillä. Kun olin siellä, vastaan tuli suomalainen pariskunta ja rouvalta oli tyttö repinyt ohuen ketjun kaulasta. Rahaa sen verran mukana, että pärjää, ei kannata pitää liikaa. Itselläni ei ollut mitään ongelmia, mutta aina kannattaa varautua pahimpaan. Rahaa saa nostettua ainakin HSBC:n pankkiautomaateista.

      Pientä säästöä tulee ainakin sillä, kun hakee vettä isoissa pulloissa normaalista ruokakaupasta. Rannallakin kyllä myydään vettä, mutta litrahinnassa on jo melkoinen ero. Ja vettä kannattaa juoda riittävästi. "Kanka" eli kangas jolla maataan rannalla, maksaa kaupassa noin puolet siitä, mitä rannalla kulkevat kauppiaat pyytävät siitä.

      Paikalliset kengänkiillottajat huijaavat turisteja sillä, että joku avustaja pudottaa jotain rasvaa kökkäreen kengän päälle. En ymmärrä miten se oikein tapahtui. Sitten äijä huutelee ja näyttää kenkää, tulee laatikkonsa kanssa puhdistamaan sen ja repii ylihintaa. Ei muuta kuin ärähtää, että "nou mani" ja puhdistaa itse kengän. Mulle kävi näin ja myöskin kahdelle muulle suomalaiselle kaverille.

      Pikkurahaa kannattaa aina pitää mukana. Tässä hyvä esim. taksikuski pyysi yhtenä yönä 10 realin matkasta 50r!!! Onneksi mulla oli kaksikymppinen ja hän tyytyi lopulta siihen. Jos ei olisi ollut 50 pienempää rahaa, olisi ollut varmaan vaikea saada takaisin vaihtorahoja. Oli kyllä vähän epämääräinen kuski, vaikka taksi oli ihan normaali.Kannattaa aina katsoa, että autossa on mittari ja se on päällä. Takseja siellä kyllä riittää. Ja joissakin paikoissa isolla rahalla maksaminen tuottaa ongelmia, kun ei ole antaa takaisin vaihtorahaa.

      Missä siellä kannatta käydä? No tietysti nämä Kristus-patsas ja sokeritoppavuori kannattaa käydä katsomassa. Me otimme jo Suomesta Kilroy-travelsin kautta sellaisen retken, että siihen kuului Tijucan sademetsässä ja korkealla vuorella käynti, siitä mentiin Kristus-patsaalle. Sen jälkeen Santa Teresaan kaupunginosaan syömään hyvään kiloravintolaan. Kuski heitti vielä ylimääräisenä keikkana Toppavuoren juurelle. Näitä retkiä löytyy kyllä sieltäkin helposti matkatoimistoista ja hotellien tiskeiltä.

      Jos futis kiinnostaa, niin Maracanalla kannattaa käydä. Tietoa peleistä voin pistää tänne myöhemmin. Sinne on helppo mennä metrolla. Siellä on vain kaksi metrolinjaa. Copalta Maracanalle mentäessä tehdään yksi vaihto.

      Perjantai-iltana kannattaa käydä Lapan kaupunginosassa. Siellä on hyvät bileet, väkeä tosi paljon, mutta ei mitään ongelmia. Elävää musiikkia löytyy baareista, halpaa kaljaa. Metrolla sinne pääsee jäämällä pois Cinelandian asemalla. Yöllä kannattaa tulla pois sellaisella pikkubussilla johon mahtuu noin 10 henkeä. Auton edessä lukee Copacabana ja poika huutelee väkeä kyytiin sivuovesta. Se maksaa jotain 2.4 realia eli noin euron verran. Ja yleensäkin bussilla matkustaminen on Riossa edullista.

      Rantakadulla eli Avenida Atlanticalla on Help-disco. Jos olette kaikki miehiä, niin se on ihan OK paikka, mutta ei välttämättä seurusteleville pariskunnille. terasseja ja baareja kyllä löytyy. Parhaat lämpimät voileivät löytyy sellaisesta paikasta kuin Cervantes. Osoite on Rua Prado Junior 335. Se on rannasta pois päin lähtevä katu. Suosittelen paikkaa. Edullinen kiloravintola Arosa Restarante löytyy osoitteesta Rua Santa Clara 110B. Sieltä saa pizzojakin. Lukuisista mehubaareista saa hyvää mehua ja vaihtoehtoja on runsaasti.

      Copacabanan alue tulee tutuksi pienellä kävelyllä. Pari-kolme rannansuuntaista katua ja lukuisa joukko pystysuuntaisia katuja. Niitä kun tepastelee, niin löytyy kaikki tarpeellinen. Rion keskustassa ei nyt ollut mitään oikein kiinnostavaa, korkeita rakennuksia vain.

      Luette tätä keskustelupalstaa ja plazan matkalaukkupalstaa, niin kyllä tietoa saa näiltäkin jonkin verran. Jos joku asia askarruttaa niin tänne kysymystä. Yritän vastata jos tiedän. Itse olin äskettäin omatoimimatkan loppuosan pari viikkoa Riossa. Sinä aikana ei tulla miksikään Rion asiantuntijaksi, mutta kyllä tämä ja viikko edellisvuonna ovat antaneet paljon kokemuksia ja tietoa.

      Niin ja reppua ei kannata pitää olalla huolettomasti. Metrossa huomioin, että paikalliset eivät pidä selkäreppua vaan "mahareppua". Etupuolella siitä pystyy pitämään paremmin huolta.
      Itselläni oli housujen sisäpuolella 10x15 cm sisätasku. Se oli napeilla kiinni ja oli näin helppo vaihtaa aina eri housuihin. Siellä pidin pankkikorttia (vain automaatilla käydessä mukana) ja paperirahaa. Jos baarissakin rahat alkoi vähenemään, niin vessan koppiin lataamaan lisää. Kun vetoketju oli alaosassa pussia, se oli helppo nostaa esille ja avata. Joku voi sanoa, että toi oli turvallisuuden maksimointia mutta ainakin sain pitää omat rahani. Ja se kannattaa aina muistaa että taskuvarkailla on näppärät kädet. Jos mies kävelee yöllä yksin rantakadulla, niin hyvän näköinen nainen saattaa tulla ihan iholle kiinni tyrkyttämään itseään ja siinä ohessa käsi saattaa käydä taskulla.

    • Mies Riosta

      Nimimerkki roberto carlos kuvaili jossain maarin erilaisia asioita mita taalla voi tehda. Yksi asia unohtui, turvallisuus.
      Ensinnakin Maracanalle ei ole kovinkaan turvallista menna metrolla, ei se metromatka vaan kavelymatka metroasemalta Maracanalle.
      Muutenkin taalla ei pahemmin kannata jalan kulkea, paitsi jos oikeasti tuntee kaupunkia.

      Sen verran sitten rannoista etta pimean tultua ei pahemmin kannata rannalle menna, ei edes rannan kioskeihin. Paivasaikaan voi rauhassa loikoilla, mutta Rion edustan vesi on ihan silkkaa viemarivetta, silla kaikki asutuksen jatevesi lasketaan suoraan mereen ilman mitaan puhdistamisia.
      Bailaamiseen Rio on erinomainen kaupunki. Lapa jo mainittiinkin, mutta sitten on useita asiallisia baareja varsinkin Ipanema - Leblon alueella. Taalla voi bilettaa 24/7, jos kunto kestaa ja hilloa riittaa.

      • luettavaa

        kiitoksia hyvistä vinkeistä ja asiallisesta kirjoituksesta!

        eiköhän noilla päääse jo jotenkin tutustumaan rioon :)

        täytyy kirjoittaa pitkä lista menovinkeistä ja kaukaa kierrettävistä paikoista.


    • Asun Riossa

      Kyllä Riossa illallakin uskaltaa ja voi liikkua, mutta kannattaa pukeutua paikalliseen tyyliin ja kantaa mukana vain mahdollisimman vähän rahaa ja arvoesineitä - aina. Jos olet ranta-alueella ja muuallakin, niin shortsit ja varvastossut ovat oikea asuste useimmiten. KAMERAA EI KANNATA NÄYTTÄÄ JA PITÄÄ ESILLÄ. Kuvat kannattaa ottaa hotellin kattokerroksista, jos mahdollista ja pikaisesti rannalla ja rantakaduilla ollessasi. Ei kannata käyttää juuri ostamaasi paitaa, josta heti huomaa, että olet turisti. Ei kannata myöskään puhua kovalla äänellä vierasta kieltä.

      Etenkin naiset, älkää käyttäkö käsilaukkuja, varkaat yleensä vievät ne käsistä suur-kaupungeissa, muuallakin kuin vain Riossa!!!
      Jos haluat kuljettaa kädessä jotain, niin paikallinen kaupan muovipussi on hyvä siihen.

      Älä laahusta, vaan kulje reipasta vauhtia kaduilla, siten varkaille jää vähemmän aikaa seuraamiseen ja näpistyksen suunnitteluun.

      Kengänkiillottajat kannattaa kiertää kaukaa, mikäli mahdollista. Jos ne ovat jo onnistuneet likaamaan kenkäsi, niin ne tulevat sanomaan, shit, shit ja haluavat puhdistaa kenkäsi, jonka toinen ns. kiillottaja on juuri liannut huomaamattasi laittamalla vahaa kenkääsi, joka todellakin muistuttaa shittiä, mutta ota se itse pois paperilla, jonka voit ottaa vaikka läheisestä ravintolapöydästä.

      Jos et halua ostaa jotain tavaroiden tyrkyttäjiltä, niin sano NAO OBRIGADO eli ei kiitos, jos olet mies. Sano, NAO OBRIGADA, jos olet nainen, niin he yleensä jättävät suosiolla rauhaan.
      Katulapset pyytävät usein rahaa, siihen voi hyvin sanoa AGORA NAO TENHO NADA = nyt minulla ei ole mitään (tenho lausutaan tenjo, huomaa H lausuttaessa muuttuu kuin se olisi J suomalaisittain)!!!

      Itse asun Riossa ja liikun paljon yksin iltaisinkin, varovaisuuteen suosittelen silti kaikkia AINA!

      Tarvittaessa ja niin halutessasi voin auttaa tänne tulevia ja täällä olevia.

      Myös luotettavia taksikuskeja löytyy, mutta usein he myös huijaavat.

      Kaikesta huolimatta Rio on yksi maailman kauneimmista ja viehättävimmistä kaupungeista.

      TERVETULOA RIO DE JANEIROON!

      Osoitteeni on, [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      410
      1676
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1338
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1287
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1265
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      926
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      861
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      860
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      106
      804
    Aihe